Sparta neměla kopat penaltu, tvrdí Damková. Ruka to prý nebyla

6. 10. 2014 16:46
Sparťanská radost po vstřelení gólu proti Liberci.
Sparťanská radost po vstřelení gólu proti Liberci.

Podle komise rozhodčích FAČR neměli fotbalisté Sparty v nedělním utkání 10. kola první ligy proti Liberci kopat penaltu, která jim přinesla těsnou výhru 1:0. Předsedkyně komise Dagmar Damková uvedla, že liberecký obránce Lukáš Pokorný zahrál ve vápně rukou neúmyslně.

Klíčový okamžik nastal v 75. minutě zápasu. Pokorný se snažil odvrátit centr Konatého a srazil si míč na vlastní ruku. Sudí Radek Příhoda nařídil pokutový kop, z kterého Bořek Dočkal rozhodl o výhře Sparty.

"V komisi rozhodčích panuje většinová, ale ne zcela jednoznačná shoda, že se pokutový kop pískat neměl. Přestože šlo o poměrně nepřehlednou situaci, Pokorný si ruku nastřelil sám při odkopu míče, což se za přestupek podle současného výkladu pravidel nepovažuje a hra měla pokračovat," uvedla Damková v prohlášení.

Připouští, že podobné hraní rukou ve vápně se rozhodčím těžko posuzuje. "Posuzování hry rukou je věčný problém a při určitých situacích nikdy shoda nenastane. Některé situace jsou naprosto jasné a o porušení pravidel není sporu, ale to není případ utkání Sparta - Liberec," dodala Damková.

Autor: ČTK Foto: ČTK

Další čtení

Papež Lev XIV. si v Istanbulu prohlédl Modrou mešitu, ale nepomodlil se v ní

Domácí
29. 11. 2025

V Německu za přísných bezpečnostních opatření začaly vánoční trhy

Zahraničí
29. 11. 2025
ilustrační foto

Ukrajinci zasáhli námořními drony dva tankery ruské stínové flotily

Domácí
29. 11. 2025

Naše nejnovější vydání

TÝDENInstinktSedmičkaINTERVIEWTV BARRANDOV