Průzkum: Za ústavní krizi můžou Melčák a ČSSD s ODS

15.10.2009 06:00 Původní zpráva

Za ústavní krizi mohou podle veřejného mínění obě největší strany a poslanec Miloš Melčák. Výraznou vinu nese ovšem i Ústavní soud.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Proll (69 hlasů) 15.10.2009 06:53

    Za vznik ústavní krize jednoznačně může hysterický styl vládnutí...

  • Intriky vládnou politikou (51 hlasů) 15.10.2009 07:22

    Paroubek jednal jako opozice plně v souladu.Rozpoznal po pádu...

  • -F (49 hlasů) 15.10.2009 07:46

    Aby se Paroubek znemožnil nikoho nepotřebuje, vystačí si sám. Brigády...

  • Diana (49 hlasů) 15.10.2009 07:23

    Za krizi u nás; ať již morální, společenskou, ekonomickou, či...

  • Diano, (48 hlasů) 21.10.2009 21:09

    buďte tak laskavá a nekraďte mi můj nick. Být spojována s jakoukoli...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

http://tojesila.cz/cz/s16/n2209-VIZE-2009-2010

14 hlasů

Už mě to nebaví si klikat hlasy, někteří jsou rychlejší.

23 hlasů

ČR není schopná si vládnout sama. Některý cizí stát jí bude muset asi anektovat, aby konečně zjednal pořádek. Jednou už to tady bylo!

35 hlasů

JE VINEN A ZASE SE MU NIC NESTANE,ŽÁDNÝ TREST A ÚRAZ.TAK TOTU LEPŠÍ NIKDY NEBUDE.

21 hlasů

K čemu jsou vlastně politické strany?Nejspíš jen k tomu,aby parazitovaly na společnosti,odíraly slušné lidi a co nejvíce jim znepříjemnovaly život.Jejich přínos pro společnost je nulový,nebo spíše silně minusový,vytváří jen neklid,nestabilitu a chaos v zemi a jejich jedinou starostí jsou jejich hloupé žabomyší války a plná koryta,místo aby se staraly o bezproblémový chod státu a prosperitu země.Jak ukázala úřednická vláda,jde to i bez nich a mnohem lépe.A to je tato vláda stále pod jejich vlivem a velkým tlakem,kdyby se zavedly skutečně nezávislé a nepolitické vlády odborníků s důslednou kontrolou jejich činnosti,situace by se ještě výrazně zlepšila.Odstraněním politických stran by se nejen ušetřilo mnoho zbytečně vyhozených peněz,ale přispělo by to i k ozdravení atmosféry v naší společnosti a hospodářskému růstu.Odborník na svém místě je přece daleko cennější než nějaký politický fanatik,diletant,který většinou o přiděleném oboru nemá ani potuchy,zato se zalyká vlastní "důležitostí"a jehož největší prioritou je vynášet až do nebe sebe sama a svou stranu,házet špínu na konkurenci a co nejvíce si nahrabat i za cenu korupce a jiných špinavostí.Tyto pijavice nadělají vždy mnohem více škody než užitku,nemají absolutně žádnou morálku ani zodpovědnost a jsou mimo jakoukoli kontrolu,což nám ostatně neustále dokazují.Až si to lidé opravdu uvědomí a vyhodí je na smetiště dějin,bude se tu žít daleko lépe a spokojeněji.

24 hlasů

no ale dyž tý strány jsou základem demokracie

21 hlasů

No,tenhle svinčík je všechno možné,jen ne demokracie.Alespon původní význam tohoto slova je poněkud odlišný.

24 hlasů

Problémmem je, že demokracie nemá patent na spravedlnou vládu: vede strana, která vyhrála volby z vůle většiny a potlačuje vůli menšiny. Říká se, že vláda z vůle většiny se mění na vládu zvůle většiny. Je-li to vítězství 51 : 49 %, je jasné, že je navíc vratká.... Náš problém je navíc v tom, že i vrcholní politici mění strany jako ponožky ( což mohou), ale zároveň neopouštějí parlament, čímž výsledek voleb mění také. Viz odpadlíky a přeběhlíky, ale i odštěpence SZ či TOP 09 - strana, kterou na základě programu nikdo nevolil je v parlamentu, má poslance..... Asi by bylo správnější - zmněníš názor, stranu, dobře, tak odejdi a nastoupí náhradník - a hodně problémů a korupce by by odpadlo až do příštích voleb ! A zcela konkrétně : v prvních volbách po revoluci na Praze 10 - Hostivaři vyhrálo přesvědčivě Občanské fórum. D r u h ý den po volbách cca 80% zvolených oznámilo vstup do ODS a volby vyhrála ODS, která snad ani nekandidovala ! Neměl jsem nic proti ODS - ale usoudil jsem, že v tomto případě šlo o legální podvod....

26 hlasů

Souhlasím s Vámi. Dost mě překvapilo, že tehdy pan Klaus, zvolený za OF, najednou založil vlastní stranu a bez jakýchkoliv protestů ze strany ochránců naší "demokracie" mu to tak snadno prošlo. Už to byl podvod na voličích. Ale podvod vedoucí k vítězství našemu "sportovci a bojovníkovi za svobodu" evidentně nevadí.

30 hlasů

ježišmarjá, to je objev, co jim to dát všem k úhradě, tahle ostuda stála miliony, tak ať se na to pánové složí, mají v šuplatech dost

19 hlasů

Bolševický osmašedesátnický etos se tu krásně zmaterializoval v podobě rychlokvašků ze Plzně rozvratnického Ústavního soudu a mafiánů z řad juristů, tohle přátelé je ovoce bolševismu - který tu Havel a jeho přátelé zaseli, ten jejich falešný antikomunismus, prázdný a mediálně zlý byl k ničemu. A podívej na darebu stamiliony z okradenýho státu v kapse a ono to hvádko bude žalovat no pěkný.

39 hlasů

Je hezké, že nadáváte lídrům do bolševiků, modrých ptáků-zlodějů, socanů a ekoteroristů, ale už jenom fakt, že většina dovedla měnit strany dle potřeby svědčí o tom, že je to v lidech a nikoli nálepkách. Oni se všichni (bohužel) spojí s kýmkoli, když to potřebují bez ohledu na proklamace ( viz: "budu vládnout třeba s Marťany" na straně jedné a dohody při volbě prezidenta ODS + komunistů na straně druhé. Chci tím říci, že snad nemají politické přesvědčení - ale politika a strany jim jen slouží k osobním cílům a liší se tedy jen cesty.

30 hlasů

Nejsem příznivcem J. Paroubka, ale v zájmu objektivity musím odmítnout vaši interpretaci výroku "budu hlasovat třeba s Marťany". O tom, že chce vládnout s Marťany, nepadlo ani slovo. Otrocké omílání překroucených výroků se tady vyskytuje s podezřelou četností.

33 hlasů

Souhlasím, máte pravdu - šlo o vyjádření až nezdravé pragmatičnosti stran při jednáních. Všechny strany chtějí pro národ to nejlepší - ale jakoby národ byly ony. Stále více se mi zdá, že rozdíly v politice stran jsou jen pro voliče. Bez ohledu na ideologii musí kterákoli vláda naplnit mandatorní výdaje, mezinárodní závazky a splátky obligací. pak už jen hledají ( a tady může být rozdíl), kde se dá ještě něco trhnout. Vše pak zdůvodní populistickými hesly. Skutečnost, že místo podstatných bodů volebního programu užívají antikampaně se zesměšňováním politických soupeřů pro mne znamená, že vlastně sami nemají co pozitivního nabídnout !

35 hlasů

Škoda, že většina diskutujících zastává vyhraněné stanovisko, že za všechno může (dosaď si koho chceš) a není ochotna opravdu diskutovat a hledat souvislosti objektivně. Ani jedna ze stran u nás není schopna sama o sobě někoho svrhnout, děje se tak vždy napříč celým spektrem - ale právě charakterové vlastnosti "vůdců" naplňují ono známé "jeden za 18, druhý za 20-2" . Stačilo by, kdyby při něčí aféře dotyčný stáhl vlajku a opustil vrcholovou politiku, jak je tomu v zemích okolo. U nás vše popírá, vysvětluje a žaluje (či alespoň tím hrozí). Docházelo by jednak k obměně "kádrů" ve stranách, jednak by jim snad zašla chuť k podvůdkům, kšeftíkům a pod. Pravdou je, že jen velmi málo představitelů by zůstalo dosud ve vrcholové politice!

36 hlasů

nevzdělatelný bolševik. Asi mu nic neříká, že jeho Jidášek Melčák je členem KSČ a ČSSD, tedy jím adorovaných bolševických stran. Přej ihezký den!

40 hlasů

Nechtěl jsem nikoho urazit, zejména pokud jste běloch, blbec, blondýn, blondýna, Čech, černoch, demokrat, dítě, fašista, komunista, křesťan, muslim, muž, Němec, příslušník jakéhokoli národa, příznivec jakéhokoli humoru, příznivec laskavého humoru, rasista, Rom, Rumun, žena, žid....

34 hlasů

Za krizi u nás; ať již morální, společenskou, ekonomickou, či politickou může samozřejmě ODS s jejími voliči. Vytunelovali a rozkradli celé národní hospodářství a ještě nás zadlužili na tisíc let. Věřím panu Pecinovi, že udělá pořádek a nechá všechny členy i voliče ODS pozavírat a pracovat, ať alespoň částečně napraví škody, které napáchali. Zároveň ať nechá zestátnit majetky celých jejich rodin. Volím ČSSD, volím pana Ing. Jiřího Paroubka, který jediný mislí na obyčejné občany!

49 hlasů

musím říct, že nechápu, proč se schováváš za cizí nick, když máš tak zdravé názory. Je to pravda, ODS zmařila naděje statisíců lidí, kteří doufali v rozkvět našeho státu. Místo toho nám ODS servíruje sprostoty, podvody a zlodějny velkého kalibru, jak správně říkáš. Myslím, že z marasmu ODS se budeme dlouho vyhrabávat, je potřeba ODS odstavit a neoustit je ani k razítku na poště.Díky ti za povzbudivá slova.

29 hlasů

Vaše černobílé vidění světa svědčí nejen o nízkém sebevědomí, ale také o naprosté absenci empatie, opravdových životních zkušností a slušnosti. Je to smutné.

21 hlasů

Ty tupá blbko já jsem nikdy nic neukradl a nevytuneloval,od 24 let makám jak debil,abych mohl zaplatit nehorázné daně,aby jsi Ty z nich mohla čerpat sociální dávky.To co jsi napsala je vrcho, to může napsat jenom totální trotl.

32 hlasů

V tomhle státě může opravdu makat jen debil,a platit mu daně ještě větší.

27 hlasů

pište prosím Vás po m... ve slově myslí tvrdé Y ať se Vám nesmějí:)) Jinak v dobrém obdivuji Váš optimismus, že k ozdravění společnosti stačí vítězství ČSSD. Já jsem tak daleko pesimist, že jsem došel k názoru, že Češi si vládnout neumí:))))). Někdo to i řekl, že největší svině k Čechovi je Čech sám.

33 hlasů

Michale, jak dlouho chodíš na diskuzi, že ještě nevíš, že výše uvedené slátaniny včetně "mislí" píše modrý plagiátor Diany? Skutečná Diana je vtipná a inteligentní a pravopis ovládá jako málokdo. Ahoj a "misli" trochu.

28 hlasů

buďte tak laskavá a nekraďte mi můj nick. Být spojována s jakoukoli pravou, nepravou i jinou Dianou je pro mne poněkud prekérní, nechci být totiž spojována s tupou demagožkou a to jsou všechny. Xena

48 hlasů

Zatím jsem se nesetkala s vtipným příspěvkem od Diany či Dian. Pokud se vůbec objeví vtipný a SLUŠNÝ příspěvek autor není DIANA.

28 hlasů

Nechci se Vás dotknout, ale jak se zde objeví Diana, jsou to vždy oranžové agitky, nikoliv inteligencí, vtipem a znalostí mateřštiny hýřící názory. Ona (či snad on?)opravdu jenom mislí. Přeji krásný, byť trochu zasněžený den!

32 hlasů

já, to si píše Diana sama. Já mám o ní zcela odlišný názor. I Vám krásný den. Xena

18 hlasů

No a? To snad má Diana psát modré agitky, aby se vám a vám podobným zalíbila? Doufám, že na to srdečně kálí. A znovu opakuji - pravá Diana píše bez chyb, to jenom její pplagiátor úmyslně dělá hrubky, aby jí mohl nadávat. Ale je zbytečné na tohle téma dále psát, stejně je to k ničemu, takže vám taky přeji krásný den.

39 hlasů

a jak já to můžu vědět proboha svatého:)))))) Tady mě i Tvoje přemíšlení ke kterému mě nabádáš nepomůže:)))))

34 hlasů

Ale my tady mislíme my jsme socky to taky nevíte?Jen se malinko obrátíme slovem proti ogarovi z dolní horní už je to tu.

27 hlasů

Dole uvedený příspěvek pod nickem mnou používáným jsem samozřejmě nepsala a přeji zakyslému primitívkovi, aby si užil svých pět minut slávy.

25 hlasů

Nechte už toho dohadování. Stojí vám ten plagiátorský vůl zato? Ten určitě uchcává blahem, jak Dianě znovu "zavařil", takže nejlíp bude vys...se na něho.

39 hlasů

Tobě nepomůže vůbec nic, protože "přemíšlení" není tvoje silná stránka.

34 hlasů

Za vznik ústavní krize jednoznačně může hysterický styl vládnutí skupiny v čele s Langerem a Topolánkem. Byli to oni, kdo poskytli objektivní důvod shodit vládu svou nadutou bohorovností. Odmítali jakékoliv dohody, vyhrožovali i zapojením tajných služeb,nakonec Topolánek přišel na nápad aby Dalík(soukromý agent očko bez oprávnění)vyvíjel tlak na televizi. Nezákonný přístup v podstatě přivedl Paroubka aČSSD tam kam sami v tom okamžiku nechtěli. Politici ale i občané dostali vlády dost. Ještě pomohl nadutý styl Bursíka ovnitř SZ, Topolánka proti Tlustému. To všechno se stalo základem. Pak to už jelo skoro samo a tragickou postavou je Jidášek Melčák, trapný pomocník Topola při podvodné většině pro vládnutí. Ten pak po měsících to završil. Systém svádění viny na všechny jiné se stal Topolánkovi vlastní metodou a teď to s Liškou je třeba Sportka. Je to trapné, od Paroubka skoky k Tlustému, Zubové a Jakubkové, teď jsme u Sportky. Kam ještě?

69 hlasů

Bože ty jsi magor, máš vůbec nějaký mozek?

27 hlasů

Hysterie našeho občana Topola se projevuje již léta a dostala ODS k tomu dnešnímu novému Sarajevu. Nic není jeho vina, právý hák se neosvědčuje, za všechno mohou jiní. Teď už se mu daří odrazovat od svého gremia i lidi, kteří ho volili pokaždé. Cesta útoků místo promyšlené politiky vede z PS na balkon PS a taky od vybudovaného postavení ODS k Horní Dolní.

17 hlasů

Díky,skvělý rozbor!

21 hlasů

Ha,ha,ha. Tomu ani sám nevěříte. Dejte si pozor, účelové lži se dříve nebo později vás dostihnou.. A oranžová mafie už nemá páky, jak zvrátit situaci. Její domeček ze lží se začíná pomalu bortit. Kauza PF v Plzni je jen špička ledovce. Že by boží mlýny ?

38 hlasů

Paroubek jednal jako opozice plně v souladu.Rozpoznal po pádu vlády,že by ODS vyvinula všechny tlaky,aby jej znemožnila.Proto jim velice správně vycouval a umožnil úřednickou vládu.Intrikám Špulihuba a Tupolánka by neodolala žádná vláda ! Proto jsou v koncích a tlučou kolem sebe,že jim to nevyšlo.

51 hlasů

Aby se Paroubek znemožnil nikoho nepotřebuje, vystačí si sám. Brigády soc.pr.nastoupily do Lihového domu a připravený materiál putuje do diskusí. Lhaní a bezcharakternost oranžových mafiánů nezná mezí. Začíná to být zajímavé. Stačí jedna právnická fakulta a oranžová mafie je zalezlá jak potkani. Je lepší na sebe neupozorňovat, protože by si lidé mohli zavzpomít, kdo že to tu vládl a mafii budoval? Takto si to Paroubek určitě nepředstavoval. Chystal se na volební vítězství a zatím to vypadá, že potápějící se loď Lihový dům dostala další zásah a nabírá vodu.

49 hlasů

Teda to jsou fráze, kam na to chodíš, kde to porád opisuješ. Nebo tady patříš k tralalům, které je třeba ignorovat?

27 hlasů

ježišikriste,ty jsi prosťáček nebo Tvrdíkův kyberhujer.

46 hlasů

šš

28 hlasů

Prosťáček je B52, ale spíše nenašel nic na vyvrácení příspěvku. Topolánek to není, ten by jej napadl sprostými slovy.

31 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 09/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov