Reakce na premiéra
Sobotka: Rusnok nesestavuje vládu odborníků, ale Zemanovců

26.06.2013 09:40

Nový premiér Jiří Rusnok, kterého v úterý jmenoval prezident Miloš Zeman, nevytváří vládu odborníků, ale kabinet Strany práv občanů Zemanovci (SPOZ). Sociální demokracie prezidentovo rozhodnutí jmenovat Rusnoka chápe a respektuje, nová vláda však nebude životaschopná.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Václav Vaca (12 hlasů) 26.06.2013 10:26

    Předčasné volby, to je jediné čisté řešení. Vypadá to tak, že...

  • Vlastní názor (8 hlasů) 26.06.2013 10:18

    To bylo řečí, že prezident nic nezmůže, je vidět, že Zeman má více...

  • Pavel Novak (8 hlasů) 26.06.2013 10:16

    Zeman pouze vyuziva prava, ktere mu poslacni sami nastavili.... Ze to...

  • Jan Skalský (8 hlasů) 26.06.2013 11:19

    Bohušu, zklidni hormon! Jak jinak měl Zeman postupovat? On přece...

  • Vlastní názor (7 hlasů) 26.06.2013 10:18

    To bylo řečí, že prezident nic nezmůže, je vidět, že Zeman má více...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Dilo ceskeho ministra kultury ?


Zamilovaný staršina
Pavel Kohout, Tři knihy veršů

Setkali se při muzice
- tím náš příběh začíná -
ona byla soustružnice,
om byl mladý staršina.
Stalo se to na vesnici
při družstevní veselici,
tra la la la lalala,
ves je na ples pozvala.


Mnohé předtím dívky, dámy,
snažily se velice
staršinovo srdce zmámit,
zaujmout v něm pozice.
Ale srdce dělostřelce,
to nesedí v hrudi mělce,
tra la la la lalala,
žádná mu ho nevzala.


Při téhle však srdce jihne -
vynikala nad všecky.
A staršina zahájil hned
útok dělostřelecký;
požádal ji za chviličku
o procházku při měsíčku,
tra la la la lalala,
a ona to přijala.


Byla noc tak jasná, hvězdná,
jakou zná jen vesnice.
V rozhovoru rychlost řezná
zatlačila houfnice.
Staršinu už přešla pýcha,
ona mluví, on jen vzdychá,
tra la la la lalala,
tak mu učarovala.


Dnes jí píše, zítra zase,
pozítří zas nanovo,
až to připomíná časem
spíše palbu bubnovou.
Listonoši v její čtvrti
už ho nenávidí k smrti,
tra la la la lalala,
tak je láska uhnala.


Přijde-li řeč na staršinu,
hned se směje brigáda,
že to takhle vždycky, inu,
s útočníkem dopadá,
že ta mladá soustružnice,
kučeravá krasavice,
tra la la la lalala,
dělostřelce zajala.

0 hlasů

Tak ani to chápou, ale přesto ho budou pomlouvat. Tak ať mu nabídnout do jeho vlády odorníků nějakého odborníka a né, že vydají prohlášení, že kdo do té vlády vstoupí, toho vyhodí. To je opravdu super. Asi chtějí lidi odradit. Jdu psát svému poslanci (www.psp.cz), aby zvedl ruku pro vládu pana Rusnoka. Pokud to neudělá, už můj hlas ve volbách nedostane. Ještě jednu možnost má a to nasbírat 120 hlasů pro rozpuštění sněmovny.

1 hlas

Strana Přátel Organizovaného Zločinu už se houfuje ke korytům! Zeman rozdává trafiky svým rektálním alpinistům. Tak doufám, že to policajti náležitě vyhodnotí a ani tohle prezidenstské uplácení nenechají bez potrestání.

1 hlas

Bohušu, kurňa, co mi to děláš?! Já s tebou dnes prostě MUSÍM souhlasit. brrr!

0 hlasů

inu odstřelování vlády funguje právě takto, minule solární tunel, co odborníci nadělili dlchodcum zaplatit sto miliard v proudu navíc...co nyní uvidíme

1 hlas

Že začíná kvičet i Sobotka je povzbudivé.

2 hlasy

Podle mne M.Zeman řekl jasně, že tohle je překlenovací vláda do předčasných, podzimních voleb. Socdem tuhle roli odmítli, nedivím se jim a považuji to za správné. Jenže máme-li se co nejdřív zbavi těch současných modrých příživníků, někdo vládnout musí. Pořád lepší Rusnok a spol. než to, co tam máme, pane Sobotko. Měli byste je podpořit a ne kritizovat a házet klacky pod nohy. Na rozpuštění PS nemáte (i když vládní strany vykřikovaly, že pokud ne Němcová, pak předčasné volby), tak jiná cesta není. Vykašlete se na přetahování, to povede jen k dalšímu rozdělování levice.

3 hlasy

" M.Zeman řekl jasně..." Sobotka zná Zemana asi lépe než Vy. Přepokládám, že nejste členkou SPOZ ani ČSSD, v tom případě se omluvám.
http://www.lidovky.cz/demagog-cz-analyzoval-zda-kandidati-na-prezidenta-mluvili-v-hyde-parku-pravdu-1xd-/zpravy-domov.aspx?c=A130106_103512_ln_domov_spa
http://blog.havrlant.cz/post/50675480683/jak-se-zeman-prolhal-na-hrad

2 hlasy

Miloš Zeman: "Pokud se ve sněmovně strany spojí, tak předpokládám, že bude Rusnokova vláda vládnout do konce září a tehdy už musí být hotový návrh zákona o státním rozpočtu. Jsem přesvědčen, že je Rusnok nejlepší člověk, který může rozpočet připravit."

Neznám Zemana ani Sobotku osobně, ale tohle jsem slyšela na vlastní uši a viděla na vlastní oči, stejně jako miliony nehluchých občanů, při přenosu prezidentova jmenování Rusnoka ministerským předsedou.

1 hlas

Ale no, říkal to, slyšeli to všichni. Ale ne všichni jeho slovům věří - především ti, co ho dobře znají. Pokud ve tvářích řady soc.dem představitelů vidíte špatně skrývané zděšení, že se jim Miloš Zeman úřednickým kabinetem pokouší ukrást vládu, mají asi ke svým obavám dobrý důvod.
Ale berte moje vývody jen jako dedukce šíleného komisaře.... Podezřívám všechny, a nikoho. :-)

1 hlas

Tak si myslím, že politici měli vyspat včerejší opici a v klidu anylyzovat. Jinak budou vyslovovat perly typu Schwarzenberga že nová vláda je tu kvůli Klausové. Fakt, tohle mohl vyslovit jen, no, kdysi jsem si ho vážil. Ale to už je dávno.Takovou blbost určitě neudělá.
Jo, tejden tomu dávám. Pak přijde každý z nich s analýzou co se vlastně stalo a chladně zvolí řešení. Tak třeba v ODS zazní hlasy, že premiérka Němcová je zkázou ODS neb by jen papouškovala nepřesně Kalouska ale i jiné. A že Němcová jako předseda strany je záchranou ODS. A že ty řádné volby mohou být ještě horší než ty předčasné. A že Ištván ještě neskončil. ... No a máme TOP. Ti musí sakra přemejšlet, jak ze sebe neudělat OTOP. Knížepán už netáhne a občas už dost ujíždí. Kalousek poslední rok jen běsní. Voliči ho začnou ho považovat za nejenom korupčníka, ale rovnou za ničitele, voliči nepochopí proč torpéduje "oblíbeného" Rusnoka. No kdo další? Není tam. Takže, honem volby dokud ještě ... leda že by přece jen ta imunita Pro někoho potřebná byla.
No a socani, ti by se měli lísat. Stejně proti SPOZ ztratí a takhle mohou minimalizovat škody. Lísat se k Zemanovi. Nadávat mu nebude populární, že. 'Jen komouši tohle pochopili. Ti neztratí. Jo a co Píka? Hledá, kde by coby. U Zemanovců by měla šanci. Kecat umí. Taktéž Samuraj.
No, za tejden či dva se to prosákne. Uvidíme. Uff.

2 hlasy

Pan Ramsdorf má několik milionů dluh a má co dělat to splácet. Dělá tedy co může aby splácel, jinak exekutor bude řádit. Bere prachy hlava nehlava.

1 hlas

Asi jako každý na jeho místě. Prostě člověk pro praktický život dost nepoučitelný. Ten dluh mu vznikl z vlastní blbosti.

2 hlasy

Sobotko, klídek, dočkejte času. Na vaše odborníky dojde po volbách. Většina lidí je jistě zvědava jak se ukáží :-) a s kým a jak budete vládnout. Odmítnutím KSČM skončíte dřív než začnete. Nebo dále jako levicová strana budete podporovat pravicovou politiku? TO si raději ujasněte, čas běží.

1 hlas

.Zeman je loutka cara Putina.
Prebendičky pro kámoše nic jiného to není.
Bude nás to zase všechny hodně stát.
Němci to velmi kritizují a jsou náš hlavmní investor!
Zeman nás pomalu a jistě tlačí na východ a tam to není žádný ráj.
Všichni ,co volili Zemana jsou zodpovědní za všechny blbosti ,co udělal a také za všechny ,co ještě udělá a nebude toho málo.
Můžete být na svou volbu hrdí.Mnoho generací vás bude proklínat.

4 hlasy

Ale prosim vas...
Nemci to mozna kritizuji proto, ze sami maji o ruske penize zajem... Je to jako s cinou.... Kazdy to bylo porad Cina komousi, bla bla bla.. a ted se vsichni predhani v tom kdo cine poleze vic do zadku...

2 hlasy

Jen ať se souzi mezi sebou ...jebou :-))))))))))))

3 hlasy

Opravdu? a kdo je vetsi odbornik nez Rusnok.. Kalousek? nebo snad ty Sobotko?
:-D to by me fakt rozesmalo

1 hlas

Hlupáci se smějí i na pohřbu.

4 hlasy

A taky nemaji konkretni argumenty.

1 hlas

Otík Sobotka bude nahražen prozemanovským řiťolezem a kolaborantem Haškem a ČSSD bude pohlcena zemanovci stejně, jako po Únoru bolševiky.

Poměrný systém, založený na přibližně rovnoměrném zisku „standardně klauzemanovsky“ šarlatánsky získaných hlasů pro neautentické partaje, je nutno nahradit občanskoprávním adresným a zpětnovazebním systémem, z občany permanentně individuálně prověřovaných nejlepších zastupitelů - bez ohledu na jejich partajní příslušnost. Národní mužstvo se také sestavuje z nejlepších hráčů – nikoli „většinově“ z nejvlivnějších klubů a jejich bafuňářů, zajištěných finančně na čtyři roky. Každé jiné řešení je „falešný a prázdný“ šarlatánský trik.
„Nepartajnická politika“ (podobná nezávislé advokacii), na bázi občanského zákoníku založená, má reálnou a logicky zdůvodněnou šanci, a to univerzálně.
Všechno už tady jednou bylo – jenom zodpovědný občanskoprávní, adresný a průběžný volební systém na bankovně účetním principu dosud nikoli.
Nepomůže nic jiného, než úplná, obousměrná personální ručitelská adresnost a zpětnovazebnost volebního systému na voliče, včetně možnosti levného a voličsky osobně zodpovědného referenda i přímé volby kohokoli :
„Státy se prostě udržují těmi principy, na kterých vznikly“ (TGM).
Existuje stručný a logický, na partajích nezávislý projekt adresné spoluvlastnické demokracie (nikoli však falešné, diletantské a klamavé tzv. „přímé demokracie“): v článku „Právní stát" na google:
http://www.inuru.com/index.php/spolecnost/organizace-spolenosti/324-pravni-stat-volby
nebo:
http://www.knihy-a.cz/16196/pravni-stat-je-spoluvlastnictvi-obcanu-nikoliv-korist-politiku

1 hlas

..jsem nadšen, spokojený a šťastný...

1 hlas

Ať žije vláda odborníka, pana premiéra Rusnoka!!!

1 hlas

Pane sobotko - jste vy vůbec politik ? zdá se že vaše touha po úspěchu ( korytě ) vám zaslepuje oči - v čem jste potom lepší než zkorumpovaná pravice a proč vlastně by jste měl vládnout , když jste politické embryo , podobně jako krasoň Dientsbier ?!!!!!!

1 hlas

Sobotko,vyskakuješ jako žárlivá milenka.Jestli takto budete pokračovat budete strácet preference.A naší rodině je 6 voličů ČSSD.Vy tu stranu potáhnete ke dnu,jako velkohubý Paroubek.Ale to je bolest,která se ukazuje u všech poslanců,kteří se narodili v parlamentu.Čili ze školy hup do politiky a zatím jste nic nedokázal.

4 hlasy

dulezite je ze pravicove ksichty ztrvrdly

4 hlasy

Fakt? Mě spíš přijde, že se začíná rozkládat levice. Jinak mě je to fuk, pokud mě levičák strouhne na dani prostě zdražím služby. Do evropskýho průměru je ještě bohatě kam, ale ty a tobě podobní křiklouni a nicmochři časem zůstanou třeba bez internetu neb si IT servis nebudou moct dovolit.

2 hlasy

Čeští voliči si po letech užijí prázdniny.Od Kalouska a koalice.Bohužel tyto skončí,až sněmovna definitivně odmítne uznat zemanovy pokusy o vládu.Kalousek se vrátí a s ním i Peake s Mirkou Rohlíkářkou.To je realita.

1 hlas

Sobotkovi nerozumím,pan prezident dělá "práci" i za něj.Sobotka byl schopný celé roky jen "kňourat".Zeman neměl jinou možnost,pokud nechtěl dopadnout ,jako dopadne Peak.O parlamentu toho bylo napsáno dost,ztráta času se opakovat.

5 hlasů

Zavadil, Štěch a odbory do vlády. Vláda odborníků jak vyšitá.

3 hlasy

Docela chápu Bohouška,že je tak neklidný,protože i když KSČSSD vyhraje volby,tak se klidně může stát,že si Milouš posadí na premiérské křeslo nějakého svého oblíbence.Kdyby vyhrál Schwarz.,tak by ho tak netrápil,což Bohouš samozřejmě ví,ale veřejně to říct nemůže...

3 hlasy

Předčasné volby jsou výhodné i pro odcházející garnituru, než aby nechali svoje nástupce odhalovat delší dobu machinace v jejich rezortech a úřady od nich depolitizovat a nechat uplývat dobu, aby se na ně zapomnělo.Co by si počal Kalousek, kdyby nebyl každý den v TV?

0 hlasů

Aha, dost lidí si bylo říci o místa na úřadech v Lidovém domě. Kolik kmotrů se již klepe ? Přijdou staří otřelí korupčníci ????

3 hlasy

Bohušůůů, máš to blbý. U Rusnoka ma Ministerstvu financí bys mohl dělat tak maximálně vrátnýho. A Tvoje charizma patníku u silnice taky není pro socany žádný terno.

7 hlasů

Bohušu, zklidni hormon!
Jak jinak měl Zeman postupovat? On přece předčasné volby zařídit nemůže! Ústava mu to nedovoluje. Takže jmenoval Rusnoka a odstavil Nečase. Druhý krok by mělo být schválení Rusnokovy vlády. Proč? Protože dokud bude jen mizivá naděje, že se Kalousek vrátí ke korytu, předčasné volby nebudou. Jedině až přijdou o všechny šance, budou TOPáci souhlasit s volbami v září. ODS nikdy, protože v příštím parlamentu třeba vůbec nemusí být.....A ti ministři za SPOZ? Pokud bude v parlamentu těch 10-15 Zemanovců, vládu ČSSD to neohrozí.

8 hlasů

Zeman odstavil Nečase? A kdy že se to stalo, prosím? Pokud vím, tak Nečas podal demisi...!

2 hlasy

No, Bohouši, někoho Zeman jmenovat musel, tys do toho jít nechtěl (chápu proč a kvituju to), jmenovat Němcovou prostě nešlo a jiná alternativa už prostě nebyla, takže tohle ostré apriorní vymezování se vůči kabinetu je trošku laciné a zbytečné.

4 hlasy

Sobotko k tomuto tvému vyjádření lze říci jenom jedno.Jseš hovado a je třeba si toto tvé vyjádření dobře zapamatovat.

3 hlasy

Dobré jitro Bohúšu. Jestliže kroky Zemana respektujete, tak nebul. A jestli ještě nejste úplní komouši a chcete i nadále parlamentní demokracii, tak proto něco dělej. Jenom být negativní k tzv. pravicové vládě nikomu nic nedá.

5 hlasů

Baryku, dal jsem ti hlas. Ale udělej za to něco pro mne - sháním levné maso s čínskými antibiotiky. Nabízím barterem levnou moravskou vodku.

3 hlasy

Zapomněla jsem na oblíbené maso z krys. To by jste nechtěl? Je levné.

1 hlas

Stačí se domluvit přímo s Čínou, dovezou vám tolik levného masa z psů a koček, že se vám o tom bude jen zdát. Hold komunisti umí i zázraky jak udělat levné maso.

2 hlasy

Komunistický zloděj Randsdorf konečně přidal i násilí. Už neskrývá vůbec nic. Dokonce i to jeho gamblerství se už provalilo...

Odvolat toho komouše z EU, na úrovni velvyslanců se omluvit novináři, kterému jde o Evropu víc, než polovině poslanců a Randsdorfa tvrdě potrestat. Včera kradl moje peníze. Ta KK.

4 hlasy

To máte jedno, Kalousek fackuje lidi na ulici. Všechno je to stejná arogantní verbež.

4 hlasy

K. vyfackoval mladíka, který mu nadával, R. zaútočil na novináře po té co mu připomněl, že právě okradl voliče EU o 300 € na dietách a o více než 500 € na platu.

6 hlasů

Nemůžete přeci očekávat, že by komunista také pracoval místo kecání o dělnické třídě a vykořisťování..

3 hlasy

Tak nevím. Rádoby doživotní vládní posranci nové volby nechtějí, prozetímní jmenovanou vládu ještě neznají a již vědí, že jí NIC neschválí, přestože jsou tam pro schvalování dobrých věcí bez ohledu kdo je navrhuje.
Kdo se nedá rozpustit jinak, navrhuji kyselinu sírovou !

5 hlasů

Vždy jsem říkala, že Zeman dokonale rozloží levici, stejně jako se to stalo v roce 1993 ve Francii za úřadování levicového prezidenta. Tam se nevzpamatovali komunisté dodnes. Zdejší komunisté - ovce mu ještě tleskají, přitom jdou na porážku.

5 hlasů

Zde žádné jiné strany, než levicové nejsou.V tom případě máte pravdu, ODS je rozložená.

1 hlas

Myšlení bolí a proto to po vás nemohu chtít. Jste poněkud trošku vedle, asi tak o kilometr.

1 hlas

Předčasné volby, to je jediné čisté řešení. Vypadá to tak, že současnou situaci způsobila strana vedená Schwarzenbergem, která nedodržela svůj slib, že TOP bude hlasovat pro předčasné volby v případě, že nebude jmenována premiérkou Němcová. Názorové veletoče nejsou příliš slučitelné se šlechtickou minulostí pana knížete, ostatně nám je předváděl už v minulosti např. v kauze Čunek. Dočasná vláda bude asi vládou SPOZ, ale je také jisté, že Zeman plní svůj předvolební slib a snaží se o ukončení vládnutí současné hanebné koalice, jejíž vláda se vysmívá veřejnosti tím, že se nestoudně nazývá protikorupční a rozpočtové odpovědnosti.

12 hlasů

Asi nechcete slyšet, že první Zeman řekl, že nechce předčasné volby a teď porušil opět to co předtím řekl. Proč by měl jít Top09 nebo ODS na ruku Zemanovi a ČSSD? To nechápu, když mají většinu v parlamentu. Který idiot by to udělal?

7 hlasů

Ano. Většinu pouze početní z důvodu sebezáchovy (koryt) a nikoliv z důvodu společného rozhodování. Který idiot to ještě nepoznal ?

6 hlasů

ČSSD měla "umravnit" Zemana daleko dřív a razantněji, socdemáci vypadají proti vlku Zemanovi jako stádo bečících ovcí.
Sobotkovi došlo, že volby budou v řádném termínu a SPOZ možná soc.demáky převálcuje.

6 hlasů

Zeman bude tak dlouho provokovat, až se poslanci proti němu spojí a zbytečnou prezidentskou funkci ústavním zákonem zruší...
Já jsem si naivně myslel, že nemůže být větší parchant, než je Václav Klaus. Mýlil jsem se. Český národ si teda umí vybrat...

3 hlasy

Zeman pouze vyuziva prava, ktere mu poslacni sami nastavili.... Ze to neni koser? Asi ne... Ale alespon politici vidi jake to je... kdyz dnes a dene rozkradaji nase dane ale dle jejich zakonu je vse v poradku..

8 hlasů

Souhlasím. Já jsem pro regulérní soutěž. Jenže také jsem pro zachování důstojných podmínek pro lidský život alespoň v jeho počátcích a v jeho závěru. A u nás to jde v tomto směru (se současnými poslanci) od desíti k pěti a ještě s rostoucími dluhy. Proto je dnes legitimní, nastavit zlodějům prostě nohu. A jestli rudou, oranžovou, zelenou nebo zemanovskou - na tom už tolik nezáleží.

3 hlasy

Spíše bych řekl, že páni posranci budou tak dlouho provokovat a snažit se udržet u lizu co nejdéle, až s nimi dojde lidu trpělivost a vyhází je oknem a že se ta doba blíží.

4 hlasy

obavam se ze se este mame na co tesit ze Zemanem nikdy by mne nenapadlo ceho vseho je tento ,,clovek,, schopny :-P

2 hlasy

To bylo řečí, že prezident nic nezmůže, je vidět, že Zeman má více rozumu, než celá poslanecká sněmovna dohromady.

8 hlasů

To bylo řečí, že prezident nic nezmůže, je vidět, že Zeman má více rozumu, než celá poslanecká sněmovna dohromady.

7 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 09/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov