Elektronická evidence tržeb
Babiš přinesl účtenky. Máte tam chyby! vytkl mu komunista

10.07.2015 09:39 Aktualizováno 10.07. 12:39

Sněmovna se opět pustila do úvodního kola projednávání návrhu na zavedení elektronické evidence tržeb. Vystoupení exministra financí Miroslava Kalouska doprovázela prezentace ministra financí Andreje Babiše, který mezitím chodil po jednacím sále a poslancům na panelech ukazoval, jak bude vypadat účtenka s údaji pro evidenci tržeb.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Deadman´s Hand (8 hlasů) 10.07.2015 09:55

    Každý státní makroekonomický systém je složen z několika pilířů,...

  • Daša Fuksova (4 hlasy) 10.07.2015 11:09

    Nejhorší je ožrala v abstinenci ! To je teda síla... P.S. Mlátit ho...

  • Bob Kadet (4 hlasy) 10.07.2015 10:46

    Měl to Kradouskovi omlátit o tu vychlastanou palici!

  • Honza Hloupý (4 hlasy) 10.07.2015 12:15

    Že voni jsou v tomto životě poněkud opožděn a frustrován?

  • Daša Fuksova (4 hlasy) 10.07.2015 11:07

    Tomu Kalouskovi jsou obyčejní živnostníci z "zádele". Mu jde o to...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Pravice,která se pomalu potápí,hledá cestu,jak se zase dostat na výsluní.Armáda 300 000 živnostníků je významný voličský potencionál.Strašení návratem ke komunizmu se ukázalo neúčinné,hledá se tedy jiná cesta.

0 hlasů

Kalousek byl podprůměrnej ministr, jeho nesmyslný úspory srazily ekonomiku v krizi ještě níž, ale co dělá Babiš je vyložený hnus. Vyhrál volby slibama o 100-200 mld úspor v rozpočtu a každej ví jak hospodaří tenhle stát a věřil mu. Dnes žádný úspory rozpočet nevykazuje a deficit je stejný i přes zotavující se ekonomiku. A Babiš se vozí na živnostnících kvůli opět jen slibovaným 12 mld. Žádná vyspělá ekonomika totiž to elektronické babišofízlování nepoužívá, zavedené ho naopak mají jen ekonomické krachistány. Etiopie a Chorvatsko. Jenže Chorvati aspoň přitom snížili DPH z 25% na 10%! To je pak o něčem jiným. Ať taky zlevní DPH 2,5x, bude se líp dejchat všem v tomhle státě. To by ale státní šmejdi museli začít šetřit na svých prebendách. Zatím nevědí co roupama.

1 hlas

Proc sef parlamentu toho estebackyho blbce s tema tabulema nevyhodi ? Uz z nej jde strach ?

0 hlasů

Dnesni predsedajici (komous) estebaka nevyhodi. Nanejvys vyhoni:-)

3 hlasy

Kalousek konečně našel svého kata. Sám si o to řekl....:-))....jak to povidal jeden mafián: V každým rybníce plave vždycky (alespoň) ještě jedna větší ryba než je ta největší...a platí to beze zbytku....:-))))

2 hlasy

je smutné že v čele resortu je člověk který káže vodu a sám pije nejdražší víno !!!!!!!!
Pořád se mluví o velkých úsporách a jak uspořit ale vždy jen v souvislosti s malými živnostníky.
Domnívám se že úspora a velká úspora záleží jak se postaví Babiš k velkým firmám a hlavně těm kteří pracují s eko palivy.
Velké firmy jsou ale pravděpodobně nedotknutelné a úniky miliard nikoho nevzrušují protože právě POLITICI tyto firmy vlastní a tak se seč můžou snaží problém odvrátit na jinou skupinu.
Je to hnus velebnosti co se tady děje a co jsme si zase za pár koláčků zvolili !!!!!!!!!!!

2 hlasy

Je vidět, že komunisté podle zvyku dokáží obhajvat kde jakého zloděje par excelanc - dřívě Zápotockého s Gottwaldem, teď Babiše a Ratha.

1 hlas

Vlastiku, běž se vyblít k Henexovi.

4 hlasy

Bez si vyhonit lofase rudy dedecku:-)

0 hlasů

Kalousek cca před 5 léty na kameru vysvětloval, proč není možné v Česku zavést stejné registrační pokladny, jaké jsou běžné na Slovensku slovy "lobby hospodských je příliš silná, to nemůžeme zavést".
Teď útočí na Babiše s tím, že Babiš chce sledovat bločky každého bufetáře a obvińuje Babiše, že si zasedl na hospodské.
Je vidět, že mají tak silnou lobby, že jim i Kalousek ušatý slouží.
Já na pivo moc nechodím, ale když se zastavím, kde mne znají, ani se nepokouší vystavit mi účet ...

3 hlasy

HRDINA a KŘESŤAN Kalousek ... Ten se rozhodl počmárat ministrovi cedule s nadživotními kopiemi účtenek z EET, Babiš ale zakročil a vytrhnul mu fixu z ruky.
ON NENÍ KŘESŤAN, křesťanství bylo jenom "výtahem k moci" ...

Nejhorší je, že blbce nejde přesvědčit, že je blbec...

1 hlas

Hrdina je jen když se pořádně namaže a průběžně se promazává, jak to vidíme ve sněmovně. A Křesťan?
Na toho se Kalousek, duše hříšná, občas hrá.
To Stropnický hrá ministra lépe.

1 hlas

Tomu Kalouskovi jsou obyčejní živnostníci z "zádele". Mu jde o to neustále mlátit svého následovníka. On totiž ukazuje, jak tern Kalousek byl hloupý při řízení ministerstva. Měl na všechno dost času a nyní kecá, kecá, kecá ...
Nejhorší na tom je, že mu to někteří "inteligenti" žerou.

4 hlasy

Jasně, jen věc využívá ve své soukromé válce s Babišem.
Je směšný s tím svým divadýlkem a pobíháním ve sněmovně.

1 hlas

Měl to Kradouskovi omlátit o tu vychlastanou palici!

4 hlasy

Nejhorší je ožrala v abstinenci ! To je teda síla...
P.S. Mlátit ho nemá cenu, takový si ani na chvíli nepřipouští, že by mohl být někdo chytřejší než on ...

4 hlasy

To bude omyl. Kalda není nikdy střízlivý. Je pořád pod vlivem... a to nejrůznějším.

0 hlasů

Vy dva jste na opilectvi experti, kdyz jste studovali marxismus-ozralismus az do dna:-)

0 hlasů

Nehledě na to, jakým démonem a esencí zla je Miroslav Kalousek, Babišovi se jeho výsledky zlepšit nepodařilo. Žádný znatelný krok kupředu v rámci státního rozpočtu, hospodářského růstu, daňové efektivity, transparentnosti, systematizace byrokracie ani ekonomické stability nebyl za aktuální vlády zaznamenán. Kalousek však již i díky obrovské Babišově mediální síle pravděpodobně nikdy nesundá masku Dartha Vadera, zatímco Andrej stále zuby nehty drží svou pózu moudrého, dobrosrdečného, i když trošku roztržitého mistra Yody.
Proč tedy podporujeme Babišův megalomanský imperialismus? Možná protože si pořád myslíme, že bude líp. Jisté je však jen to, že líp bude Andreji Babišovi, a to nehledě na to, jak dlouho bublina, kterou nafoukl, vydrží.
http://g.cz/agent-babis-povoleni-delat-si-co-se-mu-zlib

4 hlasy

Ano, lidé již 25 let věří, že bude lépe. A proto stále střídají ve volbách politické strany a hledají tu, která by hájila jejich zájmy. Taková ovšem neexistuje. Chyba je v kapitalistickém systému, který je orientován pouze na zisk určité skupiny lidí. A i kdyby zde vládli komunisté, tak to lepší nebude. Dokud nevystoupíme z EU a NATO, tak nemá cenu snít o lepší budoucnosti. A Bureš je jenom oligarcha, který vytrvale a vytrvale obírá lidi. A blbci ho volí.

3 hlasy

Vsak ono lepe je, ale jen pro ty co se snazi a ne pro lemply tveho typu.

0 hlasů

Machacku, ty pises ze zachodku po krycim jmenem Standa Lofas?

0 hlasů

„Kde je těch 95 procent,“ tázal se poslanec. Připomněl Babišem často zmiňované karuselové obchody a rovněž daňové optimalizace.

Tyto úniky, které jsou legální, se rozhodl demonstrovat na pardubické Synthesii patřící Babišovu koncernu Agrofert.

Ta podle Kalouska v lezech 2010 až 2013 vykázala zisk 1,872 miliardy korun. Na dividendě vyplatila Agrofertu 1,31 miliardy a 1,5 miliardy do koncernu plynulo ze snížení základního jmění. Na korporátní dani pak firma podle Kalouska nezaplatila ani korunu, ale naopak požaduje po státu 3,2 miliardy na likvidaci ekologických škod.

„S takovouto platební morálkou běžte do karusele,“ rozhořčil se Kalousek a vmetl ministrovi, že „takovéto prachy z živnostníků nedostane“. „Já netvrdím, že to není legální, dělají to pravděpodobně všichni oligarchové,“ dodal následně.

http://www.novinky.cz/domaci/374679-jdete-do-karusele-vyzval-kalousek-babise-ten-prinesl-uctenky-v-nadzivotni-velikosti.html

3 hlasy

A to říká největší lump polistopadové politiky. A pražáci ho volí a volí....

1 hlas

kalouska z toho musel trefit šlak :-D

2 hlasy

Každý státní makroekonomický systém je složen z několika pilířů, jejichž souvztažnost musí alespoň do určité míry fungovat – od živnostníků přes malé a střední podniky po koncerny a nadnárodní společnosti. Ačkoli to možná není patrné, to, co Babiš říká a dělá, je ve své podstatě paradox. Na jednu stranu tvrdí, že malé a střední podniky jsou „klišé, kecy a na prd“ a důležité je podporovat velký průmysl, a to z dvou důvodů (tedy alespoň dle Babiše) – jsou schopny rychleji nastartovat ekonomiku a přispívají většími částkami do státní pokladny.
Statistiky ministerstva průmyslu a obchodu však uvádí, že malé a střední podniky se podílejí nadpoloviční většinou na zaměstnanosti v soukromé sféře, přidané hodnotě, vývozu i dovozu. Babiš zde vytváří dojem, že tyto podniky jsou pro daňové správce daleko větší zápřah a celkově zatěžují byrokracii víc než onen velký průmysl, který z celkového počtu podnikatelů tvoří pouze necelé procento. To, že Babiš rozdal středostavovským byznysmenům koblihy, do kterých předtím naflusal, se ukázalo celkem záhy. Nyní se jim však ještě vymočil na hlavu, což bylo tak trochu nečekané.
Místo toho, aby dostupnou úřednickou sílu transformoval v efektivněji fungující aparát, který by se zaměřil na místa, kde voda stříká proudem, a až poté na ty, z kterých pouze kape, vymyslel řadu imbecilních opatření jako elektronická evidence tržeb a registrační poklady. Jakousi předzvěstí, o čem tento „big brother“ ve skutečnosti bude, je měsíční povinné hlášení tržeb plátců DPH (tedy podnikatelů s obratem nad jeden milión, což je ovšem ve skutečnosti i například kiosek s květinami).
Úředníci finančního úřadu, kteří již tak nestíhají, prý budou moci pružněji reagovat na daňové podvody. To, že je jedním či druhým způsobem podnikatel šikanován, aby s větší periodicitou odevzdával data, možná jako obecný koncept dává smysl. Je však třeba si uvědomit, že Babiš nemá k dispozici armádu androidů se schopnostmi poručíka Data, která by byla schopna tyto informace jakkoli užitečně vyhodnotit. V reálu vždy dopadne Damoklův meč na zátylek živnostníka či malého podnikatele, který prohraje v ‚ruské ruletě‘, jakmile v jeho několika desítkách či stovkách měsíčních transakcí bude nalezena ať již chtěná či nechtěná chyba.
Pokud použijeme modelovou situaci: stačí například, aby úředník byl – v rétorice nutí ANO – „nějaký debil“, a na základě nepodloženého podezření může být podnikateli zadržena vratka DPH, což nejspíš povede k jeho druhotné platební neschopnosti. Ve finále na tom bude bit i stát, jelikož existuje soudní precedens, že takto poškození podnikatelé musí být odškodněni vysokým úrokem. V moment dovolání u soudu však může být malá firma již jednoduše v insolvenci a přenášet své problémy na svoje obchodní partnery řetězovou reakcí.
Pokud by zde byla opravdu snaha o potlačování šedé ekonomiky, pokud by opravdu Babiš chtěl dát všem rovné podmínky k podnikání, nenápadně by svým koaličním kolegům pod nosem desocializoval ekonomiku, snížil DPH (nepočítaje o pokus snížit jej pro restauratéry) i odvody za zaměstnance na sociálním a zdravotním, které menší firmy neúměrně zatěžují a tudíž tlačí do tmavší zóny.

Hlavně se zde ale otvírá další možnost pro Babiše, jak fízlovat, kohokoli se mu zachce, jak účelově vyvíjet tlak na nepohodlné firmy nebo jednoduše zlikvidovat ty malé a střední podniky, které jsou „na prd.“ Pro firmy velikosti Agrofertu, které tvoří fundovanou strukturu dceřiných a mateřských společností, zaštiťujících holdingů, akciovek a zahraničního kapitálu, žádná velká změna nenastane. Prostor pro účetní kouzlení je zde obrovský, stejně jako cash-flow, které zásadněji neutrpí, pokud bude mít jedno chapadlo dočasně problémy.
http://g.cz/agent-babis-povoleni-delat-si-co-se-mu-zlib

8 hlasů

Že voni byli v minulým životě Ajnštajnem??

0 hlasů

Že voni jsou v tomto životě poněkud opožděn a frustrován?

4 hlasy

Ty jsi ale hloupý Honza....

1 hlas

ANO.

0 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov