Odbornost v. trafiky
Fischer chce vytřást z dozorčích rad neodborníky. Reakce?

28.07.2013 19:22 Původní zpráva

Nový ministr financí Jan Fischer chce udělat čistku v dozorčích radách státních podniků nebo v podnicích, ve kterých má stát akcionářský podíl. O místo chce připravit třeba Marka Šnajdra. Bývalý poslanec ODS Šnajdr se po opuštění Poslanecké sněmovny stal předsedou dozorčí rady státní firmy Čepro. O místo by měl přijít i exministr obrany Alexandr Vondra (ODS). Jak se na to tváří poslanci?

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Jiří Dostálek (15 hlasů) 28.07.2013 19:58

    Ten vypatlaný chemik je sprosté ho..do !!!!!!!!!!

  • Marian Gavlák (12 hlasů) 28.07.2013 20:07

    Disident Vondra prokázal kvalifikaci dostatečně - na PromoPro....

  • Josef KLEISNER (10 hlasů) 28.07.2013 19:38

    ...byly doby,kdy otevírala dveře "červená knížka" později to bylo...

  • Jan Karel (9 hlasů) 28.07.2013 23:09

    U Kalouska je být zlodějem slušná kvalifikace. Pro takové zřizuje i...

  • malo1 malo1 (8 hlasů) 28.07.2013 19:41

    Nejvíc mě pobavil názor pana Šťastného,to bude tím horkem.:-)

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Je potřeba, už konečně vyčistit, ten ,,Augiášův chlév,,.

P. S.
Vyčistit Augiášův chlév z WIKIPEDIE:

Vyčistit Augiášův chlév je ustálené slovní spojení, které vešlo do slovníku jako rčení, přirovnání. Vyjadřuje výzvu k likvidaci úděsného a nezvladatelného nepořádku, k nutnosti zametení, čistky a vyhazování tam, kde je něco v nepořádku, zejména ve společnosti nebo hospodaření.

Původ rčení:
Král Eurystheus uložil bájnému silákovi Héráklovi jako pokání za jeho předešlé zlé činy vykonat dvanáct obtížných úkolů, které mu vymýšlel. S velkou chutí také Hérakla urážel a ponižoval.
Pátým úkolem v řadě bylo vyčištění chlévů krále Augiáše, který měl ohromná stáda dobytka; bohové navíc zařídili, že stáda byla plodná a odolná vůči všem nemocem. A když třicet let nikdo nekydal hnůj a puch zamořoval celý Peloponéský poloostrov, měl zasáhnout Hérákles. Ten obhlédl situaci a za slib odměny - desetiny stád - slíbil, že bude večer vše čisté a uklizené. Pak prorazil na dvou místech zdi a změnil tok dvou blízkých řek Alfeios a Péneios, jejichž proud se pak prohnal chlévy a stájemi. Úkol byl večer hotov. Bohatý, ale lakomý Augiáš se začal vytáčet a dohadovat - tvrdil, že úkol byl zadaný Eurystheem a potom ještě zapíral, že by desetinu stád slíbil. Zasedl soud a Héráklés a Augiášův syn Fýleus byli vyhnáni ze země. Eurystheus navíc úkol neuznal za splněný, protože prý si Augiáš Hérakla na práci najal. Vše mělo dohru po letech - Héraklés zničil Augiášovo království, krále zabil a na jeho místo dosadil jeho syna.

1 hlas

Já bych tu jen Borise Borisoviče Šťastného upozornil na jeho působivé a klamné řečnické vystupování, čili demagogii: Fischer netvrdí, že "každý exministr české vlády je nekompetentní odborník". On pouze říká, že občas to tak být může.
Co se Šnajdra či Vondry týče, myslím, že by měli zkusit soukromé podnikání ve svých oborech (šejdíř, šidil). Ale bez státních zakázek, samozřejmě.

5 hlasů

Napred bych vytras bolseviky ze statniho kozichu a Hradu, pak uz to pojede samo :))))))

1 hlas

I blb občas může udělat něco užitečného. Nesmí se to ale přeceňovat. Na svoje parazity určitě nesáhne.

Ideály demokracie se v posttotalitním, metanolovém, příživnickém Česku spolehlivě mění v realitu „standardní parlamentní“ byzantské, chlastoslovanské, mužické kleptokracie a klauzemanovské partajokracie. Podobně, jako se kdysi „reálný socializmus“ Husáka (Kdo nekrade – okrádá rodinu!) vypořádával s morálními „přežitky kapitalizmu“. Soudruzi multipolitici okrádají své pologramotné zmocnitele stejně jako nemravní advokáti své klienty a navíc nejsou postižitelní ani tak jako advokáti, na něž dohlíží alespoň jejich komora.
„Nepartajnická politika“ (podobná nezávislé advokacii), na bázi občanského zákoníku založená, má reálnou a logicky zdůvodněnou šanci, a to univerzálně.
Všechno už tady jednou bylo – jenom zodpovědný občanskoprávní, adresný a průběžný volební systém na bankovně účetním principu dosud nikoli.
Nepomůže nic jiného, než úplná, obousměrná personální ručitelská adresnost a zpětnovazebnost volebního systému na voliče, včetně možnosti levného a voličsky osobně zodpovědného referenda i přímé volby kohokoli :
„Státy se prostě udržují těmi principy, na kterých vznikly“ (korupčník TGM).
Existuje stručný a logický, na partajích nezávislý projekt adresné spoluvlastnické demokracie (nikoli však falešné, diletantské a klamavé tzv. „přímé demokracie“): v článku „Právní stát" na google:
http://www.inuru.com/index.php/spolecnost/organizace-spolenosti/324-pravni-stat-volby

0 hlasů

Nabubřelé, tlusté, arogantní, zlodějské prase Vondra zase perlí, jeho kompetence rozhodně nejsou menší, než Fischer ve funkci náměstka financí! Tenhle blb, v životě nic pořádného neudělal, na co sáhl to rozkradl nebo neuhlídal, byl jen správcem asijského umění v Náprstkově muzeu, na Fischera s vysokou ekonomickou, tenhle blb rozhodně nemá, natož v oblasti Aeroholdingu, stejně jako gumák Kraďousek, který sám udělal dluh skoro stejný, jako všechny vlády dohromady před ním, hlavně že žvaní jak šetřil, ožrala!

7 hlasů

Kde jsem tato slova od s. Novákové četl. Již vím. V Rudém právu před rokem 89.

0 hlasů

Podle Fischera nejlepší obrana je útok....sám má problémy s vysvětlením financování své kampaně...a tak - namísto aby zalezl pod stůl a pokorně čekal na hlasování o důvěře - rozhodl se zviditelnit rasantním výhazovem každého, kdo se mu z nějakého důvodu nelíbí...

4 hlasy

Proboha, nechte už těch keců, pravičáci jste směšní, vysvětlil to, kdo chce ten slyší, kdo nechce, tak mele svou, prostě zabědněnec. Neříkám, že je to úplně v pořádku, ale že jste takhle neřvali, když dal Bakala ODS a TOP 09 30 milionů, proč to asi dělal, co za to chtěl, že by z lásky? Podívejte se pořádně na sponzorig Šišly ve volbách atd. atd.! Je to k smíchu, jako když ožrala Kraďousek řve o Lukoilu, ale co jeho Casy, kamarádi Háva, Šťáva atd., kteří dostávali zakázky jak na běžícím páse, odpouštění finančních pokut a penále svým kamarádíčkům v miliardách atd.? Myslete proto alespoň trochu hlavou!!!!!!

5 hlasů

pokud hodla pan zele fischer nekoho vytrasat, taby by mel zacit u sebe. nekompetentnost a prodejnost prokazal ve sve prezidentske kampani a naslednem "splaceni" dluhu.

3 hlasy

U Kalouska je být zlodějem slušná kvalifikace. Pro takové zřizuje i místa - nejde to z jeho peněz - jen z našich daní. V tom se Fischerovi nedivím, že se chce zbavit trafikantů a zlodějů. Najít ale slušné odborníky bude problém.

9 hlasů

"...se chce zbavit trafikantů a zlodějů.." - a neměl by tedy začít u sebe?

1 hlas

Korean Air nejsou strategický partner, jsou vlastník. Pan Vondra opět lže!!

6 hlasů

Stačilo pár dní, odborník Fišer si udělal personální audit a hned má trafiky pro svoje kámoše.

4 hlasy

Nebo pro další členy SPOZ

4 hlasy

Bane, Fischer teď musí platit za své jmenování a oddlužení. Takže přátelé nejvyššího nabydou přes noc odbornosti, potřebné k výkonu funkce v radách.

5 hlasů

Zase jeden duvod, aby stat nevlastnil zadne firmy.

2 hlasy

..ale jako překladatel mám nejlepší byznys ze státního, a taky jim nevadí, když se zakázky opakují a sem tam někde založí...a potom je musím překládat dvakrát (naštěstí si je zálohuji)...

2 hlasy

..soukromá firma prokoukne moje fígle hned...ale ve státním to je paráda...

2 hlasy

-)))))))))))))))))))))

1 hlas

.státní úředníci jsou solidní, když zašijí můj překlad..tak si jej obejdnají znovu..u několikrát...drzý lakomý soukromník si ho prostě nechá znovu zaslat a gratis,..

3 hlasy

Chápu oni ho zašijí za všimné, že.

1 hlas

..solidního státního úředníka poznáš okamžitě již po zavolání...pokecáš si o sázení, politice i o babách..to soukromník jenom byznys a fertig...ten platí telefon ze svého...s tím si nepokecáš...

4 hlasy

Blbost, malý stát drahý stát hochu.

3 hlasy

jiste na to mate analyzu, osvitte nas svou moudrosti dedo.

2 hlasy

„Byrokracie jest ten nepřirozený způsob vlády, při kterém se vlády do všeho občanského života míchají, všechno občanům předepisují, žádnou svobodnou vůli a samosprávu jim nenechávají… Něco jiného jest úřednictvo a něco zcela jiného byrokracie, úřednictvo můsí býti v každém dobře zřízeném státu, byrokracie jest neštěstím každého…“ – Karel Havlíček Borovský

3 hlasy

..oproti tomu pruský císař Fridrich Wilhelm jezdil po zemích pruských a kromě toho, že se všude počůral, taky všude říkal "..wer schreibt, der bleibt.." (..kdo píše, ten zůstává...)

2 hlasy

„Se státními investicemi je to podobné jako s povodněmi. Zvyšují sice zaměstnanost a HDP, ale kdo má potom uklízet tu zkázu

1 hlas

Fischere, tak tomu bych rozuměl. Dobrý krok. Ovšem pozor na způsob provedení, propravicová média čekají na sebemenší chybu.

5 hlasů

nejsem propravicove medium, ale je mi jasne, ze se musi udelat flek a nastavit penezovody pro fischerovo sponsory. snad nemyslite, ze ty miliony dostal pro sve krasne oci.

2 hlasy

Disident Vondra prokázal kvalifikaci dostatečně - na PromoPro. Chlápek, který není schopen rozeznat takový podvod, chce v dozorčí radě dělat co?

12 hlasů

Ten vypatlaný chemik je sprosté ho..do !!!!!!!!!!

15 hlasů

mate pravdu, stejne jako vy soude podle vaseho vyjadrovani.

2 hlasy

Tak pardon, ne vypatlaný, ale vychlastaný ....

2 hlasy

Nejvíc mě pobavil názor pana Šťastného,to bude tím horkem.:-)

8 hlasů

...byly doby,kdy otevírala dveře "červená knížka" později to bylo prokázáním,že dotýčný byl vyslýchán Stb nebo byl disidentem a později stačila "modrá knížka",kdy se už těchto prkotin zbavíme.....

10 hlasů

opravdu myslite, ze prukaz o neschopnosti absolvovat zakladni vojenskou sluzbu muze nekde otevira dvere?

1 hlas

...pro ty kteří se vrátily z emigrace je pojem "modrá knížka" symbolem sepětí s jednou stranou a to ODS...

2 hlasy

Nevím, co je "červená knížka" a bohudíky nevím, co je být vyslýchán nějakým represivním státním útvarem. Nemám ani tušení, co to je "modrá knížka, ale celkově mám dojem, že jestli si chcete uchránit svobodu, že zapomenete na "knížky" a kariéry pomocí "knížek". Vím, že jako Češi, jste zvyklí uplácet a hledat nejjednodušší cestu. Věřte mi ale, že tyto cesty, nejsou většinou ty nejlepší. Jsou špatné stejně tak, jako hledat nejjednodušší řešení problémů. Každý, kdo nabízí jednoduché řešení je člověk, který myslí populisticky pouze na sebe. Jednoduché řešení neexistuje a čísla mluví jasně - není možné zvyšovat platy a životní úroveň, pokud se nebude zvyšovat produktivita práce. Mějte to na paměti a pokuste se, každý za sebe, odevzdat svůj díl. Už slyším o "zlodějinách", "tunelech" atd. Tyto věci jsou , přestože by měly být trestané, naprosto insignifikantní - těch několik miliard, které někdo ukradl vás neudělá bohatší. A to samozřejmě neznamená, že bych nebyl první, kdo by tyto excesy nechtěl trestat - ale věřte mi, že toto není hlavní problém naší ekonomiky a společnosti.

2 hlasy




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov