Zavání to účelovostí
Nečas: Proč výslechy váznou? Nagyová je za mřížemi dlouho

03.07.2013 13:14 Aktualizováno 03.07. 14:35

Končící premiér Petr Nečas (ODS) a ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) naznačili, že někteří lidé v kauze kolem obvinění Nečasovy blízké spolupracovnice Jany Nagyové mohou být záměrně dlouho drženi ve vazbě pod záminkou ovlivňování svědků. Řekli to po jednání vlády. Nečas tvrdí, že někteří svědci, mezi nimi on a Kalousek, se museli domáhat toho, aby je policie vyslechla.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Lev Tolstoj (19 hlasů) 03.07.2013 13:17

    Najednou mají péči o vězněné. Co má říkat Rath? ten je ve vazbě už...

  • Jaroslav Šlepr (19 hlasů) 03.07.2013 14:13

    Před rokem,když zavírali Ratha,svazák s chemikem chrochtali...

  • Jan Bulva (18 hlasů) 03.07.2013 13:30

    To je roztomilá dojemná starostlivost, a to prej je tu rovnost před...

  • Zdenka Zwiebel (17 hlasů) 03.07.2013 14:28

    Zajímavý názor, pane Nečasi, a tak hodně odlišný od případu Ratha......

  • karel berd (16 hlasů) 03.07.2013 13:21

    Jo v péru hučí, manželka už není a Nagyová je daleko.:-)))

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

chapu ze Anca Dlanova neni to co modra vagina Janicka-doufam ze brzo za ni pomaze jisty chemik Kalousek

0 hlasů

Výsledek zásahu 400 elitních policistů při zátahu na kmotry Hrdličku, Janouška a Rittiga skutečně tristní - ti se Policii smějí. Jako náhodou uvízli v síti úplně jiní lidé s pochybnými obviněními a všechny dali do vazby. Zajímalo by mě za jaký trestní čin a jak to soudce zdůvodnil. Už chápu proč má socha spravedlnosti zavázané oči, aby neviděla tu bídu justice a policie.

1 hlas

Pan premiér Nečas se snaží dostat paní Nagyovou z vyšetřovací vazby. Toto premiérovo snažení je opravdu dojemné. Nečasova vláda končí svoje působení, ale pan premiér Nečas nezahálí a velmi aktivně politicky pracuje, přestože ohlásil svůj odchod z vrcholové politiky. Je možné se ptát: "Jakým právem pan premiér Nečas požaduje výslech?" Co ho opravňuje k tomu, aby kritizoval průběh práce policie? To je evidentní zasahování do nezávislého policejního vyšetřování ze strany hlavy koaliční vlády. To, že pan poslanec Rath ve vězení žádá o propustku na hlasování, také dokazuje jak skandální a absurdní divadlo se nyní odehrává na politické scéně v České republice. Bylo by možné se tím bavit, kdyby se nejednalo o důležitá řešení v tvrdé realitě se vyskytujících problémů, přičemž to jak budou tyto problémy vyřešeny, významně ovlivní podmínky a kvalitu života všech chudých a středně majetných občanů v Česku. Nejednotný postoj ČSSD k účasti v rodícím se kabinetu pana premiéra Rusnoka by nakonec mohl vyústit i v rozštěpení této strany. Absurdní děj na politické scéně v České republice se začíná dramaticky zrychlovat. Ústavní... soud tvrdě napadl zdravotnickou reformu, kterou koalice zavádí. Zdravotní reforma připravená koalicí v podstatě směřovala jenom k rozevírání nůžek mezi kvalitou života chudých a bohatých. Rozhodnutí ústavního soudu dalo ve velké míře za pravdu ČSSD, ve sporu o směřovaní reforem ve zdravotnictví. Rozhodnutí Ústavního soudu významně působí na politiku v České republice.
V Česku se nyní především odehrává na politické scéně politické klání parlament kontra prezident, ve kterém jsou zatím všechny trumfy v rukách pana prezidenta Miloše Zemana. Jediné, čím by mohly etablované strany ohrozit (v podstatě prezidentské vládnutí v České republice), by mohla být urychlená změna ústavy, ale ta je velmi málo pravděpodobná, protože by bylo potřeba, aby se rozhádané strany napříč politickým spektrem dohodly ve sněmovně i v senátu a daly dohromady 120 hlasů v tajném hlasování.
Nezodpovědných politiků v Česku je velká většina, ale zlepší se to, protože něco velkého právě začíná, Současnému stavu politiky u nás se divit nelze, Klauz dlouho všechny občany přesvědčoval, že jediným měřítkem každé kvality jsou peníze. V Česku se nyní poctivé a čestné jednání za hloupost považuje, a to pro blaho společnosti velmi nepříznivé je.
Demokracii v ČR prospěje, když vzniknou nové politické strany. Strany nejen s čistým štítem a programem se vznešenými ideály. V těchto dnech vzniká ČESKÁ GLOBÁLNÍ DEMOKRATICKÁ STRANA, a tato strana jistě nebude jediná nová, minulostí nepoznamenaná. ČGDS bude působit převážně v rámci vnitrostátní politiky a při svém působení nebude používat marketinkové triky. ČGDS bude působit významně i celosvětově, tj. globálně, což je z názvu této nové strany zcela jednoznačně zřejmé.
aksalibag@seznam.cz, to je kontakt, na který může napsat každý, kdo se chce v ČGDS angažovat a jeho vztah k politice není vlažný.
www.miloslav7.blogspot.cz/ na této stránce může najít informace ten, kdo chce znát program nové strany, její stanovy a preference.
Je čas, aby se politicky angažovali poctiví, čestní a spravedliví, když se podaří jich dost přesvědčit, začnou se v politice dít divy.
Založit solidní, atraktivní politickou stranu nebylo nikdy snadné, nyní hluboká vládní krize k tomu vytváří podmínky mimořádné

0 hlasů

Vás volit může jen naprostý blbec.

0 hlasů

Nic se neboj Nečasi,Ištván si zve svědky postupně a David Rath už se těší na nové spolunocležníky.

4 hlasy

Pane expremiére, chápu to dobře, že se vám nechce s prosíkem za vaší ex? Vaše nová - stará sedí, to si počkáte. Nakonec budete na ocet. Ale vy to "vybojujete". Vy hrdino. Trocha upřímnosti sama k sobě by vám vůbec neškodila pane expremiére.

3 hlasy

Pane nNecas, Rath je tam uz pres rok a porad dobry. Ne ?

7 hlasů

Copak náš hrdina ..........

http://vtipy.netroof.eu/item/11679/quothrdinaquot-agent-000/

2 hlasy

Svazák Petr už si asi dlouho nešvihl! Zvykej si na celibát!

4 hlasy

Spíš potřebuje spráskat svůj tvarohovej zadek. není tu nějaká domina, která by se ho ujala místo Nagyový?

0 hlasů

Poraďte se dr. Rathem. Třeba vám poradí jak podávat námitky proti vazebnímu šetření.

7 hlasů

Jo, Nečasi, boží mlýny melou pomalu, ale jistě.

6 hlasů

Chápeme, že se cítí jako kůl v plotě bez manželky a milenky, ale použije-li se metr uplatňovaný na Ratha, tak milenku hned tak neuvidí.Jako každý ve vazbě se to bude snažit vše svalit na někoho jiného, a tak se ještě od ní může dočkat překvapení.

8 hlasů

Vždycky při posledním zasedání vlády odstupující premiér rozdává odměny. Jestlipak ctí, že je krize (což národu otloukávali o hlavy denně) a stanovil proto částky spíše symbolické?

1 hlas

O tom bych dost pochybovala. Na sebe nikdy nezapomněli a byli k sobě štědří, krize nekrize.

1 hlas

Odměny pouze pro zachránce při povodních - policisty a hasiče. Vás bych tam nechala utopit, když máte takové názory a závidíte tyto penze aby jste viděl jaká to byla obětavá práce. Prostě hyena.

1 hlas

Měls ,Péťo, zůstat v Rožnově...víš , jak je tu krásně..ani nevíš...

2 hlasy

Přesně tak. Takhle to dopadne když se Valach z Rožnova vydá do světa. Jediný Valach z Rožnova který ve světě jakž takž uspěl je Šimurda. Sice jenom v DDR, ale i tak je to úspěch

5 hlasů

ODS nezavedla celibát..a už "potřebné" zlikvidovaly dva předsedy...i samého El Profesora pokoušela pokoušela nějaká letuška..ale jemu to už asi moc nestálo...

2 hlasy

Jako katolík si v každém takovém případě jasně uvědomuji , nutnost celibátu pro zachování dvoutisícileté existence římasko-katolické církve...to je historická zkušenost...že se víra vymění za levný kožich z Polska nebo voňavku od Diora...ne, ne díky Bohu za celibát...

1 hlas

Teda Pavlíku, po těch tvých všech přechozích příspěvcích do diskusí bych čekala všechno jiné, než že právě ty budeš obhájcem celibátu. Ty si snad myslíš, že něco takového vůbec ve tvé oblíbené církvi katolické existuje? Dříve mívali tví oblíbenci pro "vyrovnání se" se situací mladé, pohledné kuchařky, dneska se už, jak zaznívá i z lůna církve samotné, spíše ministranty, ti romští prý bývají zdaleka nejoblíbenější....:-)))

5 hlasů

..víš, kolik má můj druhý slavný soused, Radúz Mácha v Národním divadle měsíčně???....19 tisíc hrubého..jeho rodiče jsou dost naštvaní..my Valaši nejsme zvyklí třít takovou bídu...

1 hlas

No, a proto ten tvůj Radúz šaškuje v televizních seriálech,ne? To, že platy členů Národního divadla nejsou zdaleka až tak moc, je přece už dlouhodobě veřejným tajenství, že? Asi je navíc těžké při tak velkém ansámblu najít smysluplné uplatnění pro všechny jeho členy. Jestlipak víš, co kdysi pronesl jeden z jejich předních členů, konkrétně Saša Rašilov st., když ho angažovali do role hovnivála ve hře Čapků "Ze života hmyzu"? Odvětil na to tenkrát:"Ač mezi vámi pán a král a herec prvních kvalit, celý rok jsem hovno hrál, teď ho budu valit.":-)))

5 hlasů

Tomu se říká skutečná sebereflexe

2 hlasy

Není, proč se divit. Lidé chtějí levné vstupenky - mají na ně přece bytostné právo - stejně jako na nejlepší, bezplatné zdravotnictví a školství. Tak se potom nedivte, že vám v operách kvičí neumětelové. Za pár tisíc kvalitu neseženete, ale na to jste zvyklí. Vy ani kvalitu nechcete, chcete láci a nebo ještě lépe zadarmo.

2 hlasy

Vy máte ve všem jasno, že? Přímočarost vašeho myšlení je obdivuhodná. Ze zdejších lumenů jste skutečná jednička. Jediní dva kdo se vašemu geniu vzdáleně přibližuje jsou Lustig se Šimurdou.

6 hlasů

Jaroslav Emerych 03.07.2013 16:13

Jo, máte pravdu... Už jen to, že divadlo, které v minulosti bývalo kýženou metou všech umělců, se dnes stalo krátkodobou přestupní stanicí pro mnoho mladých adeptů herectví a dalších uměleckých směrů, že lze najít mnohem lepší operní pěvce na jiných scénách atd. Škoda časů, kdy byli oporami činohry lidi jako Štěpánek, Pivec, Hrušínský, Kemr aj., dneska dám radši přednost Dejvickému divadlu před Zlatou kapličkou....

4 hlasy

Bože, dejte si radši něco na hlavu... Kdyby každý utrácel za kulturu co naše rodina za celých uplynulých více než dvacet let, byli by zřejmě páni umělci ve vatě a mohli se nad seriálovými rolemi ošklíbat. Nevím, proč lidi z vašeho spektra mají neustále potřebu podsouvat ostastním to, čím žijí oni sami.

6 hlasů

PS: I za takových podmínek tam ovšem působí vynikající sólisté.Pořád je to ještě prestižní záležitost.

2 hlasy

Ale ono je to trochu jinak.Platy manažerů,kamarádů umělců(na jednorázovou smlouvu) dělají miliony v rozpočtu ND a mnohdy se jedná o naprosto žalostnou úroveň.Napíšu Vám to trošku jinak.Kdyby všem výkonným umělcům v ND dali 3X větší plat a odkopli by ty neskutečné diletanty z vedení a obsadili to manažery se skutečným uměleckým životopisem,kterých je dost a kteří to divadlo budovali 150 let,tak by ty vstupenky mohli být za polovic.....Napsal jsem to rozzuřen,leč celkem přesně.Úroveň vedení ND,dosazená kalicí skrzeva kamaráčovský konkurz je naprosto žalostná,v podstatě šokující.

2 hlasy

Zajímavý názor, pane Nečasi, a tak hodně odlišný od případu Ratha... Chápu, stýská se vám, manželka na vás oprávněně zanevřela, milka v krimu, co vy si jen, statečný chlapíku, máte dále počít, že?:-)))

17 hlasů

Nu co. Doporučil bych "návrat do mládí". Má na výběr ze dvou... :-D

3 hlasy

Mimochodem, to "neovlivňování" svědků bych speciálně paní Nagyové,putičce od pohledu, taky nikdy za případnou vinu nepřičítala, počínala si přece vždycky ve své funkci tak bezelstně, nikoho neangažovala, jen dřela a dřela, zkrátka jak ten kůň...: Otázkou ovšem zůstává, jestli naše země potřebuje na Úřadu vlády ženské až do úmoru pracující třeba i "na koníčka", či někoho, kdo může být této zemi a jejím občanům skutečně prospěšný-)))

12 hlasů

Ano, přesně tak...

1 hlas

Před rokem,když zavírali Ratha,svazák s chemikem chrochtali blahem,nyní řvou jak podsvinčata,která ženou na porážku.

19 hlasů

Jejich ryk je rajskou hudbou.

2 hlasy

A kde je to jeho, padni komu padni!
Teď když to doufám padne jemu, tak řve jak podsvinče!

14 hlasů

Ale fuj! Jak k tomu podsvinčata přijdou, aby je někdo srovnával s Petrem Nečasem?:-))))

4 hlasy

Pokrytecký dobytek.

8 hlasů

Doporučuji. Advokát Láska jako bývalý vyšetřovatel právě takových kauz o tom rozhodně musí vědět nejlíp:

http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/Advokat-Laska-Dejte-policii-dva-mesice-pak-to-zacne-Treba-lhar-Kalousek-276997

9 hlasů

Myslím, že si každý z nich uvědomuje, že policie teď nabírá dech k druhému (asi zásadnímu) úderu, a proto bude muset čelit stále sílícímu tlaku potenciálních pachatelů, za které to ochotně provedou "nestranná" média

16 hlasů

Nečas už je nadrženej... Ale doporučuji froté ručníky, protože v tomto státě vazba trvá klidně více než rok. Tedy pokud jste opoziční politik, u Nagy to může být jinak, že.

10 hlasů

Na Nagyovou byla uvalena takzvaná koluzní vazba - a ta může trvat jen 3 měsíce.

2 hlasy

Ani ty ještě zdaleka neuběhly.

4 hlasy

Asi už si dlouho nevrznul, takže ho docela chápu. Jen se divím, že se neozval proti už víc než rok trvající vazbě Davida Ratha, kde jsou vazební důvody krajně pochybné a kde vazba bezprostředně zasahuje do Ráthova práva vykonávat poslanecký mandát, kterým se teď Peťulkova druhorodná strana ohání, když se domáhá jmenování dojičky ze Žďáru na post premiérky.

14 hlasů

Na sociologa a vědce docela ubohé, ne?

3 hlasy

A co konkrétně máte na mysli tentokrát? Mou úvahu o motivaci Petra Nečase ke kritice ani ne třítýdenní vazby jeho blonďaté Nemesis, nebo mou poznámku k pozoruhodné nekonzistenci postojů téhož v otázce vazebního stíhání veřejně činných osob obviněných z korupce (a v případě Nagyově i ze zneužití pravomoci úřední osoby a nezákonného úkolování kontrarozvědky), případně mé podotknutí týkající se kvalifikační vybavenosti kandidátky dosluhující vládní koalice na post předsedy vlády?:-))))

6 hlasů

Nic nemá na mysli....

2 hlasy

Vazba není sranda. To už z medií víme. Ratha čapli. Dobře (nebudeme rozebírat co a jak ), ale držet chlapa přes rok a důvod, aby prý nefoukl je trapný. Takový lump Jirák patří do skupiny Grygárků o tom není pochyb. Teď najednou po pár dnech Nečas kvičí, že jsou tam dlouho! A že vazba je nátlakový nástroj!!!!!

13 hlasů

To je roztomilá dojemná starostlivost, a to prej je tu rovnost před zákonem, zda li se tihle modří komsomolci zajímajío jiné vazebně stíhané . Jo když svazák Péťa v PS vykřikoval, že policejní plukovníci nebudou rozhodovat kdo bude ve vládě netjušil, že z ní bude vypráskán on a s ním celá tahle kalouskova sebranka

18 hlasů

Zajímavé je, že se tito dva pánové také takto neangažovali v případě dr. Ratha. Zřejmě se potřebují nějak dozvědět, co má policie za lubem, co na ně (asi) může vědět a jestli tím pádem už nadešel čas proto, aby se po vzoru Koženého nebo Rittiga stáhli "do bezpečí a ústraní", odkud by křičeli do celého světa, jak jsou u nás zmanipulované soudy, soudci, státní zástupci apod.

15 hlasů

Jo v péru hučí, manželka už není a Nagyová je daleko.:-)))

16 hlasů

…temně hučí Niagára, temně hučí do noci, komu vášeň v gatích hárá, tomu není pomoci…

3 hlasy

:)) máte recht

1 hlas

Najednou mají péči o vězněné. Co má říkat Rath? ten je ve vazbě už přes rok a ještě nezačal soud. Jeho držení ve vazbě jepoliticky motivované.

19 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov