Urážka
Nejsem "komunistický fízl", stěžuje si Ondráček na Kalouska

15.07.2014 14:35

Sněmovní mandátový a imunitní výbor se začal zabývat podnětem poslance KSČM Zdeňka Ondráčka na místopředsedu TOP 09 Miroslava Kalouska. Ondráčkovi vadí, že ho Kalousek označil na plénu při minulé schůzi dolní komory za "komunistického fízla".

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • np np (12 hlasů) 15.07.2014 17:49

    Fizl zustane fizlem, i kdyby Falmer na Grebenickovi jezdil.

  • Přemysl Kadlec (10 hlasů) 15.07.2014 20:45

    Někdy napíšete něco rozumného, ale většinou od vás čtu hlouposti,...

  • Petr Kadlec (9 hlasů) 15.07.2014 16:14

    Kalousek je největší srandista všech dob,zdravotní stav mu nařizuje...

  • Pavel Haraším (9 hlasů) 15.07.2014 16:23

    Hrdinný partyzán a zodpovědný člen Národní Fronty Ing. Kalousek...

  • Vlastík Smutný (8 hlasů) 15.07.2014 21:35

    Dobrý večer pane Kadlec. Mám k Vám malou prosbu. Můžete mi dát odkaz...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Nejste,ale byl jste.Tak buďte raději zticha.

0 hlasů

Jen uplny tupec vlezl v r.89 do KSCM. Tento zoufalec a mlaticka je vetsi tupec, nez si normalni clovek muze predstavit.

4 hlasy

Rozený demokrat... Neabsolvoval jste náhodou nějaká školení s cílem vymývat mozek za minulého režimu? Pokud jste byl dostatečně vymytý, stačilo změnit plus na minus a pak už je všechno naprosto jasné.

2 hlasy

blabolte si novakova co je libo, na zrudnosti bolseviku a rezimu pred rokem 89 to nic nemeni. jen by me zajimalo, z jakeho duvodu by mel byt komunisticky dobytek typu ondracka zakonem chranen.
ja si na rozeneho demokrata nehraju (popravde netusim co to je), jsem ze zasady minarchista (poproste strycka googla o vysvetleni) a v takovem systemu by ruzni ondrackove a humlove zdechli hlady pro svou neuzitecnost.

3 hlasy

To byla reakce na Vokurku. „Je k neuvereni, ze takovej bolsevickej povl ma vubec odvahu se neceho domahat, misto aby sklopil uci a zalezl hluboko pod zem.
mor teto spolecnosti je, ze vubec temto komunistickym zmetkum jsou priznana stejna prava jako slusnym lidem."

Bohužel mi ten příspěvek skočil jinam, než jsem chtěla.

1 hlas

já tedy nevím, Marjánko, ale mně ten Vokurkův příspěvek připadá docela trefný, nezměnil bych na něm ani slovo. Pravdou je, že si ale zhruba totéž myslím i o Kalouskovi...

4 hlasy

i v tomto jsme ve shode, kalousek je stejnej darebak. bohuzel tady kdyz clovek napise neco proti bolsevikum tak je hned kalouskovec, kdyz proti eu je hned rusofil, kdyz neco proti cikanum je z nej rasista nebo nesouhlasi s hradnim ovarem a je z nej uctivac kcharla. jednoduchy pohled tzv. obycejnych lidi nedokaze odlisit to, ze kdyz nadavam cssd nejsem volic ods, pro ne funguji jen primitivni zkratky a uderna hesla.

2 hlasy

Henexi, vy mate problem v tom, ze jste zavislak na vodnanskem Babisove kuratku:-)

1 hlas

Od té doby, co jezdím na jatky pro výseková kuřata a pak je musím kuchat a porcovat pro svou divokou smečku, tak už kuřata nejím, ekluje se mi to. A do Vodňan daleko...

0 hlasů

Ale smažím na řepkovém oleji, tím to asi bude... :-)))

1 hlas

Lesbicka samomluva?-)

2 hlasy

Jeden za osmnáct, druhý bez dvou za dvacet..... Kalousek je ten, který má komu co vytýkat.....Zemanovi alkoholismus apod....

2 hlasy

je k neuvereni, ze takovej bolsevickej povl ma vubec odvahu se neceho domahat, misto aby sklopil uci a zalezl hluboko pod zem.
mor teto spolecnosti je, ze vubec temto komunistickym zmetkum jsou priznana stejna prava jako slusnym lidem.

3 hlasy

Tak jsem si poslechl rozhovor s ním z roku 89 o zásahu na Václaváku. Vzhledem k tomuto si nemyslím, že je nejdůležitější, jak se ten člověk kdy choval, nebo co dělal. Problém vidím v tom, že se, řekl bych dokonce, že se člověk na hranici debility může dostat do PS. KSČM neustále hovoří o tom, že mají odborníky. Někdo by měl vystoupit a říci, na co je toto individuum odborníkem. Nemám sice (z vlastní zkušenosti), žádné vysoké mínění o absolventech VŠE. Ale aspoň dokončili školu, i když prachmizernou a v podstatě zbytečnou. Kvalifikace tohoto tvora je pouze v tom, že mlátil lidi na demonstracích. Myslím si, že Kalousek se o něm nevyslovil příliš příkře. Spíše udělal chybu, že se k němu vyslovil vůbec. Takový člověk si zaslouží asi tolik pozornosti, jako jeho voliči.

6 hlasů

Jak tě tady tak čtu, tak si rád hraješ na Šalamouna a přitom nejsi ani jeho hovno.

8 hlasů

Musíte se na to podívat z jiného úhlu. I lidé na hranici debility mají volební právo a tudíž musí mít své zastoupení v PS. Lidé na hranici debility volí levicové strany a ti, co jsou už za hranicí debility obvykle KSČM. Je dobře, že je zastupuje ten retardovaný fízlák, neboť nám ostatním připomíná, co jsou voliči KSČM zač.

5 hlasů

Přiznávám, že jsem na hranici debility. Na vaši úžasnou inteligenci prostě nemám, Vráno.

1 hlas

Treba takovy Sekora je trictvrtecni debil. A tak to ve volebni den vhodil esenbacke mlaticce.

3 hlasy

Někdy napíšete něco rozumného, ale většinou od vás čtu hlouposti, podobné té dnešní. Než začnete trousit svá moudra, tak si aspoň ověřte některá základní fakta.Před 25 lety měl tvor, k němuž se vyjadřujete 19 let a byl posluchačem Nástupní policejní školy. JUDr. PhDr. Zdeněk Ondráček, Ph.D. (* 28. července 1969, Žacléř) je bývalý policista, od října 2013 poslanec Poslanecké sněmovny PČR, od roku 2012 zastupitel Královéhradeckého kraje, od roku 2010 zastupitel města Trutnova a člen KSČM (dříve člen KSČ). Z hranice debility se za více než dvě desetiletí pravděpodobně už dostal. Získal dva doktoráty a vědeckou hodnost. Chemik ing.Kalousek by ho z tohoto hlediska mohl zdravit jako první. Až příště budete zkoumat hranice debility, začněte u sebe.

10 hlasů

Dobrý večer pane Kadlec. Mám k Vám malou prosbu. Můžete mi dát odkaz na diskuzi kde napsal ok něco rozumného? Rád bych si ten jeho "rozumný" příspěvek přečetl. Předem děkuji a přeji hezký zbytek večera

8 hlasů

Pan o k je na diskuzním fóru Týdne už delší dobu a u mála spíše apolitických témat měl jeho názor přece jenom hlavu a patu. Omlouvám se, nyní si na něco konkrétního vzpomínám marně. Pamatuji si jenom, že mě jednou nazval oslem. Zbytek večera je ke hledání jeho rozumného příspěvku je příliš krátký. Děkuji za pochopení.

5 hlasů

Dobrý večer pane Kadlec. Mám k Vám malou prosbu. Můžete mi dát odkaz na diskuzi kde napsal ok něco rozumného? Rád bych si ten jeho "rozumný" příspěvek přečetl. Předem děkuji a přeji hezký zbytek večera

0 hlasů

To u tebe je to hledání snažší, nikdy jsi nic rozumného nenapsal...

0 hlasů

Zatím ještě není zakotveno v ústavě, že kandidovat smí jen vysokoškolsky vzdělaný člověk.

2 hlasy

Intelektuální úroveň poslanců a to ani vysokoškolsky "vzdělaných", není nijak vysoká. Určité, minimální požadavky by ale měly být splněny i v rovnostářském Česku.

2 hlasy

Jaké minimální požadavsky byste zakotvil do volebního zákona? Mělo by pasivní volební právo být podle vás omezeno i jinak než věkem?

2 hlasy

https://www.youtube.com/watch?v=dsRW0rDChrA čas 1:22 to by jeden blil co z toho nýmanda vypadne....

2 hlasy

Fizl zustane fizlem, i kdyby Falmer na Grebenickovi jezdil.

12 hlasů

Dost ubohý názor,...jistě volič čůrá.a pardon kokota Kradouska?

4 hlasy

ackoliv vylevy npnp zde v diskusich nemusi, tak v tomto ma 100% pravdu. ten bolsevickej fizl je krivak non plus ultra.

3 hlasy

Tak jsem někde slyšel "šum",že Kalousek v Bechyni dostal nakládačku.Může někdo potvrdit,že je to pravda?

7 hlasů

Ano,taky jsem to slyšela.Ale to je málo,on by ji zasloužil každý den!!!

5 hlasů

Ano, ale je to už dýl. Skončil tam jako paroháč... :-D

3 hlasy

Muzeme potvrdit, ze jsi opravnen mit papiry na hlavu:-)

3 hlasy

Pokud pátrám po původním významu slova fízl, tak potom by fízlem mohl být kdekdo, třeba i samotný Kalousek. Pod výrazem fízl si dnes hodně lidí představuje hlavně estébáka nebo udavače z dob minulého režimu.Málokdo však tuší, že výraz fízl může mít mnohem drsnější původ. Aspoň to tvrdí ve svém nedávno vydaném slovníku Jiří Rejzek. Podle něj jde o výraz z německého argotu, tedy mluvy zločinců, který zde měl v lepším případě význam nesympatický člověk, pasák, zrádce.

5 hlasů

Je to jednoduché. Pochází to od slova "fies". V němčině odporné, nechutné, mizerné. Nejedná se o žádný argot. Je to běžné slovo a každý, slušně německy mluvící člověk by to měl vědět.

2 hlasy

Starší slovník Holubův a Lyerův říká, že slovo fízl pochází z vídeňské němčiny, kde se do této podoby změnilo z latinského fiducius, tedy důvěrník. V latině jsou i slova fidelius, tedy věrný a také důvěřivý, a fides víra. Jde tedy o člověka, který zneužívá víry druhého, který mu důvěřuje.

3 hlasy

Nikde jsem po původu slova nepátral a ani nebudu. Myslím ale, že "fies", fonetícky "fíz" a význam slova, mě ospravedlňuje k závěru o původu slova "fízl". Můžete si myslet, co uznáte za vhodné.

1 hlas

Něco podobného si najdeme i na http://www.e-kniha.com/proc-fizl.html

1 hlas

Pane Přemysle,německy Práskač se řekne Spitzel,Špicl,

0 hlasů

Petře, souhlasím. Německy ano. Ale i německý argot je nespisovná mluva některých skupin záměrně jiným nesrozumitelná.

1 hlas

Chces snad naznacit, ze Filip, Grebenicek, Ransdorf jsou sympataci?

1 hlas

Píši o významu slova fízl, tedy i o tom, že slovo fízl patři zejména do slovníku lidí pověsti nevalné. Těší mě, že ty jsi se mu ve své reakci docela sympaticky vyhnul.

7 hlasů

Třeba to pro někoho sympaťáci jsou, zatímco takový Kalousek, Schwarzenberg, Mareček Benda jim zas připadají zcela nesympatičtí. To už tak na světě bývá, že někdo má rád holky a druhý zase vdolky (jak říkali naši předkové).

4 hlasy

Marjanko, ty jsi na holky? Jsi zenska na holky? Ze by svezi vitr v ortodoxni komousske partaji?-)

1 hlas

A na co jste vy np np? Když chybí argumenty, tak plácáte nesmysly.

5 hlasů

Nick np np alias jara jara je podlý, zlý parchant a lidský odpad. Nemá osobní život, ten tráví na netu 24 hodin denně, útočí, je naprosto cynický, poťouchlý a primitivní. Číhá, aby mohl okamžitě zaútočit na každého kdo se mu sebemíň nezdá. Sprostě a podle uráží, vyhrožuje a hloupě bez argumentu zesměšňuje. Každý trochu soudný a slušný člověk vidí co je zač. Je to vrcholná a názorná ukázka lidské spodiny a špíny. Jediná ochrana před ním je se za žádnou cenu nenechat vyprovokovat a nereagovat na něj

7 hlasů

Mně zkratka np po přečtení komentářů vychází jako nenormální p.ča ...

3 hlasy

Nase znama rosnicka se objevila:-)

2 hlasy

Šimurda je Vomáčka Jan...

1 hlas

Šimurda je Belzebub...

1 hlas

Šimurda je pekelník...

2 hlasy

Predseda strany je fizl a udavac, clen strany mlatil v 89. lidi na Vaclavaku. Tak na co si ti hulibrci stezuji??

1 hlas

Jo a před 30 lety namaloval Kalouska na vrata(kundu)

1 hlas

Aspoň má tolik cti,že nepřevlékl mantl,jako Kalousek a jemu podobní zmrdi...

6 hlasů

Takový xicht nemusí ani převlékat...nechápu, jak můžou pitomci ze Středočeského kraje takovou 3,14.čku zvolit. (slušným nevoličům toho blba se omlouvám, nemohou za své hloupé krajany)

1 hlas

Každej komunista je fízl. Lže, krade a na lesní správu donáší...

4 hlasy

Pan Matouš řekl před několika lety malému chlapci Jeníku Lukášovi, že děti nosí vrána. Průběhem dalšího života si ten chlapec ověřil, že pan Matouš lhal, a za několik let potom ho křivě obvinil z defraudace, dokládaje to oslnivě logickou úvahou, že kdo lže, ten i krade. (Saturnin)
...Tak nějak to bude asi s tím, co jste uvedl ve svém příspěvku :-)

6 hlasů

Už jsem vám chtěl napsat, že neznáte klasiky, ale vy znáte alespoň Saturnina. Zkuste si stáhnout Kytici Jiřího Suchého a pustit si z ní Zlatý kolovrat. Polednice je taky dobrá. Trochu se v tom kapitalistickém slzavém údolí pobavíte...

1 hlas

Znám. Ale na vaši radu jsem si to opravdu stáhla, pustím si to na dobrou noc, abych si to připomněla. Zatím jsem si našla text Polednice... mám pocit, že to je dnes už zčásti nesrozumitelný text. Víte, že dnešní mladí lidé už neznají slovo "recese" v tom významu, jak jsme ho používali my? I jazyk se vyvíjí.

0 hlasů

Hrdinný partyzán a zodpovědný člen Národní Fronty Ing. Kalousek nadává ostatním do komunistických fízlů? Kam ten svět spěje?

9 hlasů

Kalousek je největší srandista všech dob,zdravotní stav mu nařizuje přísnou abstinenci : https://www.youtube.com/watch?v=My2Jd5b_Qkk Jeho Lidová strana byla aktivní částí NF,pomáhala Komančům držet režim :o),tak bezcharakterní člověk je vzácností....

9 hlasů

Clen KSCM prece nemuze byt nic jineho nez komunisticky fizl. A to, ze udava a stezuje si, svedci jasne o tom, ze fizl a udavac je.

5 hlasů

Ano, Ondráček nectí zásadu: Ty do mne kamenem, já do tebe chlebem. Měl by se na Kalouska radostně usmát a poděkovat mu. Kalousek jako vzor všech ctností si přece takovou reakci naprosto zaslouží.

3 hlasy

Největším odpůrcem kouření je odnaučený kuřák. Největším kritikem komunistů je Kalousek, jejich dřívější aktivní spolupracovník v NF.

7 hlasů

Byl jsem tam a vím, co hovádka typu Ondráčka dokázali.....

3 hlasy

Ty starej bolševiku jsi zapoměl napsat,že jsi tam byl v mundůru LM ,kunde...

3 hlasy

Tak mám někdy pocit, jsko by tu byli Kadlecové dva...

2 hlasy

Tři...

0 hlasů

Potrkaná vrána nejvíc kráká.Když to tak přesně víš asi jsi tam byl taky!!!!

1 hlas

Ale jsi.

7 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov