Akce premiér
Odbory: Němcovou převálcuje Kalousek. Jsme pro volby!

20.06.2013 17:31

Případná nová pravicová vláda v čele s Miroslavou Němcovou bude podle předsedy nejsilnějšího českého Odborového svazu KOVO Josefa Středuly slabá a skutečným premiérem bude ministr financí Miroslav Kalousek.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Josef Mixa (9 hlasů) 20.06.2013 17:41

    Konečně se odbory probudily a zjevily národu, jak se k problému...

  • rab z rabstejna (6 hlasů) 20.06.2013 18:36

    Ano. Nicméně je milé, že se pan Středa probral z mrákot a vydal...

  • Eva Adamová (6 hlasů) 20.06.2013 17:41

    Středula má pravdu, ale to dávno víme, neřekl nic převratného.

  • občan (2 hlasy) 20.06.2013 18:40

    Rekordní zvýšení daní i dluhu Petr Nečas byl podle Macha...

  • Josef Lustig (2 hlasy) 20.06.2013 17:42

    Cesi jsou jediny narod, ktery vyrazil do EU s Narodni Frontou :))

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Na tomto miste bych chtel rici, ze odbory jsou privatni spolek a jako takove nemaji v demokraticke spolecnosti, ktera ma sve struktury, zadna prava ovlivnovat chod statni spravy. V zemich zapadni Evropy maji ruzne Komory a ty jsou soucasti spravy. Na jedne strane jsou to zamestnavatelske svazy (podnikatele) a na druhe strane Komora zamestnancu. A z toho vyplyva, ze odbory do tohoto systemu nepasuji. Ale jsou akceptovany u Tripartity. Tedy u vyjednavani platu.

1 hlas

Ještě dodám, že hledání rovnováhy mezi zájmy různých skupin ve společnosti, snižuje napětí. Pokud nastoupí přezíravost, pak dochází ke konfliktům, které jsou mnohonásobně dražší.
Nějaký novinář se vyjádřil, že korupce se rozrostla, protože nikdo proti ní nebojoval. Pamatuji shromáždění 100-120 tis. odborářů a lidí z iniciativ na Václavském nám. Škoda, že se tomu média nevěnovala větší pozornost. Bylo to shazované. Myslím, že bychom nemuseli dojít k dnešku.

0 hlasů

Myslím, že se mýlíte. Podnikatelé, živnostníci mají své svazy, které lobují za dotace. Zaměstnanci mají zase odbory, které hájí jejich zájmy. Odborářů je kolem 650 tis. Největší strany mají pod 30 tis. členů. Dle mého je to relevantní, legitimní síla ve společnosti. Otázkou je, zda by odbory neměly své členy hájit více a s větší razancí.

0 hlasů

Klon ČSSD ani jiné prohlášení dát nemohl.

0 hlasů

Rekordní zvýšení daní i dluhu

Petr Nečas byl podle Macha rekordním zvyšovačem státního dluhu. „Žádná jiná vláda v dějinách České republiky nezvýšila státní dluh tolik. Státní dluh vzrostl během vlády Petra Nečase, za léta 2010, 2011 a 2012, o půl bilionu, tedy 500 miliard korun. Vláda Petra Nečase tak vytvořila třetinu veškerého dluhu od vzniku samostatné České republiky,“ upozornil Mach.

Mach též dodává, že Petr Nečas byl rekordním zvyšovačem daní a nikdo v dějinách České republiky nezvyšoval daně tak jako on. Daň z přidané hodnoty na plenky a další zdravotnické potřeby zvýšil z 10 na 21 procent. DPH u potravin, léků, tepla, vody, dopravy, knih zvýšil z 10 na 15 procent.

DPH z benzínu, paliv, mobilů, počítačů, bot a mnoha dalších věcí zvýšil z 20 na 21 procent. „Nečas zvýšil daně pro pracující důchodce a živnostníky s dětmi. Zavedl zdanění výnosů ze stavebního spoření, zdražil dálniční známku z 1200 na 1500 korun a daně z tabáku zvýšil z 1340 na 1400 korun na kilogram. Pro řidiče jezdící na plyn zavedl daň ze stlačeného zemního plynu ve výši 500 korun za tunu,“ říká Mach.

2 hlasy

pokud místo plín pouštíte rovnou do gatí, tak to je mi líto vašeho okolí, moje prababička měla 11 dětí, nikdo ji nedal ani groš, 11 byl pohrobek, měla 3 ha od 1960 ladem, ale dětem zadky držela v suchu, tradičně, sama chodila v sukni, což také funguje, prádlo tehdy u nás bylo vyjímečné, spíše jen spodničky. zkuste buničinu vyztužit mechem, vaše okolí vám bude vděčné

0 hlasů

Nejlepším řešením by bylo kdyby odbory přestaly kecat do politiky.

1 hlas

to jako by Srředula apeloval na Kalouska ,"Kalousku dělej něco nejsme pro volby "!!

0 hlasů

Cesi jsou jediny narod, ktery vyrazil do EU s Narodni Frontou :))

2 hlasy

Konečně se odbory probudily a zjevily národu, jak se k problému staví! Chtělo by to ale nějakou lidovou akci, aby bylo zřejmé, co si přejí lidé této země a zbavilo to ODS nějaké reinkarnace!

9 hlasů

Ale tady už byla 100 tis. demonstrace, kde se právě mluvilo o korupci. Jenže nikdo si nevšímal, co se mluví a pravicová média tuto masu lidí a jejich požadavky opět zahrála do autu a snažila se napadat vedení odborů

0 hlasů

Středula má pravdu, ale to dávno víme, neřekl nic převratného.

6 hlasů

ta informace nás stála řadu miliard, atk si ji opakumjme před spaním

0 hlasů

Ano.
Nicméně je milé, že se pan Středa probral z mrákot a vydal prohlášení. :-)))

6 hlasů

:-))) nojo, porád....Středula :-) pardon

2 hlasy

V pohodě, však já rozumím. :-)))

1 hlas




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov