Průzkum
Politici se nejvíc rozhodují podle úplatků, míní Češi

09.04.2016 06:10

Největší vliv na rozhodování politiků mají podle Čechů úplatky a korupce. Dalším významným faktorem je podle mínění veřejnosti, činnost zájmových skupin a lobby, velkou roli hrají i média.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Honza Hloupý (1 hlas) 09.04.2016 14:17

    Vy to samozřejmě myslíte ironicky, ale máte bez ironie skoro ve všem...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

"Osobně bych nedělil politiky a ti ostatní,jsme v drtivé většině poctivci a to i v podnikání,morálka je nám nadevše,zdvořilost a empatie je samozřejmostí,jen pár jedinců nám kazí obraz na nás svých chováním,jako je prosazováním EET,šťourají se v účetnictví zdravotnictví,nutí nás nosit při snížené viditelnosti reflexní prvky a vůbec,obtěžují nás všude kontrolou,my přeci máme svobodnou volbu,zda-li chceme například zemřít přirozenou smrtí,nebo pod koly kamionu.Copak se v takových podmínkách dá například i vůbec podnikat?" :-)

0 hlasů

Vy to samozřejmě myslíte ironicky, ale máte bez ironie skoro ve všem pravdu. Drtivá většina lidí je slušná a poctivá, jenom ta každodení samozřejmá slušnost není tak vidět jako odhalené lumpárny. A co se týká svobodné volby a Vašeho příkladu - ano, chci mít volbu, zda se nechám přejet nebo ne. Proč by mi to měl určovat úředník?
Obecně co se týká EET, kontrolních hlášení, kontrol všeho a všech obecně, je to chápání vztahu občan : stát. Pokud zastáváte názor, že stát je nejvyšší institucí, která může rozhodovat o každém aspektu Vašeho života (i smrti), pokud si zamane a je to tak správné, pak není o čem diskutovat.

1 hlas

S Vámi si vždy rád vyměním názor.Určitě se nedomníváte,že považuji zasahování státu do všeho za dogma.Přesto si dovolím mít na EET jiný názor než Vy.Ochrana zdraví a života je povinností státu,jen v případě eutanazie jsem jednoznačně pro svobodnou volbu,ale to už je velmi vzdálené od článku.Uzavřel bych to tím,že za totáče bylo vše poněkud sterilní,naopak dnes zase mnohdy velmi květnaté v podobě potřeby moralizovat,poučovat ve věcech,které mnohdy nemají takové dopady,důležitost,jak se někdy prezentuje.Rozhodně nepovažuji kontrolu,která má racionální základ,důvod za omezování podnikání,natož svobody,ale to se točíme v kruhu.Přeji hezký víkend.

0 hlasů

Co si taky mají Češi myslet v zemi, kde odsouzený zločinec má právo na poslanecký plat a náhrady za dobu kdy byl ve vazbě?

0 hlasů

O tom není diskuze. Dvě věci - ve sporu s představitelem významné firmy o znění zákona mi tento řekl " Není problém uplatit potřebný počet poslanců, aby byl zákon změněn v náš prospěch. A tak se stalo. A druhá věc ze současnosti - při projednávání novely zákona na ochranu spotřebitele navrhl "člen hospodářského výboru PS a specialista na zemědělství a rybníky" doplněk v pátnácti paragrafech, aby každý žadatel o spotřebitelský úvěr byl trvale evidován v registru". A protože to bylo obsáhlé a nikdo tomu pořádně nerozuměl, tak to bez připomínek prošlo. Takže v zákonu,který má chránit spotřebitele, máme ustanovení, které jde proti němu Eviduje a poskytuje údaje o zákazníkovi a to " i v těch případech,kdy to jiné zákony nedovoluji" - tato věta tam skutečně je! Odborník "rybář" zcela "nezištně" posloužil finančníkům !

0 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov