Poškození Česka
Privazitace OKD: Okamura podal trestní oznámení na Sobotku

04.04.2014 12:21 Aktualizováno 04.04. 15:25

Tomio Okamura podal trestní oznámení na premiéra Bohuslava Sobotku kvůli privatizaci OKD. Svým postupem jako tehdejší ministr financí mohl prý Sobotka poškodit Česko. Transakce z roku 2004 podle Okamury působí tak, že se Sobotka i další členové vlády mohli dohodnout s kupcem, aby prosazoval nejnižší cenu za OKD, "neboli co největší ztrátu a škodu pro stát, který zastupoval".

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Horst Laube (4 hlasy) 04.04.2014 13:25

    A já si myslím,že nikoliv. Je to člověk,který pojmenovává naostro...

  • o k (3 hlasy) 04.04.2014 13:26

    Takže socialistická vláda nás okradla o miliardy a vinen je pan...

  • Erik Gaden (3 hlasy) 04.04.2014 12:51

    Pane, moc o tom nevím, ale jestliže posudek zpracovala právní...

  • o k (3 hlasy) 04.04.2014 13:23

    I když s vámi, ohledně Okamury, souhlasím, jsem si jist, že prodej...

  • Horst Laube (2 hlasy) 04.04.2014 13:36

    Když někdo dělá lumpárnu, musí být na to dva. Jeden který chce, a...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Okamura je zřejmě větší grázl než se na počátku zdálo. Měli bychom ho sesadit v referendu bez výjimek.

0 hlasů

http://echo24.cz/a/wKU4S/babis-se-rozhodl-znicit-sobotku-pres-bakalu-ve-svych-mediich

0 hlasů

Takže posudek zpracoval pro EK Sobotkův a Bakalův kámoš Pokorný, co tak jiného v něm taky asi mohlo být, že vše proběhlo křišťálově čistě, akorát stát přišel o miliardy. Okamura udělal dobře. Jen nýmand nebo zkorumpovaný hňup mohl prodat tak velký majetek za hubičku. Bakala za ta léta vytáhl peníze z bytů, aniž by do nich investoval. Na první pohled poznáte jeho domy, jsou to ty nejvíce oprýskané barabizny. A navíc ty byty ještě zadlužil mnohamiliardovými úvěry. Byla to sprostá zlodějna, posvěcená Sobotkou.

2 hlasy

Good good good!

0 hlasů

Okamura je obycejny populista a zvanil. Hlavni pro nej je byt viden za kazde situace, i kdyby vypadal jako vul. A to se deje pri kazde TV debate.

0 hlasů

A já si myslím,že nikoliv. Je to člověk,který pojmenovává naostro průšvihy...Takže proč je to populista a žvanil ?

4 hlasy

I když s vámi, ohledně Okamury, souhlasím, jsem si jist, že prodej byla levárna. Vždy jsem říkal, že byt za "poslanecké náhrady" smrdí na sto honů. Ještě by se měla prověřit úloha "neúplatného" prazidenta Zemana

3 hlasy

Prodej samozrejme levarna byla. Okamura se ale vzdy vozi na vlne populismu. Kdyz z neceho nic nema, tak na to kasle.

0 hlasů

V minulosti tady už jeden "politik" pracující s referendem byl. A byl tématem recesistických pořadů. Tomiho dopadne stejně. Celek národ volá po vládě odborníků a potom necháme rozhodovat v referendu totálně neodborně národ. Sebe z toho nevyjímám...

1 hlas

Ale když kmotři (odborníci) rozhodnou hlavně pro sebe, tak přesně ten neodborný národ to musí zacvakat. A to vám nevadí, kdo má právo volit ? Všichni plnoprávní občané,bez ohledu na profesi...To byste chtěl dělat selekci i tady ?

1 hlas

No když to chcete takto, tak je třeba si uvědomit, že volí i ti, kteří necvakají... Ale kradou všichni...

1 hlas

Na Okamuru se valí obrovský problém, tak honem rychle zamířit pozornost jinam.
Ale myslím si, že konečně dojde na špinavosti socanů.

0 hlasů

Tak doufejme, ale jim to voliči odpustí, protože kradou tak nějak sociálně...

0 hlasů

Evidentní snaha zkorumpovaných médií odvést pozornost od hlavního viníka celé této kauzy a to je Z. Bakala a spol., jako organizované zločinecké skupiny.

V souvislosti s jednáními ohledně dodržování závazků, které na sebe převzala společnost KARBON INVEST, a.s., nyní RPG INDUSTRIES SE, na základě Smlouvy o koupi akcií uzavřené dne 16. 9. 2004 s Fondem národního majetku České republiky (dále jen „FNM“), byly zjištěny mimořádně závažné skutečnosti a nové důkazy nasvědčující tomu, že při privatizaci majetkový podíl České republiky ve společnosti OKD, a.s., (45,88% akcií) nebyl převeden do vlastnictví nabyvatele za cenu tržní, ale byl převeden za cenu několikanásobně nižší, než byla cena obvyklá. Důvodem však této nižší ceny byl smluvní závazek nového nabyvatele, že byty rekonstruuje především z vybíraného nájemného a předá nájemníkům za ceny obvyklé za které se převáděly byty již v devadesátých letech, nikoliv tedy za cenu tržní. Pan Zdeněk Bakala za pomocí svých kamarádů, i když zpočátku sliboval, že smluvní závazky, jak písemné tak i ústní dodrží, účelově převedl byty na jinou firmu a zvýšil nájemné a peníze zřejmě použil pro svou potřebu. V takovémto případu, protože nedodržel smluvní podmínky (smlouva je neplatná, ale to by jsme museli být právní stát) měl byty vrátit státu, včetně vybraného nájmu a úroků, ale protože tak do dnešního dne neučinil a dle jeho pozdějších kroků ani nehodlal učinit, je to možno brát jako neoprávněný majetkový prospěch a tím došlo k poškození majetkových zájmů státu a České republice tak byla způsobena škoda velkého rozsahu v řádech desítek miliard korun i z těchto důvodů měl být naprosto jednoznačně, zahájen postup dle § 158 odst. 3 trestního řádu vůči panu Zdeňkovi Bakalovi a spol., jako organizované skupiny.

První stížnost Sdružení nájemníků OKDbyty.cz, a to na takzvanou nedovolenou podporu státu, tedy laciný prodej státního podílu v OKD, antimonopolní úřad Evropské komise před více jak dvěma lety zamítl. "Po přezkumu informací přijala Evropská komise rozhodnutí, že prodej podílu ve společnosti OKD ve výši 45,88 procenta společnosti Karbon Invest neobsahoval žádný prvek státní podpory," napsali tehdy úředníci ve zprávě, kteří vycházeli ze smluvních závazků a předpokládali, že jsme právní stát a že závazky se dodržují.

P. S.
EK tedy jasně řekla, že pokud někdo okradl daňové poplatníky, tak to nebyl stát (vláda), ale subjekt, který nedodržel smlouvu, tedy Bakala a spol..

Z toho všeho plyne, že je snaha odvést pozornost od hlavního viníka celé této kauzy a to je Bakala a spol..

1 hlas

Takže socialistická vláda nás okradla o miliardy a vinen je pan Bakala. Vy jste totálně vygumovaný fanatik. Rád bych věděl, jak byste reagoval, kdyby se něco podobného stalo za Nečase a Kalouska, coby ministra financí. To by bylo jekotu

3 hlasy

Když někdo dělá lumpárnu, musí být na to dva. Jeden který chce, a druhý ,který mu to dá.Takže Bakala ano,Sobotka ano !!!!! Oba dva.

2 hlasy

Pane, moc o tom nevím, ale jestliže posudek zpracovala právní kancelář, ve které pracoval v minulosti tehdejší ministr Sobotka a netají se s tím, že mají osobní vztahy a tato kancelář navíc zastupuje protistranu, znepokojující to prostě je! A pokud je nějaký klíč k podvodu, kterým je podle Vás pan Bakala, jistě existuje taky zámek...

3 hlasy

Johanides je komunista, kteremu vyhovuje masivni bordel, rvani po namestich a hlavne nemit za nic zodpovednost a mit sanci neustale kritizovat. To je Johanidesuv manifest:-)

1 hlas

To hodně vysvětluje... Gottwald taky říkal, čím hůř, tím líp!

0 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov