Reakce
Restituce jsou uzavřená věc, vzkázali Babišovi biskupové

13.11.2017 19:29

Čeští biskupové považují církevní restituce za uzavřenou věc a do debaty na téma zdanění peněžních náhrad nebudou vstupovat. Uvedli to v prohlášení zaslaném ČTK, které reaguje na nedávné vyjádření předsedy hnutí ANO Andreje Babiše o možném zdanění náhrad i na dnes zveřejněný jeho nápad přesunout agendu církví z resortu kultury pod ministerstvo financí. Návrh na zdanění podporují KSČM a SPD.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Kamil Podlešák (6 hlasů) 13.11.2017 19:53

    Kdyby Kristus viděl, v jakou chamtivou a nenažranou obludu se...

  • Ďury - (3 hlasy) 14.11.2017 05:58

    No právě Váš komentář dokazuje, jak jsou lidé - a nejen v...

  • night sider (2 hlasy) 13.11.2017 20:44

    Chamtivej a nenazranej je predevsim Bures. To je jako by nekomu...

  • Jiří Klempera (2 hlasy) 14.11.2017 05:56

    černopdelníci jsou nenažraná pakáž , stačí se jen podívat na duku ,...

  • karel ledvinka (2 hlasy) 13.11.2017 21:19

    ovšem poklidně zapomínáte federaci opcí židovských,která dostala...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Když jsou restituce UZAVŘENÁ věc, proč se církev a rúzné církevní i necírkevní ŘÁDY soudí ve stovkách případů se státem-s fondem národního majetku, Lesy ČR s krajskými a obecními úřady o majetek ???
Prfoč cirkve a ŘÁDY prohlašují, že se budou SOUDIT se státem , s fyzickými a právnickými osobami další DESÍTKY let a provozovat restituce do NEKONEČNA- tedy tak dlouho dokud si nedosadí podvodníky, kteří se vydávají za soudce a neurvou co se dá.
S církevními restitucemi lze souhlasit ale z trvalou a neskutečné rozsáhlou nenasytností církví -nejen kaoplické- a církevních i NECÍRKEVNÍCH řádů souhlasit nelze
Všechno má mít své meze -rozsahen i časem

1 hlas

gauneri dani nikdky platit nechteli a pro cernoprdelniky to plati dvojnasob.
a to, ze se jich zastava jenom stop09 a mistni bolsevicka spina soudruh ok taky o necem svedci :-)))))

1 hlas

černopdelníci jsou nenažraná pakáž , stačí se jen podívat na duku , to prase za chvilku praskne

2 hlasy

Kdy už si, konečně, hloupí Češi uvědomí, že církevní restituce jsou konečné a všechno, co kdy prohlašovali socialisté a komunisté, bylo pouze populistické žvanění. Babiš jde sice v jejich šlépějích, ale jeho populismus má jiný účel - posvětit podporu komunistů a ti sice také vědí, že žádné změny v restitucích nastat nemohou, počítají a to právem s omezeností českých občanů. Je až neuvěřitelné, jak jsou lidé v postkomunistických zemích náchylní k tomu, aby jimi bylo manipulováno - asi, síla zvyku.

1 hlas

No právě Váš komentář dokazuje, jak jsou lidé - a nejen v postkomunistických zemích - manipulovatelní. Pokud pár pra...sat jako Nečas, Kalousek atd. podvodným hlasováním (kupčení s trafikami pro "loajální" poslance) takovou špinavost jako jsou církevní restituce prosadí přes odpor občanů, to, že se to snaží někdo napravit nevidím jako manipulování. Spíš jako přínos do rozpočtu, zdanit tak církvím majetek. V tomto státě musí platit daně všichni, tak proč ne církev? Pamatujete se na to pra...se Kalouskovo když zdanil příjem i pracujícím důchodcům? Proč by pedofilní církev nemusela platit daně?

3 hlasy

Ďury, jste tro.ba! Prase Vám neřeknu, urazil bych prasata!

0 hlasů

Copak Řezáči, tak lezeš v tom stánku modloslužební po zadeli a neprášíš??

0 hlasů

Kdyby Kristus viděl, v jakou chamtivou a nenažranou obludu se katolická církev proměnila, urval by nohu od stolu a všechny ty zprasatělé a pedofilní katolické papaláše umlátil.

6 hlasů

ovšem poklidně zapomínáte federaci opcí židovských,která dostala restituce dvě.pro nic za nic.Češi se na nich nijak NEPROVINILI,husiti možná.naopak semiti židi utlačovali Čechy leta,staletí.otrokáři už za Boleslava.kdo ví,jestli nepřihrála opec něco burešovi,kellnerovi a spol.hned na začátku privatizace,když nikdo jiný neměl cash.to teď bude bekotu.zdanit a vykopat do židostána.zaslíbená země volá.kibuc masaryk.

2 hlasy

Chamtivej a nenazranej je predevsim Bures. To je jako by nekomu ukradli auto, pak mu ho vratili a on musel za nej zaplatit dan. Bures je neuveritelnej...

2 hlasy




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov