Premiér o ministrovi
Sobotka: Ať si Babiš vybere. Babiš: On neví, co je podnikání

28.03.2014 11:34 Aktualizováno 28.03. 14:32

Nejčistším řešením by bylo, kdyby ministr financí Andrej Babiš (ANO) ukončil své podnikání a věnoval se jen politice, myslí si premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Jinak se podle něj Babiš musí vyvarovat střetu zájmů, za který ho ve čtvrtek kritizovala i členka výboru pro rozpočtovou kontrolu Evropského parlamentu. Sobotka také řekl, že prohlášení šéfa ANO na adresu médií nejsou součástí politiky vlády.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Jiří Susa (10 hlasů) 28.03.2014 12:11

    Je mnohem lepší pro politika i národ být v zjevné podnikatelské...

  • Jiří Susa (7 hlasů) 28.03.2014 12:25

    Ačkoliv Babiš získal svůj mandát jasně s tím, že je podnikatel,...

  • Patrik O Clock (7 hlasů) 28.03.2014 12:19

    Sobotko, ty nulo! Jsi jen instantní produkt politickejch...

  • Jiří Fejgl (5 hlasů) 28.03.2014 11:45

    Nejčistší by bylo, Sobotka, kdyby tvůj ministr zahraničí, Zaorálek,...

  • Franz Kerr (5 hlasů) 28.03.2014 12:25

    No, teď jsi mu to teda nandal...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

On Sobotka nejen že neví, co je to podnikání, on doknce ani neví, co je to práce...

1 hlas

Takže on nepodniká jen ty podniky a už z názvu je jasné,že podnikají .Takový blábol může vypustit z úst jen demagog a lhář nebo podvodník.Takže podle toho co tadyplácá ty podnikající podniky co vlastní zakonzervuje aby nemohly podnikat.?a ZISKY Z TOHO PODNIKÁNÍ JDOUASI KAM.nO SAMOZŘEJMĚ,ŽE MAJITELIAKDE SE TEDY BEROU KDYŽ ON PŘECE NEPODNIKÉ.oN PŘECE PODNIKÁ PROSTŘEDNICTVÝM SVÝCH VLASTNÍMCH PODNIKŮ NEBO SNAD TYPODNIKY obchodují sami a to i bezvedenía vlastníka.Je to jen pohádka pro hloupě é nebo spíše ve sféře scifi a oblbování těch co mu fandí.

4 hlasy

Ty podniky jsou právnické osoby a řídí je jejich management, neřídí se samy. Ale to je pro tebe asi moc složitý...

1 hlas

"Já nepodnikám, já jsem majitel sto procent akcií Agrofertu a nepodnikám" - no není ten s. Bureš k sežrání? On je jenom majitelem hromady firem, vesměs přisátých na rozpočet a dotace, ale nemá s žádným podnikáním nic společného, čestné pionýrské, ať se propadne.
Nemáte dojem, že nám s. Bureš nehorázně se.e na hlavy a ani se to nesnaží nějak maskovat?

4 hlasy

Sobotka Babiše důrazně poprosil.

1 hlas

Že je Babiš nejpopulárnější politik současnosti, to mu zajistili novináři z koupených novin. Jestli bude Sobotka dál takhle blbě remcat, tak ho ti samí novináři pošlou na dno všech předvolebních průzkumů.
Andrej Babiš samozřejmě není klasickým kmotrem, jak je známe z dosavadních parlamentních stran. On posunul kmotrovství za těch dvacet let na úplně jinou úroveň. Zatímco klasičtí kmotři těžili z jednorázových větších veřejných zakázek, on dokázal toto všechno povýšit na plošné přispívání na základě zákona z peněženek všech a ještě u toho vyvolat dojem, že mu jde o lidi. (Srovnej: Rittig - jízdenky, Babiš - biopaliva).
Pokud je někdo ohrožením možné aplikace opravdové demokracie, individuálních svobod a tolik žádoucí skutečné soutěže politických idejí, jsou to právě lidé, jako je Berlusconi a Babiš.

1 hlas

Sobotka si už vybral že bude příživník, budiškničemu a parazit. Teď je řada na Babišovi.

1 hlas

No jo,ono to špatně vypadá,když je úspěšný podnikatel mezi těmi poslaneckými exempláři ,kteři nikdy práci neviděli a někteří o ni ani neslyšeli ...

5 hlasů

Ačkoliv Babiš získal svůj mandát jasně s tím, že je podnikatel, poradil bych mu jednu věc.
Řekl bych Sobotkovi, ať drží hubu, nebo položím vládu a budu kandidovat přímo s programem "řídit státní finance z podnikatelské pozice". Pak už o demokratickém získání takového mandátu nelze pochybovat, EU i Sobotka musí mlčet. Sobotka by mohl mlčet z lavic opozice.

7 hlasů

Jiří Susa nic geniálnějšího jsi nemohl napsat Jen bych tě poprosil aby si mi dal adresu ústavu ASI NE VĚDECKÉHO kde momentálně pobýváš.

3 hlasy

Z podnikatelské pozice?
Takže když se Babiš rozhodne, tak výběrových řízení? A co ty jeho kecy o tom, že stát obchoduje s firmami s neznámou vlastnickou strukturou? Myslíte, že některý vlastník firmy tohle řeší?

1 hlas

Tobě to může být FUK !

3 hlasy

Sobotkovi už opravdu jebe. Nejčistší by bylo, kdyby Sobotka a jeho socanská melodyboys šli do hajzlu.

4 hlasy

Sobotko, ty nulo! Jsi jen instantní produkt politickejch sekretariátů, kterej v životě nešáh na žádnou normální práci. Mimo politiku se neuživíš, protože Tvojí jedinou pracovní náplní je mlátit hubou. Když tu hubu zavřeš, tak máš uklizený pracoviště.Ty buď rád, že jseš ještě chvilku premiérem. Až to s Tebou Babiše přestane bavit, tak jím prostě nebudeš! Pak se tak akorát můžeš nechat s Gajdůškovou, Zaorálkem a Dienstbierem vycpat a vystavit se ve vitrínách síně tradic Lidovýho domu. Kapišto?!

7 hlasů

No, teď jsi mu to teda nandal...

5 hlasů

Je mnohem lepší pro politika i národ být v zjevné podnikatelské pozici, než zlodějsky podnikat skrytě, jako tandemy Topolánek/Dalík, Sobotka/Pokorný, Paroubek/Doležel, Nečas/Nagyová, Bém/Janoušek, Klaus/Kellner a podobně.
Tyto tandemy neprodukují naprosto nic, jenom kradou a kradou.

10 hlasů

MÁŠ V PODSTATĚ ALE TO V PODSTATĚ ZDŮRAZŇUJI PRAVDU ALE VÍŠ JAK A JAKÝM ZPŮSOBEM PŘIŠEL BABIŠ K TOMU MAJETKU?tO,ŽE NEBYL POLITIK JEŠTĚ NEZNAMENÁ,ŽE MU K TOMU NĚKDO KROM TĚCH ZNÁMOSTÍ A STYKŮ Z DOB TOTALITY K ČEMUŽ MU POMOHLO TO ŽE v té době SPOLUPRACOVAL POMOHL.?A v politice de fakto takových co měli informace a pod je!!Takže vše je spojeno s politikou a polityky jen někde je to známé a evidentní a jinde zkryté ale v podstatě je to stejné.Takže jsi mimo mísu , mimo realitu a skutečnost.

3 hlasy

Kdyby Babiš přišel ke svému majetku způsobem jako vyjmenovaní panem Susou tak by ho naší rádoby novináři a rádoby politici z ODS a TOP09 už dávno roztrhali na kusy ,

0 hlasů

Pane Suso přeji hezký den,naprosto s Vámi souhlasím,jen bych to nenapsal tak "na tvrdo" protože nevěřím na " anonymitu" na internetu.(To není Váš případ),ale před časem jsem jednoho hulváta upozornil,že svoboda slova není bezbřehá ani na internetu,on mě označil za domovního důvěrníka :-).Jak máte takovému "gigantovy" vysvětlit že je to v domku neproveditelné.:-).K článku,Sobotka měl požadovat ukončení podnikání Babiše když se formovala koalice,teď to prohlašovat je hloupé a nekolegiální.

4 hlasy

Tak proč byl tedy tlak aby Aleš Řebíček prodal svůj podíl ve firmě, před jmenováním ministrem?

3 hlasy

Prezident Zeman měl stím Zaorálkem a Dienzbierem pravdu že je nechtěl na ministerstvu ale taky mě zklamal svým kladný postojem k Dukovi a církvím ,než byl prezidentem tak církevní restituce v tomto rozsahu těžce kritizoval.no nedá se nic dělat všechno je bud prodáno a nebo rozkradeno ,tak že střední třídě pomalu uspory mizí a jsme v pr.

3 hlasy

Závistivý Sobotka nikdy nic nedokázal a tak chce aby se i Babiš vzdal své celoživotní práce. Milý Sobotko, né každý je takový flákač jako ty. Jinak o střetu zájmů se nedá příliš hovořit, ten nastává u politika pokaždé když se rozhodují jestli vzít nabídku která je výhodnější pro stát nebo úplatek.

5 hlasů

Sobotko, nejlepší by to zřejmě bylo, ale jelikož Bureš šel do politiky proto, aby svý firmě mohl pomáhat, tak to udělá jen těžko.

5 hlasů

A jak to víte?

0 hlasů

Asi stejně, jako že je to agent Bureš.

5 hlasů

Takže nevite.
Co má jedno společného s druhým?

2 hlasy

Ale Suso... nedělej ze sebe vola.

3 hlasy

Tak to je argument jako noha. No ty ze sebe vola dělat nemusíš.

0 hlasů

No vola ze sebe zatím děláš jenom ty, ale klidně v tom pokračuj když tě to baví.

1 hlas

Sobotko zatím je Babiš jako ministr OK. Ale ČSSD jako vládní většina jste se díky Ukrajině znemožnili již nyní. Jste hrobaři ČSSD a naháněči pro KSČM !

4 hlasy

No, právě marxista Zaoralek dost lidí (včetně mé maličkosti) velmi příjemně překvapil svým protiputinovským postojem. Ale i přes toto pozitivní zjištění bude ČSSD (o KSČ se ani nemá cenu bavit, protože s komunisty si slušný člověk nezadá) pro tyto lidistejně nevolitelná.

5 hlasů

Marxista Zaorálek dost svých bývalých nepřátel příjemně překvapil, ale své bývalé přátele jako ministr zahraničí totálně zklamal.

1 hlas

Zaorálka je třeba při nejbližší příležitosti přesunout na místo velvyslance. Pokud ho chválí takoví zmrdi, jako je Schwarzemberk, tak dělá něco špatně.

Pokud víte něco o marxismu, tak byste měl vědět, že my sociální demokraté nejsme pouze socialisté (to jsou kromě nás často i liberálové a konzervativci socialistického směru), ale i komunisté. Více o definici slova socialismus a komunismus viz úhelný kámen našeho hnutí "Manifest komunistické strany". Před rokem Marxem a rokem 1848 šlo spíše o synonyma (jen socialismus byl mírně obecnější, oblíbený i u antikapitalisticky zaměřených liberálů a konzervativců).

3 hlasy

To je chytrý a má úroveň absolventa denního studia ML. VUML=večerní škola ML. Normální člověk tomu skoro nerozumí.

1 hlas

Kurňa Sobotko, proč by to ten drotárský fízl dělal? Ten šel do politiky jen z důvodu vyšších dotací pro své firmy, nějaký obecný zájem je mu ukradený.

4 hlasy

Nejčistší by bylo, Sobotka, kdyby tvůj ministr zahraničí, Zaorálek, přestal podporovat to nacistické svinstvo na Ukrajině. Poškozuje to ovšem hlavně vás, ČSSD, protože vám kvůli tomu prchají tisíce voličů a sympatizantů.

5 hlasů

Ještě čistší by bylo, aby ministr Chovanec začal postihovat škůdce, jako jsi TY a tobě podobní pilní voli.

0 hlasů

Aby se z něj stal lempl, jako jste vy ostatní "poctiví" politici, co kromě kradení nic neumí a všechno zhudlí? Aspoň je to člověk, co něco dokázal, je za ním něco vidět a dokázal se vyšvihnout do nejvyšší politiky. Tak nedej Bohušu na kecy nějaké potroublé Němkyně.

3 hlasy




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov