Názor premiéra
Sobotka: Turecko musí splnit podmínky, aby byla zrušena víza

15.09.2016 21:23

Česko bude trvat na tom, aby Turecko pro vízovou liberalizaci splnilo podmínky, jak jsou v dohodě mezi Evropskou unií a tímto státem ohledně migrace.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Turecko si nemůže ve své pozici diktovat podmínky a my nesmíme našim politikům dovolit aby kvůli svým zájmům dělali špatná rozhodnutí, nechat Turecku vstup by bylo opravdu velice velice špatné pro celou evropu a znamenalo by to krok zpět v rozvíjení našich hodnot. Mám odkaz na jednu takovou iniciativu: https://think-twice.zone/cz . prosím sdílejte, jsou tam kontakty na poslance Evropského parlamentu

0 hlasů

Tak tomuhle předsedovi vlády může věřit snad jen úplný „trotl“. Jako vždy bude „zásadně trvat na českém stanovisku“, ale jen do doby, než se na něj pan Juncker nebo madam Merkel zamračí. Potom se ukloní a s přiblblým úsměvem, jemu vlastním, vše odsouhlasí.

0 hlasů

P. Erdogan prý chce aby zahraniční mocnosti které se prý přece podílely na puči i Gülenovci měli neomezený přístup do Turecka? Nějak to nesedí. Nenutí ho EU vlastně do toho?

0 hlasů

Dokud to p. Erdogan nevyjasní, já si myslím, že by se snahy EU ohledně tlačení na splňování podmínek aby se zrušilo stav vízového styku mělo blokovat. Obzvláště když tedy není vůbec jasno jestli některý člen EU posílal své nebo nějaké agenty na svrhnutí údajného tureckého diktátora nebo jak.

0 hlasů

A já to opravdu nemyslím jako nějakou recesi nebo podobně. Z toho co jsem četl jsem se dočetl, že dle Turecka na tomu pokusu o puč měly účast jedna nebo vícero zahraničních mocností, což osobně beru jako vážnou věc. A pokud tomu tedy tak je, tak té jedné nebo vícero mocnostem otevřít bránu aby měly snadnější operace mi nezní jako jak by se mělo chovat když se tedy má víceméně nějaké to partnerství.

Když se vyjasní jak to tedy vlastně bylo a je, jakože argumentativně ideálně když se turecká prokuratura podílí o své co by se dalo vycházet určitě profesionální zjištění vyplývající z profesionálního vyšetřování, a na základě toho je jasné, že žádný člen EU respektive Schengen zóny jako právní osoba nedělal co by někteří možná dokonce považovali za válečný akt případně prostě terorismus, tak si myslím, že není problém se jakoby vrátit k řízení jak je s těmi jakoby technickými detaily. Ale když někdo z EU operuje proti údajně legitimní hlavě státu Turecka, tak těm to usnadnit opravdu nezní jako v obecném zájmu jak tam tak tady.

0 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov