Slova o návrhu
"Stojíme na cestě k totalitě!" Poslanci se přou o prodejní dobu

02.03.2016 16:13

Návrh skupiny senátorů na omezení prodejní doby v obchodních řetězcích o většině svátků bude ve sněmovně při závěrečném schvalování čelit návrhu na zamítnutí. Zamítnout ho chce hospodářský výbor i někteří poslanci opoziční pravice a vládního hnutí ANO. Poslanci dnes předlohu pustili do třetího čtení, které mohlo by přijít na řadu ještě v březnu.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Jan Nekonečný (2 hlasy) 02.03.2016 16:45

    "Stojíme na cestě k totalitě". Stoupněte si na pár měsíců za prodejní...

  • Jan Nekonečný (1 hlas) 02.03.2016 17:08

    Tak jsem v názoru použil slovíčko vůči sobě,děkuji Týdnu,že ochránil...

  • Honza Hloupý (1 hlas) 02.03.2016 17:43

    Kdo má problém s prodáváním, musí holt jít dělat něco jiného. Já mám...

  • Taši Tändzin (1 hlas) 02.03.2016 18:31

    Prodavačky ve všech supermarketech jsou novodobé otrokyně. Alespoň...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

proč stojíme ? Domnívám se že už dávno jsme a jak vidím nové zákony a cenzuru kterou nám někteří ministři potichu nastolují aby si víc a víc nahrabali a přikryly svoje podvody s dotacema, tak se mi heslo které občas slýchávám " Kde jsou ty časy, když to stálo za ho... " zdá víc a víc pravdivé

0 hlasů

Prodavačky ve všech supermarketech jsou novodobé otrokyně. Alespoň pár dní volna v roce by si zasloužily. Je to tak i na západ od nás.

1 hlas

jde pronedělat z občanů otroky, ale to je poslancům jedno , jsou to omezený trubky

0 hlasů

Tak jsem v názoru použil slovíčko vůči sobě,děkuji Týdnu,že ochránil mě proti sobě a příspěvek odstranil.:-)

1 hlas

Tento příspěvek byl v rozporu s pravidly diskuze a byl administrátorem odstraněn.

"Stojíme na cestě k totalitě". Stoupněte si na pár měsíců za prodejní pult včetně svých drahých poloviček,a pak se sejděte znovu nad návrhem pracovní doby.:-)

2 hlasy

Kdo má problém s prodáváním, musí holt jít dělat něco jiného. Já mám například klaustrofobii, proto nedělám u VaK údržbu kanálů a potrubí, ale v životě by mě nenapadlo kecat VaK a jeho zaměstnancům do toho, jak a kdy to mají nebo nemají dělat.

1 hlas

Nerad reaguji,nedávno jsem byl koupit maličkost (bez které bych se o víkendu obešel,kdyby bylo zavřeno) v jednom obchoďáku,obchody prázdné pouze tam byly prodavačky,po chodbách také chodilo pár lidí,jen v dětském koutku bylo plno dětí a sedící maminky u kafíčka.S tím názorem,"když se ti to nelíbí,jdi pracovat jinam se jděte ...Každý ví jak je to s pracovním trhem.Jeďte se podívat např. do Rakouska,aby jste nejel daleko jak to tam funguje.Pracovní doba by měla být o svátcích vyloučena a o víkendu ob jednu sobotu otevřeno.Argument,že zaměstnanci touží pracovat o svátcích je absurdní,pokud budou zaměstnanci důstojně placení,žádné dohady nebudou.Ono totiž jen tak courat po kšeftech je velmi módní a vůbec to nemá nic společného s faktickou potřebou nakupovat,nebo minimálně při otvírací době během týdne.

0 hlasů

" PS: štěstí pro nás,že existuje jazyková bariéra,kdyby jí nebylo,tak tady není nikdo".Pokud se nezačne s vyrovnáváním platů s průměrem v EU,nastane časem problém,protože nová generace je vybavena jazykově.Je to vidět dnes s pracovním uplatněním lékařů,sester atd. v zahraničí.Pak argument, "když se ti to nelíbí,můžeš jít jinam" bude sedět.:-)

0 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov