Schůzka v Káhiře
Zaorálek: Je třeba vytvořit podmínky, aby se Syřané vrátili domů

31.01.2016 15:00

Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek se shodl se zástupci syrské opozice sídlící v Káhiře, že je potřeba udělat vše pro to, aby bylo zastaveno násilí a Syřané se mohli vrátit domů.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Pan Zaorálek vědomě mluví nepravdu. Jistě není tak naivní, aby nevěděl, po zkušenostech Francie s imigranty, že po ukončení války v Sýrii se zpět téměř nikdo ze syřanů nevrátí a násilím je nikdo nevystěhuje.

0 hlasů

Jakou sílu představuje ta "syrská opozice sídlící v Káhiře"? Další sídlí v Londýně, další v Turecku a kde ještě. Nemohou se dohodnout ani sami mezi sebou. Nejdřív že do Ženevy nepřijedou, teď přijeli, ale bez Kurdů a koho ještě. Mají požadavek, aby vláda je přestala obléhat a bombardovat, ale to má být přece první bod jejich dohody - že všichni zastaví boje a nastane příměří a pak přechodná vláda, volby. Ve stejné době někdo z nich způsobil masakr v Damašku, při kterém zahynula spousta lidí. S tím by snad také měli přestat.Prezident Asad byl řádně zvolen, to nikdo nezpochybňuje, zůstala mu věrná armáda a velká část obyvatelstva a nepodařilo se jej svrhnout jako Mubaraka, oběsit jako Sadáma a umučit jako Kadáfiho. Takže si těžko mohou očekávat, že teď hned odstoupí a ze Sýrie se stane nová Libye.

0 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov