Sobotka vidí pokrok
Zeman: Barnevernet jsou gangsteři, unášejí děti

17.01.2016 13:35 Aktualizováno 17.01. 15:39

Prezident Miloš Zeman kritizoval vládu za málo razantní přístup v jednání s norskou sociální službou Barnevernet.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Karel Musil (2 hlasy) 17.01.2016 15:01

    Tuto norskou extrémní praxi nelze asi řešit už jen v dvoustranných...

  • owen mccarthy (2 hlasy) 17.01.2016 17:22

    Takže češti imigranti jsou potrestáni za to, že odmítají dodržovat...

  • Pavel Pospíšil (2 hlasy) 17.01.2016 14:20

    Před pár dny jsme se vrátili z návštěvy Norska, kde třetím rokem...

  • daniel Pink (1 hlas) 17.01.2016 14:11

    Fiala a Kalousek musi zurit jak Zemanovi Babisovi i Sobotkovi stoupa...

  • Jaroslava Kanioková (1 hlas) 17.01.2016 14:40

    Třetím rokem žije - no, to asi neměla zatím šanci se problematickým...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Takže češti imigranti jsou potrestáni za to, že odmítají dodržovat norské zákony a tradiční hodnoty. Taková drzost. Hrůza!!!!

2 hlasy

Tuto norskou extrémní praxi nelze asi řešit už jen v dvoustranných jednáních, ale je třeba ji přenést na mezinárodní úroveň, např. do rady Evropy, Evropskému soudu pro lidská práva a pod.

2 hlasy

A s překladačem -
Musíme přestat s norskou judikaturou a politikou péče o děti s velmi totalitními rysy. - http://www.bt.no/meninger/debatt/Til-barnets-nest-beste-3376500.html

Rostoucí počet případů sociální péče o děti. Musí to být takhle? - http://www.f-b.no/debatt/barnevern/stadig-flere-barnevernssaker-ma-det-vare-sann/o/5-59-350432

Norský politik kritizuje Barnevernet - http://www.praguepost.com/viewpoint/51458-norwegian-politician-criticizes-barnevernet

CPS v Norsku - minulost a současnost http://www.barnasrett.no/erland_loken/barnevernet_i_norge.htm

0 hlasů

A ještě -
Barnevernmama:
http://fontene.no/?app=NeoDirect&com=6%2F47%2F300123%2Fc4ca

Příručky této dnes již asi osmdesátileté paní o tom, co je pro dítě dobré a co ne, nechybí na nočním stolečku žádného pracovníka barnevernu. Ve světě naprosto neznámá, ale v Norsku naprostá královna v oboru. Tvrdí například, že pokud si novorozenec nevytvoří kontakt s rodiči okamžitě, nevytvoří si ho již nikdy, a pro dítě je to ztráta času nechávat ho u rodičů, když už může zkoušet si vytvořit vazbu jinde. Podle ní pro dítě vůbec není důležité, kdo dítě přivedl na svět. Následovníků má dost, specialisté z ní šílí.
Další kamének do mozaiky vysvětlující norský barnevern v celé jeho zrůdnosti.
Tato paní je ztělesněním a názorovou guru barnevernu.

0 hlasů

dala jsem špatný odkaz, správný je -
http://fontene.no/?app=NeoDirect&com=6%2F47%2F300123%2Fc4ca829038

0 hlasů


Před pár dny jsme se vrátili z návštěvy Norska, kde třetím rokem žije (a pracuje) naše dcera. Vychovávají dvě děti a oni, ani nikdo z jejich okolí nikdy o jakési instituci Barnevernet nikdy neslyšeli.
Takže to asi bude podobné, jako u nás. Tedy pokud žijete normálně a slušně, tak se o nějaké sociálce, která na základě soudního rozhodnutí odebírá týrané děti dozvíte tak akorát z novin (jen pro zajímavost, každoročně je u nás odebráno 3 000 dětí, proč nikdo, včetně toho pomateného ožraly neprotestuje???).
No, obraz Barnevernet a jeho činnosti je u nás prezentován jen ústy dotyčných dvou matek (tzn., že se jedná o pohled "postižených", tedy pohled dost neobjektivní). Instituce sama je (celkem logicky), vázána mlčenlivostí (jedná se o děti), takže nemůže prezentovat skutečný stav věci.
A pokud jde o "krádeže" pacholat a jejich následný prodej bohatým Norům, tak nevím jak velikým ternem by byla "koupě" devítiměsíční holčičky s nutností každodenní dialýzy (té holčiny je mi líto, ale co s tím nadělám).
Takže Zeman by si měl uvědomit, že není žádným monarchou nebo diktátorem (což by se mu bezesporu líbilo) a nevrtat se ve věcech o kterých ví velký prd a nemá (naštěstí) sebemenší kompetenci je ovlivňovat.

2 hlasy

Pavel Pospíšil A co takovíé Bervik nebo Breivik který si ještě stěžuje jak se k němu chovají a že nemůže studovat přestože za to,že zavraždil 70 dětí by už měl býti pod kytičkami ale Norové to přesto,myslím ty jeho kecy komentují a tolerují.To je obrázek té Norské rádoby lidské společnosti společnosti co si hraje na humanitu ale opak je pravdou.Asi na tom něco bude,že mnoho dětí u nich vzniklo incestem tak to tím odabíráním asi chtějí napravit protože asi víte co z takového incestu vzejde za magory.

0 hlasů

Třetím rokem žije - no, to asi neměla zatím šanci se problematickým způsobem jednání Barnevernu seznámit, takže to je normální, že vůči němu nemá nic špatného, jenže - Barnevern JE státem ve státě !

Jen aby se ten šílený norský systém neprojevil i u nás. Protože leckteré dřívější výroky p. Marksové, natož (Le Fay) Elšíkové a podobných by tomu mohly nasvědčovat.. Jsme přikováni tzv. norskými fondy. Viz víkendová příloha Lidových novin, kde až na konci se dozvíte velmi malým písmenem, že se jedná o Komerční přílohu placenou velvyslanectvím norského království! Na poslední straně velká fotka norské velvyslankyně a nápis "Češi a Norové mají jednu věc společnou - často hájíme slabší". Co by tomu asi řekly tisíce dětí, odebraných rodičům v Norsku?"
Bude se nadále v ČR zavádět norský systém ve spolupráci s norským ředitelstvím Barnevernu, BufDirem a čerpat na to peníze z Norských a EHP fondů, konkrétně 114 mil. Kč?
Všechny "výpovědi" dětí jsou zprostředkované přes jejich pěstouny! Děti nebyly vyslechnuty ani u soudu, ani s rodinou nespolupracovali psychologové. První výpovědi před psychologem jsou až z doby 4 měsíce po odebrání z rodiny.
Marksová tvrdí, že Norsko je jednou ze zemí, se kterými ČR na tomto spolupracuje, ale o jaké další země jde, odmítá sdělit. A peníze se čerpají hlavně z Norska. Jde o systém převádění větších pravomocí na lokální sociálky. Bude to tu jako v Norsku? V Norsku není jeden Barnevern, ale 468 Barnevernu, které se významně liší kvalitou práce.
Prostě norský systém Branevernet - supervize neexistuje! Je to stát ve státě ! HLAVA XXII

Proč se norský Barnevern chová tak, jak se chová? -
https://www.facebook.com/pavel.hasenkopf.5/posts/1065973650121292?fref=nf


K tomu textu bude pokračování... o čem?
(c) "vtip" je v tom, že Norsko samo sebe zbavilo jakékoli možnosti zásahu. To jsou ty jejich výmluvy, že nemohou zasahovat do pravomoci nezávislých úřadů a soudů. V praxi rozhoduje 468 či kolik obcí v samostatné (ne přenesené) působnosti. Pokud se týče péče o děti, jako by namísto Norska existovalo 468 samostatných ministátečků, jen v omezené míře korigovatelných soudy.
Mezinárodněprávní odpovědnost samozřejmě Norsko (minimálně do doby, než se těch 468 státečků úplně osamostatní), jen to nikdo nechce slyšet. Je to stejné, jako kdyby vedení firmy se bránilo odpovědnosti tím, že odpovědnost nese jakési dílčí oddělení a vedení nesmí (nemůže) mluvit do toho, co to oddělení dělá. To je absurdní, u firmy to každý chápe, u státu je zřejmě problém to pochopit, že nás jejich interní binec a neschopnost nezajímají.

O BV píše ve svém blogu mladý muž, který tam už dost dlouho žije, problematiku tohoto ˇ(nejen) případu poctivě sleduje a komentuje. Je obrovsky objektivní. Proto je dobré si počíst v celém jeho blogu na téma BV, i poslední článek -
Barnevernet není jediným „státem ve státě norském“ - http://andrejruscak.blog.idnes.cz/c/491185/barnevernet-neni-jedinym-statem-ve-state-norskem.html

A kdo tento případ moc nesleduje -
Česko, vraťme děti rodičům https://www.facebook.com/CeskoVratmeDetiRodicum/timeline
Případ Evy Michalákové - http://www.kdejemojedite.cz/

1 hlas

Ano, třetím rokem žije a o té instituci ona, ani její okolí (je ve vedení poměrně velké nadnárodní společnosti) nic neví (snad jen to, že existuje).
Třeba to bude tím, že její děti nemají modřiny od bití nebo jim nepořizuje do rodinného alba fotky s ženskou dřepící na míse a podělaným toaleťákem v jejich rukou.
Takže se znovu ptám, kde jsou ochránci 3 000 dětí, které jsou ročně odebírány rodičům v Česku? A co na to ten Becherovkou prosáklý tlučhuba?

1 hlas

Fiala a Kalousek musi zurit jak Zemanovi Babisovi i Sobotkovi stoupa popularita

1 hlas




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov