Kontroverzní představení
Za zostřených bezpečnostních opatření uvedli v Brně hru Prokletí

24.05.2018 23:15

Za zostřených bezpečnostních opatření uvedl ve čtvrtek večer polský Teatr Powszechny na festivalu Divadelní svět v Brně kontroverzní hru Prokletí v režii Olivera Frljiče. Během představení se do zamčeného sálu Husy na provázku snažilo dostat asi 20 lidí, podle očitých svědků šlo o odpůrce hry.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Vyjádření knížete a poslance Foldyny :
Uvedená umělkyně si může dělat se svými pohlavními orgány, co uzná z vhodné. Pokud cítí potřebu strkat si něco do vagíny, tak to je její problém. Ať si jej řeší doma. To, že si tam strká státní vlajku, svědčí pouze o vysoké míře zhovadilosti dotyčné ‚dámy‘, nic dalšího bych za tím nehledal. Je také možné, že trpí nějakou poruchou a potřebuje odbornou pomoc. Existuje teorie, že mimo jiné také prostřednictvím dekadence, zobrazování hnusu v umění a útoku na veškeré hodnoty západní civilizace lze dosáhnout jejího zničení. Tento destruktivní postup se někdy tak nazývá neomarxistická kulturní revoluce. Brněnští ‚umělci‘ však o nic takového zřejmě neusilují. Jedná se spíše o pouhé užitečné idioty. Už jenom tím, že o nich mluvíme, jim dáváme mnohem větší váhu, než ve skutečnosti mají. Že bychom však ani takové idioty neměli platit z daní našich občanů, je zřejmé. Ukazuje se také, že ve výchově někde děláme velkou chybu. Nikdy v minulosti totiž ve společnosti nevyrůstalo takové množství rozmazlených fracků,“ uvedl místopředseda ČSSD a poslanec Jaroslav Foldyna

0 hlasů

Jenom doplní z z jiného tisku:
..."Snaha zakazovat nějaké umění je vždy něco nebezpečného," zdůraznil Glaser
... Reagovali tak na scénu, kdy se herci svlékli donaha a začali se objímat a dotýkat.
... Kraj měl pro akci připravený milion korun, ale schválení částky přesunuli zastupitelé až na červnové zasedání.
... Dotace by se nevztahovala na hru Naše násilí a vaše násilí, ve které herec ztělesňující Ježíše znásilňuje muslimku nebo herečka vytahuje z přirození českou vlajku.
... Milionovou podporu festivalu jako celku by nedali oslovení zástupci většiny politických stran z koalice i opozice vyjma klubu Zelených s Piráty
... . „Ať se hrají, pokud najdou publikum, ale za soukromé zdroje.
... Předpokládaný rozpočet festivalu je 11 až 12 milionů korun,
... „Pokud s nimi mají zastupitelé kraje problém, nebude pro nás nic složitého je vyúčtovat z grantu ministerstva kultury, které nám dalo dva miliony korun,“ uvedl Glaser.

ÚSUDEK SI UDĚLÁ KAŽDÝ SÁM .

0 hlasů

Dostali jsme se v rámci svobody proje vu do bodu, kdy beme muset rozhodnout kdo bude určovat co je ještě umění a co už je paskvil. Dále kdo je to umělec a kdo se tak jenom nazval sám a bere za to peníze. Když se to tak nechá bez řešení, bude to čím dál těžší.

0 hlasů

Napadla mne ještě slova Klause mladšího, který říkal: Dnes je všechno už jenom buziness. Když to na sebe samo vydělá, tak prosím. Ale proč neustále někoho dotovat, dávat prostředky z městského rozpočtu atd. Tím se přece neustále šidí občané kteří poctivě odvádějí daně.

0 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov