Očima Ireny Hejdové
Přichází Odcházení: jaký bude Havlův debut?

13.03.2011 13:00 Glosa

Největší domácí filmová událost roku je tady. Bez ohledu na to, zda bude Odcházení dobrým, či špatným filmem. Dočká se Havel ohlasů, jaké si zaslouží?

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Karel Klepsa (67 hlasů) 13.03.2011 13:09

    Že by zase Veškrna, který má problémy s nádechem a stolicí, někomu...

  • Pavel Kolář (61 hlasů) 13.03.2011 13:47

    Při vší úcrtě k panu Havlovi, na jeho film osobně určitě nepůjdu....

  • Josef Rozsévač (57 hlasů) 13.03.2011 14:02

    To zas bude sr*čka ! Budou to protěžovat aby to dostalo alespoň...

  • Milan Orság (26 hlasů) 13.03.2011 18:17

    Mne by spíše zajímalo, koho ten starý magor okradl, aby měl na svůj...

  • Marian Gavlák (25 hlasů) 13.03.2011 14:31

    ... jestli to bude stejně mizerné, jako divadelní představení, které...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

To se zas ozvalo žlučovitých havlokritiků s bolševickým myšlením či argumenty. Navíc je humorné, jak všichni vědí, že to bude blbé už dopředu :) No, dalo se to čekat - velcí lidé vždycky provokovali ty malé k zášti. A chápu, že pro ty nevzdělané je jednodušší se tvářit, že Havlovy hry neměly úspěch, a to ještě dávno předtím než byl prezidentem, než si zjistit fakta... Já se na film rozhodně zajdu podívat - Havlovy hry mám hodně ráda a myslím, že jsou skvělé, divadelní Odcházení se mi dost líbilo (i když byla dost fuška sehnat lístky, vzhledem k tomu jak na dlouho dopředu to bylo vyprodané a i když ve Státech ho podle všeho dost zfušovali) - a jestli se mu ten film povedl nebo ne se rozhodnu až pak.

10 hlasů

Nemyslím si, že chci vidět film tohoto autora. Je mně líto, že pan Abrhám spojuje své herecké umění s tímto filmem. nemá to zapotřebí.

15 hlasů

Už se těším na Havlův režisérský debut, viděl jsem skoro všechny jeho divadelní hry a byl jsem přímo nadšen.

16 hlasů

Tak to je specialitka... Recenzi o tom, co by bylo, kdyby bylo, respektive , co možná bude, až to bude, tak takovou jsem ještě nečetl. Buďte v klidu, milá Irenko, žádný všelidový trhák to nebude, nic pro jednoduché jedince (viz diskuze), netřeba burcovat širokou veřejnost. A bude to přesně tak, jak jste popsala. No... můžete, na rozdíl od ostatních, do Havla kopnout, aby jste podtrhla svůj nadhled a svou velikost. Takže, těším se zítra.

17 hlasů

Mne by spíše zajímalo, koho ten starý magor okradl, aby měl na svůj debilní film. Viděl jsem jeho divadelní hru s Landovským a pořád jsem jen čekal, zo z té tupé, Havlovy hlavy vystříkne, kromě chcaní do kýbla a chlastání piva. Bohužel nic. Kdyby ho nesponzorovala celý život CIA, žtak si nikdo nedovolí ho nazvat autorem. Jen tlučhuba.

26 hlasů

Možná, že mu ho zaplatila ta CIA... Vyhovuje tato hypotéza vašemu naturelu a způsobu myšlení?

9 hlasů

Vzhledem k tomu, že to není hypotéza - nevyhovuje.

10 hlasů

... jestli to bude stejně mizerné, jako divadelní představení, které jsem viděl, pak je to škoda utracených peněz, producentů i diváků... a to mám Václava Havla upřímně rád..

25 hlasů

To zas bude sr*čka ! Budou to protěžovat aby to dostalo alespoň jednoho Českého lva. Jeho filmové adaptace jsou vesměs tragické a knihy sami osobě hrůza. Ve sběrných dvorech je jich plno a málokdo má zájem o takové bláboly. O jeho prezidentování se raději ani nebudu vyjadřovat,vidíme to všichni kam to dopomohl nasměrovat.A zahraniční politika? Naposled jeho vyjádření k situaci v Libyi- DĚS !

57 hlasů

Hmm... Hrůza je spíše vaše gramatika. Máte pravdu, radši se nevyjadřujte, pokud možno k ničemu.

18 hlasů

Chybí argumenty,co ?! Tak se chytáš gramatiky,když u internetové diskuze jde především o obsah.

9 hlasů

Při vší úcrtě k panu Havlovi, na jeho film osobně určitě nepůjdu. Takřka vše, co jsem od něj dosud viděl nebo četl, bylo pro mě velkým zklamáním. Myslím, že kdyby autorem těch věcí nebyl HAVEL, neštěkl by po nich ani pes.

61 hlasů

Velmi dobrý příspěvěk. Připomněl jste mi mé mládí, kdy jsme povinně četli "Barunku", "Rudou záři nad Kladnem", "Vstanou noví bojovníci" a další díla A.Zápotockého. Kdyby to nebyla díla Zápotockého nepřečetl by z nich nikdo ani první kapitolu.

7 hlasů

"...proti gustu žádný dišputát..." - nikdo Ti nebere právo na názor, pokud je míněn upřímně! Já, co jsem tedy viděl (a přiznám se, že jsem neviděl z díla Havla zdaleka všechno), jsem byl příjemně překvapen samotnou konstrukcí díla i vtipnými dialogy ...to dílka o "Modré planetě, resp. "Rok XY. ." ¨ve mně vzbudila spíše útrpný úsměv!

16 hlasů

Dejme slovo i zahraniční kritice:


NEW YORK - Za bezcílnou a většinou nudnou satiru označil poslední hru Odcházení od bývalého českého prezidenta Václava Havla recenzent její první americké inscenace v deníku The New York Times.
Hra podle něj také postrádá pronikavou pointu a svědčí o tom, že možná bude chvíli trvat, než se její autor zbaví rzi, která se na něm nahromadila během dvou dekád jeho působení v politice.

13 hlasů

Chápu, že pro "znalce" vašeho formátu není žádný rozdíl mezi filmem a divadlem a mezi americkým či českým nastudováním... jenže on to trošku rozdíl je...

13 hlasů

Sice nevím o co opíráte tvrzení, že nerozeznám divadlo od filmu, ale u lidí jimž se líbí pití piva a následné čúrání v koutě na jevišti to beru.

Jinak si můžete přečíst recenzi vedoucí kulturní rubriky na Týdnu o FILMU Odcházení.
Celkem se shoduje s kritikou HRY Odcházení v deníku Times.

12 hlasů

Že by zase Veškrna, který má problémy s nádechem a stolicí, někomu doporučoval humanitární bombardování a vyvražďování ?! Ten žlučovitý a negativistický stařec pomalu nemůže chodit,bez plicního ventilátoru by se udusil, ale stále by někde válčil, pořád by kdesi bojoval.

67 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov