Valeč a vale. Rozprávková zem. Konec.

29.09.2009 12:30 Fotoblog

Na konci září se mlhy drží v těch končinách přes půlku dne. Zvony už bijí poledne, ale opar stále ještě mate zrak. Pak však poutník vydechne v úžasu, protírá si oči a zírá oslněn na tu scenérii, kterou tu připravili lidé, po kterých tu zbyla právě jen ta kamenná harmonie zasazená do rámce členité krajiny, která tu jako zbyla ze snu, který se zdál jiným.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Gablenz (60 hlasů) 29.09.2009 14:58

    Děkuji Vám Jiři za milé i podnětné články. V dětství jsem většinu...

  • martina f. (56 hlasů) 29.09.2009 21:56

    Říkala jsem si minulý čtvrtek, že ten foťák, co jsem ho vykoupala v...

  • t (55 hlasů) 30.09.2009 18:12

    Jiří na paměť Tvého blogu slavnostně kompiluji: Lidé jděte/ kde autor...

  • František Nachtigall (52 hlasů) 01.10.2009 20:39

    To je přece jasné, kde, ne? Těště se na pokračování fotoblogu na...

  • Franz z Niederlandie (51 hlasů) 01.10.2009 11:26

    Diky za vase clanky a zvl.fotoblogy z ceskych potulek. Pri jejich...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

....prostě jsme si došli do Valče přes les,z vojny (tou sice již krátce posametovou dobou,ale stále ještě na VVP Hradiště) na pivo,okolo hřiště,zámeckým parkem..... mám v plánu se tam zase podívat protože něco utkvělo v paměti díky za připomenutí

32 hlasů

A ta poslední fotka, to jste se takhle mistrně vyfotil sám? Slunce, pohoda vepsaná ve tváři, za Vámi ten smutný kostel, a Vy tak někde stojíte ve vzduchu! To tam s Vámi tentokrát někdo byl a Vy nám ho/ji neukážete? Vždy jste nám ukázal, s kým jste byl na výletě a podělil se o vše... proč jste tentokrát tu osobu zatajil? hmmm... ale jinak taková ta naše česká nostalgie se zpustlým barokem. Vždy´t Vy se zase objevíte...píši Vám tady smuteční písně, ale Vám se líbí fotit a psát ne?

30 hlasů

Ano, také jsem se divil, kdo je ten neznámý-á fotograf/ka... :)

31 hlasů

Decka, slyseli jste nekdy o samospousti? To se fotak takhle postavi na zem, popripade opre o kamen, aby se naklopil, namackne se, poodejde, nasadi sympaticky vyraz a ceka se, az vyleti ptacek, vite?

33 hlasů

Diky za vase clanky a zvl.fotoblogy z ceskych potulek. Pri jejich cteni jsem si vzdy pomyslel, zda snad uz nenastal cas se vratit zpet do rodneho hulvatova, ale byly to jen klamne iluze a saleni. Fotoblogy voni nostalgii. Tim, ze koncite s jejich psanim, jste me asi prestrihl dalsi nitku vazeb. Snad skoda. Uvazoval jste o rozsirenem kniznim vydani? Satelitni snimky na googlemaps zmineneho vojenskeho prostoru jsou desive, take jsem tam kdysi pobyl (s Geofyzikou pred 25ti lety)

51 hlasů

Milý Jiří, moc děkujeme za výborné fotoblogy a moc se těšíme na jejich pokračování na Lidovkách.cz. Díky a hodně štěstí.

45 hlasů

Tak jsem přemýšlela, jestli by to bylo totéž, kdyby fotoblog vyšel knižně - určitě nebylo! Připojuji se k těm, kdo chtějí jít za Vámi na jinou adresu - nezapomeňte na nás! Kdo bude Týden za ty peníze kupovat?

29 hlasů

Jiří na paměť Tvého blogu slavnostně kompiluji: Lidé jděte/ kde autor to měl rád/ a tiše pomyslete:/ sbohem a aparát.

55 hlasů

Moc hezký, pane básníku. Zdravím do Dublinu.

34 hlasů

Dekuji za pozdrav. Treba nekdy na videnou.

26 hlasů

Sehr gern, čoveče. Meld dich bei J., wenn du mal in P. bist.

23 hlasů

Omlouvám se za pruzení, neboť sám chyby často dělám, ale ještě bych opravil ke konci článku dětem z Koreje "žili" na "žily". Byť to pro ně v padesátých letech moc k žití asi stejně nebylo a není .

29 hlasů

Srovnání starých a nových pohledů na stejná místa v Sudetech dělá už dlouhou dobu P. Mikšíček, viz http://zmizelesudety.cz

47 hlasů

To je mi moc líto, pane Peňási. V pondělí ráno jsem se vždy těšila na Sloupek, Anály a Zrní v narvané tramvaji. V úterý ráno jsem si uvařila v práci čaj a zasedla k Fotoblogu. Tak teď si hledám jiné rituály. Snad ty Lidovky? Jdu za Vámi jako za krysařovou píšťalou! :))

39 hlasů

Poraďte, kde najdu podobné povolání?

50 hlasů

Vy nemáte v práci povinné přestávky každé dvě a půl hodiny? Nemáte možnost se občerstvit? V tom případě se obraťte na odbory. Pokud je ve vaší firmě nebo podniku nemáte, můžete je sám/sama založit.

35 hlasů

Vašim představám se lze jen usmát.

25 hlasů

a nad vasimi plakat

30 hlasů

Tak to je moc smutná zpráva, pane Peňási. Na "fotoblog" si už zvykl celý náš berlínský privát obydlený převážně českými studenty. Bude nám velice chybět. Několikrát se v nás při čtení dokonce ozval sentimentální nervík a snili jsme o výpravách po českých luzích a hájích. Moc Vám děkujeme za něj stejně jako za Vaši činnost v Týdnu. Hodně štěstí! My už si Vaše články zase najdeme!

43 hlasů

Říkala jsem si minulý čtvrtek, že ten foťák, co jsem ho vykoupala v medovině bude asi nějaké zlé znamení, že to znamená poslední fotoblog JP, jsem netušila, ale co teď? Nejdřív zjistím, že se už nedozvím, co se píše v novinách (číst je kvůli tomu nezačnu, tak moc mě prase bradavičnaté, ani mirek dušín nezajímají), pak zničím milovaný foťák, pak s hrůzou po otevření TÝDNE přečtu absolutně nesmyslný a nic neříkající editorial od nějakého bulváršéfa, a pak skončí fotoblog. Takže teď už asi přestanu číst všechno, stejně jako fotit, a bude ze mě barbar, jako ti chudáci přivezení korejci... Bude mi ještě smutněji než mi je, ale na druhou stranu, chápu a přeju hodně štěstí!

56 hlasů

Vaše články byly jedním z důvodů, proč jsem odebíral Týden; výborné inspirativní počtění, na které jsem se vždy těšil. Díky. Doufám, že se budou objevovat i na internetové verzi LN, přinejhorším si LN občas i koupím, nebo alespoň v rychlosti prolistuju v samoobsluze. :-)

36 hlasů

Děkuji Vám Jiři za milé i podnětné články. V dětství jsem většinu prázdnin strávil coby kamenem dohodil od Vašich rodných Kraslic, do kterých jsme vždy v sobotu jezdívali nakupovat zásoby.. Postupem času jsem i začal chápat historii tohoto kraje, na kterou se mělo zapomenout. Naštěstí se tak neděje, i díky lidem jako jste Vy! Gruss aus Schoenbach-Egetten :-)

60 hlasů

Ach jo, p. Štindl, teď Vy, co se to děje, že parta lidí v Týdnu končí? Budete mi chybět, přeji Vám hodně štěstí a snad i příznivé periodikum pro Vaše další pro mne vždy vtipné a zajímavé články ( a fotky) :)

40 hlasů

Škoda, o těch Kraslicích to taky mohlo být zajímavé.

30 hlasů

Už zde jednou byly.

28 hlasů

Ouuuu, Jiri, hned ve ctvrtem radku to zabolelo - ono je to za (Karlovymi) Vary, ne "za Varami". Jinak zbytek fotoblogu je velice v poradku a podzimni fotky (jak jinak) hezke. A co se to v tom TYDNU deje, ze vsichni nekam prchate? Pospiszyl, Motejlek, Balsinek, ted Penas... Po fotoblogu nam bude smutno, abyste vedel!

45 hlasů

Taky " zplanět ", mdloby šly...Ale jinak škoda, přeškoda! kde najít autora, s nímž budu na stejné vlně?

31 hlasů

To jsem trouba... Už když jsem to napsal, tak se mi to nezdálo, a to jsem chtěl původně napsat za Varanama. Omlouvám se.

27 hlasů

Děkujeme za vše, bylo to vždycky zajímavý, taky fotky, myslím, že je to moc potřeba, aby tyhle věci byly vidět... bylo to i naše všelidové vlastnictví. Myslela jsem si vždycky, že by stačilo uspořádat tam exkurzi pro lidi, kteří mluví o tom, že při odsunu se napravily majetkové křivdy z války... majetek jako břemeno, jako dluh, jako problém - myslela jsem si, že kdyby to ti lidi viděli, že by to nějak pomohlo. Teď na to můžu kohokoli odkázat, ať se snadno na internetu podívá. Teda asi mohla jsem.. nemohl byste napsat odkaz na nějakou jinou adresu, pokud byste v tom chtěl pokračovat jinde?

48 hlasů

To je přece jasné, kde, ne? Těště se na pokračování fotoblogu na www.lidovky.cz

52 hlasů

.......a zbyla jen pustina Jiří, vrať se! to Haré tě zaklíná

46 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 09/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov