Ministr financí
Kalousek potvrdil, že Šnajdrovi nabídl místo v radě Čepra

16.06.2013 19:52

Ministr financí Miroslav Kalousek řekl, že bývalému poslanci ODS Marku Šnajdrovi skutečně nabídl pozici v dozorčí radě Čepra, jak obviněný Šnajdr řekl soudu. Učinil tak prý ale delší dobu poté, co se takzvaný rebel vzdal poslaneckého mandátu. Šnajdr přestal být poslancem na začátku listopadu. Do dozorčí rady Čepra byl jmenován v prosinci. Jejím předsedou byl pak zvolen letos v únoru.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Pavel Haraším (12 hlasů) 16.06.2013 20:09

    Jj, už i na Kalouska se vaří voda. Příští týden dostane hlupačka...

  • František Opluštil (11 hlasů) 16.06.2013 20:25

    Kalousek?, no taky jasná pálka. Jeden z nich, možná, že ten nej .... ...

  • Jan Karel (9 hlasů) 16.06.2013 20:35

    To co Kalousek, Klaus, Nečas a další vybudovali nyní považují za...

  • Přímotop (8 hlasů) 16.06.2013 21:41

    Vzpomínám si, jak odvolaný ředitel Pražských dopravních podniků Lich...

  • Karel Walther (6 hlasů) 16.06.2013 20:09

    A co jeho práce ve zdravotnictví ta je v pořádku?VZP,IZIP.

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Něco mi na tom nesedí. Jestliže ty modrý straky přijaly úplatek, pak Kalousek úplatek nabídl. Obojí je trestný čin, takže stíhán by měl být i Kalousek. Proč není? Důkazy jsou ty samé.

0 hlasů

Nějakou součinnost při řešení problému ODS s rebelujícími poslanci bylo možno vzhledem ke koaliční smlouvě od TOP 09 asi očekávat, ale nějaký nelegální postup pro tuto strnu by byl zbytečný. Podle mého názoru TOP 09 mohla po vzájemné dohodě na řešení několika sporných otázek klidně ve vládě pokračovat s ČSSD. K. Schwarzerberga za představitele nějaké tradiční pravicové politiky není potřeba považovat a myslím, že se sám tak ani nevymezuje. A úctu k některým tradicím je dobré si vážit. Praktická politika stejně musí být víceméně středová.

0 hlasů

Cely Prinzip se nezmeni, protoze se nezmeni mentalita lidi. Kdyz se kolem sebe rozhlednu, tak je to chovani od roku 89 vsude stejne. Mam na mysli vyvoj psychyky. Jsem snad jediny, ktery si vsiml, ze zem ovlada od te doby sobectvy a egoizmus? Nerikam ze to politici drive neovladaly, to ne....ale normalni narod nikdy nebyl takhle sobecky jak dnes. Dnes je to ale tak ze si volime nase zastupitele z nasich rad. Ja se vubec nedivim, a ani na ne nenadavam. Oni se vlastne chovaji, jak kdyby v politice nebyly, ale jak kdyby jednali se vlastnim sousedem. No a to se divite, ze obcany okradou a absolutne je nezajima jejich nazor, ale jen nazor vlastni? Nejlepsi priklady jsou nasi prezidenti, at ten minuly, nebo ten aktualni. Oba dva provedli vice rozhodnuti ve svoji vuli, nez ve vuli naroda. Zeman to presne dal najevo v rozhovoru: to byl muj nazor, spusrtit vlajku evropy z hradu a basta. Ptal se sveho naroda, jak toto vidi? A ja prorokuji to, ze mu to chovani hodne lidi ani za zlo nebere, protoze by kazdy neco provedl, nac by jsi zamyslikl, aniz by driv zamyslel, jestli to narod vubec chce. Tahle sobecnost se pokazde absolutne posili, kdyz je moznost tyhle osobni cile i dokonce zpeneznit. Penezni egoismus vlastne vladne mozek v kazde situaci. Jen lidem, kteri tento egoismus netoleruji, jsou v pozici si uvedomit, ze takove chovani je abnormalni. Kazdy, kdo se snazi nejake tyhle obraty z politiky do rady nebo prumyslu nejak omluvit, se vlastne sam jako egoista odhaluje, a nedokaze si svoje selhani pripustit. Prominte muj pravopis, jsem v zahranici, a uz dele jsem nepsal cesky.

2 hlasy

Hlavni problem Ceska, je tam moc lidi a malo funkci :)))) Za bolsevika dali alespon moznost stat se estebakem, pomocnou strazi VB a nebo chytat lidi na hranicich.

2 hlasy

Těmi svými přihlouplými příspěvky budeš stopro jeden z nich, pásku PS VB máš jako modlu ještě někde v šuplíku, co?
Tohle už se asi nevrátí hochu, tak dělej frajera dál jako hajzlbába někde na Hbf.

3 hlasy

Co vás na tom vzrušuje? Když mohl dostat trafiku v EU pomatenec Špidla, tak má Šnajdr proti tomu jen ubohý kiosek.

1 hlas

Kalousek jde na policii a má si s sebou vzít i holení.
To je jasná indicie.

2 hlasy

Vzpomínám si, jak odvolaný ředitel Pražských dopravních podniků Lich bědoval nad každodenními milionovými nároky nenažranců z Top09 a ODS (Nouza, Vodrážka). Tihle dva dobytkové by také měli stanout před soudem. Kam se ale hrabou na Kalouska.

8 hlasů

Pane Kalousku nemáte tam ještě nějaký kejkl pro mně,já vám velice fandím jak se ve všem vyznáte a hlavně rozumíte prachům,to mně u vás fascinuje.

1 hlas

Hlupák Kalousek přiznal korupci, takže Šlachtovi hoši mají usnadněnou práci.
Kalousku, děkujem!

6 hlasů

Obávám se, že hlupák jste asi vy...

2 hlasy

Henex, když neumíš argumentovat nereaguj!
Děkuji za pochopení.
P. S.
Nepleťme demagogicky a účelově hrušky a jablka, protože něco jiného je trafika, jako ocenění práce a schopností té které osoby ve veřejném sektoru včetně politika a na druhé straně korupční příslib, když nebudeš dělat problémy budeš odškodněn nejen finančně, ale i výnosným místem v dozorčí radě, nebo na jiném postu, v organizaci s podílem státu, kde se ,,finančně zahojíš,, , protože jde o protizákonné plnění a tedy věc trestnou.
Tedy jasná korupce, přesně dle definice příslušného paragrafu trestního zákoníku a tedy trestný čin.

5 hlasů

Mate pravdu a plne vas podporuji. Dalsim na rade je predseda kontrolniho vyboru v jihoceskem kraji, ktery kandidoval jako nezamestnany pravnik a po utvoreni koalice prijal post a prisel si tak na 50tis.Kc mesicne. Tento clovek je clen zlocinecke KSCM. Jsem rada, ze jsme se shodli a ze zitra na tohoto cloveka vy sam osobne podate trestni oznameni.

1 hlas

Pokud jste si od OVM musel odskočit na WC zrovna po citované Kubově argumentaci, nedivil bych se. Ale pak mu na to odpověděl Filip a to vyjímečně věcně a rozumně. Pusťe si to až do konce, paňmámo.

6 hlasů

To co Kalousek, Klaus, Nečas a další vybudovali nyní považují za určitou normu. Podobnému podplácení v minulosti nikdo nenašel odvahu zabránit a postavit se tak podobným mafijním praktikám. Obyčejný rozum říká jasně, že je to podplácení, politici však tvrdí, že je to politické rozhodnutí. Hra se slovy. Podstata je , že se jedná o korupci, je to morálně neospravedltilné a někdy někdo s těmi lumpárnami musí zatočit. !!! Politici nemají morálku a svědomí !

9 hlasů

Osobne jsem rada, ze az se vlady chopi CSSD, tak tito pupkati strejcove a tety se nebudou tlacit do dozorcich rad polostatnich podniku.

0 hlasů

Takze podle vas je mozne odsoudit i vsechny cleny CSSD, kteri byli nominovani do predstavenstev a dozorcich rad polostatnich podniku?

2 hlasy

Dozorčí rady se pořád ještě obsazují podle stranického klíče a nikoliv odborníky.Navíc opozice v nich má tolik míst, kolik jich nabídne koalice. Na celostátní úrovni může tedy posledních sedm let kšeftovat jenom koalice.
Např.osm dozorčích rad státních firem prověřoval loni pro vládu bývalý ředitel Škody Auto Vratislav Kulhánek, podle kterého z případů, které poznal, měli jen dva lidé podnikovou praxi.

6 hlasů

Pouze pisu o tom, ze az nastoupi vlada CSSD, obsadi dozorci rady polostatnich podniku svymi lidmi. Pokud si myslite opak, pak jste vic nez naivni. Rozhodne netvrdim, ze je spravne, aby nekdo, kdo danemu oboru nerozumi, obsadil post jen diky vlastnictvi stranicke legitimace.

2 hlasy

Myslel jsem to obecně.Pokud politici nenastaví jiná pravidla pro obsazování dozorčích rad, tak tato praxe bude pokračovat i v dalších letech, ať jde o kteroukoliv politickou stranu.

5 hlasů

V tom s vami plne souhlasim.

2 hlasy

Kalousek?, no taky jasná pálka. Jeden z nich, možná, že ten nej ....
Pěkně to jejich mafiánství popsala paní Veronika Sušová-Salminen (viz http://www.blisty.cz/art/68930.html) takto:
... V případě úplatkářství, které ve své řeči (Nečas) zcela odřízl od své nejbližší spolupracovnice, se premiér vyjádřil tak, že se jednalo o standardní politický deal, ale zapomněl na to, že zde šlo z podstaty o kupčení s funkcemi, respektive o kupčení s poslaneckým mandátem, který by měl být vykonáván „v zájmu všeho lidu“, nikoliv ale v zájmu svého osobního zisku, navíc placeného z peněz nás všech. Jednalo se o kupčení, které se ve sněmovně dělo opakovaně a na základě kterého se v ČR přijímaly klíčové zákony nebo volil prezident republiky, a které dnes (konečně) policie a státní zastupitelství právně kvalifikují jako trestný čin. Panu premiérovi za ta léta ve vrcholné politice ušlo, že státní nebo polostátní firmy a vůbec erár tu není od toho, aby si ho politické strany privatizovaly za účelem uzavření nějakých svých dealů a že součástí těchto dealů nemůže být poslanecký mandát. Nejen, že odmítl rezignovat, ale svými slovy otevřeně zpochybnil základní demokratické mechanismy a nepřímo učinil z poslaneckého mandátu komoditu.
A tomu Kalouskovi to uniká stejně tak ...

11 hlasů

A co jeho práce ve zdravotnictví ta je v pořádku?VZP,IZIP.

6 hlasů

Jj, už i na Kalouska se vaří voda. Příští týden dostane hlupačka Němcová ne jednu, ale rovnou dvě žádosti o vydání k trestnímu stíhání.

12 hlasů

Na kalouska se žádná voda nevaří. To je ten, co to řídí.

4 hlasy

Nemcova to je tahle: Na podzim roku 2005 bylo zjištěno, že nechala své služební vozidlo využívat, a to i včetně karty na benzin, vlastního syna. V jednom televizním rozhovoru pak přiznala, že za minulého režimu kradla v samoobsluze rohlíky. Na západ od našich hranic by takový politik sám a dobrovolně odstoupil

5 hlasů

Víc na ni nemáte? Tak to je slabota proti zlodějůi v té vaší slavné levici. Včetně vašeho prezidenta, co si nahrábl už v Bamberku.

1 hlas

Ale ne, kleptomanku a zlodějku rohlíků z Němcové udělal Rath na schůzi sněmovny. Šlo o přirovnání. Myslel tím však právě služební auto, benzín,... zkrátka to, co píšete v úvodu příspěvku. Brzy poté Němcová v televizi sama tuto svoji chybu přiznala. Ale těch rohlíků už se asi nezbaví.

2 hlasy

Vy lzete jako Rath, protoze tohle nemcova nikdy neprohlasila. Tohle o ni prohlasoval usvedceny zlodej Rath.

2 hlasy




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov