Reakce
Kalousek: Zeman se snaží změnit režim v neototalitní

01.08.2013 16:35 Původní zpráva

Personální čistka, kterou zahájili ministři úřednické vlády Jiřího Rusnoka ve státních institucích, je podle exministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09) znakem snahy prezidenta Miloše Zemana prosadit v zemi neototalitní režim. "To, co teď prožíváme, by mělo vzbudit zájem všech parlamentních stran bojovat proti nástupu zcela zjevné neototality," řekl Kalousek on-line deníku TÝDEN.CZ.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Jiří Susa (18 hlasů) 01.08.2013 17:42

    Demokracii kterou nám po desetiletí předvádí arogantní zloděj miliard...

  • Václav Vaca (14 hlasů) 01.08.2013 18:08

    Zeman dodržuje Ústavu a plní své předvolební sliby. Kalousek jedná...

  • Karel Dvořák (14 hlasů) 01.08.2013 17:04

    Holt narazila tvoje kosa na Zemanův kámen Kalousku. Musíš se zkrátka...

  • Marseille - (13 hlasů) 01.08.2013 18:15

    Kvikot a zděšení modročerných zlodějí dosahuje vrcholu, a tak to má...

  • Marča Kulčová (13 hlasů) 01.08.2013 17:44

    Když on to měl Kalousek tak pěkně vymyšlený, něco kápne z restitucí,...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Většina lidí si přála, aby skončilo rozkrádání země a její budoucnosti. Když je to konečně tady, tak není divu, že se cukají politicko-ekonomické mafiánské struktury, které prorostly celý stát. Doufejme, že ten boj nebude marný a vyústí v demokracii západního typu. Posledních 8 let nás mafie ovládající stát táhla spíše k Ukrajině a Řecku.

2 hlasy

Tomu co vyjde z úst je buď zápach po alkoholu nebo totální chujovina. doufám, že v demisi zůstane na věčné časy!!!!!! a zapomenut....snad jen, kdyby soudy nezapomněly :-)

2 hlasy

Kalous kolik jsi toho zase vypil.Takové bláboly přece nemůže vypustit z úst ani průměrně inteligentní člověk.Připadáš mi někdy jako Fero z našeho baráku.Je to úplný negramot ale do všeho kecá.

3 hlasy

Jak bych to řekl slušně... Kalousku už jdi někam a hlavně se nevracej!

2 hlasy

Opilec Kalousek by se měl, už konečně léčit a víme všichni, že místo v Bohnicích se uvolnilo po I. B. .
Strůjce bývalé klerofašistické prokorupční vlády spolu s klérem Dukou rozvrátili demokratický právní stát v této zemi a jako nejhorší ministr financí celé naší historie se představuje:

Ing. Miroslav Kalousek(MF, místopředseda TOP 09) za poslední roky způsobil škody na veřejném dluhu:

31 mld. Kč...................(odpuštěné sankce MF za chyby, rozkradení při čerpání dotací z EU z let 2006 až 2009).

12, 2 mld. Kč...............(jsou výdaje z rozpočtu za rok 2012, které nebyly EU proplaceny na operační programy Doprava, Životní prostředí, Vzdělávání pro konkurenceschopnost a Integrovaný operační program, jako sankce EU).
K dnešnímu dni z částky okolo 662,5 mld. Kč(26,5 EURo) byla vyčerpána jen zhruba třetina prostředků(evropských dotačních peněz), kterou jsme mohli čerpat, jako dobří hospodáři od EU a čerpání z této částky končí v roce 2013.

59 mld. Kč................(dar církvím- vyrovnání s církví, přes odpor 90% občanů této země, započteno protizákonně do roku 2012). Kalousek částku 59 mld. Kč ,,dar církvím,, - vyrovnání s církví započetl do veřejného dluhu v roce 2012(protizákonně), i když účinnost(platnost) zákona je od 1. 1. 2013 a tím si připravil vylepšenou pozici pro rok 2013, aby splnil deficit vládního sektoru do 3%HDP(jedno ze čtyř z kritérií).
Bylo kvůli tomu podáno i trestní oznámení na podezření ze zneužití pravomoci úřední osoby a poškozování finančních zájmů Evropských společenství(EU). Zákon č. 428/2012 Sb., o majetkovém vyrovnání s církvemi a náboženskými společnostmi a o změně některých zákonů(zákon o majetkovém vyrovnání s církvemi a náboženskými společnostmi), vládou předloženého Poslanecké sněmovně 18. ledna 2012 a schváleného dne 8. listopadu 2012. ČÁST OSMÁ, Účinnost, § 26 ,,Tento zákon nabývá účinnosti dnem 1. ledna 2013 s výjimkou ustanovení § 13, které nabývá účinnosti dnem jeho vyhlášení.

8, 8 mld. Kč..............(částka, o kterou se navýšil deficit(dluh) veřejných financí, jako ,,dotace nenávratná,, zdravotním pojišťovnám a to především VZP v roce 2012, když pojišťovny měly v roce 2006 přebytek 40 mld. Kč).

14 mld. Kč…………(Kalousek nepřipojil náš stát v trestní věci o náhradu škody ve Švýcarsku ve věci MUS).

14 mld. Kč…………(stát, MF odepsal(o) v roce 2012 téměř 14 mld. Kč tzv. nedobytných daní). Ačkoliv vláda neustále zvyšuje daně a hledá další příjmy do rozpočtu, mají finanční úřady s výběrem některých daní velké obtíže. A pokud se jim takto dlouhodobě nedaří peníze do rozpočtu vybrat, po několika letech je stát účetně odepíše. Například v loňském roce pro nedobytnost takto odepsal téměř čtrnáct miliard korun.
"V roce 2012 bylo odepsáno pro nedobytnost celkem 13,859 miliardy korun," uvedla pro on-line deník TÝDEN.CZ Petra Homolová, tisková mluvčí Generálního finančního ředitelství. Loňská odepsaná suma je výrazně vyšší než v předchozích letech, v roce 2011 stát "zahladil" daňové nedoplatky za 8,9 miliardy korun, o rok dříve ve výši jen 6,5 miliardy korun. Od roku 1996 už takto stát firmám i lidem "prominul" daně v objemu 162,4 miliardy korun.

14, 4 mld. Kč……..(stát přivíral oči, loni posečkal s výběrem daní za 14, 4 miliardy korun).
Přívětivější tvář při výběru daní loni ukázaly finanční úřady k řadě lidí i firem. Podle statistik České daňové zprávy loni posečkaly s výběrem daní v objemu 14,4 miliardy korun.
"Za rok 2012 byly posečkány daně v objemu 14,394 miliardy korun," uvedla mluvčí Generálního finančního ředitelství Petra Homolová. O rok dříve to bylo 20,066 miliardy korun a v roce 2010 17,645 miliardy korun.
O posečkání daně mohou finanční úřady požádat fyzické osoby i firmy, pokud by neprodlená úhrada daně pro ně znamenala vážnou újmu, nebo vedla k zániku jejich podnikání nebo pokud úřady nejsou schopny zajisti výběr daně najednou.
Za každou žádost o posečkání daně úřady vybírají správní poplatek 400 korun a na rozhodnutí mají třicet dnů od podání žádosti.


A další........................................

5 hlasů

zkrátka hloupý narazil na chytrého a v tom je ten problém , Kalousek byl mezi jednookými králem nu a teď , zpět do chemické laboratoře nebo chemického vojska vyslaného do Afganistánu , a to sofort

2 hlasy

zkrátka hloupý narazil na chytrého a v tom je ten problém , Kalousek byl mezi jednookými králem nu a teď , zpět do chemické laboratoře nebo chemického vojska vyslaného do Afganistánu , a to sofort

0 hlasů

Cesko se pomalu premenuje v kotec plny blaznu :)))

Ted budou volby uz zbytecne, ted bude treba sveraci kazajky :)) Barevne , podle stranicke prislusnosti.

0 hlasů

Nad Kalouskem se stejně začínají stahovat mraky ....

http://vtipy.netroof.eu/item/9031/nad-kalouskem-se-zacinaji-stahovat-mraky/

3 hlasy

Taky se mi to nelíbí, ale žvásty komoušského pohůnka Kalouska a nácka Šišly jsou fakt úsměvné!

2 hlasy

Fakt se divím Zemanovi a zemanovcům, jak sebevražedně se chovají. Snad museli už během volby vědět, jak kontroverzní je jejich guru a jak těžko si bude získávat důvěru nás, kteří jsme ho nevolili. Národní divadlo se v této zemi stavělo v roce 1881 za velkých celonárodních obětí. Jsou v tom groše nejchudších venkovských babiček té doby. To si vážně Zemanova klaka nedokázala spočítat, jaký bugr bude podobné arogantní odvolání ředitele Národního divadla - evidentně zasloužilého režiséra a zkušeného ředitele Plzně? To se nepoučili z kauzy Putna?

1 hlas

Hehe, přijeďte se někdy podívat do České republiky, nebudete tak psát :-) Pokuste se vyjmenovat JEDNOHO ředitele, který v posledních dvaceti letech nebyl vyhozen na hodinu, náhle a bez pořádného vysvětlení

2 hlasy

Zvykejte si. Inteligence bude v zemanovském režimu nežádoucí, nějací zasraní divadelníci by ještě mohli ohrožovat kult pana prezidenta, z jehož vůle tady vznikají vlády.

4 hlasy

Souhlasím, zvednout úroveň by mohla vyučená housopaska a nedoučený hajný... Musí být každý pravičák idiot?

1 hlas

SUPER NASOS ZEMAN DELA 2 LITRY TVRDEHO ALKOHOLU ZA DEN A JE TO HODNE VIDET ........

0 hlasů

Ona je ta totalita Kalouskovi nesmírně zdravá a prospěšná.

6 hlasů

Odstavte alkace M. Zemana od spiritusu !

1 hlas

TO U TEZKEHO ALKOHOLIKA NEJDE

1 hlas

Zářným příkladem je Kalousek, není-liž pravda?

5 hlasů

Rozhádaná ČSSD a ODS, která se stále neprobrala z šoku způsobeného náhlým koncem předsedy Nečase jsou dobrou živnou půdou pro posun k režimu putinovského střihu. Mirku, bojuj.

1 hlas

Podnapily Zeman pusobi tragikomicky.

1 hlas

ALKOHOLIK ZEMAN JE SMESNA POTACEJICI SE POSTAVICKA

0 hlasů

Na blekotajícího a šavle házejícího Kalouska zatím nemá!

6 hlasů

Kalousek proměnil režim na zlodějský. Teď se diví, že to chce někdo změnit i když trochu jinou metodou než on. On se hlavně bojí, aby orgány činné v trestním řízením nesáhly náhodou i po něm. Snad šáhnou a nepustí.

5 hlasů

Opilci Zemanovi nasadte sveraci kazajku a na leceni.

3 hlasy

mela by se presetrit VRAZDA Kalouskova svagra

11 hlasů

Ten sroula je už k smíchu. Jen prská kolem sebe a je rád, že si ho někdo všimne.

3 hlasy

no, já pevně doufám, že si ho všimnou orgány činné v trestním řízení

8 hlasů

Má nadějné vyhlídky....

http://vtipy.netroof.eu/item/11646/nadejne-vyhlidky/

0 hlasů

a ta Kalouskova tzv. vláda, to je co? Dere se ke korytu a přitom jí drtivá většina obyvatel nechce. Proti vůli většiny obyvatel prosadili velkolepý dar katolické církvi, který nemá morální ani právní opodstatnění ... a tenhle člověk má tu drzost nás poučovat, co je totalita? To už je fakt vrchol

8 hlasů

Pane exministře zlodějin... pardon, financí, ta čistka, to vymetání Augiášova chléva, včetně vykopnutí Nečase a Vaše osobní vypoklonkování bylo potřeba jako sůl. To co předvádíte vy, to co předvádí Němcová, to vše jasně poukazuje na to jaká jste pakáž a jak moc je dobře, že volby nevyhrál "Khárl" ale Zeman a velice se těším, Kalousku, až půjdete sedět. A to po právu. Takže doporučuji - užívejte si zbytek svobodných dní a mlčte.

9 hlasů

Jako zapřísáhlý demokrat bych udělal výjimku. Individuálně vůči Myrdovi Kalouskovy bych použití nějaké tá totality toleroval

4 hlasy

Á, černáhorajugend se nám vrátili z prázdnin! Tak vás vítáme doma! A jak bylo na táboře? Zase jste hráli bojovku "Volím Karla"? Tak teď hezky na ideologický školení, aby vám zapřísáhlý abstinent strejda Kalousek zase vodpřednášel něco na téma "Řecká hrozba", případně vás seznámil s výsledky své vědecké práce na téma "Úloha autocisteren pro obranu svobody a demokracie".

6 hlasů

Kvikot a zděšení modročerných zlodějí dosahuje vrcholu, a tak to má být :)

13 hlasů

gauner Zeman je neskutecny sliz

2 hlasy

Takoví jako vy nemohou věřit těm hladovým, kteří se tady množí po řádění zlodějských gaunerů jako je Kalousek.
Máte příhodné jméno!

3 hlasy

Mám takové neblahé tušení, že na Tebe ještě zatím nemá! Nemýlím, že?

4 hlasy

Nemýlím se,že?

1 hlas

Zeman dodržuje Ústavu a plní své předvolební sliby. Kalousek jedná hystericky vždy, když se cítí ohrožen. Není to tak dávno, kdy předváděl hysterii při zbavování imunity Parkanové. Zřejmě mu někdo narušuje jím vybudovanou klintelistickou síť. Doufám, že už Kalousek bude definitivně odstaven, protože škody už nadělal dost.

14 hlasů

Sloufovce to tady dneska nejak bavi......

3 hlasy

SLOUF JE GRAZL

0 hlasů

A proč ne, modrá i černá squadra v řiti, tak proč nemít dobrou náladu?

10 hlasů

Zemanovci poskokove lihovarnika jsou nejaky vydeseny , ze by se koncilo .....

3 hlasy

Příspěvek jak z brožurky, vyděšení, proč? Vše jde jak má Overalová :))))))

7 hlasů

Přesně. Vše jde jak na drátkách, Kalousek kvičí, radostná to óda pro mé uši.

4 hlasy

Vždycky mě pobaví a zároveň fascinují Kalouskovi žvásty o demokracii.

Sokrates: Demokracie doplatí na to, že bude chtít vyhovět všem....chudí budou chtít část bohatství bohatých a demokracie jim to dá, mladí budou chtít práva starých a demokracie jim to dá, ženy budou chtít práva mužů, cizinci práva občanů - a demokracie jim to dá, zločinci budou chtít obsadit veřejné funkce - a demokracie jim to umožní. A až zločinci ovládnou většinu vedoucích funkci, čeká nás horší tyranie, než nejhorší monarchie, nebo oligarchie.

A Kalousek je hlava zločinců, jedině Zeman, zvláště při své pomstychtivosti má na to, nás ho zbavit.

11 hlasů

Kalouskovy, pardon

0 hlasů

Sloufovec vzlastni skola se vzdycky proflakne sama....

2 hlasy

Tak u Tebe to sedí na 100%! Ta zvláštní škola.

2 hlasy

Zpochybňuješ Sokrata, nebo mluvíš z hladu Sytý?

6 hlasů

Je to jen další hysterický útok zapšklého zlodějíčka Kalouska.

10 hlasů

Omyl, žádný zlodějíček, alébrž obrzloděj!

6 hlasů

Souhlasím :-))

2 hlasy

Lhar a intrikan Zeman rozvrati republiku

3 hlasy

Intrikan Zeman nastoli sloufuv system stredovekych desatku ze statnich zakazek a statnich firem

2 hlasy

Klídek, to už zde zavedli modří gauneři!

4 hlasy

A to prosím doslova. 10 procent ze státní zakázky úředníčkům v podobě nadhodnocených výkonů - praxe doteď běžná - dělám ve stavebnictví.

4 hlasy

A co udělal intrikánského?

2 hlasy

Cely zivot Zeman jen intrikuje a pomlouva ozralec

3 hlasy

Valerie, či jak se jmenujete, už to nepijte. Máte všechny synapse KO.

5 hlasů

to vite , kdyz testujete alkace Myldu Zemanovice

3 hlasy

To je panečku příspěvek. Víte co to slovo znamená ty synapse? :)))

3 hlasy

Lepší by bylo ,kdyby se raději rozhovořil o svém působení na MO.

4 hlasy

Demokracii kterou nám po desetiletí předvádí arogantní zloděj miliard a podvodník Kalousek si prostě už naše ekonomika nemůže dovolit. Je-li jedinou možnou alternativou a cestou z Kalousko - ODS marastu totalita ala Zeman, jsem pro totalitu!!!

18 hlasů

Byl letos Zeman aspon jeden den strizlivy ?!

7 hlasů

Všechny letošní dny i noci byl střízlivý.

4 hlasy

Za to Kalousek ne :)

5 hlasů

Byl letos Kalousek aspoň jeden den střízlivý?

11 hlasů

Kolik Vam Zemanovci plati !?

5 hlasů

Proč, Ty se ptáš, já se ptám, co je na tom nepochopitelného?

3 hlasy

tvoje mentalni zpozdilost

5 hlasů

Ale jdi Ty brepto, věta se začíná velkým písmem, ty mentální zpozdilosti!

6 hlasů

Posranec muze beztrestne lhat a Kalousek jiz mnohakrate predvedl, ze lze vsude kudy chodi ...

11 hlasů

zavrete koralku Zemana do protialkoholni lecebny dokud je cas

7 hlasů

Kolikpak ti je, kluku ušatá.

3 hlasy

Tobě tam chybí společník? Zavolej kořalovi Kalouskovi!

8 hlasů

Na alkoholika Zemana nikdo nema - tam je slina misto kravaty porad -

6 hlasů

Správně, taková "Kalouskova šavle" v přímém přenosu je košer, není-liž pravda?

5 hlasů

Přelétaví Češi, ještě vám nedošlo, že i když to říká Kalousek, že to může být velmi dobrý názor? Vy voli, copak nebylo naprosto správné když Peak vykopla Picka? Moc těch zásahů neudělala, ale třeba tenhle byl parádní.

Ale když k tomu přemýšlení potřebujete Lukoil a oteklou hlavu opileckého cukrovkáře, tak jste si vybrali sami.

2 hlasy

Kalousek co kolaboroval s KSČ za Husáka, ale jdi hochu.

5 hlasů

Ne všichni kolaboranti vedli blbé řeči. Např. když Kapek řekl že se zastřelí, tak mu to nikdo nerozmlouval. No a když nechtěl vypadat jako blb...

1 hlas

koralnik Zeman je loutkou ruskych rudoarmejcu z Kremlu

6 hlasů

A kdopak vodí Tebe? Ošetřovatelé ve cvokhausu, není-liž pravda?

8 hlasů

Zemanovi PRisti ze Vas hanba nefackuje -

3 hlasy

Holt narazila tvoje kosa na Zemanův kámen Kalousku. Musíš se zkrátka smířit s tím, že nejsi jediný velkoformátový darebák. Dokonce si myslím, že díky darebáku Zemanovi jsi dodarebákoval ty.

14 hlasů

podvodnik Zeman chysta dalsi tunel made in MUS

7 hlasů

Mostecka uhelna tunel levicackych podvrataku Zemana , Sloufa, Grosse

5 hlasů

No, ale rozhodně nebude tak velký jako církevní restituce, není-liž pravda?

6 hlasů

Když on to měl Kalousek tak pěkně vymyšlený, něco kápne z restitucí, něco od kamaráda Šťávy z Bechyně, to by v tom byl čert,aby mu to nějakou tu miliardu nekáplo,no a najednou mu to zhatil nějaký Zeman z Vysočiny,který se stal prezidentem, ač se Číro Kadlík snažil seč mohl, proto mohu říci jen díky pane prezidente Zemane,máte můj obdiv ,jen tak dál

13 hlasů

Nádherný příspěvek!

1 hlas

Až Mirek Kalousků někdy vystřízliví, dojde mu, že jen on sám je hlavním viníkem toho, že Zeman dělá to co dělá.

10 hlasů

podvodnik Zeman patri do kriminalu ne na Hrad

8 hlasů

Jestli ten Rejsek , není převlečenej Drábek to je taky taková krysí hlava.

0 hlasů

Rejsku, měl sis radši říkat krysa, když chceš být ten hlodavec.

5 hlasů

Škoda že není postih za urážky ústavních činitelů a je lhostejné z jakékoliv je politik strany.Kritika prosím,ale urážky a zesměšňování ?

4 hlasy

Tady jsou nedotknutelní jen pravicově zaměření diskutéři, jestli se jim tak dá říkat.
Prezidnt se urážet smí, dokonce snad je za to nějaký bonus.

9 hlasů

gauner Zeman je neskutecny sliz

2 hlasy

Zatím co ty jsi blb!

4 hlasy




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov