Novoroční projev
Klaus vyhlásil amnestii k dvacátému výročí České republiky

01.01.2013 13:31 Aktualizováno 01.01. 14:59

Dílčí amnestie, kterou vyhlásil prezident Václav Klaus, promíjí nepodmíněné tresty či jejich části uložené na jeden rok a méně, s podmínkami i některé tresty v délce nepřekračující dva roky. U lidí, kterým bylo nebo letos bude 75 let, jde o celé nebo části trestů, jejichž výměra nebyla vyšší než deset let.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Jaroslav Švorc (9 hlasů) 01.01.2013 13:45

    Vztahuje se ta amnestie i na kriminálníky,kteří prosadili zákon o...

  • zlodej kalousek (8 hlasů) 01.01.2013 14:11

    Male srovnani: MUDr. Rath - 7 milionu vojensky politruk Topolanek -...

  • zlodej kalousek (6 hlasů) 01.01.2013 13:47

    Jsem rad, ze i ted pan prezident mysli na sve verne, tzn. korupcniky,...

  • Jaroslav Švorc (5 hlasů) 01.01.2013 13:55

    To by se tak,vládě chaosu a zla i jejímu služebnictvu líbilo,aby...

  • Standa Gross (5 hlasů) 01.01.2013 13:44

    Jen doufám že amnestii nedostane ten zlodějský parchant z Lihového...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Někteří recidivisté a neplatiči alimentů se snaží dostat před zimou mermomocí do kriminálu,protože ví že dostanou najíst a jsou v teple a Klauz jim udělal čáru přes rozpočet.

0 hlasů

Za normalnich okolnosti bych se asi vyjadril slusneji, ale ten Klaus, to je normalni hovado!

2 hlasy

Moudré rozhodnutí pána Prezidenta... Uvidíme co nám ukáže soudruh Prezident :-)

1 hlas

ale i sousedská pomoc seniorum co jsou první kořistí, české vězeňství je pečovatelské a když mimino vyhodí na mráz, nemusí se cítit dobře, místo socialsmu jak jej prezentují media, zázračných miliard sportovců, politiků, celebrit, jen zima na nohy

0 hlasů

Tato diskuze jsou "opravdu, ale opravdu jenom falešná slovíčka", ani neobsahují "příspěvek" od Ing. P. Šimurdy, Vítězná 1747, Rožnov. :(

0 hlasů

Vztahuje se amnestie i na někoho, kdo dostal v 08/2012 trest odnětí svobody na 10 měsíců s odkladem na 2 a půl roku za porušování autorských práv?

0 hlasů

Nestastna zem .....

2 hlasy

Bohužel naše policie a soudy často nefungují kdovíjak zázračně a kdo byl někdy okraden nebo podveden, tak jistě ví, čím si poškozený člověk musí projít, než dosáhne zadostiučinění a podaří se mu dosáhnout potrestání pachatele a vymoci nějakou náhradu škody. Pro takové lidi musí být velmi frustrující pocit, že pachatel, který mu třeba ukradl auto nebo vykradl byt, jde najednou díky amnestii na svobodu. Z toho důvodu nejsem přítelem plošných amnestií, ačkoli s velkou částí názorů a kroků našeho prezidenta souhlasím. Jednotlivé amnestie, kde se zkoumá situace a postoj poškozených i pachatele, to je něco zcela jiného a dokonce si myslím, že by je prezident nemusel ani odůvodňovat, protože milost je druhá šance pro pachatele, která má také svojí nápravnou funkci, bez ohledu na její důvody. Může člověka motivovat ke snaze polepšit se, když ví, že dostal zcela výjimečnou možnost začít znovu s čistým štítem a že ho každý sleduje, zda si to zasloužil. Plošné amnestie, to je něco zcela jiného. Ty posilují pocit beztrestnosti a snižují respekt k zákonu. S tím souhlasit nemůžu.

0 hlasů

klidně jezte chlebířk,y 5OOO je hned nahradí, protože čekají na svobodě na nnástup, je to prostá matyk i s plnzm břichem, legitimnhní stát ovšem si ví rady jinak, např. sobotní VPP a kdoi chybéí, jde bvručet znovu

0 hlasů

A já měl zato, že se chlastalo včera

1 hlas

On nepil, má jen v hlavě poněkud velký zmatek.

0 hlasů

No amnestii by bylo lepší vyhlásit pro jeden milion exekučně stíhaných exekutorskou mafii.

3 hlasy

Za 30kč cikrtné zaplatit 16 000kč to už je opravdu vrchol pravičacké totality.

2 hlasy

Kdyby někdo dlužil Vám a nešlo to z něj dostat, tak budete exekutorům děkovat, pokud se ho podaří nějak skřípnout a dostat z něj alespoň něco. Když si někdo napočítá 4 tisíce za vyinkasování dluhu 2 tisíce, který dlužník zaplatí obratem, tak je to samozřejmě něco jiného. Ale plošně bych ty exekutory neodsuzoval.

2 hlasy

Jediné pozitivum tohohle projevu je, že je KONEČNĚ!!! poslední.

3 hlasy

No, říct, že konečně :-D je OPTIMISTICKÉ, bůhví, čím nás bude příští rok krmit první "demokraticky zvolený" taky prezident.

0 hlasů

No, bude-li to dinzbír, tak nejspíš bude vykládat, že musíme napsat zvací dopis armádám vřsr, aby nám přijely poradit, jak se to dělá a aby zatočily s domácím nepřítelem (což je každý, kdo si nezoufá, že nemá co jíst (zatímco sedí doma v teple, pupek má narvaný k prasknutí a místo, aby těžce sháněl peníze pro obživu rodiny, tak píše na internetu leninskosocdemácké eseje))

3 hlasy

No potěš Pánbůh, voni ho maj jak vidle! A to je jenom zbytňák po Silvestru, nebo to tak maj průběžně?

2 hlasy

Teda kam na tohle chodíš :-D

Tak to aby chudák počkal do Října :-D snad to do té doby reinkarnují...

1 hlas

Dobrý den,ALice nějak se poslední dny míjíme a tak vám dodatečně posílám srdečný pozdrav a přání lepších zítřků Vám i vaší rodině v r.2013 dále přání zdravíčka a lásky vašich bližních k vám rovněž. ..Snad se sem vrátíte:-).

1 hlas

Zdravím Honzo! Díky za přání a i já Vám přeji šťastné kroky do roku 2013, hodně zdraví, zdraví, zdraví,.... To je nakonec stejně nejdůležitější a jediné, co moc ovlivnit nemůžeme. Jinak ovlivnit bychom toho mohli hodně, ale to zase nějak neumíme...:-(. Mějte krásný rok, ať se Vám i Vašim blízkým splní všechna přání. Hezký zbytek novoročního dne. Alice

1 hlas

Hele - pište si komplimenty v ňákej jinej žvatlárně - rozrušuje to moje city. Jinak hodně zdraví a užívejte si to dokud můžete - nejen v tomhle roce.

0 hlasů

Je nějaká žvatlárna, kterou nečtete? Nejlepší je přeskakovat a nečíst. Vám ještě nikdo nepřál? Tak hodně zdraví, štěstí a nejen v roce 2013! :-)))

1 hlas

Děkuji. Přál mi i pan president. Přál mi i soudruh odnaproti. Pak odjel meďákem na mši. Já šel pěšky hlídat jeho fabriku - zprivatizovanou na úvěr když tenkrát bylo zhasnuto - byl tam jako říďa a je tam pořád jako majitel a vykládá o rozkrádání státního majetku a nadává na kapitalisty.

0 hlasů

Hezké ráno! To jsem ráda, že jsem se zařadila po bok takových "velikánů" :-))) Pěkný den.

0 hlasů

No a co na tu amnestii ti z kandidátů, kteří ji měli jako své logo u svých prezidentských kampaní? :-D Vašek jim vypálil rybník.

0 hlasů

Podle toho co jsem četl by (teoreticky) snad pan Smetana konečně měl mít klid. Ta

1 hlas

Smetana není ani zloděj ani podvodník tak se na něho amestie nemůže vztahovat takovouto kategorii lidí prezident ani nezná natož aby pro ní něco udělal!

0 hlasů

Jsem rychlejší než jsem chtěl :-D, tedy pokud pan Smetana bude mít díky této amnestii konečně pokoj, tak pane prezidente děkuji. On si to opravdu nezasloužil.

5 hlasů

Nechtěl p.Smetana mermomocí do kriminálu? Já jen, že se musel celkem dost snažit, aby ho tam nakonec zavřeli. Takže bez obav, mučedníci si nějakou cestu, jak se tam dostat znovu, zase najdou :-)

3 hlasy

Čl. II
Zastavení trestního stíhání

Nařizuji, aby bylo zastaveno pravomocně neskončené trestní stíhání, s výjimkou trestního stíhání proti uprchlému, od jehož zahájení k 1. lednu 2013 uplynulo více než 8 let, pro trestné činy, za něž trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody nepřevyšující deset let.

Takže, koho se to týká?
Bude dvojí výklad?

0 hlasů

Prázdná slova a mnoho demagogie?
Podraz při volbě v přímém přenosu a podraz vůči slušným daňovým poplatníkům na závěr funkčního období?
Takový byl a i zůstal.

3 hlasy

Jsem rad, ze i ted pan prezident mysli na sve verne, tzn. korupcniky, lobbisty, zlodeje.
Proste svuj k svemu. Vrana k vrane seda, Klaus kriminalnika si hleda. :-)

6 hlasů

Vztahuje se ta amnestie i na kriminálníky,kteří prosadili zákon o církevní zlodějině a 2hý důchodový pilíř?

9 hlasů

Podmínky částečné amnestie najdete tady:
http://www.hrad.cz/cs/pro-media/tiskove-zpravy/7522.shtml

O vámi jmenovaných v tom není ani slovo - ostatně ti mají "imunitu", a pokud Klaus chce dělat politiku i nadále po prezidentování, byl by blázen kdyby proti nim šel.

0 hlasů

Jen doufám že amnestii nedostane ten zlodějský parchant z Lihového domu Dráth !!!!

5 hlasů

Male srovnani:
MUDr. Rath - 7 milionu
vojensky politruk Topolanek - pul miliaedy za zakazku.

8 hlasů

pokud vím tak pana Topolánka nikdo s krabicí od jablečného vína kde by měl onu půlmiliardu nechytil...na rozdíl od soudruha Hejtmana za ČSSD dr.Davida Rátha

1 hlas

to by si nikdo nedovolil chytit opravdové zloděje na to máme spolehlivý aparát beztrestní jsou ti co nás podporují věří nám na slovo a jsou tupci

0 hlasů

Pan Topolanek?Je to soudruh jak poleno.

1 hlas

Kauza Toskánsko - Kauza Viamont - Kauza VAE - Kauza Vila Berlusconi - Kauza Es kommt der Tag - Kauza 210 na tenis do Brna - Kauza Insbruck - Kauza Highway to Hell - Kauza Morava - Kauza Privatizace nemocnic - Bendl - Kauza Wolf - Kauzy firmy Syner - Langer – kdo půjde bručet? - Bém dal miliony za reklamu proti chřipce - Langer – Sekyra – Mrázek,Langer – pronájem lázní - Kauza Gandalovič – Velrybář a černé duše - Kauza Oulický - Kauza Bém – příliš drahé stěhování magistrátu - Kauza Roman Janoušek - Kauza Milan Jančík - Kauza Řápková – Kamencové jezero - Řebíček - Kauza Stravenky - Aféra Kořistka - Kauza Snítilý – agent ve službách ODS - Kauza Řebíček: Reality v Dubaji - Topolánek si k Vánocům vydal dvě knihy o sobě - Topolánek upláci Schwippela - Topolánek letí na fotbal - Topolánek na Sardinii – letadlo - jednání s J&T - Kauza Dalík a toskánská vila - Topolánkovo fiasko v Evropě - Topolánek si reformou dvakrát zdvihl plat -

2 hlasy

To by se tak,vládě chaosu a zla i jejímu služebnictvu líbilo,aby mediální lynch Ratha zastavil Klaus,svojí amnestií.Nic takového!!Jen ať se koná řádný soud,kam bude mít přístup i Rath,jeho obhájci i veřejnost.Možná se pak dozvíme(aspoň něco),kdo je tady darebák.

5 hlasů

Ty se nedozvíš nic, i kdybys byl přímo u toho. Tvoje hlava totiž vytvořila závěr a nepřijímá skutečnosti, které jsou v rozporu s tímto závěrem. Ostatně takhle uvažují všichni zlodějští voliči zlodějů z čssd.

3 hlasy

Jarabáčku,tys to ale parádně vyřešil!Ty už máš hotový závěr a nepotřebuješ k tomu žádný prokázaný argument.Tobě stačí účelové,tendenčně sestříhané úniky z odposlechů,které dosud neprokázaly nic jiného,než to, že jde o politické zneužití policie, justice a médií.Jsi prostě geniální volič klerofašistické junty,která dosud zmršila všechno nač sáhla a naděje,že by se ještě mohla probrat z fantasmagirické křeče je nulová.

0 hlasů

Tak nám to Tuneldědek pěkně rozbalil .....

http://vtipy.netroof.eu/item/9551/vaclav-to-rozbalill/

4 hlasy




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov