Reakce na protest
Ministr Pelikán: Šířit nenávist vůči islámu je trestné

19.11.2015 07:15

V souvislosti s akcemi, které se v úterý odehrály v hlavním městě, pražská policie zřejmě neřeší žádný případ podněcování k nenávisti k náboženství. Mluvčí Tomáš Hulan řekl, že neví o tom, že by policie podobné oznámení dostala nebo že by sama vyhodnotila, že se takový čin stal.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Josef Vrána (9 hlasů) 19.11.2015 07:31

    Trestné je u nás šířit islám. To je podpora a propagace hnutí...

  • franta kocourek (6 hlasů) 19.11.2015 09:33

    Lech Walesa: "Pokud Evropa otevře brány, budou se jednou stínat hlavy...

  • Petr Konečný (5 hlasů) 19.11.2015 09:05

    V nacistickém Německu bylo trestné šířit nenávist proti nacismu, v...

  • Bob Terry (4 hlasy) 19.11.2015 07:49

    Muslimové mají povinnost se pětkrát denně modlit (tzv. salát). I v...

  • Pavel Pribyl (3 hlasy) 19.11.2015 09:12

    Kamenování žen, útoky kyselinou, amputace končetin, vraždy ze cti,...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Uprchlíci vraždí a znásilňují evropské ženy. Podívejte se

http://euportal.parlamentnilisty.cz/Articles/14573-uprchlici-vrazdi-a-znasilnuji-evropske-zeny-podivejte-se.aspx

0 hlasů

Škoda slov.Nemůžu tedy napsat,že islám je náboženství splozenců pekla?Tedy doufám,že ministr Pelikán jakožto osoba veřejně činná snese když veřejně napíšu že je hlupák,který si nevidí ani na špičku svého nosu.Takoví lidé jako on vedou Evropu do záhuby.Za Gottvalda se za tohle věšelo,za Husáka zavíralo,teď to ještě lze napsat.Otázkou je jak dlouho?Osobně si myslím že už ani žádné další skutečné volby nebudou,protože se to už nebude hodit našim tzv.elitám takříkajíc do krámu.

0 hlasů

Pan Pelikán, Dienstbier a někteří další naši politici a evropští poslanci hovoří o tom, že šířrní informací proti islámu je trestné. To, že islám nejen šíří, ale i praktikuje nenávist k nám, podle islámu bezvěrcům, to podle nich tretné není. Pokud práva migrantů jsou podle nich důležitější než práva občanů tohoto státu, měli by se vzdát cti hájit zájmy této země .

3 hlasy

Nebezpečný není islám. Nebezpečný je fanatismus. Ať už islámský, křesťanský, komunistický ...

1 hlas

Rád bych se zeptal nejvyššího vedení hnutí ANO, jak dlouho bude ještě trpět, aby ministr za ně zvolený šířil strach vůči drtivé většině obyvatelstva, která se bojí islámu, které ani zdaleka není jen náboženství, ale politické hnutí či spíše politická organizace se všemi atributy bohužel i terorismu.

3 hlasy

Islám je zlo v tisíci podobách, je to krvelačná středověká hrůza. A tuhle barbarskou hrůzu se sem k nám Unie a USáci snaží vecpat, resp. máme právo se bránit. I vůči blbým ptákům pelikánům.

2 hlasy

Ještěže není zakázáno šířit nenávist proti křesťanství a Evropanům,to mě potěšilo.Kolega Dienstbier přinesl nařízení z embassády?

0 hlasů

Pelikáne, víš ty vůbec, co je džihád a co se o něm píše ve svaté knize muslimů?

VĚŘÍCÍ MUSLIM MÁ KORÁNEM DANOU POVINNOST, JEDINOU "PRAVOU VÍRU" ŠÍŘIT.
I S MEČEM V RUCE.

Říká se tomu DŽIHÁD.

Džihád (arabsky جهاد‎‎) je termín označující náboženskou povinnost muslimů usilovat o obranu a rozšiřování islámu ve vlastním srdci i ve světě.

Tradičně se rozlišují čtyři druhy džihádu:

Džihád srdcem (al-džihád bi´l-kalb) – Přemáhání hříchu, projevy zbožnosti.
Džihád jazykem (al-džihád bi´l-lisán) – Podpora a šíření misijní činnosti islámu.
Džihád mečem (al-džihád bi´l-sajf) – Vedení válek za obranu islámu.
Džihád rukou (al-džihád bi´l-jad) – Pomoc potřebným, charitativní činnost.

https://cs.wikipedia.org/wiki/D%C5%BEih%C3%A1d

Pojetí boje v Koránu
Tématika svaté války v Koránu a původní chápání džihádu bylo spíše šíření islámu zbraní. Termín „svatá válka" se v Koránu objevuje pouze čtyřikrát, ale mnoho dalších veršů rozvíjí tématiku boje. Podívejme se na nejtypičtější z nich. Tématika džihádu se objevuje především v pozdějších medínských súrách. Nejkomplexněji se této tématice věnuje druhá a devátá súra.

„Bojujte na stezce Boží proti těm, kdož bojují proti vám, avšak nečiňte bezpráví, neboť Bůh nemiluje ty, kdož se bezpráví dopouštějí. Zabíjejte je všude, kde je dostihnete a vyžeňte je z míst, odkud oni vás vyhnali, vždyť svádění od víry je horší než zabití... A bojujte proti nim, dokud nebude konec svádění od víry a dokud nebude všechno náboženství patřit Bohu..." (2:190-193). V dalších částech druhé súry se mluví o nutnosti boje, i když je nepříjemný (2:216) a o předpisech o boji v posvátném měsíci (2:217). Druhá súra celkově také staví jako základ existence islámu eliminaci nepřátelských náboženství („Nevěřící nepřestanou proti vám bojovat, dokud vás neodvrátí od náboženství našeho, budou-li toho schopni", 2:217), mimo „náboženství svatých knih", kterým je uložena zvláštní daň (9:29; 3:110-115). Devátá súra se pak zabývá tématikou boje s nevěřícími ještě o něco zevrubněji. Tato súra motivuje k boji slibem nebeské odměny (9:38) a před odmítnutím boje varuje Božími tresty (9:39). Korán kritizuje vlažnost a nezájem o boj (9:43-47) a nabádá, aby muslim investoval do boje svou osobu a majetek (9:41; 61:11), neúčastnit se je hříchem mimo chromé, nemocné a slepé (48:17). Korán dále mluví o tom, že ten, kdo zemře při džihádu získá nesmírnou odměnu (4:74) a vyzývá k dosažení celosvětové nadvlády islámu:

„Rci těm z kočovných Arabů, kteří zůstali vzadu: ,Budete vyzváni k boji proti lidu obdařenému velkou bojovností; a budete proti nim bojovat, leč by přijali islám. Uposlechnete-li, Bůh vám dá odměnu překrásnou, avšak obrátíte-li se zády, potrestá vás trestem bolestným.‘" (48:16) a „A On je ten, jenž vyslal posla Svého se správným vedením a s náboženstvím pravdivým, aby mu dal zvítězit nad každým jiným náboženstvím." (48:28, podobně 61:9).

Z textů týkajících se svaté války, či chceme-li malého džihádu, můžeme shrnout, že pojetí šíření islámu v Koránu je neodlučitelně spjato s bojem. Bojovat za šíření, či na obranu islámu je povinností celé muslimské společnosti. Povinnosti muslima k boji za islám bude učiněno za dost až celý svět bude jedna islámská oblast, přičemž tolerovat je možno jen monoteistická náboženství vlastnící svatou knihu.

http://www.getsemany.cz/node/2681

2 hlasy

Pelikán a Dienstbier...

První leze po ubytovnách a breptá, že to není ono, druhý se tváří jako poslední spravedlivý ve vládě státu, kde 99% občanů je proti přijímání imigrantů a šíření islámu jako nebezpečné ideologie.

3 hlasy

Kecat na webu je zbytečné!!!!!
České ovce chce to akci!

1 hlas

Lech Walesa: "Pokud Evropa otevře brány, budou se jednou stínat hlavy i tady"

Chápu, proč Polsko a Evropa se bojí jejich přílivu," řekl Walesa. "Oni přicházejí z míst, kde jsou lidem stínány hlavy. Obáváme se, že totéž se jednou stane i nám. My v Polsku máme malé byty, nízké platy a skromné důchody. Při sledování uprchlíků v televizi, jsem si všiml, že vypadají o moc lépe než my. Jsou dobře živeni, velmi dobře oblečeni a možná dokonce bohatší než my.

Já jim rozumím. My Poláci byli také přistěhovalci a uprchlíci během komunistického režimu. Ale kdekoli jsme přijeli tam jsme vždy respektovali místní kulturu a zákony. Tito přistěhovalci jsou jiní. Dokonce i druhé nebo třetí generace - podívejte se například na Francii, -. Ti co dostali dobré vzdělání a výdělky se neustále obracejí proti hostitelské zemi.

http://www.czechfreepress.cz/evropa/lech-walesa-pokud-evropa-otevre-brany-budou-se-jednou-stinat-hlavy-i-tady.html

6 hlasů

Kamenování žen, útoky kyselinou, amputace končetin, vraždy ze cti, znásilňování malých dětí je zřejmě podle ministra poslední spravedlnosti v pohodě. Vysvětlil mu to prý jeho bratr, muslimský konvertita. Jak to asi chodí u nich doma?

3 hlasy

V nacistickém Německu bylo trestné šířit nenávist proti nacismu, v bolševickém Československu bylo trestné šířit nenávist proti komunismu. Totalitní myšlení se vyznačuje tím, že za trestá nepohodlné názory. Alespoň víme, co je Pelikán zač.

5 hlasů

"Podle pravidel pro shromažďování úředníci na oznámené demonstraci vyhodnocují, zda nebyly naplněny důvody k rozpuštění shromáždění. "V takovém případě mají pravomoc shromáždění rozpustit, pak činí výzvu k rozpuštění shromáždění a mohou dát pokyn Policii ČR k zákroku směřujícímu k rozpuštění shromáždění," citoval pravidla mluvčí magistrátu Vít Hofman. Pokud na akci úředník je, je jen na něm, aby rozhodl a shromáždění rozpustil, jinak přechází pravomoc na policii. Mezi důvody rozpuštění je mimo jiné popírání práv pro náboženské vyznání nebo k rozněcování nenávisti a nesnášenlivosti z tohoto důvodu" , a když demonstranti neuposlechnou, přijde slzný plyn a obušky. Nu v roce 1989 také demostranti neuposlechli výzvy policie, kde je rozdíl? Rozdíl je v tom, že tenkrát byli u moci komunisté a tak to byl brutální zásah policie, dnes jsou u moci prasata ( Orwell) a tak je to v pořádku, demokratické. Komunisté měli zákon k ochraně veřejného pořádku a na ochranu proti pobuřování atd. a prasata mají toto. Kde je rozdíl?

2 hlasy

A protože možnost kritiky náboženství je chráněná Mezinárodní úmluvou....."S odkazem na zavedené case-law Evropského soudu pro lidská práva upozorňuje Parlamentní shromáždění Rady Evropy státy, že satira – včetně satiry neuctivé – a informace, které jsou útočící, šokující nebo zneklidňující, včetně kritiky náboženství, jsou chráněny jako součást svobody projevu článkem 10 Evropské úmluvy o lidských právech. Evropa by neměla vycházet vstříc vzrůstající citlivosti určitých náboženských skupin. Demokracie má právo a povinnost bránit se.

Rezoluci obsahující tuto výzvu a odsuzující politickou korektnost přijalo Parlamentní shromáždění Rady Evropy ve středu 28. ledna 2015 na svém zasedání ve Štrasburku " nesmí ji nikdo, a to ani nějaký Pelikán zaměňovat za šíření nenávisti atd. !

2 hlasy

On má ministr Pelikán i bratra Petra.
A ten je konvertita, na islám, je muslim.
Více si počtete o hadžim (byl na pouti v Mekce) Pelikánovi tady:

http://www.ivcrn.cz/tag/petr-pelikan/

1 hlas

Blbost: jeho bratr se jmenuje Tomáš
(Což ovšem neznamená, že by pan ministr - jak ostatně bývá zvykem politiků - nežvanil.)

1 hlas

Ano mýlil jsem se.
Pelikán, jako Pelikán.
Názorově má ministr Pelikán asi blíž k tomuto ptáčkovi:
http://www.reflex.cz/clanek/komentare/58529/jiri-x-dolezal-islamista-v-ceske-televizi-jen-mu-urizli-hlavu-a-co-jako.html

0 hlasů

Na obálku Reflexu jsme dali německou kancléřku nikoli proto, že je jiného názoru, ale proto, že se ho nikdy nepokusila dostatečně obhájit, a hlavně neřekla, jaký má plán, až místo jednoho miliónu přijdou tři, sedm nebo patnáct. Obáváme se, že to neví. Až ji z toho realita usvědčí, už ve svém postu nebude.

Více na http://www.reflex.cz/clanek/komentare/67541/sebeobetovani-evropy-je-scestne.html?utm_source=reflex.cz&utm_medium=copy

0 hlasů

Dopadne jak Hitler. Skončí v propadlišti dějin jako přihlouplá politička s pomalým zapalováním.

0 hlasů

Máme si lhát Pelikáne?

Sto třicet mrtvých je pro Evropu tragédie, ale v kontextu arabského světa téměř pominutelná událost všedního dne v ospalém okresním městě. V diskusi mezi sunnity a šíity je zabíjení náhodných lidí společensky přijatelnou formou argumentace, asi jako když u nás někdo zvýší hlas. Vymýšlíme-li si novinové titulky ve stylu „celý svět je šokován“, lžeme si do kapsy. Svět šokován není. Šokováni jsme jen my.
Teroristé zabijí něco mezi patnácti a dvaceti tisíci lidí ročně. Přes 80 % obětí je zavražděno v několika zemích: Iráku, Afghánistánu, Pákistánu, Sýrii. Následují Jemen, Ni­gérie, Libye, Libanon. Jsou to země, z nichž shodou okolností proudí do Evropy nejvíc lidí. Většina z nich před terorismem prchá, ale on přijde za nimi. Přinášejí kulturu, která tento způsob řešení konfliktů má ve své DNA. Jednou tak budou řešit každodenní problémy ve své nové domovině. Dopustím se banální hypotézy. Málo islamistů, málo terorismu. Hodně islamistů, hodně terorismu.

Více na http://www.reflex.cz/clanek/komentare/67541/sebeobetovani-evropy-je-scestne.html?utm_source=reflex.cz&utm_medium=copy

1 hlas

Pelikan je v blbe strane zeleni nebo pirati ,ti maj podobne znicujici nazory pro CR.jinak je fajn ze 26 roku po sametaku jede cenzura na plne koule.

1 hlas

Naši zelení - to je pakáž. Nějakou dobu jsem v ní působil tak to můžu, z mého pohledu, posoudit.
Jako v jiných stranách - boj o koryta. Zelená je jenom v názvu.

0 hlasů

Muslimové mají povinnost se pětkrát denně modlit (tzv. salát). I v rámci těchto modliteb se vyslovuje nenávist a trestání nevěřících.

Korán má 349 veršů, obsahující formulace nenávisti k nemuslimům, včetně navádění k jejich vraždění.

Neměl by "spravedlivý" ministr spravedlnosti Pelikán tedy zakázat a trestat i islám a modlící se muslimy?

4 hlasy

Co pořád melete těmi nevymáchanými hubami.
Zeman ho má okamžitě jako protistátní živel vyhodit a zahájit trestní řízení za proti státní činnost.
Reagujte, jinak je to tady za pár let jako ve Francii !!
Anebo v Německu, odkud se sem budou Arabové tlačit.

0 hlasů

A jak je to s šířením nenávisti vůči Vám..Může se to?

2 hlasy

Trestné je u nás šířit islám. To je podpora a propagace hnutí směřujícího k potlačení práv a svobod člověka.
Pokud to Pelikán neví, měl by okamžitě odstoupit. Pokud to ví a nic proti podpoře islámu nedělá, je spoluviníkem trestného činu.

9 hlasů

Pelikán má pravdu. Proč policie nezakročila?

1 hlas

Ano, měli jej odchytit už když jel na hrad na starém velocipédu nesplňujícím předpisy, LOL.
Měl nefunkční zvonek a ve světle vypálenou žárovku a nebrzdící šlajfy.
http://aroundprague.cz/assets/images/resources/668/660x400/2237676-img-helena-valkova-ministryne-spravedlnosti-robert-pelikan-namestek.jpg

1 hlas




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov