Rozhodnutí
Poslanci o možném ovlivňování soudců Hradem rozhodnou v úterý

23.01.2019 23:00

O dalším postupu v kauze možného ovlivňování soudců Hradem rozhodnou poslanci z podvýboru pro justici v úterý 29. ledna.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Důvody této "kauzy" jsou zcela prosté - opozice prohrála volby a tuší, že příští prohraje znovu. Většině voličů je nespolehlivou slibotechnou. Tonoucí se i stébla chytá a i někteří soudci nejsou svatí a snadno se dají ke lži přemluvit. pročpak asi pan Baxa tak dlouho mlčel a najednou naříká, že byl ovlivňován, Tak ať dokáže, že ovlivněn byl - ovšem to by znamenalo, že byl soudcem ovlivnitelným a to se jaksi nehodí. Tak zůstaneme jen o tom "pokusu" - takových je možno vymyslet tucty!

0 hlasů

Neuspokojený soudce(soudruh čekatel, kádrová rezerva KSČ) toužící po nejvyšší soudcovské funkci čiší odplatou bez elementární etiky soudcovského stavu!

Otřesné přiznání a potvrzení, že NSS pod vedením soudruhem čekatelem, kádrovou rezervou KSČ Baxou jednal a rozhodoval v rozporu se zákonem, tedy protizákonně?

Cinknuté volby? Jejich zneplatnění je atomová zbraň, takhle se už nemůžou nikdy konat, říká Baxa.

24. 11. 2017 | Volby cinknuté nejsou, ale kdyby se ty příští konaly stejně, je tady možnost, že bychom je museli zneplatnit, nedělám si iluze, že jinde je to lepší než ve Středočeském kraji, říká předseda Nejvyššího správního soudu Josef Baxa(v současnosti soudce Nejvyššího soudu). Dodává, že volební právo je jedno ze základních ústavních práv. Plnění vůle voliče musí být přesně zajištěno, nemůžeme se spokojit s tím, že se to nějak ztratí. Ale že by soud označil volby za neplatné, je krajní možnost.

0 hlasů

Ono to je zřejmě célé úplně jinak.Baxa sám požádal prezidenta o schůzku.Viz odkaz níže:
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Po-soku-Baxa-Zemane-odstup-padlo-Sejdir-Ovcacek-zacal-radit-a-tahat-z-archivu-567888?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

0 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov