Dohoda
Pražská ČSSD podpoří radu TOP 09, primátorem bude Hudeček

18.06.2013 10:02 Aktualizováno 18.06. 10:24

Pražská TOP 09 a ČSSD domluvily novou podobu vedení Prahy. ČSSD bude tolerovat menšinovou radu TOP 09 a primátorem bude Tomáš Hudeček (TOP 09).

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Jiří Susa (5 hlasů) 18.06.2013 10:20

    Tenhle Kalouskův maňásek č. 2 Hudeček je horlivě legrační poskok. I...

  • Jaroslav Šlepr (2 hlasy) 18.06.2013 11:12

    Socany opět přesvědčily korýtka.

  • NN NN (1 hlas) 18.06.2013 12:40

    Jo soc.dem v Praze, to je výkvět. Např. Poche, místo aby chodil...

  • Jan Nepomucký (1 hlas) 18.06.2013 10:11

    Jenom kurva jde s každým!

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Jo soc.dem v Praze, to je výkvět. Např. Poche, místo aby chodil kanálama, dohodl koalici s TOP09:

V říjnu 2010 redaktoři HN obvolávali pražské komunální politiky, kteří pobírají milionové odměny z městských společností, s jednoduchou otázkou: Není vám hloupé takhle obcházet zákon?
Odpověď místopředsedy pražské ČSSD Miroslava Pocheho ale redakci šokovala. Mezi řečí totiž přiznal, že část výdělků odvádí ČSSD. Ovšem nikoliv jako oficiální sponzorský dar, ale skrytě přes prostředníky. Prý proto, aby strana nemusela platit daně.
Jeden z pražských volebních lídrů Poche kvůli tomu, že se přiznal k utajenému sponzorskému daru pro ČSSD, rezignuje na stranické funkce. Potvrdil to předseda pražské sociální demokracie Petr Hulinský, podle kterého jednal Poche v rozporu se stranickými principy.
Poche působí v současnosti jako zastupitel hlavního města a placený předseda výboru pro infrastrukturu.
Na kandidátce Poche zřejmě zůstane. "V této fázi už nemůžeme na kandidátních listinách nikoho měnit," uvedl Hulinský. Strany mohou týden před volbami jednotlivé kandidáty pouze škrtat. To ale pražská ČSSD asi nechce.

http://proc-ne.ihned.cz/c1-46896960-poche-priznal-triky-cssd-s-ucetnictvim-rezignuje-na-funkce-ve-strane

1 hlas

Socany opět přesvědčily korýtka.

2 hlasy

Hudeček a Topka zatím v Praze dělají to co se mělo dít od počátku a to odvolání ODS z dozorčích rad apod. Jediné co bych si od nich přál se objevily korupční smlouvy na Béma ten byl konečně alespoň obžalován. Nic to neměni na tom, To pro mne zůstává v budoucnu nevolitelnou možná po dovolání Kalouska a odeslání knížete na jeho panství pak možná..

0 hlasů

Od:Vítězsalv M.
Dotaz:Nečas podal demisi vláda chce ale přesto sehnat v PS 101 podporu a sestavit novou vládu. Myslíte si, že se ji to podaří, a že by takovou vládu podpořil prezident? není to jen z bláta do louže? Pokud se nemýlím, tak předsedou by měl být opět člen ODS Odpovídá: Miroslav Opálka
Děkuji za dotaz
18.6.2013 9:14 - Vývoj na vnitropolitické scéně je ale tak dynamický, že je dost riskantní cokoli předpovídat

Staronová koalice má zájem vytvořit (pod vedením ODS) novou - rekonstruovanou vládu. Získá-li pro její ustavení alespoň 101 poslaneckých hlasů, pravděpodobně by ji prezident ustavil. Alespoň to takto vypadá z dosavadních informací. Myslím, že chytřejší budeme na přelomu týdnů. Je to sice z bláta do louže, jak píšete, ale jde o reálně možnou variantu. Já jen nevěřícně kroutím hlavu, jak vše v klidu přijímají občané České republiky. Nezbývá nic jiného, než si na výsledek počkat...

0 hlasů

Hudecek , to je Karolina Peak v muzskem provedeni .

0 hlasů

A prorok Petr Nečas....
Možnou koalici v Praze komentoval premiér Nečas: " Vznikla nám tady jakási Hu-Hu dohoda, na základě které bude vytvořena Hu-Hu koalice, která si zvolí svého Hu-Hu primátora. Není to dobrá zpráva pro Prahu, protože odvolání kvalitního, kompetentního a slušného primátora, kterým bezesporu pan Svoboda byl, je chybný krok. Jednoznačně to ukazuje tendenci TOP 09 k destruktivní, intrikářské politice nebo spíše politikaření. Vzhledem k tomu, že se vytváření Hu-Hu koalice na pražské úrovni zjevně dělo s posvěcením nejvyššího stranického vedení TOP 09, nemůžeme vyloučit, že to bude tendovat i na úrovni celostátní.“

0 hlasů

Tenhle Kalouskův maňásek č. 2 Hudeček je horlivě legrační poskok. I když na "kvalitu" maňáska-hopsala Gazdíka zatím nemá!
Zdrobněliny jejich jmen jsou v tomto případě velmi patřičné.

5 hlasů

:-D a volici TOP09 zalejzaji do kanalu....

0 hlasů

TOPáci podporují socany? Fakt? Asi mi něco ušlo.

0 hlasů

Ne pouze porusili ze dne na den koalicni smlouvu aby odstranili ODS a nechali se podporovat socany

0 hlasů

V tom případě by snad měli do kanálů zalézt voliči socanů ne. Podporovat arci satana? Trochu schíza ne?

0 hlasů

Odpovídá: Jiří Dolejš
Obtížně přehledná situace
18.6.2013 8:58 - Nepředbíhejme událostem a nelpěme na tak trochu bulvárních tématech jako je soukromí Nečase či vyhubení "kmotrů". Myslím, že řešení dozraje v řádu týdnů. Mnozí nyní kakulují šance a rizika, ale má to řadu proměnných.

Opozice (a odbory) jsou pro předčasné volby - ODS se strachuje o svůj osud a TOP09 dumá zda je lepší být v jako pravicová jednička hned v opozici a nebo pomoci vytvořit čas pro zesílení pravice jako celku. Nezařazení studují part své labutí písně. A možnosti prezidenta jsou pouze v tom, že pověřuje někoho sestavením vlády a může při tom klást podmínky. Kdyby požadoval vládu bez přeběhlíků, tak je vymalováno - taková možnost neexistuje. Miloš Zeman je ale především pragmatik. - asi nebude kopat za KSČM a za její vliv na změny v zemi.

Možná bude opatrnější. Na prozatimní vládě může mít také zájem - jde o vliv na tvroibu rozpočtu na rok 2014, dostavbu Temelína, ochranu vzdušného prostoru ČR (kauza Grippeny), universitní nemocnice, reforma středního a vysokého školství, zákon o financování politických stran, zákon o státním zastupitelství atp. atp. A blížící se evropské volby dostávají do hry i evropská témata - zájem zahraničí o středovevropský prostor může být méně viditelný, ale jistě existuje (zejm. pokud jde o energetiku a vliv na insititucinální změny v EU) .

0 hlasů

Jenom kurva jde s každým!

1 hlas

:-)

0 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov