Církevní náhrady
Restituce? Vláda si koupila podporu KSČM, čertí se biskup

26.01.2019 15:41

Způsob schválení zdanění církevních náhrad ve Sněmovně demonstruje sílící bezskrupulóznost, aroganci a pokrytectví v české politice, uvedl pomocný pražský biskup Václav Malý v dopisech předsedům Sněmovny a Senátu. Vládní strany si tak podle Malého koupily podporu KSČM.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • František Mach (8 hlasů) 26.01.2019 16:04

    Všichni občané Česka se čertí, že byli podvodně schválené církevní...

  • Dluhoslav Henex (7 hlasů) 26.01.2019 15:47

    Kdyby Ježíš Kristus viděl, v jakou chamtivou a pedofilní obludu se...

  • - - (7 hlasů) 26.01.2019 15:53

    Vážený pane Biskupe Malý vy jste již zapomněl,že jste svými keci v...

  • daniel Pink (6 hlasů) 26.01.2019 17:19

    Benda Bartosek Kalousek a Gazdik nejvice dupali nozickama pri zdaneni...

  • Bob Kadet (3 hlasy) 26.01.2019 18:39

    I kdyby byly ty náhrady za nevydané pole a lesy v té církevní...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Možná by nadevše byla zajímavá diskuse, jak církev katolická ke svému majetku, počínaje třeba datem bitvy ne Bílé hoře nebo lépe i datem daleko dřívějším, vůbec přišla. Nebo třeba jak to, že vůbec nějaký zabavitelný majetek v 19. nebo 20. století měla, když jí císař Josef, jak jsme se ve škole učili, veškerý majetek již dávno před tím zabavil.

0 hlasů

ale no taaaak,pepo.co bol to?proc nezacit od zacatku?treba od borivoje I.otce sv.vaclava,boleslava,ktery prijal krestanstvi prvni.a ti byli katolici az do smrti vaclava IV.potom se cirkev rozdelila.

0 hlasů

"čertí se biskup" .. tak tento název mě opravdu pobavil.

Jinak je pro mne překvapující, že církevní hodnostář se ohání demokracií, když dokud nebyla oddělena moc světská od církevní, žádná demokracie by nikdy fungovat nemohla.

Pojmem doba temna (anglicky Dark ages) se často označuje období ekonomického a kulturního úpadku v Evropě po zániku Římské říše, tj. zhruba pátého do desátého (někdy se udává až do třináctého) století, tj. raný středověk. [Wikipedie]

Jak nápadně se tato doba temna časově shoduje s nástupem a konjunkturou moci křesťanů v Evropě. Křesťané jsou aspoň pro mě celkem očividně příčinou onoho "ekonomického a kulturního úpadku". A představitel křesťanů nás chce poučovat o tom, co je to demokracie

2 hlasy

Okamura a poslanci SPD mají PŘÍMÝ a OSOBNÍ podíl na nástupu islámu u nás. Okradením našich křesťanských církví způsobili, že tyto budou muset časem mnohé své charitativní aktivity omezit či zrušit. Jak to chodí v přírodě, volné místo rychle zaplní ten nejagresivnější - radikální islám.

1 hlas

To fakt jako chcete tvrdit, že křesťané jsou naší jedinou spásou proti Islámu? Jako třeba křesťanka Merkelová? Nebo křesťan papež František? A další jim podobní, kteří do Evropy ušlapávají cestičku invazním armádám muslimů a tleskají jim při obsazování našeho kontinentu?
????

Křesťanství je vytříbený souhrn báchorek, které se osvědčili při ovládání mas. Posmrtný život, peklo, nebe, všemohoucí vševědoucí bůh a podobné nesmysly, kterým kupodivu věří i dospělejší lidé, než ti školkou povinní.

Tisíckrát užitečnější než křesťanské desatero se mi zdá např. dvacetičtyřbodový Návod na život Jaroslava Duška.

2 hlasy

Ožralý Malý,darebák a křivák od pohledu

1 hlas

ještě že zde nemáte svojí fotku, bylo by zajímavé, co jste Vy od pohledu.....Podle těch příspěvků pěkný sprosťák

0 hlasů

Velká loupež na Českém lidu, za výpomoci vězněného zloděje, se zdaněním změní pouze na loupež menší.

3 hlasy

Omyl pane, pro stát je to krajně výhodné, zbaví se financování církví a spousty „zaměstnanců“, kterým by musel neustále zvyšovat mzdy. Takže to placení farářů z našich daní za pár let skončí.

V letošním roce stát šetří, oproti původnímu status quo, už zhruba 400 milionů na platech duchovních. Každým rokem se úspora zvedá o nějakých 70 milionů. Divím se, že církve byly tak hloupé a na odluku přistoupily.

2 hlasy

První demokratické referendum by mohlo být za zrušení působnosti této církve v ČR!

0 hlasů

Benda Bartosek Kalousek a Gazdik nejvice dupali nozickama pri zdaneni brutalne nadhonocenych restituci Zapamatujme si zpusob jejich schvalovani s trestne stihanym smejdem z ODS ktereho povolala narychlo modra husa Nemcova

6 hlasů

Víte, restituce by byly označeny za nadhodnocené v každém případě a to, i kdyby byly poloviční. Takže, asi tolik k tomu celému rozruchu. A že se jedná o čirý populismus, to je také nabíledni. Rýpat do uzavřené smlouvy může pouze hlupák, nebo komunista. Je to totiž nezvratitelné a komunisté to dobře vědí. Pouze ony dvě třetiny dementů, jak nazval dvě třetiny Čechů svého času náš pan prezident, doufají v zázrak a v podstatě ani neví proč. Je snad totiž jasné, že by eventuelní zdanění nikomu nic nepřineslo.

2 hlasy

I kdyby byly ty náhrady za nevydané pole a lesy v té církevní zlodějně poloviční, tak by to bylo stále více než dostali sedláci a jejich dědici. Je otázkou, jestli nevýhodně uzavřená smlouva mezi hrstkou xindlů s katolickou církví nelze zrušit. Tak jako řada jiných smluv.

3 hlasy

Někde jsem četl,že Kalousek tu udělal neprůstřelné-bohužel,darebák

0 hlasů

Je idiotské vinit Kalouska, protože je chemik a jako takový asi smlouvy nadělal, ale b*b jako vy, tomu se to dá odpustit,

2 hlasy

Ty hňupe,to je jasný ,že právní trdlo Kalousek to neudělal sám,ale na jeho popud a výmysl se tento podvod uskutečnil.Raděl lehni na předkožku nádore a neotravuj.Máš zvýšené dávky,dej si čůčo vyžírko

0 hlasů

Emigrantský woe, a máš teda nějaký nápad jak mohl zežraný Mirda dělat ministra financí, v případě úřednické vlády Janotovi poradce (když je chemik)? Především tenhle xindl měl kontakt s flanďáky. Přesčas tam byl dobrý jen na ten podpis za vládu.

2 hlasy

doufam,ze federace opci prinejmensim zacvakne nejen dan za ty dve restituce,ale ze jim KONECNE seberou ty tri granty co si vyrvali,svoloc.budiz vam milost bozi.

0 hlasů

Malý....,nestojí za řeč,jen další fláternická pedofilní vyžírka.

2 hlasy

Malý...,to křivácké tlusté prase zapomnělo,jak pořádalo buaré pitky s policajtama ještě v r.1990 na farnosti Praha 7.Hnus,ajo všichni pedofilové a nenažranci

2 hlasy

Všichni občané Česka se čertí, že byli podvodně schválené církevní restituce a že nestačilo církvím se jen omluvit, tak jak to udělali církve a nic jim nedávat. Za kardinála Vlka to bylo jiné, sám Vlk prohlásil, že nepotřebují pole, lesy a podobně, potřebují jen svatostánky, kostela podobně, aby se mohli scházet se svými věřícími a ejhle dnes by ukradli vše pokud bychom se nebránili. Tuto zradu ODS, KDU a TOP09 je třeba si pamatovat a ty lumpy už nikdy nevolit, nemají právo tu existovat.

8 hlasů

Chápu, dobrý pražský biskup Václav Malý to vnímá subjektivně
Smutné dědictví tehdejší vládní garnitury, že dopustila takové nepřesnosti v církev.
restitucích, nekvalitním ohodnocení a stanovením výše majetku, tj.nadržování církvi.
Lidé zákon považují za nespravedlivý. O nápravu se snaží ČSSD, KSČM, SPD aj.
Než se ohánět podporou KSČM, právním státem atd., by bylo lepší věci
uvést dodatečně do pořádku, zpracovat přesný seznam oprávněného majetku,stanovit
přiměřené finanč.náhrady Občané se uklidní a budou víc ctít spravedlivý a právní stát

3 hlasy

Vážený pane Biskupe Malý vy jste již zapomněl,že jste svými keci v 1989 oblboval a kupoval si lidi také.Dnes už vám věří jen ty vaše ovečky a normálně myslící lidé dávají ruce pryč od vašeho lhaní od toho co neexistuje.Kdyby takového něco existovalo,tak by jste byli první koho by potrestal za vaší nenažranost a chamtivost ke které se stále hlásíte.

7 hlasů

Kdyby Ježíš Kristus viděl, v jakou chamtivou a pedofilní obludu se katolická církev proměnila, slezl by z kříže, papeže utloukl nohou od stolu a celou církev zničil výbuchem atomové bomby.

7 hlasů

doufam,ze by ale zacal se semitama zidama.tam je korupce ze fsech nejhorsi po fsech strankach.financni,moralni,sexualni a politicke.a taky ve sfere socialne-anthropologicke.cha,cha,cha!shalom.

0 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 09/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov