Schůzka na Hradě
Šéf Nejvyššího soudu: Stát by měl odškodnit klienty H-Systemu

31.07.2018 15:56 Aktualizováno 31.07. 19:07

Do případu H-Systemu podle předsedy Nejvyššího soudu Pavla Šámala musí vstoupit český stát a odškodnit poškozené. Šámal to řekl po schůzce s prezidentem Milošem Zemanem na Pražském hradě. Omluvil se v té souvislosti za průtahy řízení, právě proces kolem H-Systemu je podle něj příkladem, kdy soudy rozhodovaly nepřiměřeně dlouhou dobu.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Danuše Kramolišová (3 hlasy) 31.07.2018 16:06

    Jasně...všechny HS odškodnit a každému uživatelů bytů v ČR platit...

  • václav Ludvík (3 hlasy) 31.07.2018 16:20

    Šámal a Rychetská doživotí a ztráta majetku a nejen oni všem soudcům...

  • Guru Jára (3 hlasy) 31.07.2018 17:33

    Pokud má dnes tuto škodu zaplatit stát, pak ji zřejmě v té době...

  • o k (2 hlasy) 31.07.2018 17:55

    To znamená, že nyní každý, kdo naletěl nějakým podvodníkům, bude...

  • Danuše Kramolišová (2 hlasy) 31.07.2018 18:34

    Samozřejmě...a ještě k tomu koupit byty OKD od Bakaly.

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

......2018 - Šámal zdůraznil, že kauza má počátek v 90. letech, kdy stát nesplnil svou regulační úlohu. Politici by podle něj měli jednat a odčinit to, co tehdy způsobili. Rychetský uvedl, že délka řízení a neefektivita nejvíc ovlivňuje insolvenční řízení. ....

NOOOOO - PRIPOMINKA - Vláda Miloše Zemana (22.07.1998 - 12.07.2002) - Pavel Rychetský - místopředseda vlády
a předseda Legislativní rady vlády
(22. 7. 1998 - 12. 7. 2002).................

+ + + Česká konsolidační agentura (ČKA) byla instituce určená k zajišťování hospodářských záměrů vlády a financování strategických projektů v oblasti infrastruktury a životního prostředí. Vznikla 2001 a zanikla 2007.

+ + Jednalo se přibližně o 700 miliard Kč. + +

ČKA byla organizací, mající za cíl skrýt před veřejnosti obrovské ztráty, plynoucí z neuhrazení pohledávek za majetek státu, prodaný při kupónové privatizaci. Jednalo se přibližně o 700 miliard Kč.

! ! ! Cíl, akciová společnost v Praze, je česká firma vlastněná politickou stranou Česká strana sociálně demokratická (ČSSD).

ČSSD do Cíle v roce 2000 převedla 871 milionů Kč.

??????????????????????????????????????????

ČSSD do Cíle v roce 2000 převedla 871 milionů Kč, Cíl následně v roce 2001 daroval Lidový dům ČSSD.

Cíl následně poskytoval ČSSD půjčky a dary, v roce 2010 ho jeho místopředsedkyně dozorčí rady označila jako „kasičku ČSSD“ Z aktiv přesahujících miliardu Kč bylo v roce 2008 již jen 400 milionů, na konci roku 2011 byl majetek společnosti tvořen především bezúročnou půjčkou ČSSD ve výši 260 milionů korun. Největším věřitelem byla Fio banka, vůči které měla společnost Cíl závazky ve výši 48 milionů korun........

0 hlasů

Všechno by měl zaplatit ten co jim odpustil zaplatit škodu tím že jím dal amnestii proč toho lotra nezavřou a nezabaví mu veškerý majetek ????

0 hlasů

Docela se divím,že tu ještě nepadl nápad všechny postřílet.Najednou každý šetří státní kasu.Jen jestli to nebude závist,že by mohl někdo něco dostat.

0 hlasů

Cirkevni restituce maji prednost .

0 hlasů

Místní prostoduši vůbec nepochopili, že to odškodnění by nemělo být za to, že se ti lidé nechali podvést, ale za neúměrně dlouhé soudní řízení. Dvacet let je opravdu dlouhá doba a vinu na tom mají státní instituce...

1 hlas

A ještě by měli odškodnit hejly, kteří různým šíbrům dali své úspory. Že jim budou zhodnoceny o 50-100 %. Ty by mohli rovnou umístit v Bohnicích a sebrat ji OP. Tak jako se nadalo za původní vklad do H-Systému postavit všem baráky (byty). Již s ohledem na rostoucí ceny vstupů. Ani nemusel Smetka až tolik odklánět.

0 hlasů

woe stát odpovídá za špatný úřední postup, a dost často prostřednictvím MF hradí škodu.

0 hlasů

Samozřejmě...a ještě k tomu koupit byty OKD od Bakaly.

2 hlasy

Ale víte,že v tomhle státě je možné vše?

0 hlasů

Sehání justice ty pacholky do vazby a plošné prověření nakradených majetků při podvodu privatizace a zrušení církevních restitucí bez náhrady nebo povstane lid a bude soudit ulice

2 hlasy

Těch šedesát rodin si domy dostavělo za svoje peníze. Jak to probíhalo těch 20let vědí všichni. Ale oni -všichni- cosi zaplatili H-systému a někteří cosi zaplatili správcům konkurzní podstaty. Zatím DOSUD jsem neslyšel, že by se kdokoliv zajímal, včetně soudů a soudců, kam a hlavně komu tyto peníze připadly nebo kdo je vlastně má či dostal. A kolik kdo za co dostal?.

2 hlasy

To znamená, že nyní každý, kdo naletěl nějakým podvodníkům, bude státem odškodněn?

2 hlasy

Kolik dlužíš?Dávky ti nestačí?

0 hlasů

Na dávkách budete spíš vy. Petrohrad tolik peněz nemá a vy nejste ani dobrý troll a tak slaboduchou kreaturu jako jste vy, by hned tak někdo nezaměstnal.

1 hlas

Škoda,že Tě dělali ve stoje a půl tě vyteklo.Mohl jsi být "fasa chlop",takhle jsi jen havloidní vložka s křidélky...

1 hlas

Vy se tady těma sprostýma výrazama onanujete? To si nemůžete najít nějakou ženskou? Sice neví která by s vámi šla ale i slaboduchý má nějakou naději. Třeba v ústavu ...

0 hlasů

Je zajímavé, že soudní elita, předseda NS Šámal a předseda ÚS Richetský, po návštěvě u prezidenta Zemana prohlásili, že je kauza H-systému srovnatelná s největšími polistopadovými podrazy a měl by se do toho vložit stát. Před pár dny se přitom oba tvářili, jako mrtví brouci.
Včera hnusně nevybíravě útočila v Událostech komentářích ČT24 redaktorka Písařovicová na premiéra Babiče za to, že se do případu osobně vložil. Asi povýšila a musí se předvést, jako správné veřejnoprávní koště.

2 hlasy

Pokud má dnes tuto škodu zaplatit stát, pak ji zřejmě v té době způsobil. A kdo v té době za stát odpovídal? Havel, Klaus, Zeman, Pithart, Kočárník, Dlouhý, Ježek . . .. A kdo psal zákony, které to všechno umožnily a přikryly. Nebyl u toho také Rychecký? A kdo vyhlásil amnestii na realizátory privatizačního zázraku? Nebyl to náhodou stejný Klaus?
Tito lidé však nikdy k zodpovědnosti povoláni nebudou a dál budou obyčejné lidi tahat za nos a přesvědčovat, že to že nemusíme stát fronty na banány přece za nějakou oběť stojí.

3 hlasy

To je ale hezká blbost. Jak může něco způsobit"stát? Jste nemocný?

0 hlasů

proč se po '89 nepřevzaly zákony a ústava z 1.republiky-dočasně.potom to stačilo jenom mírně zmodernizovat.ale to by rychetský nesměl machrovat a být u válu a darovat tu 1.restituci federaci opcí židofských,pro nic za nic.tím získali finanční náskok a terazky máme "oligarchové" jako bureš,kellner,rittig a spol.z majetku lidu dostali dvě restituce,zpackali na co šáhli a zas chtějí beztrestně ze společného rozdávat.nějaká ZODPOVĚDNOST za své blbé činy?ztratit místa,motyky do pracek.soudce u lizu veřejně seřezat-25 na prdel.začněme s rychetským.

0 hlasů

V Horomericich a Prilepech uz davno bydli Rusove a Ukrajinci ...

0 hlasů

"Politici by podle něj měli jednat a odčinit to, co tehdy způsobili."

Tak at to tedy okamzite odcini. Ale ne z penez ostatnich.
Hlavni "akteri" te doby jsou prece jeste nazivu.
Klaus, Zeman, Dyba, Kocarnik, Dlouhy.....
Chudaci take nejsou, takze nejake to odskodneni by se urcite dalo dohromady.
Taky ten pejzatej "spravce" konkursu je veselej. "bezcenne" pozemky H-Systemu prodal firme, ktera je za pul roku preprodala OSMKRAT DRAZ.
To je i vic nez Sobotkova/Zemanova blamaz s OKD :-))))))

2 hlasy

Šámal a Rychetská doživotí a ztráta majetku a nejen oni všem soudcům minimální plat na 5-let

3 hlasy

Jasně...všechny HS odškodnit a každému uživatelů bytů v ČR platit nájem...

3 hlasy

Měli ho rovnou vykázat do patřičných mezí kladeče věnců.

1 hlas

Mohl z tebe být chytrý,hezký muž.....,ale to by tě tata nesměl stříknout do zbloudilé,nemocné ovce..!

0 hlasů

Blbečku hloupá.

1 hlas

Měli ho rovnou zavřít s tím Smetkou. A Klause taky...

1 hlas




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov