Strach z terorismu
Tasit beztrestně zbraň? Byl by to tady Divoký západ, řekl Pelikán

15.01.2017 16:25

Ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO) věří, že vláda neschválí návrh ministerstva vnitra na povýšení práva použít legálně držené zbraně k zajištění bezpečnosti Česka. "Připadal jsem si jak na Divokém západě v devatenáctém století," popsal v pořadu České televize Otázky Václava Moravce svou první reakci na návrh.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Honza Hloupý (5 hlasů) 15.01.2017 19:22

    Celá "kauza" je už tak zneužitá a zmatená, že pomalu každý, kdo se k...

  • Jan Bajer (4 hlasy) 15.01.2017 19:21

    "Ošvejkovat" směrnici Eurosvazu by bylo dobré. Závislé zemi, která...

  • Vlastimil Pražák (3 hlasy) 15.01.2017 18:04

    Tasit zbraň na obranu svou nebo blízkých a majetku není...

  • Doktor Merkele (3 hlasy) 15.01.2017 18:18

    Radši bych viděl ústavní dodatek který by zaručoval naši svrchovanost...

  • Jan Bajer (2 hlasy) 15.01.2017 19:25

    To by sice bylo dobré, ale je to protimluv. Bylo by to jako...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Roberte, pokud je to z Vaší hlavy, tak jste se zesměšnil (osvěžte si stávající právní úpravu) a pokud to není z Vaší hlavy, tak škoda slov.

0 hlasů

Celá "kauza" je už tak zneužitá a zmatená, že pomalu každý, kdo se k ní vyjadřuje, mluví mimo mísu. Tak si to zopakujme:
- současná právní úprava použití zbraně při ochraně života, majetku, zdraví svého i ostatních je rozumná a už i praxe při posuzování jednotlivých případů nutné obrany se vylepšila
- Chovancův návrh jenom v podstatě chce přesunout úpravu trestněprávní do vyšší ústavní roviny, ale se stejným vymezením práv a povinností, tudíž by se pro legálně ozbrojené občany nic nezměnilo

Můžeme si o motivaci Chovance and comp. a argumentaci terorismem myslet cokoliv, ale je pravda, že taková změna by ztížila odzbrojovací snahy eurohujerů a sluníčkářů ála M. Stropnický, Dienstbiera a dalších fašistů. Pokud by výsledkem Chovancovy snahy bylo obejití úporné snahy EK odzbrojit domorodé obyvatelstvo Evropy, bylo by jenom dobře.

Pelikánovy kecy o "Divokém západě" jsou směšné. Podle všech statistik byl život v městech Divokého západu několikrát bezpečnější než ve městech dnešních.

A nakonec, stejně pamatujte, že jediná zbraň, se kterou můžete najisto počítat, je ta, o které stát neví.

5 hlasů


"Ošvejkovat" směrnici Eurosvazu by bylo dobré. Závislé zemi, která už ztratila většinu bývalé samostatnosti se to ale nepodaří.

Čeká nás policejní buzerace s registrací obyčejných vzduchovek, znehodnocených zbraní a replik.
Čeká nás i více placení u zubaře kvůli postupnému unijnímu zákazu amalgámových plomb, které jsou trvanlivější, levnější, antibakteriální a navíc neuvolňují rakovinotvorné látky z pryskyřic jako většina bílých plomb.

Snaha Eurosvazu vnutit nám islámské vetřelce nepolevuje. Chceme-li se tomu vyhnout, potřebujeme CZEXIT.

4 hlasy

To snad už by bylo lépe mít zase ozbrojené milice, než chovance ministrem.

0 hlasů

Radši bych viděl ústavní dodatek který by zaručoval naši svrchovanost v rámci EU. Nyní ať dáme do ústavy cokoliv, nařízení EU jsou jí nadřazená.

3 hlasy

To by sice bylo dobré, ale je to protimluv. Bylo by to jako svrchovanost v rámci Třetí říše. Eurosvaz je založený na svévoli vládnoucích elit a poslušnosti provincií. Je třeba z něj vystoupit.

2 hlasy

Tasit zbraň na obranu svou nebo blízkých a majetku není beztrestně.Divoký východ zde vytvořili zločinci na které jsou zákony krátké a kteří mají lidská práva úplně na všechno a soudci a soudy soudící křivě a porušující zákony. .YouTube - justiční nepravosti.

3 hlasy




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov