Kritika ze Senátu
Wagnerová: Poslanci mění jednací řád sněmovny účelově

09.02.2013 15:29 Rozhovor

Bývalá ústavní soudkyně a nynější bezpartijní senátorka Eliška Wagnerová v rozhovoru pro on-line deník TÝDEN.CZ kritizovala znění nového jednacího řádu, který si v pátek schválili poslanci. Změna umožní například nejmenší parlamentní straně LIDEM založit si vlastní poslanecký klub a získávat na jeho chod peníze. Wagnerová tvrdí, že to není v pořádku.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Jaroslav Emerych (19 hlasů) 09.02.2013 16:10

    ODS je bezmyšlenkový,bezideový kriminální živel,nic víc,ale ta oplzlá...

  • Jana Bukovská (17 hlasů) 09.02.2013 15:38

    Schválení už šestičleného klubu včetně financí je stejná prasárna...

  • občan (14 hlasů) 09.02.2013 15:58

    Že Klausova amnestie nedává logiku? Omyl !!! Mně Klausova amnestie...

  • Přemysl Kadlec (11 hlasů) 09.02.2013 15:53

    Paní senátorko, když jde koalici o vládu a o koryta, tak se jednací...

  • Jaroslav Emerych (9 hlasů) 09.02.2013 16:36

    Ano,prostě jste to nepochopil.Vůbec!

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

file:///C:/Users/hana.beda-PC/Desktop/safe_image.j - pg

0 hlasů

Nejsem příznivec VV, ale do vládních kroků šlapou dobře. Asi to bude ten důvod, kvůli kterému byl čirou náhodu zase nastartován puč proti Bártovi a VV. Je to zajímavé, že jakékoli problémové věci o VV slyšíme vždy v době, kdy je třeba odvést pozornost od problémů vlády nebo jejich jednotlivých stran - viz. aktuálně vnitřní krize ODS. A Kalousek nemá asi moc radost s napadání odsouhlasených církevních restituci že strany VV...

1 hlas

Opravdu skvěle pečuje tahle patologická trojkoalice o rozvoj naší křehké květinky demokracie! Už vlastně zbývá přijmout jen "pendrekový zákon" a bude vymalováno. Že, modří bolševici?!

5 hlasů

Stará 70letá jalovice má krmit racky u Vltavy a nerozumovat. Je to stejná vyžírka a sedí na prameni ropucha. Hlavně ať je do hladka oholená.

1 hlas

Nové nicky, vulgarita a naprostá argumentační sterilita však beze změny!:-)

6 hlasů

Nové nicky, klasický styl.

1 hlas

:-))) Nové nicky, klasická ŽUMPA!:-)

1 hlas

Tesim se na to, az nam konecne "nase" media prestanou cpat pod nos vsechny ty pravdolaskarske smejdy i s temi jejich neomarxistickymi nazory...

Wagnerka je prolhana cubka...

0 hlasů

Tohle mohl říci řetízek a telátko mohlo mlčet.Tohle rčení platí na vás.

0 hlasů

Víš, wágnerko, tvůj názor poslance nezajímá. Tedy ne všechny. Tam je každý za sebe, to už není jako na Ústavním soudu, kde jsi byla zvyklá lidem říkat, co je a co není v pořádku. Tohle jsou zvolení poslanci, ačkoliv to někteří levobolševici těžko chápou, tak i ti z LIDEM jsou zvolení poslanci. A my volíme 200 poslanců ne proto, aby museli 4 roky poslouchat 5 všemocných guru (předsedů), ale aby tam bylo 200 hlav a 200 hlasů. Že se ti nelíbí snížený limit na velikost posl.klubu nevyplývá z nějaké racionality, ale z toho, že jsi levičácká kravka a zrovna se ti hodí, aby LIDEM nemohli mít klub. Tak ho mají a můžeš se klidně vztekat a říkat, co je a není v pořádku. Podle mě nejsi v pořádku ty.

0 hlasů

Ano,prostě jste to nepochopil.Vůbec!

9 hlasů

A kde ty bereš tu jistotu, že jsi pochopil?

0 hlasů

"Já jsem vždy zastávala názor, že snižovat počet členů parlamentního klubu dobré není."

"T: Nový jednací řád sněmovny umožňuje navrhovat úpravy programu schůze pouze předsedajícímu nebo předsedům poslaneckých klubů. Nediskriminuje to ty poslance, kteří jsou nezařazení?

E.W.: Je to problém. Myslím si, že pokud tam budou nezařazení poslanci, tak jsou kráceni na svém právu."


Tudíž Martin to nepochopil neboť v podstatě s ní souhlasí ohledně toho že by poslanec neměl nemít možnost navrhovat úpravu programu schůze, a akorát asi potřeboval příležitost vyblít sprostou hňupotu.

Kromě toho, byť sám nevím jestli poslanecký klub má (jěště) nějakou funkci kromě, že když se něco sepíše na schůzi klubu že se ve sněmovně nemusí číst celý seznam jmén poslanců toho klubu, tak si myslím že Martin tomu sám nerozumí. Dyť i přes to, že novodobě historicky byl počet poslanců za jednu zvolenou stranu mezi 6-10 dvakrát, US-DEU (volby 2002) a u SZ (volby 2006), pokud vycházíme z toho že by ve sněmovně bylo 33 stran po šesti poslancích, tak by zřejmě bylo potřeba mít 33 místností/prostorů pro jednotlivé kluby (pokud existuje uplatnitelný nárok klubu na prostory v rámci budov Poslanecké sněmovny).

0 hlasů

PS přijala zákon ,ušitý na míru šesti lidem.....vlastně máte pravdu.Já to nepochopil,tak by jste mi to mohla vysvětlit.....jestli by to šlo,tak bych poprosil vynechat bolševiky,křupany,lůzu,ulici a rovnou k věci.....pokud tedy po tomhle okrájení ještě něco zbyde......:-)

6 hlasů

senat je uplne zbytecny,zrovna tak jako poslanecke kluby.potrebuje to zrusit i s par ministerstvy a bude pokoj.setrit se musi.a snemovna by se mela sejit jednou za dva roky,udelat rozpocet na dva roky a odjechat k neumetelum.hezky den.

0 hlasů

Je to všechno prasárna na udržení koryt ale lidi už nejsou tak blbý aby příští rok před volbamy nalítly pravicovým médiím ,už to dokázaly v prezidenské volbě tak se už mužete těšit ODS,TOP09.LIDEM na-rat.

8 hlasů

pravicove media? kde? U nas?
sem s nima!
rad si konecne prectu neco z druhe strany!

jinak je to vsechno rudy vyplach...

0 hlasů

Pokud je MF dnes , Lidové noviny a pod. rudý výplach, tak potom už by mohl následovat pouze fašismus.

2 hlasy

Mnoho prvků už tady je.

0 hlasů

ODS je bezmyšlenkový,bezideový kriminální živel,nic víc,ale ta oplzlá Karolínka,to je opravdu soda.Už aby byli všichni v kriminále a vrátili nakradené majetky.Tahle vláda dovršila dílo zkázy takového rozsahu,že za ni budou pykat ještě naši prapravnuci.Je to vláda národní pohromy.Dokáže si někdo představit,co by se tu stalo,kdyby měla ODS ústavní většinu....?Vztah k právu- 0,vztah k demokracii - 0,odpovědnost k vlastnímu volebnímu programu - 0,úcta k voličům - 0,organizovaný zločin - 100%,diletantismus - 100%,nenávist ke kultuře - 100%,nepotismus - 100%,klientelismus - 100%,fašizace společnosti(N.W.O.) - 100%, rozvrat společnosti - 100%,návrat k diktatuře - stoprocentní tužba prasat z ODS.Těmahle lidma opravdu pohrdám.
Dobytkové z ODS přišli na nový způsob zlodějny a příživnictví.....proč krást proti zákonu,když si mohou odhlasovat zákon,kterým si ty peníze vezmou oficielně...lůza žebrácká se prostě neštítí naprosto ničeho.
O našich taxikářích a o našich politicích kolují historky po celém světě,jak mezi obyčejnými lidmi,tak mezi diplomaty a zejména,co se týče politiků,jsou to historky,nad kterými zůstává rozum stát.Je to pašování perel z Pekingu do Londýna diplomatickou cestou....když přijedu na nějaké jednání do zahraničí a tam si nejdříve vyslechnu tyhle zkazky,kterých jsou desítky,tak bych se nejradši otočil a jel zpátky.On tomu málo kdo věří,ale ten parlament je neuvěřitelně drsné a hrubé,až primitivní prostředí,které se řídí vorem v zákoně.tj.kriminálními pravidly .Lidé s doživotní imunitou ,každý z nich,bez vyjímky buď přímo krade,nebo zlodějny kryje a když to nejde,přijmou zákon ,kterým to půjde.....tohle nemůže skončit dobře,protože takový pád společnosti dokáže vyřešit jen pouliční masakr.....

19 hlasů

Absolutní souhlas ,bohužel je nám to prd platný ,akorát se nám zpění krev.

2 hlasy

čest práci, pohraničníku stbáku. Kolik prasat z ods i s jejich rodinami jsi dnes dostal? Jen 5? Neplníš plán, soudruhu, nedostaneš vánoční prémie. Musíš se polepšit. Alespoň 10 pokosených svobodymilovných lidí musíš vykázat. Hele, támhleten má lepší televizi, než ty, honem, zavři ho, pověs ho.

0 hlasů

Já bolševik nejsem a nikdy nebyl .důkazem toho je,že se i přes anonymitu dokážu chovat kulturně.Podle tvého chování a hlouposti to vypadá,že jsi to ty,kdo se narodil s vytetovaným srpem a kladivem na prdeli....šašku!
Pozdravuj Prudiče......asi si vybíráte náhradní volno,že je vás tu tak málo.A tvůj názor.....dozvíme se nějaký?Tedy kromě toho,že v ODS jsou svobodymiluvní lidé....přál bych ti,abys to rochodil,ale nevím,nevím.....to je rozsáhlá metastáze,chlapče.
Čus a příště nashle.Já mám rád tyhle příspěky.Všechny mindráky,co za celý den nasbírám mě tihle servilní tapetáři vždycky spolehlivě vyléčí.....ještě,že vás mám,kucíííí.
Dík

8 hlasů

Že Klausova amnestie nedává logiku? Omyl !!!
Mně Klausova amnestie logiku dává.

Před zhruba rokem jsem psal, že centrum moci se pomalu přesouvá od vlády k
mocným a velmi bohatým šedým eminencím v pozadí. Dá se říci, že vláda už
nemá téměř moc v ruce. Její moc vyplývala s tím, že disponovala mnoha věcmi,
které mohla „prodat“ – a za to byla respektována i mafiemi v pozadí.

Zhruba poslední rok až dva je ovšem stát vykraden, a vláda posloužila
mocným. Změnila zákony v jejich prospěch (fikce doručení, nebývalá volnost
exekutorů, faktická nevymahatelnost práva a spravedlnosti pro prosté občany,
církevní restituce, …) a vláda už operuje jen s několika posledními kartami:

Komu předá celé zdravotnictví: Chrenek, zbývá jenom uměle zkrachovat
Všeobecnou zdravotní pojišťovna a pak podle zákona spadne Chrenkovi celé
zdravotnictví do klína, zbytek už si zařídí sám. Schválili mu nestandarně
mnoho věcí, které byly za hranou zákona různými kličkami. Aby mu lidé
neutekli poté co VZP spadne do klína podle zákona jeho pojišťovně, omezili
možnost změny lékařů, stejně jako další. A jako dárek mu přidali poplatky,
které mírně zvýšili.

Pak je tu ČEZ, kde jsem slyšel, že se nenápadně rozprodávají akcie. Zde
zřejmě dojde k předání tajně a nenápadně tichou cestou.

Máme tu důchodový systém, který je zlatou slepicí. Pokusy předat vše k
vytunelování do soukromých penzijních fondů byla řada a stále se snaží.

Tak by se dalo pokračovat.

Podstatné je, že poslední dva roky se těžiště moci silně přesunuje do šedých
eminencí mimo vládu (ne že by tam nebylo, ale moc vlády zřetelně slábne a
moc lidí vzadu roste).

Nepohodlní z vlády jsou zavíráni. Viz Rath apod. Lid měl/má radost z toho,
že na politiky je metr, ale na skutečné zločince metr není. Ovládnutí
policie a částečně soudů je nyní využíváno jako nástroj pro likvidace těch,
které šedým eminencím vstoupí do cesty. A zároveň dají falešnou situaci
lidu, že začíná spravedlnost i na mocné – stejně falešnou jako Havel dal
naději na demokracii a lepší život.

Kalousek to pochopil. Přepsal svůj veškerý majetek na manželku a rozvedl se.
Nebojí se, že by ho manželka o majetek připravila, v minulosti dokázal mít
metody i hodně drsné (záhadná úmrtí?), takže manželka si to určitě nedovolí.

Klaus nyní amnestií zrušil vyšetřování, které vadilo mnoha lidem v pozadí. A
také ochránil sebe. Tedy odstranil hrozbu skutečné moci mimo vládu v pozadí.

Ostatně Klaus milosti dával převážně podvodníkům a defrandautům.

Klaus pouze pomáhá dokončit proces. Ochránil skutečné šedé eminence, kteří
se těžko mohli stát mocnými poctivou cestou. Tím je přikryl a zakryl k nim
cestu. Jistě nezůstane bez odměny.

Pouze probíhá proces – předání majetku a moci mocným mimo vládu. Jejich
ochrana mnoha novými zákony, které zaručují jejich klidné spaní i nerušené
tunelování, kradení a vykonávání moci. Tento proces je na pozadí mnoha
tisíců událostí ve vládě. Mnoha podivných zákonů. Mnoha podivných akcí. Je
to válka mnoha drobnými bitvami a tahy. Klausova amnestie byla jenom jedním
tahem na celé šachovnici. Každým tahem je předán kousek moci šedým eminencím
v pozadí, nebo kousek majetku, nebo nějaký penězovod, nebo zákonem zrušena
další možnost, jak je potrestat či na ně dosáhnout.

Občas to ruší zbytečně aktivní zahraničí, například Švýcarsko se začalo
nechutně montovat do MUS. Nebo Pítr. Alespoň tam se dalo zdržovat a nakonec
prošvihnout lhůty. Ale je to nepříjemné a vyvolává to zbytečné otázky mezi
lidmi.

Záměrným pokračováním tohoto procesu je také dostat lidi do stavu, kdy budou
na hranici uživení se. Budou mít spousty starostí jen o holý život.
Zadlužování státu, neschopnost dosáhnout spravedlnosti, exekuční orgie,
podporování kriminálních živlů jednak pozitivní diskriminací, jednak
pořádnou tahanicí po soudech každého, kdo se opovážil bránit obviněním z
překročení nutné obrany, rasismu či neonacismu. Dále rozbíjením co jde.

Dále rozeštváváním lidí proti sobě. Mladých vůči starým. Podnikatelů vůči
zaměstnancům. Antikomunismem a bojem proti komunismu v době, kdy žádné
osobní riziko nehrozí, ale je to hezká póza. Rozeštvávají se muži proti
ženám co to jde. Atd.

Nicméně toto už přesahuje rámec jediného tahu na šachovnici – Klausovy
amnestie, mimochodem geniálního tahu, pokud bychom to četli v detektivce.

Klausova amnestie nedává téměř žádný smysl, pokud se posuzuje jako ojedinělý
krok. Nebo srovnává s osobou Klause – zde dokonce vypadá amnestie jako
totální zmatení, kdy Klaus dělá něco jiného, než poslední roky dělal.
Nicméně v celém kontextu celého procesu předávní moci do šedých eminencí a
přeměny vlády pouze na pimrlové divadélko bez významu pouze aby si občané
užili hry s tím, že stále považují vládu za centrum moci – to dává velký
smysl. Klaus není osamocený člověk, sólista, Klaus hraje s velkým
orchestrem. A tam to smysl dává.

Miloslav Ponkrác


Ing. Miloslav Ponkrác
www.ponkrac.net(http://ponkrac.net/)

14 hlasů

Načti poslední řádek (ctrl c), umísti jej do vyhledávače (ctrl v) a zmáčkni entr.
Dovíš se jako já čeho je ing.

0 hlasů

Ono existuje něco jako inženýr astrologie? Tyhle výroky už se nedají zvát svatou prostotou, ale modrou tupotou.

1 hlas

o mostecke uhelne dostala zpravu vlada,vedena neknubou fischerovic.ta to zametla pod tepich.ceho vy jste ing.?od vas bych cekal neco presnejsiho,nez treba od politruku jako cibule nebo cerna.to jste me zklamal.hezky den.

1 hlas

Přesné!

4 hlasy

Paní senátorko, když jde koalici o vládu a o koryta, tak se jednací řád sněmovny změnit musí. Spolek LIDEM nelze dát stranou. A vůbec nezáleží na tom, jestli to v pořádku je nebo není. Na podobné koaliční čachry jsme si už zvykli.

11 hlasů

Schválení už šestičleného klubu včetně financí je stejná prasárna jako schválení církevních restitucí za pomoci odsouzeného Pekárka.....
Doufám,že voliči si to budou příští rok pamatovat a dají to při volbě do PS najevo.

17 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov