Dusno v Národním
Balvín naštval herce: Donutil, Krajčo a další dali výpověď

01.08.2013 20:09 Aktualizováno 02.08. 08:58

Na protest proti odvolání Jana Buriana z funkce šéfa Národního divadla se první scénu chystá opustit zatím desítka herců. Jsou mezi nimi i Miroslav Donutil, Alois Švehlík nebo Eva Salzmannová.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Eda Vodnaproti (24 hlasů) 01.08.2013 20:48

    No, ani jeden svými výkony do Národního divadla nepatřil. Takže není...

  • Jarda Horník (16 hlasů) 01.08.2013 21:33

    Téměř devadesáti procentům občanů připravila vláda trojkolky takové...

  • petr petr (16 hlasů) 01.08.2013 20:59

    Pane ministře velmi Vám děkuji že tvrdě a nekompromisně likvidujete...

  • Patrik Vlček (13 hlasů) 01.08.2013 23:12

    ... no tak demonstrativního odchodu R. Krajča z ND myslím netřeba...

  • malo1 malo1 (12 hlasů) 01.08.2013 21:46

    Jste schopen rozdělit schopnosti na uměleckou a politickou část...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Zemanysté a Havlisté se do sebe pouští už hlava nehlava.

0 hlasů

Kája taky ???????

http://vtipy.netroof.eu/item/12583/pojdte-s-nami-do-divadla/

0 hlasů

Za rok budou protestovat proti Burianovi až udělá nezbytná opatření. Je s podivem, že nerezignovali kvůli Hanákové. Někteří k rezignaci využili příležitosti, asi např.pan Donutil - reportáže ze Scheyschelských ostrovů a jiných exotických krajů a nesčetné estrády, to se nedá i s ND všechno stihnout.

1 hlas

Myslím, že probíhá právě boj " Havlismu a Zemanismu ". Kdo vyhraje?

0 hlasů

Myslím, že probíhá právě boj " Havlismu a Zemanismu ". Kdo vyhraje?

0 hlasů

Jestli z Národního vypadne Krajčo,+ další modrý kedlubny, pak to za to stálo.

2 hlasy

Ja temhle umelcum z Prahy vuuubec neverim. Podivejte se na ty velezradce, kteri podavali komunistickou antichartu - Werich, SVERAK, Hogger.

Zvlast te SVERAK si ted hraje na nejvetsi moralni autoritu.

2 hlasy

Je to největší pohrdání lidi, jaké může být. Jan Burian prošel půlročním konkursem, pak půl roku připravoval koncepci ND, nechal všechno jiné být a v den nástupu přijde opilecký frajírek z TV Očko, který má jedinou zásluhu, a to, že v prezidentské kampani podporoval Zemana - a toho pána prostě pošle domů, protože potřebuje fleky pro svoje lidi a profesní odbornost, prosfesní příprava, erudice a také další fungování tohoto umělěckého kolosu, jakým ND je - to ho fakt nezajímá. Je to k blití a toto se děje za vlády, která nemá ničí podporu a kterou si vymyslel Kim Ir Zeman. Víc k tomu není co dodat.

7 hlasů

Kim Ir Zeman, typicky pubertální příspěvek.Kam jen na to chodíte, to by se styděla napsat i moje malá vnučka.

3 hlasy

Netuším, jak píše vaše vnučka, ale vaše paměť je vymazaná dokonale:))

1 hlas

Vnucka neumi cesky , ta zustala ve svobodnem Innsbrucku.

2 hlasy

opr. lidmi ....

2 hlasy

...PRO SMUTNÉHO !!!
....k té vámi popsané historii o něco níže, Já jsem prožil toto v jednom lokodepu v r. 1967 byla založena FLČ/feder.lokom.čet/ a hned po nástupu byli vyhozeni na dlažbu všichni ved.funkcionáři KSČ jen za to,že to byli straníci.....v normalizaci se to událo obráceně....takže??? toto máme zažrané v krvi a každý má ale pravdu.Ale k tématu....počkejme si na řádné zdůvodnění ministra a možná se budeme divit,co se chystalo na umělecké scéně.....

1 hlas

pokud byli vyrazeni proto, ze byli bolsevici tak je to naprosto v poradku. clovek vyznavajici a podporujici tuto zrudnou ideologii nema vubec co ve vedouci ci verejne funkci co delat. nebo byste rad aby vas sef byl nacek a prosazoval sve presvedceni ve firme a vsichni se zdravili hajlovanim?

3 hlasy

Zduvodneni nemusi byt zadne. Ten hejsek byl jmenovan, takze muze byt i odvolan.

1 hlas

Už to, že napíšete, že Drtinová tancovala v Itálii u tyče odpovídá mnohé o pravdomluvnosti autora a jeho úrovni.

4 hlasy

Tak to vám rozhodně nevěřím. Není možné aby v roce 67 někoho vyhodili z práce za to, že byl vedoucí komunista. To mohlo být jedině obráceně, kdy v roce 67 tvrdě rozháněli protesty studentů s důsledky zavírání studentů i škol. Vy jste se snad zbláznil. že toto můžete tvrdit. Jestli by to byla pravda, tak to dávno už použijí komunisté ve své propagandě po roce 68 a jako důvod kontrarevoluce. Proto nelžete, nesnažte se předělávat historii.

5 hlasů

...jste demagog a rovněž tak i reagujete a je těžké vás přesvědčit o tom,co jsem prožil,ale každý není jako vy...

2 hlasy

"Jirko, vezmi tu funkci premiéra, já Ti splním sen, stát se guvernérem bankovní rady"Tento úplatek odpovídá chování Rusnoka, který se ukazuje jako neschopný premiér, když nemá žádný vliv na své ministry, kteří se chovají jako popravčí četa bez pravomocí. ČSSD hodila za hlavu principy odpovědné parlamentní strany

5 hlasů

Michal Dočekal, režisér Ivan Rajmont, Ondřej Pavelka, David Prachař, Richard Krajčo, Eva Salzmannová, Miroslav Donutil, Jan Dolanský, Alois Švehlík, Martin Pechlát, další prý budou následovat.
Celkem i chápu že zdejší řvoucí komunistický ksindl do divadla nechodí (lístky něco stojí a ROH jim je zadara už asi nedává, nevím). Sám sice činohru v Národním moc nevyhledávám (jejich poslední nastudování Krále Leara mě docela odradilo a na Sluhu dvou pánů donekonečna chodit nelze), ale opera určitě dobrá (byť Státní opera je mému srdci bližší).
Ale rozpad souboru na prahu sezony který způsobil svým podivným zásahem věčně ožralý komunista Balvín, tak to je událost.

8 hlasů

Ředitele ND ve skutečnosti odvolal stínový ministr všeho TKK Zavadil. Polodebilní odborář si užívá svých pět minut slávy jen proto, že se Balvínovi stále nedaří alespoň trochu se vyrovnat s chlastem.

8 hlasů

Podle reakce některých levičáků je vidět, že znají divadlo jen tím, že snad něco takového existuje a bídná úroveň jich samých i příspěvků tomu nasvědčuje.

6 hlasů

Chechtám se když zdejší intelektuální gigant Smutný, pisatel pokleslých příspěvků a prznitel českého jazyka, někoho napadá za to, že nechodí do divadla.

4 hlasy

Co říkám pořád, Rey vždycky den počká, co kdo k textu napíše - a pak rozdává svoje pindy: nikdy k věci, nikdy k článku - jen kritizuje připspěvatele. A teď ještě zírám - jak je mimo - když neporozumí ani textu - soudruhu Johane, to asi nebyla kritika za to, že někdo nezná divadlo, ale že typicky komunisticky kecá do toho, čemu vůbec nerozumí. Co kdyby vám předem psané slovo vysvětlila vaše vnučka, když se její inteligencí výše oháníte? .))

1 hlas

Jako "prznitel" českého jazyka musím upozornit, že vám v příspěvku chybí čárka a slovo "prznitel" je pouhý slang nemající co dělat ve spisovné češtině.
Směji se tak vám.

2 hlasy

Vlastíku, když už jsme u té gramatiky, podívej se na svůj včerejší příspěvek.

Aš na to, že největší zlodějny za 22 let se tu dopustili komunisté a sociální demokraté. Těch kauz je nespočet, že by nestačila celá tato stránky. Však se snad Rath rozpovídá

Není nad to napřed si zamést před vlastním prahem.

3 hlasy

v tomto pripade se smutne musim zastat, ona nekritizuje, ze do divadla nechodi, ale ze zvani o necem o cem nemaji ani anung. ostatne jak je u obycejnych lidi zvykem,

3 hlasy

Máte pravdu. Těm stačí TV, desítka v PET flašce, levný godhaj nebo vlašák z Kauflandu. Navíc při té "kultuře" mohou sedět ve spodním prádle, klidně si pšouknout a když jim pořad přide být moc náročný, mohou přepnout na jiný kanál s nějakou pořádnou řachandou. Stačí mrknout na program a máte jasno - major Zeman, Okres na severu, přiblblé komunistické taškařice s oblíbenou "Bohdalkou" a podobné hovadiny mu vévodí.

8 hlasů

a pak se clovek nestaci divit kdyz tohe dojde k volbam a bolsevicka spina dostane 15%.

3 hlasy

Nic proti poslání ND,ale dnes už je stejně jen pro Pražáky a okolí a ti se raději dívají knížetiči kdejakému opilci do zadele.

4 hlasy

Rudoši, ono se to střídá. Jednou o převratu zvoní klíče a jednou hilzny. Je to jako roční období. Nikdy to není dvakrát za sebou stejné :-)

Pěkný start do prosluněného víkendu vám milí revolucionáři přeje J.B.Barikowski

7 hlasů

Krajčo. Jako kejkl nebyl špatný, ale je vidět že trochu slávy mu vlezlo na mozek.

6 hlasů

A kolikrát jste hom vy starý hloupý muži, viděl v divadelní roli? To soudíte všechno jen podle bulváru, terému se Krajčo naprosto vyzývá, ale který o něm stejně nějaký slint napíše? Ano Augustine, Krajčo nehraje dechovku ani komunistické šlágry, jaké jste miloval, nevypadá jako soudruh Škromach nebo Filip a hraje divadlo, kam jste vy šel naposledy, když hráli Rudý Říjen pro Vaše ROH. Tak tady házejte moudrosti a špiňte lidi, jak jen může zlý, zapšklý a hloupý starý člověk, který si ovšem svou zahořklost způsobil sám a ještě se v ní rochní.

4 hlasy

Tak jsem se rozčílila, omlouvám se, že je to nečitelné. Moje chyba..
A kolikrát jste ho, vy starý hloupý muži, viděl v divadelní roli? To soudíte všechno jen podle bulváru, kterému se Krajčo naprosto vyhýbá, ..

2 hlasy

Tak se moc nerozčilujte, život je krátký a žádný ministr ani jeho rozhodnutí, za to nestojí.

1 hlas

Život je krátký, proto prožít polovinu s komoušema a jejich hlopým rozhodováním je pech, nemyslíte?

1 hlas

Tak ti úředničtí šmejdi honem, než jim bude dána nedůvěra, musí svoje kamarádíčky, kteří je vytáhli do vlády, odměnit dobrými koryty. Jsou to stejní šmejdi, jako předchozí vlády. Jen za nimi stojí hradní viróza.

4 hlasy

Balvín ale místo Buriana nikoho neodměnil.Na jeho místo bude vypsáno ŘÁDNÉ výběrové řízení,ne jako v případě soudruha Buriana...

6 hlasů

Nebude. Balvín už mluvil s Rusnokem a změnil názor.

0 hlasů

soudruhu, neříká se soudruh, ale pán, to snad už by jste za 22 let mohl si zapamatovat.

5 hlasů

Jak videt, narod "sere" na zlatou kaplicku, na sve umelce, ted je laska a naklonost u cukrovkare Zemana a jeho ilegalni vlady. Pozor na Zavadila , v poloseru fabrikovych hal olejuje zbrane po Lidovych milicich. Prochazkova atakuje Duku zase pomoci zenskych zbrani. Hasek uz po dvacate prepocitava secesni seznam clenu poslanecke snemovny sve strany. A Zeman se na Vysocine skolil (pry naposled) tuzemskou slivovici.

7 hlasů

... no tak demonstrativního odchodu R. Krajča z ND myslím netřeba litovat

13 hlasů

Asi nevíte o koho jde a nikdy jste v ND nebyl. Pro zajímavost, získal ocenění za nejlepší herecký výkon roku.

6 hlasů

myslíte za roli Richarda III? ... já viděl tuhle roli ztvárněnou Pavlem Zedníčkem, Jiřím Langmajerem, Janem Potměšilem ... a ani na jednoho dle mého soudu Krajčo nemá

4 hlasy

Ve své době z jiných důvodů dal z ND výpověď třeba Luděk Munzar či Jana Hlaváčová. To byli skuteční a velcí herci. Krajčo je stále zatím jen pšouk.

11 hlasů

Tolstoj bude mít stejnou průpravu jako Balvín, viděl několik televizních seriálů a čte bulvár - je tedy schopen šmahem posoudit herecké schopnosti kohokoli.

3 hlasy

Je Vaším štěstím o každém všechno hned vědět, a umět ho šoupnout do svého malého šuplíčku, co?Děláto to, co vytýkáte ostatním.

1 hlas

Pane Johane, já se ohromně bavím. Vidím, že i vy už jste obviněn z pronásledování. Paranoa je holt svinstvo.

1 hlas

Proč nečtete obsahy příspěvků, jen se ženete za mnu hodnotíte v každém příspěvku mne? Fakt se vás nezbavím?? :))

1 hlas

A ještě dodatek, Johane: když jsem dnes přišla, napsala jsem nejprve vlastní hodnocení situace. Pak jsem teprve četla ostatní a reagovala. To vám se nemůže stát, vy tu jedete jen po vybraných jménech a ta hodnotíte:)))

1 hlas

Ano, vy jste se také rodičům povedl, jen co je pravda.

4 hlasy

Češi kulturu nepotřebují. Potřebují pivo, buřty s cibulí a tři knedlíky na vrch. A někdy jen tak z plezíru někoho udat.

8 hlasů

Starej se o posypovou sůl a neser se do Čechů. My se do vašich káčerů donaldů taky neserem.

12 hlasů

Buřty z cibulí jsou dobrá věc. A propo musím to sem napsat. Ta Drtinová to je hrozná pí.. .

7 hlasů

Soudruhu, měl jste na mysli "á propos", nebo sdělení, že musíte do zahradní chatky dokoupit propanovou láhev?
Vaše slovní zásoba je pobytem v revolučního prostředí výrazně omezena. Dejte si pauzu a na hodinu se zamkněte na hajzlu, nebo ve stodole. Pomůže vám to porovnat a sklidnit ten větrný tubus, který se vám vytváří v lebečním vakuu.

3 hlasy

...víš,že v Italii tancovala u tyče.....

1 hlas

Baryku, pivo to většinou ano. Ale to ostatní? Kde ses to pohyboval nebo se stále ještě pohybuješ? Vůbec ti nezávidím. Měl bys častěji chodit do společnosti slušných lidí a ne mezi kdejakou sebranku.Nemáš se čím chlubit.

9 hlasů

Baryku, svědčí o tvé poměrně skrovné duševní výbavě, že tu neustále negativně žvaníš různé blbiny o Češích a nepřijde ti to blbé a trapné. Já tedy musím říci, že kdybych měl psát podobně laděné komenty jako ty o Polácích, o Američanech, o Romech nebo třeba o Rusech, styděl bych se až na pinďouru... Jsi zvláštní osoba a zjevně nebudeš ani moc vychovaný, ani moc inteligentní. Tvoje škoda.

12 hlasů

Ale šajze knedlíky. Jestli něco potřebují Češi okmažitě, tak jsou to nové volby. Při poslední volbě se téměř tři miliony rozhodlo dát hlasy prazvláštní figuře jen proto, že jim slíbil, že je zbaví Kalouska.
Jenže Kalousek a spol. se chtějí držet koryt jako hov.no košile. To je celý problém dneška

7 hlasů

Tady nade mnou je výkvět Čechů, abych se za Čechy začala stydět, co jsou to za hovada.

6 hlasů

Téměř devadesáti procentům občanů připravila vláda trojkolky takové starosti, že se těmto píč..vinám mohou jen smát

16 hlasů

jake starosti? staci nesedet na zadku a cumlat desitku u tv, ale snazit se svuj zivot zlepsit napriklad dovzdelanim se, ziskanim lepe prlaceneho mista a zivot je pak jedna radost. pravda z gauce v obyvaku nebo vycepu to pujde hodne tezko. nu coz kazdy sveho stesti strujcem.

5 hlasů

Ne každý je členem té správné strany a ne každý žije v Praze. V zemi,kde na jedno místo je cca 20 nezaměstnaných a v některých regionech je situace naprosto katastrofální, vypadají tato hesla jako čirá ideologická propaganda, kterou trojkolka obhajovala rozkrádání státu a ničení MPSV.

0 hlasů

nejsem clenem zadne strany, nejsem ani volicem zadne parlamentni prahy a jsem z diry o 20k obyvatelich. co tam mila draha mate dal?

2 hlasy

Oni o nich nevědí, jsou v zahraničí na dovolené. Kde ty procenta berete Pepiczki?

4 hlasy

No tak to teď určitě Národní do zítřka spadne.

12 hlasů

Jistě nespadne, od zítřka tam třeba může hrát pro Zemana kabaret Hůlka, Bohdalová, podávat se bude tlačenka a nakonec se všichni spijou. Samozřejmě že budova nespadne, akorát komunisti běžně měnili účel budov o 180%.

5 hlasů

Hůlka je vynikající zpěvák a umění pí. Bohdalové dosahuje neuvěřitelných nadčasových rozměrů. Myslím, že takové herce by si ND zasloužilo.Zatím někteří lidi zjistili, že se talent dá nahradit halasnou politickou propagandou a pak už nějakou tu odměnu za zásluhy dostanou.

2 hlasy

No comment k textu. Odjinud: na kolika poutích už jste letos byla?:))

1 hlas

To je neštěstí !

12 hlasů

Těmhle mlaďasům jsme vycinkali na náměstích svobodu. A dnes se z nich stává placená pseudopravicová žumpa.

10 hlasů

Ty jsi zvonil jen proto, že jsi se bál špagátu. Kromě strachu jsi necítil nic jiného. Svoboda se nezískává cinkáním klíčů...

4 hlasy

Tondo, tva jedina zasluha je asi tve stari , ktere bere mladsim misto ve spitalu.

3 hlasy

To bude na pracáku nával... :o))

9 hlasů

Nejzábavnější zase bude přečíst si reakce fšeholidu.
Stejně je zajímavé, že ten fšeholid je mentálně pořád stejný. Od doby, kdy na náměstích odsuzoval židozednářské síly za atentát na soudruha Heydricha, přes shromáždění proti zkrachovalcům a zaprodancům až doteď je to pořád stejné. Jako by to byli pořád titíž lidé.

5 hlasů

Pane ministře velmi Vám děkuji že tvrdě a nekompromisně likvidujete havlismus a utahujete penězovody vyžírkům z TOPKY . Je dobře že kulturní jelita vyrazí do výroby !!!

16 hlasů

Začíná vláda SPOZ barbarů, velmi smutné !!!

10 hlasů

No, ani jeden svými výkony do Národního divadla nepatřil.
Takže není co řešit. Ne?

24 hlasů

Kolik jste letos viděl představení činohry, baletu, opery? Podle jakých měřítek posuzuje? Patrně jako většina zdejší rudé sebranky - v hospodě jste zahlídl puštěnou televizi, tak jste doma oznámil, že jste byl za se na kultúúúúře a už víte co a jak...

5 hlasů

Do Národního patřila jen Švorcová TKK. To byla umělkyně! Češi, Češi.

8 hlasů

...ááá..jéé promluvil uznávaný televizní kritik...

2 hlasy

Jste schopen rozdělit schopnosti na uměleckou a politickou část ?Švorcová dobrou herečkou byla ,o politické činnosti darmo mluvit.

12 hlasů

Švorcová byla podprůměrná herečka, která přehrávala. Navíc to byla komunistická kurva, která se ničeho neštítila. Ty znalče.

8 hlasů

...a ty jseš co??magore...

5 hlasů

Baryku, neštítili se ani jiní herci. Jaký je tvůj názor třeba na Kemra, známého odpůrce minulého režimu. Ten dostal v době normalizace tolik nádherných rolí, o jakých se mohlo jiným jen zdát. Přitom dokázal odmítnout i vyznamenání. Nic se mu ale nestalo. Prostě jej nechtěl a tím to skončilo. Mohl mít zasloužilého nebo národního umělce. Ale on tyhle ceny odmítal. A dál točil jeden film nebo seriál za druhým. Kam asi zařadíš odpůrce bývalého režimu Kemra, když s tímto režimem fakticky kolaboroval. Taky hrál v jeho hrách, filmech a seriálech. A neštítil se.Nebo snad ano? Jen když blbě kecáš.

6 hlasů

Pro Vlastu Smutnou níže: Vaše reakce na můj opět nestojí za komentář. Víte "kulový".
http://www.youtube.com/watch?v=hRO62WHwGM4

1 hlas

Nesnažte se měnit historii, my dobře víme jak to za bolševika bylo a co se dělo. Tak prosím nekecejte. Za kdejakou ptákovinu byl zákaz činnosti, za stín nesouhlasu vyhazov nebo tvrdé postihy.

4 hlasy

Pane Kadleci
Nezabýval jsem se nijak detailně panem Kemrem, ale jedno vím zcela jistě. Odpůrců bývalého režimu bylo hodně, po listopadu všichni. Jako znalec poměrů před listopadem ale prohlašuji, že NIKDO!!!!! kdo se viditelně projevoval jako odpůrce režimu před listopadovými slavnostmi, nedostával role a nebyl na obrazovce ani na plátně!!!! NIKDO!!!
Tedy ani pan Kemr a to ani kdyby vám to maminka řekla!!!!!!!!!!!!!!! Nebo pan Kemr tvrdil!

3 hlasy

Tys měl radši její "dolistopadovou"kamarádku,stbačku Chramostovou,viď?

7 hlasů

Pane Susa,
buď vy jste nepochopil mě, nebo já jsem nepochopil vás. Já jsem v reakci na Barykův příspěvek chtěl pouze naznačit, že např.Kemr v období normalizace byl téměř stejný kolaborant jako Švorcová. Důvody jsem ve zkratce uvedl. Do roku 1985 jsem působil v Praze a o hercích vím své, víc než moje maminka a zcela určitě víc, než vy se mylně domníváte.

1 hlas

Paní Dvořáková, dole píšete, že nikdo po revoluci nikomu nezkřivil ani vlásek.Děláte ze sebe buď hlupačku a nebo nemáte dostatek informací.V osmdesátém osmém nešlo o žádnou revoluci, šlo jen o předání ekonomické moci komunisty komunistům.Všechno ostatní, bylo jen křoví pro takové naivky, jako jste Vy.

3 hlasy

Jste svině, to jsem tady ještě nikdy nenapsala a ať si mě smažou. Chramostová všem přiznala, co podepsala - ovšem ne před listopadem, ale o třicet let dříve když jí při havárce zemřelo její dítě a oni ji skřípli. O tom víte velké kulové. Ale nikdy to nepopírala, tento jediný podpis - a tím pádem už pro ně nikdy nebyla k ničemu a taky nikoho a nic neudala. A všechno si pak ještě odpracovala po 68. v době, kdy vy jste si dvacet let běhal s mávátky do průvodu a obdivoval soudruhy Bilaka, Husáka a Jakeše. Nikdo vám, komouši, po listopadu nezkřivil ani vlásek, ale všichni slušní lidé si mysleli, že už aspoň budete z ostudy držet huby a nelhat jako předtím. Chyba.

5 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov