Fotoblog: Mnichov, kožené kalhoty, Absolut abstrakt

09.03.2009 14:15 Fotoblog

Do Mnichova přišlo jaro aspoň o týden dřív. Z Prahy je to o dvě rovnoběžky dál na jih, což je znát: v četných parcích a zahradách už vyrážely bledule, stará i mladá buržuasie seděla před kavárnami a nastavovala obličeje slunci, bavorským holkám na kolech vlály vlasy.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Ale (120 hlasů) 10.03.2009 14:48

    Marně přemýšlím, kolik tý Anče může být roků, když má takové...

  • MartaiMarie (109 hlasů) 09.03.2009 16:35

    Pěkné počtení. Škoda, že nepořádáte procházku přístupnou širší...

  • vladimír (104 hlasů) 10.03.2009 11:11

    Taky jsem se přistihl, že každý den, když zapnu počítač a připojím...

  • Sk-oda (102 hlasů) 10.03.2009 14:58

    A skoda, ze me pan Penas nemuze pohladit osobne!

  • Mgr. Milda (96 hlasů) 09.03.2009 18:04

    Ještě k tomu Kandinskému a Švábingu, já bydlím v sousedství, v...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Marně přemýšlím, kolik tý Anče může být roků, když má takové ušlechtilé zájmy. 17, 18, 19, 20, 21, .....?

120 hlasů

Anče je teprve pět let, ale je to velice nadané dítě...

59 hlasů

Tvuj fotoblog si primo rika o to, abys dceri dal k pristim narozeninam vylet do Buenos Aires !!!! (Vzal ji trochu na dobry vzduch)

81 hlasů

Guten Abend, mein Name ist (nicht) Markus LÜpertz... aber schreiben Sie den Namen und den Namen des Doms zu Unserer LiebeN Frau BITTEBITTE richtig... :---)) viele und schöne Grüße aus Berlin! Ahoj! fine...M.

84 hlasů

"...pro nás Hradčana nebo Eiffelka pro Londýn...?" (citace z textu) Jinak příjemné počteníčko :o)

80 hlasů

aha, já jsem měl dojem, že to nestojí v Londýně...

86 hlasů

Ještě k tomu Kandinskému a Švábingu, já bydlím v sousedství, v Lehelu, kousek od českého centra na Prinzregentenstrasse. Moji známí ze Švábingu, býval jsem docent na Akademii krásných umění tamtéž, rádi vyprávěli o svých známých Šlavínerech. Německy se to píše Schlawiener. Jaksi mi to nebylo jasné, co to znamená, dostalo se mi vysvětlení. Slované, čili zpravidla Rusové uprchlí před socialismem, byli nazváni Šlavíneři, vytvořili právě ve Švábingu velmi uměleckou atmosféru, podobnou Montmartru v Paříži. Já jsem v Paříži zažil už jenom polskou avantgardu, dnes už jistě opět doma. Jinak ale to jméno Schlawiener také znamená chytrák, takže ti Rusové zřejmě měli za ušima, také to k přežití nutně potřebovali.

96 hlasů

Hezký,já taky mám Mnichov rád,je to město kde bych po Praze dovedl žít i dožít.

83 hlasů

Docela pěkné líčení města, ve kterém už 33 roků žiji. Dovolím si pouze doplnit, ještě před návštěvou Karolka Wojtyly na tom mariánském sloupu bývala deska, kde stálo, že tento sloup byl postaven 6 roků po vítězství nad českými kacíři, za které Bavoráci děkují své patroně Marii. U příležitosti papežovy návštěvy bylo dumáno, kam ten záznam o Vojtylovi umístit a tak tato krásná deska zmizela, dnes tam stojí, že zde byl na návštěve papež. Jinak, v Mnichově žije několik desítek tisíc Ćechů, kdybyste ty opalující se buržousty oslovil česky, jistě by se některý ozval. Jinak hned za tím sloupem je restaurace Donisl, známá tím, že tam hosté občas dostali do piva uspávací kapky. Vybráni jako vánoční husa se pak probudili kdesi v okolí. Rozhodně zmínku si zaslouží Viktualienmarkt, tržiště, velmi podobné Naschmarktu ve Vídni. Ale na návštěvníka jste byl opravdu dobře informován!

79 hlasů

Pěkné počtení. Škoda, že nepořádáte procházku přístupnou širší veřejnosti - i když i fotoblog poučeného průvodce je báječný nápad. Tak zase za týden, budu se těšit.

109 hlasů

mozna, ze pan Penas bude poradat zajezdy!- nechme se prekvapit, cim nas prekvapi... A jeste ze ten jeho fotoTyden ma jen 7 dni, delsí pauzu si take neumim predstavit!

68 hlasů

Taky jsem se přistihl, že každý den, když zapnu počítač a připojím se na tyden.cz pošilhávám po levé straně, jestli náhodou nění fotoblog o nějaký ten den dřív, hlavně se mi líbí jak je napsaný. Jak krásně se to čte, pohlazení ve světě sms a emailového jazyka. Díky JP.

104 hlasů

A skoda, ze me pan Penas nemuze pohladit osobne!

102 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov