Fotoblog: Monika Masina, Pelé a potkan na Letné

16.02.2009 14:14 Fotoblog

Tvář Moniky Načevy má pro mě klaunské rysy Gelsominy ze Silnice a Guilietty Masiny degli spiriti. Když ji vidím, jsem z toho dojatý a ptám se jí, kde má trumpetku. Je to jediná zpěvačka, kterou znám osobně, a úplně mi to ke spokojenosti stačí.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Klára (109 hlasů) 19.02.2009 12:39

    Pane z Berlína, nejlepší by asi bylo, kdyby ilustrace nesnižovaly...

  • vito (105 hlasů) 18.02.2009 14:24

    pane pěňás, zkuste nejdřív prostudovat nějaké knihy o fotografii, než...

  • berlinale (102 hlasů) 18.02.2009 23:18

    ja nevim, jestli je dulezite studovat nejake knihy o fotografii,...

  • vito (95 hlasů) 19.02.2009 23:01

    true

  • Hugo Valdes (94 hlasů) 22.02.2009 14:35

    I já

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Opravdu pěkné. Jen nevím, jak pan Peňás dospěl k názoru, že když se udělá tunel, tak přibyde aut.

65 hlasů

Miluju Peňáse !!! Já si snad ten Týden objednám ...

55 hlasů

ja taky!!!

45 hlasů

I já

94 hlasů

true

95 hlasů

pane pěňás, zkuste nejdřív prostudovat nějaké knihy o fotografii, než svá fota publikujete na webu, že jsou šíleně amatérské by tak nevadilo, ale základní fotografická řeč zde prostě polkuhává... p.s: přeji mnoho radosti při fotografování!

105 hlasů

ja nevim, jestli je dulezite studovat nejake knihy o fotografii, dulezite je oko fotitele - oko stvoritele - fotky, a ne teorie, ale pane Vito/Vitusi/Vite, vite ze 5. pad volame oslovujeme je pane Penasi spravne gramaticky, zkuste nejdriv prostudovat gramatiku cestiny, a pote oslovujte, ha, ale preji i radost z diskuze, ujimam se obhajoby amaterskeho fotografa...

102 hlasů

Pane z Berlína, nejlepší by asi bylo, kdyby ilustrace nesnižovaly nezpochybnitelnou kvalitu textu. Kyprá hospodyně donesla panu Krónerovi na pole halušky. Měl veliký hlad a po chvíli hltání povídá: "Ešče je mladá, šak sa naučí!"

109 hlasů

Fakt úúúúúúúúúúúúúúúúžasnej :))))))))))))))))

54 hlasů

Pane Peňási, Vy jste fakt tak úžasnej :-) Opravdu už delší dobu hltám vše, co píšete (a teď i fotíte), moc se u toho bavím, Anály a Zrní v tištěném Týdnu jsou neuvěřitelně roztomilé. Dříve jsem si Vás kupodivu moc nevšímala, ale od Vašeho článku o rybolovu, kdy jsem se mohla potrhat smíchy, netrpělivě čekám na každý Váš příspěvek :-) Přeji Vám krásný den. Vaše tajná obdivovatelka :-) MJ

69 hlasů

Fakt úúúúúúúúúžasnej - naše řeč :)))))))

64 hlasů

Fakt úúúúúúúúúžasnej - naše řeč :)))))))

61 hlasů

nepochopil....

93 hlasů

Co to plácáte?:) Vaše rubrika Anály patří k mým nejoblíbenějším a vždy si jí se zálibou přečtu. Jinak kolem té krásné vily (dnes ruiny) na Letné jsem jezdil 8 let do školy a vždy jsem si představoval, jak asi vypadala dříve. Škoda, že s ní doteď nikdo nic nedělá. Váš velký fanoušek a zdejší bloger Michael:)

69 hlasů

Snít jablko, by neseschlo - pěkný obrat a výborná odpověď na jakoby syntagma "vydiskutovat problém".

93 hlasů

S Laichterovym domem a Pasekou je to proste. Dum patri potomkum pana nakladatele, kteri, ac sami nenakladaji, chapou, ze prizpusobovat Koterou na miru navrzenou a dedeckem postavenou budovu jinemu ucelu je nesmysl. Toz se dohodli s Pasekou. Prestoze by se snadno dalo vymyslet neco ziskovatejsiho coolovatejsoho a vubec. Inu, kouzlo odpovedneho soukromeho vlastnictvi. Copak by s domem asi provedli konsele, kdyby se dostal radnici do sparu...

66 hlasů

Taková škoda!!!......je to sice za 5 min 12 (jak se říká), ale určitě by se dal rozpadlý a zchátralý dům ještě nějak zachránit (kdyby byla ovšem vůle). Je ho škoda pro potkana :-( (ale překvapilo mne, jak levně se dá toto zvíře pořídit- prý už i za dvacku ? je to vůbec v dnešní době možný ?

53 hlasů

Bezva fota, sice o architekture nevim ani polovinu toho, co vy, ale "dobry" barak se pozna. Aspon tedy Koteru jsem tipl spravne, v Hradci stoji takovych podobnych vecicek vice... Monika N. je bezesporu zvlastni clovek a jeji koncik zvlastni zazitek (oboji v dobrem slova smyslu). A jinak gratuluju k ridicaku. Jenom aby vas to v Praglu zase brzo nepreslo, to rizeni :-).

70 hlasů

Vzhledem k automoru doufám, že přejde...

56 hlasů

K Pelleove vile v Bunenči by se asi slušelo dodat, že tam ještě před par roky byla mateřská škola, kterou jistě navštěvovalo vic lidí (počítame-li mezi ně i děti) než toto mauzoleum Jiřího Anderleho, zasloužilého občana Prahy 6 a prominenta spřízněného s politickou elitou. Jak autor sam poznamenáva, nechodi tam nikdo. A to přitom titíž radní, kteří rozhodli o nahrazení živé školky mrtvým památníkem, mistrují divadelníky ze zneužívání dotací. Zajímalo by mne, kolik zprovoznění celé galerie stálo a na kolik vyjde její roční provoz.

68 hlasů

Odpověď na otázku jsem našel na stránkáck Pražské inormační služby: Od roku 1978 byla v objektu vily mateřská škola, jejíž požadavky na prostor, potřeby a vybavení přestaly časem odpovídat možnostem tohoto sídla.Vila byla proto rekonstruována šestou městskou částí za 32 miliónů Kč. V prosinci 2003 byla ve vile otevřena galerie předního českého grafika a malíře Jiřího Anderle, který zde vystavuje průřez svou čtyřicetiletou tvorbou a také svou expozici afrického umění, která obsahuje 120 soch a autor ji sbírá od roku 1964.

82 hlasů

Správná poznámka. O té školce jsem nevěděl, moje chyba. Snad ´ty děti neskončily na ulici. Ale o té Anderlově prominenci vím, ostatně před časem u nás v rubrice o případu psal kriticky Tomáš Pospiszyl. Taky jsem dlouho tu vilu bojkotoval. teď jsem tam vlezl, Anderleho míjel, ale z té afriky byl vyvalený.

66 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov