Fotoblog: obrázky z Belgie. Brusel, Gent a transvestiti

21.07.2009 16:06

Tento fotoblog bude krátký a bude obsahovat především obrázky z Belgie, tedy z Gentu a Bruselu, kde žije můj výborný kamarád z dávných studií, historik Petr Luňák, který navzdory svému bytostnému antimilitarismu pracuje v NATO.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • vladimír (104 hlasů) 22.07.2009 10:10

    Před pár lety jsem trávil čtrnáct dní na studijním pobytu v Bruselu v...

  • Kateřina (90 hlasů) 21.07.2009 17:32

    No tak dobre, tak my teda pockame. Ale kdyz uz je rec o Gentu, tesim...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Před pár lety jsem trávil čtrnáct dní na studijním pobytu v Bruselu v sídle EU a měl jsem pocit, že první co udělají všechny ty tisíce úředníků z hranatých budov, je útěk na předměstí, jako by se styděli (ti úředníci) zůstávat v centru a přiznat, že je Brusel vlastně pěkné město, že se tady dá bavit a žít. Něco jako místní "folklór" žehrat na Brusel. A tak jsem večer bloudil mrtvými ulicemi v Eu čtvrti a jen o kousek dál se podivoval nad příjemnými restauracemi, čokoládovnami i kavárnami, kde bylo plno tak akorát. Škoda, že se nechcete (ale chápu, máte prázdniny) trochu víc rozepsat... co třeba takhle velká, komentovaná reportáž přímo do Týdne? To by se mi líbilo...vnuťte se redakci :o)... teším se na fotografie z oslav.

104 hlasů

No tak dobre, tak my teda pockame. Ale kdyz uz je rec o Gentu, tesim se, ze nam treba neco reknete o knize Flandrske legendy, kterou do cestiny senzacne prelozil Jaroslav Zaoralek a ktera mi aspon v detstvi pripadala k popukani zabavna. O autorovi (Charles de Coster) ani dalsich belgickych spisovatelich nevim zbla. Do dneska vsak na teto cetbe zakladam svuj pocit, ze Flandri jsou zabavni chlapici a Belgie sympaticka zeme. (A jeste na tom, na reputaci jejich "friets", jejich senzacnich pivech od trapistickych mnichu a na retezci pekaren/kavaren Le Pain Quotidien, ktery znam z New Yorku a ktery bych strasne rada videla v Praze. Coz se nestane.)

90 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov