Irský fotoblog V: Mladí býci, starší vůl, hrad Cashel

22.06.2009 11:40

Skončil jsem minule večerní dvojitou duhou na hradem Cahir, což jsem si dal do souvislostí s výskytem malé sídhe (divoženky v dětském věku), kterou jsem tam potkal na hradbách.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Vítek (62 hlasů) 29.06.2009 21:21

    Dobrý večer, zdravím, děkuji, znovu děkuji a připojím svůj poznatek:...

  • Vítek (60 hlasů) 29.06.2009 21:24

    tak oprava: zvedli cla na irské zemědělské produkty...další překlepy...

  • AZQ (49 hlasů) 23.06.2009 13:17

    Tenhle díl mě opravdu pobavil, díky za něj, stejně jako za všechny...

  • vladimír (47 hlasů) 22.06.2009 16:43

    Tak si vždycky najdu na mapě, kde jste se pohyboval a všiml jsem si,...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Dobrý večer, zdravím, děkuji, znovu děkuji a připojím svůj poznatek: co se týče brambor a hladomoru okolo roku 1845, tak jseme se nedávno dozvěděl od osoby do jisté míry irské a do jisté míry akademické, že nelze vidět pouze příčinu a následek, ale že třeba právě na příkladu irského hladomoru je potřeba vědět, že asi 2 roky předtím angličani zvedli cla na irské hospodářské míry do té míry, že Irům nezbylo než opustit všechny ostatní plodiny a spokojit se převážně s pěstováním brambor= když měly brambory problém, měli jej všichni Irové... ale také proto, že kvůli angličanům nemohli v danou dobu pěstovat nic jiného...:) Jinak mi často mluvíte přímo z duše-právě teď mám ten Stendhalovský komplex po asi 2 týdnech přejezdu Severní Francie a necelém roce v Bretagni plných ponávání a objevů... no tak už hurá do Čech, kde mě vajgly na zemi a absence kvalitních metařů plně vyléčí!!! Díky!!! A oceňuju zvyšování dávek adrenalinu trní-býci-stříkačky:) Dávejte na sebe bacha!

62 hlasů

tak oprava: zvedli cla na irské zemědělské produkty...další překlepy jsou pouze překlepy...

60 hlasů

Tenhle díl mě opravdu pobavil, díky za něj, stejně jako za všechny předchozí. Užívejte si irských zřícenin, v Čechách Vám třeba budou v krajině chybět.

49 hlasů

Tak si vždycky najdu na mapě, kde jste se pohyboval a všiml jsem si, že jste se šmrcnul kolem městaTullamor. Jejich whisky mám moc rád, škoda, že jste místo stále se opakuících ruin nenavštívil i nejakou tu palírnu :o) ale třeba na tom budete jako já v Egyptě. Po návštěvě patnácté hrobky jsem to vzal oklikou na bazar a k Nilu, abych si udělal alespoň nejakou představu o tom, jak žijí dnešní Egypťané. Tak vzhůru do irského pubu, ať víte jak to svinguje mezi místními, kameny jsou všude stejné a turisté v levných hotelích jakbysmet!

47 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov