Ještě Zlín. Slivovice. Eva a Vašek. Byl jsem při tom

02.06.2009 17:02

FOTOBLOG 18. Když jsem se vrátil minulý týden ze Zlína (Fotoblog 17), sháněl jsem se po literatuře o tom městě a jevu. A věděl jsem, že v beletrii existuje komunistický pamflet Botostroj od jistého Tomáše Turka-Svatopluka...

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Honza (78 hlasů) 07.06.2009 16:14

    Ahoj Jiříku, občas se tu zastavím. Vidím, že vajíčka považuješ...

  • lister (78 hlasů) 05.06.2009 08:20

    No, ja se v zivote nekolikrat presvedcil - a od ruznejch zen byl v...

  • Tydýt (76 hlasů) 03.06.2009 11:47

    Vážený pane Peňási, co se záchodků týče - my ženy jsme si toho...

  • Marcela (76 hlasů) 05.06.2009 19:46

    Tak jsem se zas jednou hezky pobavila. Máte opravdu komický způsob...

  • Marie (74 hlasů) 03.06.2009 13:32

    Ženy jsou navíc od přírody "znevýhodněny" tím, že chodí častěji (na...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Ahoj Jiříku, občas se tu zastavím. Vidím, že vajíčka považuješ také za adekvátní. Nu, jak myslíš. Alespoň že domýšlíš, že zlý klaun počítá s odvetou. Já to vidím trochu jinak, toho klauna nesnáším, ale házení vajec považuji za idiotský projev antipatie. Přituhuje, přituhuje ... ... Levičáci se později rozčilovali, že místní policie zatkla jednoho z demonstrantů, ale ne místní Židy, kteří na autobus demonstrantů házeli vajíčka. ... http://eretz.cz/content/view/5654/41/

78 hlasů

Tak jsem se zas jednou hezky pobavila. Máte opravdu komický způsob vyjadřování. Narážím na Vámi přetrpěné vystoupení slavného DUA.

76 hlasů

Napsala jsem špatně vaše jméno, omlouvám se.

68 hlasů

Vážený pane Peňázi, mě by prosím zajímalo vaše kolo. Jedná se o staré, nově opravené, nebo o nové, postaru upravené? Kde jste kupříkladu splašil to světlo a si/yc)? A řídítka? To jak jste to napsal o Evě a Vaškovi je krásné.

59 hlasů

Vážená Karolino, tak já Vám to povím, ale je to mezi námi. To kolo je lautr nové, ale trochu staromódního, nebo spíš nadčasového střihu, to znamená, že má dynamo, ale v kole, přehazovačku, ale nenápadnou, sedlo jak pro vola. A má krasnej černej lesk. Tak, jak jsem si to přál. Koupil jsem ho (naznačuju to ve ftb z dubna) v Berlíně ve východní, teď příjemně bohémské čtvrti Friedrichshain na Varšavské ulici, kdyste tam měla cestu. Nestálo víc, než by stálo obyčejný kolo tady v Čechách, ovšem toto je nejhezčí kolo v Praze, jak tvrdím a tak trochu se jím vytahuju. Ale nikomu to neříkejte.

61 hlasů

Dle zicu a řidítek bych hádal značku Ukrajina. Připojuji slavný reklamní slogan: Chceš-li poznat co je dřina kup si kolo Ukrajina.

45 hlasů

No to je drzost. Je to skutecne nejkrasnejsi kolo v Praze.

54 hlasů

Nevadí, že jsem také poslouchala?Ale slyšela jsem to až tady v Berlině...

52 hlasů

A propo k tomu sexu ve Zlíně. Moje maminka vzpomíná, jak byly, co by mladé ženy (přišla do Zlína ze Slovenska jako 15 letá) přísně vedeny a střeženy. Ráno rozcvička, stejně dlouhé vlasy, které musela ostříhat i pár dní před vyřazením, stejnokroje, společné vycházky s vychovatelkou. Když ji její maminka poslala po sousedovi balíček a ona se s ním (sousedem) zastavila u společenského domu na kus řeči, už na ni čekala vychovatelka a vyslíchala ji, s kým že se to bavila. A takových hustorek má desítky... třeba o hlídači vysloužilém vojákovi Kutim krátké nožce, který od deseti hodin večer střežil jejich panenskou cudnost jako vrátný v domově a další. Je opravdu škoda, že nikoho nenapadlo to sepsat... Jo a k těm osobnostem ze Zlína, otec často vyprávěl, kolik soudruhů ve vedení KSČ jsou bývalí zlínští mladí muži... jmenoval je, ale já to pouštěl jedním uchem dovnitř druhým ven... takže neco se tam naučili, horší už bylo, jak to použili.

53 hlasů

Vážený pane Peňási, co se záchodků týče - my ženy jsme si toho samozřejmě všimly a na tuto skutečnost jsme zvyklé. Důvodem (nikdy jsem neslyšela nikoho to tak na tvrdo říct, ale je to nějak tak všeobecně známé) je skutečně spotřeba papíru. Ženy, jak známo, používají WC papír i po potřebě malé, zatímco muži nikoliv, ač by jim to podle mého soudu neškodilo. Když si ale spočítáme, že takový toaletní papír, který je podáván na veřejných záchodcích, stojí 4 koruny za celou roli, pochopíme absurdnost celé situace. Muži totiž, jak je také všeobecně známo, zanechávají na toaletách obvykle mnohem větší nepořádek, který je obvykle vysvětlován jejich přehnaným sebevědomím ohledně velikosti jejich proporcí, případně mísy. Tudíž by měli logicky platit více muži, protože se uklízečky po nich víc nadřou. Čím si to vysvětlit, nevím. Možná jistým stále hluboce zakořeněným předsudkem z ženské intimity, kdy třeba na nejvyšším ředitelství záchodků mají pocit, že ty podivné bytosit musí v těch kabinkách dělat přece něco zvláštního až nepřístojného.

76 hlasů

No, ja se v zivote nekolikrat presvedcil - a od ruznejch zen byl v tyhle myslence podporenej - ze chlapi jsou kolikrat mensi prasata, a to jak na hajzliku, tak treba v kuchyni. Vzpominam si treba na uklizecku blahy pameti u nas na koleji, jak byla unesena z toho, ze nas tripokojovej krcalek uklizela cca 10 minut a u zenskejch vedle stravila pul hodiny, pricemz se vo nich velmi nelichotive vyjadrovala. Zminenej brajgl na verejnejch zachodcich pricitam dedkum, ktery misto, aby si sedli, kdyz se jim tresou tlapky, radej potrisnej vsecko vokolo. Ale asi jako vsude plati, ze jedno prase je schopny pokazit snazeni tisice cistotnejch...

78 hlasů

Ženy jsou navíc od přírody "znevýhodněny" tím, že chodí častěji (na malou) než muži a pro muže je mnohem jednodušší ulevit si vestoje ...

74 hlasů

Pro me zatim nejzajimavejsi fotoblog, diky. Kdyz jsem byl ve Zline, napadlo me, jak to v tech domcich asi vypada uvnitr, tak to uz tak nejak vim. Ransdorf v Olmiku me vydesi vzdycky, kdyz tam prijedu. Jinak je taky v Pardubicich a urcite na spouste dalsich nadrazi. Kazdopadne vas chci, Jiri, ubezpecit, ze vlakem nastesti nejezdi pouze levice. Mozna prave proto je kolem trati tolik billboardu, chapu to jako ubohou misijni cinnost nasich politiku-srandistu za prachy danovych poplatniku. Jinak prvni odstavec sloupku Vzteklý klaun a vejce vystihuje zcela a doslova presne moje myslenkove pochody k danemu tematu, zbytek je velice zajimava myslenka, na ktere bude asi velky kus pravdy. Na Evu a Vaska mam kapku radikalnejsi nazor, ale po precteni toho sloupku jsem zjistil, ze se mi hlavou honi takove to spokojene: "Aha. Chapu..." Diky, pane. A kulich dolu!

68 hlasů

Jestli tam ten kulich bude i příště, končím s tímto fotoblogem. Nebo se tyden.cz bojí, že by tam těch plešounů na homepage bylo už příliš? Štindl, Fendrych, Málek, Lipold, Peňás...

58 hlasů

Dnes mam svatek tak vsem svatym i Jirimu... moc se mi to libi, jak pisete.... Diky! Vas Jarmil!

62 hlasů

Milý pane Peňázi, "Vás" je tak fajn číst... Příjemné chvíle zažíváme s Vámi. Možná by jste mohl něco vydat knižně.Myslím, že Vaši knihu by si spousta lidí ráda koupila.

69 hlasů

Já už k tomu naváděl pana P. v jedné diskusi, ale on na to nic. Tak se přidávám! Určite by to bylo lepší než ten blogo (blbo) román co vydal pan Fendrych.

53 hlasů

S tou knihou to je pravda, já bysem si ju třeba koupila hnedka. Nevydáte brzo nějaký další výbor? "Deset procent naděje" je beznadějně vyprodáno, ale dá se to půjčit v knihovnách. Jinak díky za další fotoblog, zvyklo si na něj už celé osazenstvo našeho privátu a čteme pravidelně. 8-) Užívejte výprav.

70 hlasů

demokracie končí tam, kde zasahuješ do práv jiných - ale to zřejmě nechápeš - nejlepší je pomlouvat že?

51 hlasů

A do mých práv ty k*rvy socanský zasahovat můžou?

60 hlasů

Fakt pěkný.

58 hlasů

V životě jsem nebyl ve Vizovicích, ale ten zámek mi evokuje Ladislava Mňačka, jeho knihu Smrt si říká Engelchen. Právě na vizovickém zámku měl sídlit štáb nacistické protipartyzánské jednotky, Jagdkommanda Josef. Dva týdny před koncem války vypálili kopaničářskou ves Ploštinu. Dokonce se tu a tam říká, že na jaře 1945 se ve Vizovicích objevil i Otto Skorzeny, ten "Hitlerův James Bond", jenž o dva roky dříve osvobodil z vězení Mussoliniho a koncem války zatápěl partyzánům. To by mě fakt zajímalo, jestli je na vizovickém zámku i takováhle expozice.

53 hlasů

sousede, ty se flákáš u nás po kotároch! Valašské cérky kvitujou...

65 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov