Novinka na pultech
Pomoc vlasovců Pražskému povstání. Vychází unikátní kniha

19.10.2014 08:30 Původní zpráva

UVNITŘ FOTOGALERIE. Více než 250 dobových fotografií, z nichž mnohé nebyly nikdy zveřejněny, přináší nová obrazová kniha Prahou pod pancířem vlasovců.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Vlastík Smutný (10 hlasů) 19.10.2014 09:50

    To, že je autor knihy Pavel Žáček hovoří samo za sebe. Mimochodem...

  • Pavel Sekora (9 hlasů) 19.10.2014 10:13

    Pokud se tu někdo prezentuje jako tupec a nevzdělanec tak jsi to...

  • Martin Macháček (9 hlasů) 19.10.2014 09:27

    Podle novobodých přepisovatelů dějin nás osvobodili američané,...

  • LV 426 (9 hlasů) 19.10.2014 10:14

    Stalin nás neosvobodil, ale obsadil - vystřídal jednu totalitu jinou...

  • jan janík (8 hlasů) 19.10.2014 09:48

    Przniteli dějin Žáčku. Vy jste něl své bláboly psát když ještě žila...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Jaroslav Seirt - Všechny krásy světa...Ve své knize psal, že Prahu osvobodil Vlasov a jeho armáda,

0 hlasů

Tak tohle se komoušům líbit nebude...

4 hlasy

Tak to bylo asi takhle podle vypraveni duchodcu. Vlasov, pomohl "logisticky" Rude Armade se dostat do Prahy bez velkych problem. A jestli by Ruda Armada v CSR potom zustala nebo nezustala nemelo zadnej vliv na to, ze komunisti vyhrali volby v 1948. V te dobe CSR byla jedina republika kde komunisti vyhrali bez prevratu, nasili atd. Ne jen kvuli okupaci komunisti vyhrali ale hlavne lidi nezapomeli na zkorumpovanou, zlodejskou Masarykovou republiku.

1 hlas

Ty vole... To je vůl...
Komunisti vyhráli v 1946 volby, protože naslibovali kde komu kde co a pak nedodrželi vůbec nic. A lidové milice v 1948 byly co? Převrat jak vyšitej!
Škoda slov...

4 hlasy

A co tu zlodejskou Masarykovou republiku, zadnej odkaz? Delaji z neho vzacneho presidenta a byl to lotr prvni tridy, ktery se ani nestitil postrilet stavkujici delniky.

0 hlasů

Von ten Žáček by zasloužil nakopat do řiti a buď zavřít do léčebny nebo do kriminálu. A nebo ho zbavit občanství.

4 hlasy

Bolševici jako Macháček se bojí pravdy v každé době, akorát už tu cenzuru teď nemohou vykonávat, jak byli zvyklí..

4 hlasy

Dvořáková, možetě napísať, čo si predstavujete pred hentakým "pravda"?

1 hlas

No vy jste sám výše uvedl, že jsou vám vlastní stále stejné praktiky - nepohodlné zavřít do léčebny nebo kriminálu. A takovým bošanům nemá cenu o pravdě nic vykládat, že? Pusťte si Vysockého a jeho Pravdu a lež, to je o mistrech lži jako jste vy. Ti umí relativizovat i vlastní nos mezi očima, když se jim taková objektivní pravda nehodí.

2 hlasy

Historie byla taková, jaká byla a vyřazovat z ní něco jenom proto, že se to nehodí do představy o nás samotných je hodně ubohé. Nedostaneme se nikdy nikam dál, budeme li lhát sami sobě.

5 hlasů

Přesně tak jste to dělali za komoušů, že soudruhu?

5 hlasů

Máš pravdu modrej soudruhu, přesně tak se to dělalo za komoušů. A teď po 25ti letech svobody a demokracie se to dělá opět a ještě lživěji.

2 hlasy

No to jste zase zplodil hovadinu ...

5 hlasů

Nevíte náhodou někdo, kdy z Československa odcválala sovětská armáda po druhé světové válce?
Nějak se mi to nedaří najít, ale třeba je tu i nějaký pamětník...

2 hlasy

http://armada.vojenstvi.cz/povalecna/sovet.vojska/

4 hlasy

děkuji

0 hlasů

Nechápu co se putinovým zadkolizům nelíbí, vždyť Vlasovci byli také Rusové, že by to byl opravdu spolek zastydlých bolševiků?
"Andrej Vlasov, jeden ze zakladatelů Komitétu pro osvobození národů Ruska" - vlasně to vypadá, že Vlasov byl tehdejší separatista, které dnes tak vehementně podporují, nebo právo na osvobozování národů mají jen rusáci?

5 hlasů

V Praze to mělo skončit jak ve Varšavě, ale vlasovci to Stalinovy překazili.

7 hlasů

To jako že Stalin nechal zbourat Varšavu?

1 hlas

Jakože Stalin nechal Varšavské povstání pěkně vykrvácet..

5 hlasů

To jako, že se Stalin zrovna dvakrát nepřetrhl, aby Polákům pomohl. Nehledě na to, že zničení Varšavy je ze začátku války, to s tím zrovna nic moc společného nemělo.

6 hlasů

VCERA NA ct24--- HISTORIE cz:---Banderovci--natoceno v roce 2011 takze tam slo o celkem objektivni informace..Bohuzel-dnes ti sami vykladaji vse presne naopak..

3 hlasy

Stalin nás neosvobodil, ale obsadil - vystřídal jednu totalitu jinou totalitou. I když se to plně projevilo až v roce 1948, už v roce 1945 bylo prakticky rozhodnuto - komunisti na klíčových pozicích, zestátnění velkých podniků, infiltrace státního aparátu a politických stran tajnými agenty.

9 hlasů

tak to pozor, stalin neměl v plánu nás vyhladit, jak to chtěli nácci. a po kolapsu předválečných spojenců a zvěrstev napáchaných němci, byl SSSR jediná volba.
Ano, to, co pak nastalo v 50. letech bylo neveselé, ale udělali jsme si to sami. SSSR neměl v plánu dělat jakékoli lidice

4 hlasy

Ne Stalin měl v plánu nás zotročit, což také s pomocí komoušů udělal. Jiná volba samozřejmě byla, Marshallův plán nám byl nabídnut a vzhledem ke stavu našeho předválečného průmyslu a relativně válkou neponičené republice by jsme opět byli rychle světová špička.

4 hlasy

Tak to pozor, vím, že se to těžko přiznává, ale my jsme nebyli špička ani před válkou. Já vím, že období 1. republiky je dnes popisováno jako ráj na zemi, ale je to stejně kvalitní popis, jako když komunisti tvrdili, že husité byli dělnickým hnutím. Jen pro představu, v podobně obydleném Rumunsku bylo v meziválečné době mnohem více aut, než u nás. I. republika byla hodně chudá zem. Všiměte si, že veškeré filmy z té doby jsou točeny v interiérech. To taky o něčem svědčí....

1 hlas

Fakt nevím jestli mělo rumunské království víc auťáků, ale tohle jako špička celkem vypadá ...
"... desáté místo na žebříčku nejvýkonnějších ekonomik světa spolu se stabilní a respektovanou měnou ...
... V některých průmyslových oborech, především v obuvnictví či zbrojní výrobě, pak republika neměla ve světě konkurenci. Rostly platy i životní úroveň všech občanů ..."
http://www.revuepolitika.cz/clanky/355/ceskoslovenska-ekonomika-v-letech-1918-1938

Pak to velká hospodářská krize zbrzdila, ale to bylo globélní a pak už bohužel válka ...
Jen pro zajímavost, co natáčení v exteriérech v té době týká to je celkem jasné, proč se používalo poskrovnu. S dobovou technikou to bylo nekvalitní a drahé, vždyť se podívejte i na mnohé novější filmy kde se exteriéry mnohdy řeší promítáním na plátno ...

5 hlasů

Tvůj mozek je zotročený modrýma sračkama.

2 hlasy

Zato ty tu svoji jedinou mozkovou buňku sdílíš zřejmě s bitýdnem.

BTW: jsou to ověřitelná fakta, hledej šmudlo

4 hlasy

Vzhledem k masivní ruské propagandě ve světě, se pravda nenosí. Všichni tupci zde reagují, jako kdyby tenkrát všechno na vlastní kůži prožili. Pravdu, komunisti nikdy nesnášeli a jejich pohrobci ji nesnášejí dosud.
http://echo24.cz/a/wx3Sw/zapad-prohrava-do-medii-jde-ruska-a-cinska-propaganda

7 hlasů

Pokud se tu někdo prezentuje jako tupec a nevzdělanec tak jsi to právě ty s Lustigem v těsném závěsu s Hemenexem blbe.

9 hlasů

Von ok je také emigrant. Tak co po něm můžete chtít.

1 hlas

To co vyjde z Balšínka a jeho kohorty tak vždycky zapáchá hnojem.

4 hlasy

To, že je autor knihy Pavel Žáček hovoří samo za sebe. Mimochodem nevím proč se zrovna teď píše o Vlasovcích. Že by náplast na jeho projetou volbu do senátu? Asi ano.

10 hlasů

Jasně, za dva dny sesmolil knihu :))) Takto hbitě reaguje jen ruská propaganda která si s fakty hlavu neláme a obsah prostě vymyslí.

4 hlasy

Měl jsem na mysli článek, ne knihu což by pochopil i průměrně cvičený šimpanz. Gogan ne.

3 hlasy

Jenže ten článek je o té knize v rubrice,
Hlavní strana > Kultura > Literatura Novinka na pultech.
Fakt myslíte, že predikoval volební neúspěch a vydání načasoval úmyslně?

4 hlasy

Przniteli dějin Žáčku. Vy jste něl své bláboly psát když ještě žila většina účastníků při síle !

8 hlasů

Podle novobodých přepisovatelů dějin nás osvobodili američané, banderovci a vlasovci.

9 hlasů

Pane Macháček. Také nemám rád jakési přepisování dějin nějakými skupinami lidí a rád bych aby toto řešila nějaká nezaujatá třeba mezinárodní skupina historiků. Pravdou ale je, že co do nás bylo vtloukáno po mnoho desetiletí vlády jedné strany je poněkud zkomolené, částečně nepravdivé a silně ideově pokřivené. Doufám, že jako Vy, tak mnoho dalších lidí dokáží i po vtištění jakési pravdy do našich mozků, se dokáží vymanit z těchto dogmat a přijmou i verze jiné a mnohdy pravdivější. Prokázané lži a podrazy a vraždy bývalého diktátora Stalina, vycházejí stále na povrch a kdo se v té době proti němu jen trochu postavil, že nesouhlasí s jeho názory a činy byl nemilosrdně likvidován. I proto byla proti němu významná opozice stejně tak jako na Ukrajině. Vlasovci a Banderovci byla vlastně opozice proti Stalinovy kteří nesouhlasili s jeho vyvražďováním svých odpůrců. Po vpádu Němců do Sovětského svazu byli Němci bráni dokonce jako osvoboditelé. To bylo ale opravdu jen krátký okamžik neboť poznali, že Němec je horší Stalina. Obrátili pak zbraně i proti Němcům. Byli ovšem masakrování jak Sovětským tak Německým vojskem. Když prchali přes Polsko a přes nás k Američanům pomohli v jistém momentě při bránění Prahy před Němci. Možná díky jim nebyla Praha zmasakrována. To ovšem se nehodilo u výkladu o Pražském povstání následujícím politikům neboť božský Stalin byl v té době nadčlověk. Velký omyl Amíků bylo vydání vlasovců Rusům kteří je většinou potom popravili. Kde je pravda je dnes složité. Někteří i Němci si vykládají i Hitlera docela jako šikovného státníka který to myslel pro Německo dobře a proto mu patří dík. Stejně tak prý koncentrační tábory jsou jen výmyslem a propaganda výtězů. Prý je to nesmysl. Jak snadno lze po desetiletích upravovat a překrucovat dějiny jak se to komu hodí.

7 hlasů

Nováku, nejste vy nakonec 80ti letý důchodce?

2 hlasy

Co, co? ...opozice proti Stalinovy.... propaganda výtězů...? No nevím. O pravdě se dozvídáme opravdu až s odstupem mnoha desetiletí. A dnes máme ÚSTR, který dějiny upravuje podle současných potřeb vládnoucí garnitury. My jsme se ve škole učili, že Zakrapatksou Ukrajinu jsme darovali Rusku za osvobození. A dnes se děcka ve škole učí samé dějiínné lži. A po desttiletích prokouknou.

2 hlasy

Tak darovali...? Rusové si ji prostě vzali a bylo vymalováno... Tak, jako mnoho dalších území, např. Kaliningrad, kus Polska, Estonsko, Litvu a Lotyšsko...

3 hlasy

Vy se dnes bojíte o svou identitu více než před 89? To hovoří bez dalších komentářů

1 hlas

On i Hitler byl v podstate pouze Stalinovou opozici..SKoda ze tenkrat "opozice" nevyhrala, vidte, pani Novakova? To by byl dneska blahobyt, ze?

3 hlasy

Nejsmutnější na celé věci je, že tamti se nám sice opravdu snažili vymývat mozky, ale tihle nejsou o nic lepší. Jinak bych měl ještě takovou podotázečku. Vy jste hermafrodit, že se tu představujete jako Věruška, ale píšete v mužském rodě?.

8 hlasů

kdyby jen rody...... je to" výtěz".....(sic!)

0 hlasů

Možná, ale coje to proti nebezpečí, které na nás číhá nyní? Islámský stát je za dveřmi a Evropa je takovým lidem otevírá, zatímco Putin je ochoten je pozabíjet i za cenu jakéhokoliv množství civilního obyvatelstva. Co je správné? Jednou budeme chtít připojit i Rusku demokratickým rozhodnutím..... jo, to je život

1 hlas

Už ten matroš neberte madam. Blábolíte po něm hrozné kraviny.

1 hlas

Přiznávám se, že nerozumím vašim myšlenkovým pochodům.

2 hlasy

Jak to presne myslite s tim Putin je chce pozabijet? V Rusku zije nejvetsi pocet muslimu na svete. a jeste jsou stale na zivu.

2 hlasy

Rozlile... Ty kecko... Nejvíc muslimů žije v Indonézii! Ty si snad to Rusko mažeš i na chleba...

3 hlasy

... v Indonesii a Pakistánu.

0 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov