Práce všeho druhu
Nejsem továrnička na legraci, říká Zdeněk Svěrák

29.06.2014 07:05 Analýza

Bohumil Hrabal, Jaroslav Hašek... a Zdeněk Svěrák. Významní čeští autoři 20. století, jejichž dílo je s oblibou chápáno mylně. Svěrák na letošním festivalu v Karlových Varech získá Cenu prezidenta MFF KV za přínos české kinematografii.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • w - (9 hlasů) 29.06.2014 08:27

    Vy Svěráku jste továrnička na blbost a to skutečně není legrace.

  • Jan Novák (9 hlasů) 29.06.2014 09:27

    Svěrák se plně odkopal při volbě prezidenta. Já si jej dříve velmi...

  • Martin Macháček (8 hlasů) 29.06.2014 08:54

    Postavit vedle sebe Haška, Hrabala a Svěráka je urážka kultury....

  • občan (8 hlasů) 29.06.2014 10:11

    To víte,on soudruh Svěrák byl pomýlený,když studoval pajdák a...

  • Radomír Zamazal (2 hlasy) 02.07.2014 13:45

    Vždy znovu a znovu mě překvapuje, kolik chytráků a "úžasných" kritiků...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Zaujatost pana Ryndy nezná mezí. Zajímalo by mě v jakých kruzích se tento pisálek pohybuje a co považuje za standard "hodnotné zábavy".

Rovněž mě zaráží pokleslá úroveň komentátorů tohoto článku, kteří dokáží jen stěží formulovat souvislou větu, ale zároveň se neostýchají zhodnotit "kulturní vyspělost" celého národa. Těžko říct, co si pod tím představit.

0 hlasů

Vždy znovu a znovu mě překvapuje, kolik chytráků a "úžasných" kritiků se najde pod články o lidech, kteří něco dokázali. Nejprve k článku. Naznačování autora Mr.(ŽG) Ryndy, že my ubozí malí Čecháčci v čele se Svěrákem.... No v čele se Svěrákem budu rád.... se Svěrákem, který vždy bojoval proti čecháčkovství typu "kdo neskáče není Čech" ad. Jinak hledání některých myšlenek v Svěrákových a Smoljakových scénářích mě opravdu pobavilo. Myslím, že pánové měli jeden hlavní a velmi obtížný cíl, pobavit lidi a současně se nemuset stydět. To se jim velmi podařilo. Někomu jejich humor nemusí sedět..... ale....Rád bych od někoho slyšel, co je ten pravý humor- Kameňáky??? Hořké úsměvy režiséra Sedláčka? (p.Rynda určitě rozumí, protože Sedláčka zbožňuje). Filmy jako Doblba?
V příspěvcích mi není jasná ta nenávist. Jste jako Klaus. Ten když s ním někdo nesouhlasil, tak už dělal vše špatně. To že někdo má nějaký politický názor, neznamená, že dělá špatné stoly, housky, scénáře.... A čecháčkovství je pro mě neomylná schopnost ze závisti poplivat každého úspěšného... Ještě poslední bod tohohle trochu neuspořádaného příspěvku. Týden odbírám už 15 let. Pan Rynda konečně dosáhl toho, že se část kulturní rubriky nedá číst.

2 hlasy

Míval jsem Svěráka rád, ale tím lezením do hraběcího zadku se bohužel zdiskreditoval...

0 hlasů

Naše intelektuální elita vystoupila proti šiřiteli pokleslé zábavy a podrobila jej nemilosrdné kritice...

0 hlasů

Svěrák se plně odkopal při volbě prezidenta. Já si jej dříve velmi vážil a měl rád. Tím co předvedl je u mne nula. Jako člověk.

9 hlasů

... dost rychlé soudy... takové umějí pronášet právě ty nuly...

0 hlasů

To víte,on soudruh Svěrák byl pomýlený,když studoval pajdák a připravoval se, jak bude své žáky učit o zločinech komunismu v době svých studií. Místo toho vstoupil v r.1961 do KSČ a setrval tam krásných devět let. Teprve teď na stáří prozřel a bojuje za pravdu a lásku,to je stejná diagnóza jako u senátora Štětiny.

8 hlasů

Postavit vedle sebe Haška, Hrabala a Svěráka je urážka kultury. Svěrák je fabrika na ubohosti a nesmysly, které pobaví tak leda pražáky a občany kulturně méně vyspělé.

8 hlasů

Vy Svěráku jste továrnička na blbost a to skutečně není legrace.

9 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov