Boj o státní zástupce
Benešová Ištvana nevyhodí, mluví ale o Ústavním soudu

17.07.2013 10:31 Původní zpráva Aktualizováno 17.07. 11:03

Volání bývalého premiéra Petra Nečase po odvolání olomouckých státních zástupců Iva Ištvana a Rostislava Bajgera nenašlo u nové ministryně spravedlnosti Marie Benešové porozumění. Odvolat je zatím nechce. Spor o stíhání exposlanců by se ale podle ní mohl dostat k Ústavnímu soudu. Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman zatím ve věci jasno nemá.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Jan Karel (5 hlasů) 17.07.2013 11:13

    Nejvyšší soud ohýbá ústavu. vše proti zdravému rozumu a morálce....

  • Lev Tolstoj (4 hlasy) 17.07.2013 12:15

    Nejvyšší soud rozhod o tom, že poslanci mohou na půdě Parlamentu...

  • Horst Laube (3 hlasy) 17.07.2013 12:45

    Tak to jste přepískl.Co sem taháte politruky ?Kam na to chodíte ? V...

  • Petra Nováková (3 hlasy) 17.07.2013 13:33

    Nečas, místo aby se klepal strachy, že bude mít velmi pravděpodobně...

  • Martin Kocias (3 hlasy) 17.07.2013 12:25

    Bodejť by ho vyhodila, vždyť je to dobrý levicový politruk, sice mu...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Benešová Ištvana nevyhodí, mluví ale o Ústavním soudu.
To je správný postup a ještě bych počkal až skončí u ÚS zbytek Klausem najmenovaných zkorumpovaných soudců a vítězství slušných občanů je naše.

0 hlasů

Dotazník pro havarující ADAM PROCHÁZKA
http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/adam-prochazka.php?itemid=20536&from=0#nucleus_cf

0 hlasů

Kdyby pitomí a nekompetentní zákonodárci dělali svou práci pořádně a nepřipustili např. nemožnost opravného prostředku proti svévoli kdejakého blba na NS, tak by ÚS měl mnohem mnohem méně práce.

V Česku není ani jediná autentická strana - jen Potěmkinova vesnice "standardní" Klauzemanovy prognosťácké vylhané "demokracie", složené ze sulcovitých tlup levorukých žvanilů a zlatokopů s těmi nejpřízemnějšími motivy. ODS i ČSSD nepřežijí své "zakladatele" a nebude to žádná škoda. Tuto zdánlivě bezvýchodnou situaci lze výhodně využít pro vznik autentické, občanskoprávní politiky, založené na důsledné osobní odpovědnosti jak voliče, tak zastupitele, na zákonné bázi občanského zákoníku - nikoli na vylhaném "veřejném právu". Blíže viz odkaz na konci příspěvku.

Rakovinový nádor předlistopadové KSČ metastázoval do postkomunistických falešných prognosťáckých partají a partajiček (ODS, ČSSD, KSČM, VV, ANO, SPOZ atd.), které vůči nemyslícím voličům uplatňují tradiční "vedoucí úlohu strany" ve zdánlivě pestřejší podobě. Rakovina zhoubného, kainovsky loupeživého kolektivizmu se sama od sebe nevyléčí a vnější zásah může přijít paradoxně jedině z Ruska - přesunem čecháčkostánu za Ural a osídlení kotliny Novými Rusy nebo muslimy. Tedy z deště pod okap.
„Nepartajnická politika“ (podobná nezávislé advokacii), na bázi občanského zákoníku založená, má reálnou a logicky zdůvodněnou šanci, a to univerzálně.
Všechno už tady jednou bylo – jenom zodpovědný občanskoprávní, adresný a průběžný volební systém na bankovně účetním principu dosud nikoli.
Nepomůže nic jiného, než úplná, obousměrná personální ručitelská adresnost a zpětnovazebnost volebního systému na voliče, včetně možnosti levného a voličsky osobně zodpovědného referenda i přímé volby kohokoli :
„Státy se prostě udržují těmi principy, na kterých vznikly“ (korupčník TGM).
Existuje stručný a logický, na partajích nezávislý projekt adresné spoluvlastnické demokracie (nikoli však falešné, diletantské a klamavé tzv. „přímé demokracie“): v článku „Právní stát" na google:
http://www.inuru.com/index.php/spolecnost/organizace-spolenosti/324-pravni-stat-volby

1 hlas

Na pudě poslanecké sněmovny se muže podplácet ,korumpovat a možná i vraždit tak to posvětil NS ubohá česká republika.

2 hlasy

...a píchat na hajzlu. Říkal Filip.

2 hlasy

Nečas, místo aby se klepal strachy, že bude mít velmi pravděpodobně velké problémy za vyplácení nehorázných mezd své milenky Nagyové z peněz daňových poplatníků, tak si ještě arogantně vyskakuje a požaduje odvolání Ištvána. Ten člověk je opravdu ubožák, po tom všem, co předvedl, tak ještě veřejně a naprosto nekriticky obhajuje svoji konkubínu. To jenom dokazuje, co je to za opovrženíhodný charakter, když tohle dokázal udělat své ženě a svým dětem.

3 hlasy

Co se furt rozčilujete? V base sedí Rath, zločinec jako vymalovaný. A pak, že v ČR nejde zavřít politika...

2 hlasy

Jaká je sestava Nejvyššího soudu ?Ať víme, kdo je ten CML...

1 hlas

Bodejť by ho vyhodila, vždyť je to dobrý levicový politruk, sice mu to tentokrát nevyšlo, ale ještě se bude hodit. Třeba zase někdy bude ve vládě ods a čssd porostou preference a bude výhodné shodit vládu, tak se povolá politruk ištván, aby demokraticky zvolenou vládu zničil. Nene, takového hošíka si musí benešová chránit.

3 hlasy

Tak to jste přepískl.Co sem taháte politruky ?Kam na to chodíte ? V r.2013 ?

3 hlasy

Nejvyšší soud rozhod o tom, že poslanci mohou na půdě Parlamentu páchat různé trestné činy, ty následně považovat za "projev" a současně by je kryla imunta. Brát úplatky, prohlížet si dětské porno, obchodovat s drogami i vraždit, jedině na půdě Parlamentu.

4 hlasy

Detektivka je hadr v porovnani s tim co se deje v Cesku :))))

2 hlasy

Nejvyšší soud ohýbá ústavu. vše proti zdravému rozumu a morálce. Poslanci - zloději, mafiáni, korupčníci ... si dnes mnou ruce.

5 hlasů

Boj s korupcí a klientelismem ano, ale ne na dvorečku ODS.

2 hlasy




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 09/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov