Spor o vyhazov
"Kalouskův muž" žaluje ministerstvo financí. Kvůli Fischerovi

06.07.2014 06:54

Sedm let bojoval vysoký státní úředník Radek Šnábl za Českou republiku v mezinárodních arbitrážích. Ani jednu neprohrál a státu ušetřil desítky miliard. Jenže loni v létě nepřišel na schůzku s tehdejším ministrem financí Janem Fischerem a dostal výpověď. Nejprve s tříměsíční výpovědní lhůtou a pak, jak se říká - na hodinu. Právě tuto okamžitou výpověď Šnábl považuje za neoprávněnou, a proto ministerstvo zažaloval.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Petra Nováková (7 hlasů) 06.07.2014 08:25

    Fischer: "Jsem si skoro jist, že i díky okamžité výpovědi má teď pan...

  • Johan Rey (7 hlasů) 06.07.2014 07:51

    Šnábl možná soud vyhraje, no a co dál.Fischer ho neprávem vyhodil, a...

  • XXXL - (6 hlasů) 06.07.2014 08:41

    Bylo by hezké podat žalobu přímo na pana Fischera, ale zřejmě je to...

  • np np (5 hlasů) 06.07.2014 09:05

    Fischer je snad nejvetsi zivotni zoufalec, ktery se pohyboval v...

  • Nataša Hájková (3 hlasy) 06.07.2014 08:08

    Nazývat někoho Kalouskovým mužem to je téměř urážka, žalovala bych...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Fischer je typický muž mnoha tváří a vždy vyhraje ta horší

0 hlasů

Šnábl má "lehce kontroverzní pověst" - ale je též pravdou, že v arbitrážích měl 100% úspěšnosti...a zdůvodnění p. Fischera je evidentně "na vodě" .....vždyť on, pokud se pamatuji, doposud řádně nedoložil vyúčtování své prezidentské kampaňě; prot tak "skočil" po té ministerské funkci, aby mohl všechno zamaskovat !

2 hlasy

Oprava: samozřejmě "...kampaně..."

0 hlasů

Šnábl asi bude Kalouskova "krevní skupina".Ne náhodou měl Šnábla za svého dobrmana. A ne náhodou se Fischerovi na druhé straně nelíbilo, že dobrman jako energický pes se sice řadí mezi služební plemena, ale že dobrman Šnábl ke svému životu potřebuje hodně volného pohybu a k tomu zateplenou boudu.

1 hlas

Lotr Snabl a jeho 10 milionu korun od DP Praha za vyjednavani zmen na dodavku tramvaji od Skody Transportation(kde ovsem vubec nic nevyjednal,to je tunel roku

0 hlasů

Snabl je stejnej krivak jako neschopak Fischer

1 hlas

Ubožák Fischer a jeho fotovoltaičtí vodiči a sponzoři se evidentně neštítí ničeho, protože mají vždy zastání u Virotika 1. Pochcaného a jeho vodičů.

2 hlasy

Nevím kdo má pravda,ale u některých se zdá,že to ví.:-)

0 hlasů

Fischer je snad nejvetsi zivotni zoufalec, ktery se pohyboval v politice. Ten clovek ani nemuze byt normalni, kdyz se vzdal kresla viceprezidenta evropske banky, kde mel vetsi penize nez prezident republiky a zadnou zodpovednost. Se svym "charismatem" se tak vydal do predvolebni kampane, kde pusobil jako opravdu neskutecny chudak a hlavne se choval jako krivak.

5 hlasů

Jako krivak se chovat nemusel, protoze krivak je. Uz jen ta predstava ze tento "pip" by mel byt prezidentem, hruuza. Je to uplacena loutka, ten by skodil jako slon v porcelanu. Brrr temto lidem dozivotni zakaz urednicke cinnosti.

0 hlasů

Vysocí bankéři často podléhají dojmu, že rozumí všemu a mohli by z fleku řídit minimálně zeměkouli. Navíc Fischer, jak se předvedl coby premiér, je povahově velmi podobný Klauzovi. Stejný sklon k mentorování a poučování druhých, téměř stejná sebestřednost a přesvědčení o vlastní vyjímečnosti. Stejná neschopnost unést porážku - za Klauze r. 1997 "brečela" na Václaváku Livie, Fischer málem brečel sám v přímém přenosu...

1 hlas

Klaus chtel byt prece prezidentem zemekoule, nebo jen reditelem zemekoule.. hmm.. vsak on by se o to s "Fiseeerem" jeste popral.

0 hlasů

Malý dotaz. Kdo je to Klauz?

1 hlas

Bylo by hezké podat žalobu přímo na pana Fischera, ale zřejmě je to technicky nemožné. Je neuvěřitelné, co za ksindla se ucházelo o post našeho prezidenta a patrně dodnes dluží za prezidentskou kampaň, na kterou si rozpůjčoval kde to šlo a myslel si, že to jsou sponzorské dary za budoucí korupční jednání.

6 hlasů

Fischer: "Jsem si skoro jist, že i díky okamžité výpovědi má teď pan Šnábl dostatek času na golf a nemusí ho chodit hrát v pracovní době, jak tomu bylo za jeho působení na ministerstvu financí." Ubohé, takhle reagují zamindrákovaní nadřízení, kteří si nevěří a slaboši, kteří dupají na podřízené za každou malichernost. Kdyby tam pan Šnábl seděl přesně od-do, tak by byl Fischer jistě spokojen. Kdoví, jak často a jestli vůbec ten golf v pracovní době hrál, ale i kdyby to byla pravda, tak takovému machrovi přes arbitráže, díky jemuž za 7 let Česko ani jednou neprohrálo a ušetřilo miliardy by to mohlo být občas tolerováno. Pan Šnábl jistě nepracoval jen osm hodin a padla, musel být neustále i ve velkém stresu, ale to Fischera evidentně nezajímalo, protože takovými schopnými arbitry se to přece tady jen hemží.

7 hlasů

Si ho pozlatte a strcte treba do ... Snabl je stejna figurka jako Parkanova, ktera Kalouskovi pomahala vykradat statni kasu ...

0 hlasů

Proč tak útočně, kolego? Šnábl nevykrádal státní kasu, ale naopak tam miliardy přihrnoval...(P.S. aby ji pak jiní výtečníci vykrádali)

1 hlas

Nemohl jsem si nevsimnout mila kolegyne, ze Vase adorace postrada fakta, stejne jako clanek. Snabl se patrne neucastnil arbitraze s firmou Diag Human, protoze ta v roce 2008 skoncila pro stat prohrou a firma i nadale na zaklade tohoto rozhodnuti pozaduje po CR 9 miliard korun.

0 hlasů

a co tím chtěl básník říci :o) Pokud se Radek Šnábl "patrně nezúčastnil arbitráže s firmou Diag Human", tak ji jaksi logicky nemohl ani vyhrát ani prohrát...Článek je o údajné neoprávněnosti výpovědi pana Šnábla ze strany zaměstnavatele, potažmo Fischera, který se k tomu vyjadřuje. Počkejme na rozhodnutí soudu...

1 hlas

Chytremu napovez a hloupeho trkni ... nebudu obdivovat nekoho, kdo lze jako Kalousek

0 hlasů

a co tím chtěl básník říci :o) Pokud se Radek Šnábl "patrně nezúčastnil arbitráže s firmou Diag Human", tak ji jaksi logicky nemohl ani vyhrát ani prohrát...Článek je o údajné neoprávněnosti výpovědi pana Šnábla ze strany zaměstnavatele, potažmo Fischera, který se k tomu vyjadřuje. Počkejme na rozhodnutí soudu...

0 hlasů

To jste přišli brzy s informací, že toho žiďáka platila fotovoltalická mafie. :D

0 hlasů

Nazývat někoho Kalouskovým mužem to je téměř urážka, žalovala bych novináře.....

3 hlasy

uvidime zda bude zkorumpovanej krivak fischer tak sebejistej az snabl soud vyhraje, zdalipak to potom tento podrazak zaplati.
treba kdyz ho zase nekam nanominuji prikutaleji se milionky na jeho konto.

2 hlasy

Šnábl možná soud vyhraje, no a co dál.Fischer ho neprávem vyhodil, a to je tak vše co Šnábl může dokázat.Potom možná dostane pár milionu z daní občanů a to bude asi tak vše.Fischer bude dál škodit a ani pokutu nedostane.Je to jen divadlo a trapná šaškárna.

7 hlasů

Fischer nebude platit nic. To stat, ale ten zadne penize nema, takze: obcane.

0 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov