První premiérka
ODS nabídla Němcovou: okrasa, kterou "sežere" Kalousek?

20.06.2013 07:23

UVNITŘ ANKETA. Nominaci předsedkyně sněmovny Miroslavy Němcové na premiérku, kterou ve středu schválilo vedení ODS, označují komentáře čtvrtečních deníků vesměs za dobrou volbu. Upozorňují však, že to ještě neznamená, že se Němcová předsedkyní vlády skutečně stane, a kladou si otázku, jak by se s novou funkcí vyrovnala.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Jan Novák (16 hlasů) 20.06.2013 08:19

    Ten pán začíná vadit. Čtěte více o tvrdém muži, který zničil Nečase ...

  • frantisek hlavac (12 hlasů) 20.06.2013 08:54

    poslední dinosaurus a korytářka z ODS- strašně se mi nechtělo, ale já...

  • Alice Černá (11 hlasů) 20.06.2013 09:35

    Němcová - okrasa? Němcová je maximálně silně přešminkovaný starý...

  • Jan Žižka (10 hlasů) 20.06.2013 08:42

    Příspěvek dole o Ištvánovi je jako z filmu :-) .Ten člověk dokázal to...

  • Václav Vaca (10 hlasů) 20.06.2013 08:30

    Otázka nominace Němcové mi připadá podružná. Zahraniční media trefně...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky


K rukám plk. Mgr. Robertu ŠLACHTOVI, řediteli ÚOOZ SKPV

Útvar pro odhalování organizovaného zločinu
adresa: PO BOX 41, 156 80 Praha 5 - Zbraslav
telefon: 974 842 683
fax: 974 842 594
datová schránka: curdrus
e-mail: uooz@mvcr.cz

Oznámení o skutečnostech nasvědčujících tomu, že byl spáchán trestný čin.

,,Podnět - trestní oznámení na ministra financí Ing. Miroslava Kalouska(podezření na korupční jednání), případně na jiné osoby,,

Ve smyslu § l58 odst. 1 zákona č. 141/1961 Sb., o trestním řízení soudním (trestní řád), v platném znění (dále jen „trestní řád“), podáváme tímto trestní oznámení pro okolnosti nasvědčující tomu, že byl spáchán trestný čin ministrem financí a místopředsedou TOP 09 Ing. Miroslavem Kalouskem a to tím, že slíbil exposlanci Marku Šnajdrovi místo v dozorčí radě ve firmě v rukách státu(řízené státem) ČEPRO za odchod ze sněmovny a umožnění tak protlačení zákonů a tedy i vládnutí jeho a Nečase, kdy nepřijetím těchto zákonů, hrozil pád vlády.
Mohl se tak dopustit, případně i jiné osoby trestného činu dle § 332 ,,Podplácení,, , § 333 ,,Nepřímé úplatkářství,, , § 329 ,,Zneužití pravomoci úřední osoby,, , § 330 ,,Maření úkolu úřední osoby z nedbalosti,, a dále, protože veřejně obhajoval( a nebyl sám) korupční jednání a bral to v podstatě jako ,,ústavní zvyklost,, , tak se také mohl dopustit některého z trestních činů dle § 364 ,,Podněcování k trestnému činu,, , § 365 ,,Schvalování trestného činu,, , § 366 ,,Nadržování,, , § 367 ,,Nepřekážení trestného činu,, a § 368 ,,Neoznámení trestného činu,, , případně jiného trestného činu.
Důkazem je např. zveřejněné potvrzení této skutečnosti na serveru TÝDEN.cz, dne 16. 06. 2013 v 19: 52 hod., AUTOR: ČTK ,,Kalousek potvrdil, že Šnajdrovi nabídl místo v dozorčí radě ČEPRA,,.

Nepleťme demagogicky a účelově hrušky a jablka dohromady, protože něco jiného je trafika, jako ocenění práce a schopností té které osoby ve veřejném sektoru včetně politika a na druhé straně korupční příslib, když nebudeš dělat ,,problémy,, , budeš odškodněn nejen finančně, ale i výnosným místem v dozorčí radě, nebo na jiném postu, v organizaci řízené, nebo s podílem státu, kde se ,,finančně zahojíš,, , protože jde o protizákonné plnění a tedy věc trestnou.
Tedy jasná korupce, přesně dle definice příslušného paragrafu trestního zákoníku a tedy trestný čin.

,,Ústavní zvyklost,, zavedená a dodržovaná Klausem, Topolánkem, Němcovou, Bartákem, Vondrou, Pospíšilem, Blažkem, Kalouskem, Nečasem, Schwarzenbergem, Peakovou, Gazdíkem atd., že krást, podvádět, korumpovat pro nás vyvolené je zcela v pořádku, přece proto jsme do politiky šli, není v normálních demokraciích možná, ale naopak je trestná a v právním státu, který samozřejmě nejsme tvrdě stíhatelná.
V tomto bohužel selhal i Ústavní soud, který se stal jen prodlouženou rukou koaliční vlády.

Orgány činné v trestním řízení musí reagovat na podněty občanů a řádně je prošetřit(tak jak jim nakonec ukládají příslušné právní předpisy), pokud se tak neděje a nebo dokonce evidentní trestnou činnost kryjí, stávají se spolupodílníky současného morálního a ekonomického marasmu v naší společnosti a musí nést i trestně právní odpovědnost.


Vzhledem k výše uvedeným okolnostem se domníváme, že tímto jednáním byla naplněna skutková podstata několika trestných činů a je potřeba postupovat podle trestního řádu.


Žádáme, abychom byli v souladu s ustanovením § 158 odst. 2 trestního řádu okamžitě (ne ve lhůtě do 1 měsíce, vzhledem k závažnosti věci) od obdržení tohoto oznámení vyrozuměni o učiněných opatřeních a informována veřejnost.

Takto závažná věc: ,,Podnět - trestní oznámení na ministra financí Ing. Miroslava Kalouska(podezření na korupční jednání),, , by měla být naprosto jednoznačně, zahájena postupem podle § 158 odst. 3 trestního řádu a ne, aby byla zametena pod koberec, nebo v šuplíku čekala na výsledky voleb do PČR.

0 hlasů

Korytářka Němcová patří na smetiště dějin, protože všechny ty gaunery a darebáky kryla a sama parazitovalo na korupci svých kolegů.
P. S.
Nezapomenutelné je její ostudné vystoupení u ÚS, kdy evidentně ,,blekotala,, bez znalostí problému.
Hrůza!

0 hlasů

Jazyk ceskych elit:

Odborář vynáší slova lobbisty: Nejsem kokot, abych seděl v Parlamentu. Nakoupím pár blbců.

http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/Odborar-vynasi-slova-lobbisty-Nejsem-kokot-abych-sedel-v-Parlamentu-Nakoupim-par-blbcu-276329

Jo Cechacci, taci jste skutecne :)))

0 hlasů

Zdejší rudooranžová parta se už těší,až Bohouše sežere Milouš.

2 hlasy

Rekordní zvýšení daní i dluhu

Petr Nečas byl podle Macha rekordním zvyšovačem státního dluhu. „Žádná jiná vláda v dějinách České republiky nezvýšila státní dluh tolik. Státní dluh vzrostl během vlády Petra Nečase, za léta 2010, 2011 a 2012, o půl bilionu, tedy 500 miliard korun. Vláda Petra Nečase tak vytvořila třetinu veškerého dluhu od vzniku samostatné České republiky,“ upozornil Mach.

Mach též dodává, že Petr Nečas byl rekordním zvyšovačem daní a nikdo v dějinách České republiky nezvyšoval daně tak jako on. Daň z přidané hodnoty na plenky a další zdravotnické potřeby zvýšil z 10 na 21 procent. DPH u potravin, léků, tepla, vody, dopravy, knih zvýšil z 10 na 15 procent.

DPH z benzínu, paliv, mobilů, počítačů, bot a mnoha dalších věcí zvýšil z 20 na 21 procent. „Nečas zvýšil daně pro pracující důchodce a živnostníky s dětmi. Zavedl zdanění výnosů ze stavebního spoření, zdražil dálniční známku z 1200 na 1500 korun a daně z tabáku zvýšil z 1340 na 1400 korun na kilogram. Pro řidiče jezdící na plyn zavedl daň ze stlačeného zemního plynu ve výši 500 korun za tunu,“ říká Mach.

1 hlas

A na co se těšíte Vy? Na bezproblémovou stolici?

2 hlasy

Když to tu čtu, tak mi to připomnělo včerejší dotaz v HP na Kuberu:
Jaká opatření chystá ODS k tomu, aby socani, kteří nejspíš vyhrajou volby, nemohli rozházet úspory, které tu ODS vytvořila?(to opravdu není vtip, to ten anonym řekl) :-))))))))))

To jsme se pobavili, ale je to jako tady, jsou anonymní, tak si můžou hrát na naprosté blbce.

5 hlasů

Tak tohle jsem prošvihla :-))))))))))))

1 hlas

A to vás, vy hlavičko nejchytřejší, nenapadlo, že je to ironie...?
Hmm, asi ne... No, hlavně, že jste se pobavili...

2 hlasy

Národe Český,hluboko jsi klesl.Tak si zaskákej!
Zeman rozhodne a jeho rozhodnutí bude signál,zda se spíšde řadí mezi gentlemany ,by´t s levicovým názorem nebo zda podporuje lůzotvornou sockomunistickou zběř.
Je dobře,že se dozvíme,co je zač.

2 hlasy

Páni, vy zase perlíte, to je děs, vy jste snad absolvoval pomocnou školu.

2 hlasy

Co vy? VUML?

0 hlasů

Dejte tam nejakeho Novaka, je jich tu jak .......

2 hlasy

Tak to je zase sešlost, naprosté panoptikum.
Jeden volá po celosvětové revoluci, další haní inteligenci kandidátky. Zwiebel a Alice to vzali po žensku (bóže, ta vypadá), přidal se i jeden chlap, kterému vadí vytahaný svetr. Susa by Němcovou nejraději pohřbil. Stejskal s Köhlerovou si přihřejí pohádku o socialismu, Novák kopíruje příspěvky jako divej, vlastní myšlenka žádná. Všichni vědí všechno, dohromady nic, zítra bude ale zase všechno jinak. Už jste to slyšela, pani?
Venku je léto jak se patří, koně se pasou a děti se honí na louce. A tak to má být...
(Už tu žvaním jako Hekrdlo...)

3 hlasy

Cibule a Alice budou určitě vyhlášené krasavice,jen se divím,že si takové nádherné a inteligentní ženy nenašly nějakého bohatého podnikatele,možná to bude tím,že je bohatství nezajímá a proto se zcela oddaly boji za lepší svět pro obyčejné lidi.

3 hlasy

Kdepak bohatý podnikatel, ten je určitě fuj. A zlatý cihly? Dejte pokoj, kdo by se s tím tahal...?
Já si ty dvě holky představuji jako Naděždu Krupskou...

0 hlasů

Pro všechny obdivovatel pí Němcové. Je vám jasné, že se vracíme o šedesát let zpět. Tehdy také vládly dělnické kádry. Nám nyní povede protikorupční vládu odborníků knihovnice.

4 hlasy

Lepsi knihovnice nez v praxi zocelene komunisty.

3 hlasy

Třeba Kuberu?

1 hlas

,,Trafika,, je minimálně nemorální, ale případ Fuksy, Tluchoře, Šnajdra nejde o trafiku, ale o ,,fabriku,, protislužbu s korupčním potenciálem v rámci státního sektoru, tedy něco za něco a to už je trestný čin, definovaný přesně v trestním zákoníku.

4 hlasy

A v případě Luftjardy jde o co?

2 hlasy

Proboha Johanides, ušetřejí nás svých právních vývodů...!

3 hlasy

Lenin řektl: ,,Učit se, učit se, učit se,, .
Henex neřekl: ,,Přemýšlet, používat mozek, přemýšlet, používat mozek, přemýšlet, používat mozek,, .

3 hlasy

No o tom učení to řekl J.A. Komenský, ale jinak souhlas.

1 hlas

To jsem nevěděla. můžete mi dát odkaz? Celý život jsem žilka v přesvědčení, že to řekl nějaký syfilitik a vy takto!

0 hlasů

Právě... Používat mozek! Proč to neděláte? Jenom vykrádáte myšlenky druhých a lepíte z toho dohromady svoje traktáty. Takhle byste neudělal ani ta pověstná práva v Plzni. Když už citujete, tak alespoň uveďte původní autory a nevydávejte cizí myšlenky za své...!
A s Leninem na mě nechoďte, ten řekl především: "Vraždit, vraždit, vraždit"...

3 hlasy

Syflák Lenin toho nakecal,než ho Stalin odeslal do domácího ošetřování.

3 hlasy

Je potřeba změnit politický systém a to celosvětově.

1 hlas

Bohousku, tak zacni.....

3 hlasy

Nepleťme demagogicky a účelově hrušky a jablka dohromady, protože něco jiného je trafika, jako ocenění práce a schopností té které osoby ve veřejném sektoru včetně politika a na druhé straně korupční příslib, když nebudeš dělat ,,problémy,, , budeš odškodněn nejen finančně, ale i výnosným místem v dozorčí radě, nebo na jiném postu, v organizaci řízené, nebo s podílem státu, kde se ,,finančně zahojíš,, , protože jde o protizákonné plnění a tedy věc trestnou.
Tedy jasná korupce, přesně dle definice příslušného paragrafu trestního zákoníku a tedy trestný čin.

,,Ústavní zvyklost,, zavedená a dodržovaná Klausem, Topolánkem, Němcovou, Bartákem, Vondrou, Pospíšilem, Blažkem, Kalouskem, Nečasem, Schwarzenbergem, Peakovou, Gazdíkem atd., že krást, podvádět, korumpovat pro nás vyvolené je zcela v pořádku, přece proto jsme do politiky šli, není v normálních demokraciích možná, ale naopak je trestná a v právním státu, který samozřejmě nejsme tvrdě stíhatelná.
V tomto bohužel selhal i Ústavní soud, který se stal jen prodlouženou rukou koaliční vlády.

Orgány činné v trestním řízení musí reagovat na podněty občanů a řádně je prošetřit(tak jak jim nakonec ukládají příslušné právní předpisy), pokud se tak neděje a nebo dokonce evidentní trestnou činnost kryjí, stávají se spolupodílníky současného morálního a ekonomického marasmu v naší společnosti a musí nést i trestně právní odpovědnost.


Vzhledem k výše uvedeným okolnostem se domníváme, že tímto jednáním byla naplněna skutková podstata několika trestných činů a je potřeba postupovat podle trestního řádu.

1 hlas

ODS je ovšem zločinecka organizace. Z tohoto směru bych kandidaturu té modré slípky posuzoval.

4 hlasy

Němcová - okrasa? Němcová je maximálně silně přešminkovaný starý vývěsní štít.

11 hlasů

Mirka to zvládne. Ty její drobné krádeže už nikdo nevnímá .....

http://vtipy.netroof.eu/item/11695/kajicnice-mirka/

6 hlasů

Ale Alice, nebuďte tak nemilosrdná! Samozřejmě že může být Němcová OKRASOU každého OBLUDÁRIA, a čím jiným vlastně naše politická žumpa jinak je, ne?:-)))

4 hlasy

"ozdobou" každého kolumbária? (fůj, to jsem ošklivej :) )

2 hlasy

:-))) No, nepředbíhejte událostem, nikdo nejsme nesmrtelný, a tak i na tohle asi logicky jednou časem dojde... zatím Mirce dopřejte být hvězdou pouze v obludáriu:-)))

3 hlasy

:-))))

2 hlasy

Ale Alice, nebuďte tak nemilosrdná! Samozřejmě že může být Němcová OKRASOU každého OBLUDÁRIA, a čím jiným vlastně naše politická žumpa jinak je, ne?:-)))

3 hlasy

Ptala jste se mne včera, zda se Kalousek vyjádřil záporně k nominaci téhle husičky. Ano. Bezprostředně po "ohláškách".

4 hlasy

Zdravím a děkuji. Ono se všechno děje v takové rychlosti, že ještě než jsem z té diskuze odešla, už jsem to slyšela v rádiu.
Ale o pár hodin později už vykřikoval, že mu bude ctí, být s ní ve vládě a večer v UK už jí jen mazal med kolem h...y. Ti jsou opravdu neuvěřitelní.

5 hlasů

Však němcová bude dobrou loutkou,když tak najednou přestala kalouskovi vadit...:-)))

4 hlasy

Ano!
Tak 23 let po listopadových slavnostech je na pravici jediná přijatelná kvalifikace, že je asi jedinná, o které se neví, že by něco zásadního ukradla. To, že je to farizejský, servilní lempl, neschopný přijmout odpovědnost za rozhodnutí, která nikdy nebude ochotná udělat,je nepodstatné! Bůh s námi!

7 hlasů

Má prý jen jeden jediný škraloup s tím služebním autem, které synkovi dala k dispozici. Tak člověka napadá, jaké asi tuny másla mají na hlavách ostatní, ať už z ODS, nebo z TOPky.

4 hlasy

KSČM je nejslušnější strana v téhle politické žumpě a naděje pro slušného a pracovitého občana.

6 hlasů

Kde jste žil před rokem 89, že takto můžete mluvit? Nepracoval jste náhodou na UV KSČ?

0 hlasů

Asi jine politicke strany nez ty co jiz byly v PS neznate ze ?

1 hlas

Neznám je a nezajímají mě.

2 hlasy

Tak s timto pristupem se situace v CR opravdu nezlepsi..

2 hlasy

A proboha čím se jako zlepší, že nás budou tihle dál ždímat, okrádat nás a říkat nám, abychom se chovali zodpovědně? Už se proberte, tnehle systém jaksi nefunguje.

4 hlasy

Respektive doteď fungoval a doufám, že rozumní lidé se nenechají zastrašovat nějakou totalitou, když sami se díky těmto do finanční totality propadají. Bohužel, je ještě spoustu lidí, kteří mají médii vypláchlou hlavu a neumí samostatně vyhodnocovat situaci.

4 hlasy

Podle toho,jak se tady rudí křupani předvádějí,tak v ČR dávno vymželi gentlemani.
Všichni "chytří jako opice",ale chování řeznického psa.
Hluboko jsme klesli a rudooranžoví mloci mají pré.

1 hlas

nedávno ji čtyři roky řídil traktorista Miloslav Vlček
.......................................
Když tak ing Vlček a Němcová absolvovala pouze
Střední zemědělskou školu, tak se dá předpokládat, že řidičák na traktor má také!
A post premiéra je o řád výše, tak nepište kraviny!

3 hlasy

Socialistická vejška není nic moc.
Znám plno inteligentních lidí bez vzdělání a plno tupců s VŠ/Ransdorf,Filip,Grebeníček a možná i vy.
Někdo se přirozeně inteligentní narodí a někdo je hlupák i s 10 vejškama,To ví každé malé dítě mimo vás.

2 hlasy

Zato socialistická střední zemědělka (že by taky traktoristka?) je kvalifikace na premira:-)))

5 hlasů

Oprava: ...na premiera... A jak je to u vás s tou přirozenou inteligencí, Christiane? Kromě pózy nám ji tu nějak odmítáte předvést. Nebo, že byste měl pro ni taky jinou definici?

2 hlasy

Klausův papoušek, zlodějka rohlíků, protože na víc neměla odvahu, Topolánkův pucflek, Nečasův pucflek, vedoucí sněmovny, která svévolně, v zájmu ODS, porušuje pravidla o jednacím řádu, to je soudružka hlupačka Němcová, žena bez vlastního názoru, jen ten papoušek v kleci, co neustále dokola opakuje, co jej naučili.

6 hlasů

poslední dinosaurus a korytářka z ODS- strašně se mi nechtělo, ale já musím, já se musím obětovat, republika to potřebuje, muhehhehehe, proboha jak dlouho bude trvat to trapné divadlo, kdy se už celá ta kmotrovská mafie ODSSTOP09, ta morální chátra, odporoučí do pekel, je třeba radikálně změnit politický systéma a začít volit odborníky a schopné lidi, bez rozdílu stran ne gaunery, šmejdy a korytáře

12 hlasů

On to včera jeden politolog řekl dobe, žádná oběť se němcové netýká, protože po pádu vlády už by se ke korytu nedostala, tímhle postem může jen získat.

3 hlasy

Ano, to jste vystihl naprosto přesně - ONI SE TOTIŽ přece vždycky PŘEDEVŠÍM OBĚTUJÍ!:-))) Ale koneckonců, platí to i v trošku jiném gardu, že? I řada z nás, občanů, by JE VELMI RÁDA KONEČNĚ OBĚTOVALA!:-)))

2 hlasy

Němcová-nechápu.Tak jak se Topka snažila vyvolat dojem,že Kcharl nemá s vládou nic společného,tak se ODS snaží podat Němcovou jako superčistou. ALE,vždyť je pomalu 15 let ve vedení ODS a dlouho jako místopředsedkyně !Zase to zbaštíme ??

7 hlasů

Zenska se do tak vysoke politiky muze dostat pouze z dvou duvodu... bud s nekym pi....á, nebo se nechava vodit nejakym loutkarem...

3 hlasy

Tady asi přichází v úvahu jen ten loutkář. :-)))

2 hlasy

jeste jsem zapomnel na treti moznost, ktera plati pro vsechny.. a to je "dava do stranicke kasy hooodne velke penize"
Znal jsem cloveka (relativne bohateho) ktery se snazil prosadit v ODS... Aby se dostal na nejake slusne volitelne misto, stalo ho to nekolik milionu.... a tyto miliony, ktere to stoji, si pak chteji vzit uz jako politici zpet... to je problem ktery vede ke korupci... Dokud budou strany potrebovat pro svuj chod stovky milionu, bude tady korupce furt.

4 hlasy

Příspěvek dole o Ištvánovi je jako z filmu :-) .Ten člověk dokázal to o čem my jen plkáme na internetu a v hospodách.Postavil se koalici.Však také Blažek rozjel protiakci na jeho likvidaci.Sledujme to!

10 hlasů

no Nemcovou? to tam mohli rovnou nechat Necase.... Nemcova je loutka..

7 hlasů

Všichni jsme loutky,ale paní Němcová na rozdíl od vás významná.

0 hlasů

Otázka nominace Němcové mi připadá podružná. Zahraniční media trefně označují dobu po sametové revoluci u nás jako klausismus. Byla to doba maximálních krádeží, tunelování, oslabování sociálního státu. Kladu si otázku, zda tato doba končí. Náznaky tu jsou, protože získávání postů za změnu názorů, či kšeftování s poslaneckými mandáty se už hodnotí jako korupce a tím trestný čin. Zeman je proti předčasným volbám, protože předpokládaným vítězstvím ČSSD by ztratil podstatnou část svého vlivu na politickém kolbišti.
Blíží se konec klausismu? Toť otázka.

10 hlasů

Ona tak podružná není, Václave. Už teď (a to ještě premiérkou není) se odeesáci odvolávají na úctu k ženě. Věděli, koho tam dát, stejně jako to kdysi udělali s Filipiovou. Stejná taktika.
A ta Vaše otázka, jestli ta doba končí - myslím si, že ne. Je to jen začátek a hodně bude záležet na tom, jestli Ištván prosadí svůj výklad zákonů, nebo ho oni znemožní. Už teď je na netu spousta "vykladačů" těch správných definic. Je potěšující, že pan Přibil a pan Hekrdla tady na Týdnu, se pokoušejí lidi vzdělávat vysvětlováním použitých postupů. Jenže jak víme, tak většina diskutérů, kteří by se vzdělat potřebovali, nedokáže ani chápat text, jak pod glosami čteme opakovaně.
Na Zemana jsem opravdu zvědavá, ale bez velkých nadějí. Hezký den.

4 hlasy

Také přeji hezký den, paní Alice. Pokud bychom byli odděleni železnou oponou od okolního světa, pak by klausismus pokračoval dále. Určitou naději mi dává fakt, že na západ od nás se baví právními rozbory "experta na ústavní právo" Marka Bendy. Zeman si pravděpodobně nepřeje velký úspěch pánů Sobotky, Zaorálka a dalších, takže též žádné naděje.

4 hlasy

No, co si Zeman přeje, se dozvíme v pondělí. Pokud se rozejde se svými vlastními slovy před pár týdny a měsíci, tak by se dal převídat i jeho postup po řádných volbách. A to by nebylo nebylo nic radostného. Pak už by zbývalo jen aby socani ve volbách získali ústavní většinu, což je nepravděpodobné. Ale nebudeme předbíhat. I tohle rozhýbání těch s*aček za to stojí. Představte si, že před týdnem to bylo ještě udusané, jak parním válcem. Radujme se dokud je čas, i když to možná bude krátké:-)

3 hlasy

Tu korupci máme zdokumentovanou. Jako nikdy dřív, ujišťuje žalobce Ištvan
Pro server Lidovky.cz se vrchní státní zástupce v Olomouci Ivo Ištvan rozpovídal o kauze zatčených exposlanců ODS. Po jejich ponechání ve vazbě se objevily hlasy, že práce v dozorčí radě není tak úplně úplatkem, což ale Ištvan striktně odmítá. Podle něj se jedná o výhodu, a tedy znak trestného činu úplatkářství.

7 hlasů

nedůvěryxhodné jméno,nedůvěryhodný ksicht,nedůvěryhodné právní názory.Pracuje pro někoho mocného na zakázku a uvidíme ,zda ještě nebude stát platit odškodné žza neoprávněnou vazbu.
aktem zůstává,že na skutečné mafiány Ritig,Janoušek,Hrdlička tenhle chytrolín nemá a tak hloupou ženskou a její kamarády ,malé čudlíky stíhá.Je to srandovní pán,kterému se to hlavní vůbec nedaří a mafie se směje v Monaku,Na floridě,Na Kajmanech a celý svět se na účet Ištvána baví.

1 hlas

Nejlepsi je "k penezum se zatim nikdo nehlasi (smich)" :-D

3 hlasy

Správnej mafián to tak vždy dělá

1 hlas

Ten pán začíná vadit. Čtěte více o tvrdém muži, který zničil Nečase


Kdo je ten tvrdohlavý, nebojácný, pomalu a rozvážně mluvící olomoucký vrchní státní zástupce Ivo Ištvan, který položil vládu Petra Nečase, což se za tři roky nepodařilo levicové opozici, zhrzenému šéfovi Věcí veřejných Vítu Bártovi ani rebelům z největší vládní strany?

Kritizoval Veseckou a skončil
Ale známější je postoj vrchního státního zástupce Ivo Ištvana v kauze někdejšího vicepremiéra a šéfa KDU-ČSL Jiřího Čunka. Ištvan kritzoval jednání někdejší nejvyšší státní zástupkyně Renaty Vesecké a překládání kauzy Jiřího Čunka na pokyn politiků, až přišel o svůj post. Z funkce ho na návrh Vesecké odvolal někdejší ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil. Ale tvrdohlavý žalobce znalý práva se jen tak nedal. Čtyři roky se soudil, až se do svého křesla začátkem roku 2011 znovu vrátil. Na olomouckém zastupitelství dokonce krátce panovalo dvojvládí, než vypršela zákonná doby Ištvanově nástupkyni a předchůdkyni v jedné osobě Mileně Hojovcové.

Ivo Ištvan se dokáže postavit svým nadřízeným i politikům, pokud je přesvědčen, že je v právu. Svědčil třeba ve sporu tak zvané Justiční mafie, ve které několik justičních představitelů v čele s Veseckou a exministrem spravedlnosti Pavlem Němcem žalovalo bývalou nejvyšší zástupkyni Marii Benešovou za označení „justiční mafie“. Bojoval i proti plánu bývalé ministryně spravedlnosti v úřednické vládě Jana FIschera – Daniely Kovářové - zrušit pobočku v Brně a Ostravě.

Návrh reformy státního zastupitelství chce prý Ištvana zlikvidovat
Podle právníka Jiřího Vyvadila chce navrhovaný zákon o státním zastupitelství Ivo Ištvana zlikvidovat. Tím, že politici chtějí rušit vrchní státní zastupitelství, Ištvan by ve funkci znovu skončil. Zanikla by tak prý i autonomie moravského státního zastupitelství jako celku. „Přitom se ukazuje jako užitečná tehdy, kdy se v Praze dějí nějaké skutečně hrůzné věci. Přece to nemůže vyšetřovat někdo, kdo je s tímto prostředím spojen,“ podotýká Jiří Vyvadil, že pokud by zákon prošel, tak by veškeré pravomoce šéfa onoho specializovaného protikorupčního útvaru měla Lenka Bradáčová. Ale o tom, kdo povede speciální protikorupční útvar, ještě není rozhodnuto


Vyvadil je dokonce přesvědčen, že Lenka Bradáčová by timto způsobem jako její olomoucký kolega Ištvan nepostupovala. „ Já si nedovedu představit, že s touto razancí by šla také proti lidem z okruhu ODS a z okruhu premiéra. To říkám natvrdo a stojím si za tím,“ uvádí pro ParlamentníListy.cz právník Jiří Vyvadil, který je zřejmě přesvědčen, že reforma státního zastupitelství má jediný cíl: zlikvidovat nepohodlného olomouckého žalobce.

16 hlasů

Vrzněte tam ženskou!
Furt to říkám.
Jen a´t se k moci nedostanou mloci ze socialistickokomunistického lůzotvorného komanda.
Bůh chrań ČR před rudooranžovými mloky !!!
A´t žije etika,elegance,estetika a slušnost v podání dámy,jako je paní M.Němcová.
Zemane otevři oči!Přemýšlej!:Nepij!

2 hlasy

Kalousek snad má lepší vkus. A když už jsme u té okrasy, když vidím paní Němcovou v těch jejích vytahaných svetrech a jakoby s umaštěnými vlasy, tak vedle ní sousední Angela Matylda vypadá jako královna krásy. Holt eleganci paní Tatcherové nemá ani jedna z nich.

6 hlasů

Velká zkouška prezidenta.Ukáže se,zda jeho řeči o neschopnosti koalice byly pravdivé.

9 hlasů

Ano ,ukáže se zda je schopen otevřít oči,přemýšlet a nepít.
Tato koalice udržela deficit pod 3%,udržela nás při světové hospodářské krizi a máme svobodu.
Rudooranžové lůzotvorné komando si brousí zuby na kšefty .Zemane nepij!Přemýšlej! Otevři oči!o

0 hlasů

Mám takový dojem,že nalitý není prezident,ale někdo jiný.

7 hlasů

Budete zklamán.

0 hlasů

Jsem na to připraven.Jsem na Floridě a chodím na golf s Grossem.Povídá mi stále o ČSSD a svém vysokém sociálním cítění.S Paroubkem se usmířil i se Zemanem.Všichni mají rádi Aligátory a občas vyrazí na lov.
Prima.

0 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov