Předešel vyloučení
Poslanec Florián opouští ODS. Je to nedemokratická strana, tvrdí

08.08.2013 10:35 Původní zpráva Aktualizováno 08.08. 14:54

Poslanec Jan Florián ve středu vystoupil z ODS. V úterý odmítl hlasovat v souladu se stranickým usnesením proti vládě Jiřího Rusnoka a se svým partajním kolegou opustil jednací sál. Ještě večer byl vyloučen z poslaneckého klubu a předseda ODS martin Kuba i šéf pražské ODS Bohuslav Svoboda prohlásili, že oba rebelujcí poslance navrhnout ze strany vyloučit. Florián se brání tím, že ODS v současnosti není demokratická strana a vládne v ní teror.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Radek Soukup (3 hlasy) 08.08.2013 11:15

    V posledních letech byly v čele ODS samé zoufalé a tragikomické...

  • malo1 malo1 (3 hlasy) 08.08.2013 11:28

    Poslanec má hlasovat podle svého přesvědčení .... ( asi...

  • Jacques Clouseau (3 hlasy) 08.08.2013 11:13

    Florián je happy, škoda nevyužít jeho schopností v Čepru nebo v ČD.

  • Vlasta Smutná (3 hlasy) 08.08.2013 11:15

    Také mu mnohé slíbili za nepřítomnost. Skutečná odbornost.

  • Lubomír Vrtal (2 hlasy) 08.08.2013 12:29

    Názor na pana Kubu jsem si udělal naprosto jasný po jeho včerejším...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Ceska republika jde spolecensky, politicky a kulturne smeren kam by jit nemela. Ale zatim ji pritom tleskaji vlastni obcane. Vypada to, ze nevi co se vlastne deje.

0 hlasů

Ano, jde tam už 23 let a urazila za tu dobu dlouhou cestu...

1 hlas

Názor na pana Kubu jsem si udělal naprosto jasný po jeho včerejším "vystoupení" na Čt24. Pokud takovýto blbec je jeden z nejvyšších v ODS, pak jste pane Floriáne udělal správně.

2 hlasy

Slyšel jsem ho taky - a nestačil se divit. Tak zvrácená logika a naprosto opačný výklad reality... Nevěřil jsem svým uším. Nakonec je to vidět i na Kubově fyziognomii, která zde neklame. Stejně jako u Langra.

1 hlas

Zakomplexovaný, mstivý a frustrovaný synek opuštěné samoživitelky, podobný ožralému parchantu Gottwaldovi, zničí svoji mateřskou partaj, která ho vynesla, jako použitý nepotřebný kondom. Skončí stejně bídně, jako jeho buranský vzor, včetně vyhazovu z Maus-olea.

Pokrytecké Tanečky šamanských gottwaldovských „politiků“ kolem větší adresnosti politického systému:
Miloš Zeman např. navrhuje přímou volbu poslanců - avšak bez jakékoli zpětné vazby - a navíc ve velkém počtu záměrně rozdrobených obvodů, takže brzy bude poslance volit jen jeho vlastní rodina, i když on ovlivňuje životy milionů občanů, kteří jsou nuceni ho akceptovat. Podobně je to s jeho populistickým fondem pro snížení státního dluhu. Jen blázen nebo cynický a pokrytecký populista by do něj přispíval. V adresném a zpětnovazebním systému - každý zmocnitel (volič), který se dostane do vlastního individuálního debetu (nikoli dnešního 160 ti tisícového) ale dejme tomu několikakorunového - může si vybrat mezi možností vyčkat "ve vyloučení z voleb" do té doby, až schopnější spoluobčané státní pokladnu doplní i za něj - nebo z vlastní kapsy svůj konkrétní dluh státu vyrovnat a tím okamžitě opustit "trestnou lavici" a opět volit.
Existuje stručný a logický, na partajích nezávislý projekt adresné spoluvlastnické demokracie (nikoli však falešné, diletantské a klamavé tzv. „přímé demokracie“): v článku „Právní stát" na google:
http://www.inuru.com/index.php/spolecnost/organizace-spolenosti/324-pravni-stat-volby

0 hlasů

Demokrate, jistě občanský ! Až budete vědět o politikovi (nebo i partaji), který by dostal 33% hlasů z hlasů možných voličů, tak pak teprve můžete "paukat" !
"právního státu" se zhasnutými světly máme zkrátka dost ! !

1 hlas

Že mu to došlo až teď, po schválení restitucí a vůbec řádění Kalouska...

2 hlasy

Poslanec má hlasovat podle svého přesvědčení .... ( asi jak,kdy).Podle pana Pospíšila je jednání těch dvou poslanců nevyzrálost.Pak by stačil z každé politické strany jeden až tři poslanci - ušetříme.

3 hlasy

Tuším, že vy Ištvánovi opráci nepřiděláte.

1 hlas

V posledních letech byly v čele ODS samé zoufalé a tragikomické figurky. Třeba ten s vakuovou pumpou žonglující a na italských plážích se svlékající buran - soudruh podpraporčík Tupolánek. Anebo submisivní a stále hysteričtější moula, kterého vodila na špagátku jeho vlastní kunkubínská štětka - srandovní Petr Bezčas. Nyní vše směřuje k nechutnému a obludnému modrému orgasmu. K soudružce Němcové.

3 hlasy

Jidáš omlouvá své jidášství. Tak kolik?

1 hlas

Florián je happy, škoda nevyužít jeho schopností v Čepru nebo v ČD.

3 hlasy

Jooo on to tam nemel urcite jednoduche... pac velka zvirata mu nemohli odpustit ze se do PS dostal diky krouzkovani...

1 hlas

ono totiz byt nahore v kandidatce nestoji zrovna male penize... a diky krouzkovani se do PS dostali treba lidi kteri na kampan nedali ani korunu a nedostali lidi kteri na kampan zaplatili statisice... ale to je proste cely ten spatny system financovani politickych stran... melo by se to udelat uplne jinak

1 hlas

Zrovna tady bych problém financování neviděl. Je to zkrátka riziko podnikání, pokud si někdo pozici koupí ;-)))

0 hlasů

Moudrý člověk. Takové kádry budou potřeba.

1 hlas

Také mu mnohé slíbili za nepřítomnost. Skutečná odbornost.

3 hlasy




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 09/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov