Tah prezidenta
Právník: Zemanova vláda úředníků? Nelegitimní, pochybné

24.06.2013 12:06 Původní zpráva

Politici vládní koalice, která nyní vládne v demisi, zuří. Prezident Miloš Zeman totiž naznačuje, že nevyhoví přání stávající koalice pověřit sestavováním vlády místopředsedkyni ODS Miroslavu Němcovou.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Josef Novák (11 hlasů) 24.06.2013 13:15

    Ať už je Zeman takový nebo makový, jedno mu nelze upřít - není...

  • Jarda Horník (11 hlasů) 24.06.2013 12:10

    Právník: Zemanova vláda úředníků? Sporné, nelegitimní, pochybné. ...

  • Bandiera Rossa (9 hlasů) 24.06.2013 12:19

    Serte na detaily, profesore! Hlavně že ty zmrdy odstaví od koryta!

  • Jan Karel (9 hlasů) 24.06.2013 12:15

    ....kolik škod způsobila tato podivně sestavená vláda včetně dárku...

  • Přemysl Kadlec (7 hlasů) 24.06.2013 12:52

    Jinými slovy právník Kysela nám říká, že nesporná, legitimní a...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Koukám, že Červenka tady řádí jak Rudý džihád...
Dovoluji si připomenout, že za dvacet let existence První republiky vládla v ČR vláda, vzešlá z poslanců, pouze čtyři roky. Masaryk se s nimi nesral, nebyli schopni se dohodnout a tak většinou jmenoval úřednickou vládu.

0 hlasů

To je velký omyl. Zemanův postup je nejen zcela "legitimní", ale v podstatě i jediný rozumný.

http://honza73.blog.tyden.cz/clanky/6448/kdo-ohrozuje-demokracii.html

2 hlasy

Zvolením své soukromé vlády pro prosazení svých zlodějen se Zeman dopouští prezidentského puče jako byl ten v roce 48. Kde jste senátoři s žalobou na Zemana pro vlastizradu? Antle, Štěchu, Diensbiere....., budíček. Nebo mu ještě budete za tu prasárnu tleskat?

1 hlas

Žvásty.

2 hlasy

Zeman nechce vládu vzešlou z voleb, ale chce sám vybrat odborníky. Já se ptám, kdo jsou podle něj odborníci. Když si s volnou rukou sestavoval svou vládu, jistě chtěl taky nejlepší odborníky, že? Docela si na ně vzpomínám: ministr vnitra mašinfíra bez praxe Gross (budoucí miliardář), ministr financí Mertlík (hanebný prodej vytunelované Inv.a pošt. banky), ministr zahraničí ostudná figura Kavan-Kato, ministr bez portfeje a skandalista s udělováním víz Bašta, Karel Březina - ministr čeho - asi manekýn.., Jaroslav Tvrdík - ministr obrany a sběratel všech postů - všude končící skandály. Zeman prostě potřebuje zabezpečit své přátele - a ti budou skákat podle jeho not. Zeman už od opoziční smlouvy ukázal, že zásady běžného demokratického funkčního systému ho nezajímají. Zapomněla jsem na Palase, Svobodu nebo Davida? Vždyť je to jedno, Češi ztrácejí paměť velmi rádi a opakovaně už po staletí...

2 hlasy

Bláboly, milostivá, jen bláboly. Stačí se podívat na to, jak byla na konci jejího funkčního období hodnocena Zemanova vláda (viz. http://cvvm.soc.cas.cz/media/com_form2content/docu - ments/c1/a2835/f3/100104s_pi20827.pdf)a juknout na základní parametry a indikátory makroekonomického a sociálněekonomického vývoje. Nikdy tahle země neměla kompetentnější vládu, než byla ta Zemanova.

1 hlas

ale ale paní Dvořáková...jak jste jen mohla zapomenout na pravou ruku našeho zavirovaného prezidenta, pana Šloufa?..

1 hlas

Pravda, navíc Šlouf je věčný:((

0 hlasů

Paní Dvořáková, a co říkáte na hodnocení této vlády od nejpravicovějšího ekonoma Macha? Zajímal by mě Váš názor, souhlasíte s Machem?
Petr Nečas byl podle Macha rekordním zvyšovačem státního dluhu. „Žádná jiná vláda v dějinách České republiky nezvýšila státní dluh tolik. Státní dluh vzrostl během vlády Petra Nečase, za léta 2010, 2011 a 2012, o půl bilionu, tedy 500 miliard korun. Vláda Petra Nečase tak vytvořila třetinu veškerého dluhu od vzniku samostatné České republiky,“ upozornil Mach.

Mach též dodává, že Petr Nečas byl rekordním zvyšovačem daní a nikdo v dějinách České republiky nezvyšoval daně tak jako on. Daň z přidané hodnoty na plenky a další zdravotnické potřeby zvýšil z 10 na 21 procent. DPH u potravin, léků, tepla, vody, dopravy, knih zvýšil z 10 na 15 procent.

4 hlasy

Trochu od věci, ne? Když nedokáže Zeman jmenovat jiného premiéra k sestavení vlády dle rozložení sněmovny, má se urychlit cesta k novým volbám. Sestavit si své loutky je to nejhorší, co nás mohlo potkat... Ale většina lidí populistům radostně tleská..

0 hlasů

No, milostivá, právě tohle je jediná bezpečná cesta k co možná nejrychlejším předčasným volbám, pokud vám to ještě nedocvaklo. Poslanečtí koaliční kapříci by si jinak svůj vlastní rybník nevypustili....:-))))

1 hlas

Ne, není to od věci, pořád od Vás slyšíme jaká to bude hrůza, až nás začnou zadlužovat socani, a světe div se, Váš pravicový guru Mach to vidí poněkud jinak. A můžete mně říci, co brání této sněmovně jít rychle k předčasným volbám? Opozice je pro, ale imunitní koalice se drží zuby nehty s heslem, každý den s imunitou dobrý. Je to od Zemana geniální tah, protože tak sněmovnu donutí, ať se rozpustí a ta úřednická vláda bude vládnout pouze do předčasných voleb.

3 hlasy

Tímto krokem nikoho k ničemu nenutí, to vám ještě nedošlo?

0 hlasů

Současnou vládní koalici může obhajovat pouze ten, kdo je nějakým způsobem napojený na zdejší mafiánskou strukturu, jejichž chapadla se roztahují od komunální politiky až do nejvyšších ... vládních křesel, nebo mu zlodějský systém, kde jsou nejvyšší dobře placená místa ve státních a polostátních firmách automatickými trafikami pro korumpované poslance či zločince, kteří diponují diskreditujícími informacemi na rádo by "křišťálově čisté" politiky, nikoliv místy pro lidi s příslušnou odborností a vzděláním, přínáší jiné výhody .
Při své aroganci si ani neráčily tyto struktury všimnout, že právě to je důvodem strmého poklesu jejich popularity a populisticky to pan Kalous ek zdůvodňuje nepopulárními opatřeními , která však nejvíce postihují právě skupinu poctivých občanů této republiky, z jejiichž daní zmíněné struktury sají své neoprávněné zisky nestoudněji než veš zabydlená v psím kožichu.
TOP bohužel hlavou pana knížete včas nepochopila, že bude-li nápomocna dalšímu udržení se vlády této koalice, bude i na ni padat zodpovědnost za její zlodějiny a nešvary a původní nárůst preferencí po prezidentských volbách se změní v jejich strmý pád ...... dobře jim tak.

4 hlasy

nejak mnoho "pravniku a politologu", co kopou za dosavadni zlodejskou vladu..

strcte si je nekam!

3 hlasy

Vlada v demisi je pouze ta vlada, ktera pred tim cas vladla a byla alespon jednou legalizovana a legitimitovana minimalne 101 hlasy.

Urednicka vlada toto nesplnuje, protoze nikdy nedostane 101 hlasu. Tudiz nemuze byt dale v demisi.

Kdo tohle nechape, bude asi cesky levicak :)))) nebo prorusky president :))

4 hlasy

Přečti si ústavu, hňupe.

1 hlas

Cesi nemeli nikdy pro nedemokraticke zpusoby vytvareni statni moci daleko. Tak i ted je vlastni frust , vlastni neschopnost, vlastni nejistota daleko silnejsi nez ucta k delbe moci, nez ucta k ustave. Cesi jsou slaba trava ve vetru a jsou za kus zvance ochotni schvalit cokoliv. I to co prijde od opileho presidenta, ktery vstoupi do dejin jako president-lhar. Ze Zemana je cesky Krysar.

3 hlasy

Tahle vládní skvadra dlouhodobě podemílá legitimitu politického systému tím, že po tom veletuctu skandálů, z nichž každý by musel vést v kterékoli civilizované zemi k pádu vlády a k předčasným volbám, se držela vládních křesel jako klíště, ačkoli dúvěru ve vládu a PS nemělo v posledních dvou letech víc než 10-15 % populace a ačkoli si většina lidí už minimálně rok přeje předčasné volby. Zeman má z voleb demokratický mandát vládu "sejmout" a naštěstí ústava mu k tomu dává po Nečasově sebeznemožnění a odstoupení docela účinné prostředky.

1 hlas

Derbheit und Primitivität haben die Oberhoheit in den Massenmedien übernommen. Wenn man sich näher die Parlamentni listy ansieht, kommt man zu dem Schluss, schlimmer kann es gar nicht werden. Es darf sich auch keiner wundern, selbst der Präsident hat diesen Trend gestartet.

3 hlasy

To bude asi právnická plzeňská rychlokvaška , ne ? ...Součást kmotrovské ODS-ácké mafie .. hahaha

5 hlasů

Tak ! :-)
Přesně to mi napadlo. Teď novináři budou citovat kdejakého hovňouska, jen když bude oponovat panu prezidentovi

5 hlasů

Čeká od Zemana snad někdo něco jiného než model "Král a jeho rádcové"?

3 hlasy

Tak praskni ty rádoby právníku! Zločiny naší Trojkolky ale byly zřejmě legitimní dost, koukám, že političtí hochštapleři si nemohou zvyknout, že zřejmě nastoupil prezident, který sebou nennechá strkat, tudíž nelegitimní a pochybné bude VŠE co nepůjde zlodějským papalášům pod nos! Koukám, že i tenhle rádobyprávník si Spravednost představuje jako hloupou slepou hluchou a ochotnou husu na úrovni levné prostutitky, která se nechá ohnout každým gaunerem

6 hlasů

Ve zkratce:

Pokus odebrat volene vlade moc a s pomoci ustavnich klicek predat moc proruskym kruhum, alespon do pristich voleb. Bhem toho se pokusit udelat nezvratna rozhodnuti , jako bylo tenkrat s fotovoltaik.

4 hlasy

On někdo "volil" tuhle vládu, ty hňupe? Před třemi roky lidé volili poslance. Z nich ovšem velká část mezitím i několikrát změnila partajní dres a vládní většinu naposled tvořily tři strany, z nichž jednu nikdo nikam nevolil, a houf nezařazených poslanců, jejichž jediným zájmem je udržet si poslanecké koryto co možná nejdýl. Že do toho hnoje Zeman teď hodí vidle, je jen dobře. proto jsme si ho taky demokraticky zvolili, aby přesně to udělal.

1 hlas

Těch právníků a odborníků co zobou modré zrní ještě bude a každý bude lámat ústavu podle íčkovo not.

6 hlasů

Ať už je Zeman takový nebo makový, jedno mu nelze upřít - není hloupý. Při první příležitosti dokázal to o co se celá opozice snaží už tři roky - odstavit od koryt všehoschopnou bandu lumpů a vyžírků. Tedy za předpokladu, že vše proběhne tak, jak je naznačeno.

11 hlasů

Jak?
Tu policejní šťáru a ta obvinění snad zařídil Zeman?

2 hlasy

Možná Pavel....:-))))

Miloš se ale rozhodně chopil příležitosti, kterou mu svou hloupostí Nečas nabídl.

0 hlasů

OK, samozřejmě za víc než vydatné pomoci bohorovnosti a zdání vlastní nedotknutelnosti těch, co jsou hrůzou bez sebe, že o svá koryta přijdou.

1 hlas

Já bych to teda vzal...já jsem " kamarád se všemi v rozsahu celého politckého spektra"

1 hlas

Pokud má pan JUDr.Kysela pravdu, pak je evidentní, že naše ústava není v pořádku. Neboť Miloš Zeman je přesvědčen, že úřednickou vládu sestavit může. Tohle jsou konkrétně ty situace, které by měly být v ústavě dány jednoznačně. Ale jak vidno, nejsou a jejich výklad je na každém účastníku případu. To je, pro naši zemi, typické.

1 hlas

Ústava nění v pořádku, protože Zeman je přesvědčen, že něco může udělat? Zajímavá logika.

P.S: Aby Zeman mohl sestavit, vládu musel by sám sebe jmenovat předsedou vlády.

2 hlasy

Zeman to samozřejmě může udělat, udělá to a je moc dobře, že to udělá, protože pokračování té dosavadní noční můry proti vůli 80 % obyvatel až do termínu řádných voleb v roce 2014 je prostě nepřijatelné, šílené a nemyslitelné. Ústava k tomu dává Zemanovi prostor (a ne, že nedává) a Zeman má v tomto ohledu jasný mandát od voličů. Ne, že by se z toho mělo stát pravidlo, ale jsme v mimořádné situaci, která vyžaduje mimořádné způsoby řešení. A Zemanovo řešení je nejrychlejší způsob, jak tuhle agonii, kterou země prožívá ne týden nebo měsíc, ale minimálně poslední dva roky, na fleku ukončit.

0 hlasů

Navíc Miloši Zemanovi leží v žaludku ministři za LIDEM. Ustanovení úřednické vlády je elegantní způsob, jak tyhle vtěrky vyšachovat ze hry. Už samotná skutečnost, že je vůbec možné, aby se část poslanců nějaké strany odtrhlo od strany, za kterou byli zvoleni a založili si stranu novou a přitom zůstali v parlamentu nebo dokonce ve vládě, je jasný signál, že nejsme demokratiocká země. LIDEM nikdo nevolil a přesto jsou ve vládě. To je neuvěřitelné. Miloši, dej jim, co se do nich vleze. Vyjímečně máš mou podporu.

4 hlasy

..to je typické pro každou zemi, pokud se chce v Ústavou vyjebat...což je právě tento případ...Zeman by měl jmenovat Němcovou a počkat, co to udělá...to předpokládá Ústava..naprosto jednozančně..protože Němcová má deklarovanou většinu 101 hlasů..upozorňuji..deklarovanou..jestli to tak je, ukáže až hlasování o důvěře...

1 hlas

ale, ale, taky svérázný názor. Němcová je tam za stranu, která volby nevyhrála a její podpora by byla založena i na lidech, které nikdo nevolil viz jeden z příspěvků výše (LIDEM(: Takže Němcová je pro mě jako pro většinu lidí nelegitimní!!.

0 hlasů

Máte pravdu Pavle, jestli Zeman Němcovou nepověří, tak jedná protiústavně, resp. proti duchu ústavy. Co je nového v Rožnově, novináři už odtáhli?

1 hlas

..samozřejmě...oni tu byli na objednávku Nečasových mepřátel..dříve spolustraníků z ODS..které nečas rozpustil...tam byly totiž zjevně všelijaké zájmy , jenom ne zájmy ODS..taky se tam "kupovaly" hlasy za placení členských příspěvků a jiné výhody...

2 hlasy

Nelíbí se mi, že právník je vědma a už dopředu ví, co prezident udělá. Úřednické vlády jsou běžné. Navíc proč by měl jmenovat prezident stejnou vládu? Obmění nějakého člověka a bude vláda nová. Tak to udělal Klaus s Topolánkem a nikdo nekřičel nic o neústavnosti. Je to slušný způsob, jak přimět zákonodárce k rozpuštění sněmovny a novým volbám.

5 hlasů

nejlepším řešením jsou nové volby!!!nechci další pani čistou, nechci aby u nás vládli kmotři a mafiani z ODS a Kalousek!

7 hlasů

Zcela určitě jsou nové volby správným řešením....ale jestli si myslíte, že po volbách kmotři a mafiáni vládnout nebudou, pak jste ztratil paměť...ona totiž ČSSD pár roků vládla a projevovala se......á propo...komupak spíláte, když platíte účet za elektřinu?

0 hlasů

Ústavní právnik Kysela? jo tak tento právnik nosí logo ODS snad i na prdeli!!! jděte s tím buzíkem do haj..zlu.

5 hlasů

Nemáte pravdu. Je to docela seriozní člověk, jen vykládá zákon. To, že se nám to nemusí líbit je jiná věc, ale nejspíš má pravdu. Ovšem v našem státě je úplně běžné zákony obcházet, tedy i na takovéhle zákony se klička určitě najde. Kompetentní lidé by mu měli být za upozornění vděčni a na problém se připravit.

3 hlasy

Kdyby se členové současné vládní koalice nechovali jak Čingiz z Mongolska na dobytém uzemí, pak by ani prezident ani občané neměli jiné řešení, než čekat ještě skoro rok do voleb.

5 hlasů

Jinými slovy právník Kysela nám říká, že nesporná, legitimní a nepochybná by byla jen vláda, které by dala při hlasování o důvěře svůj hlas jakákoliv sebranka poslanců, úhrnem čítající více jak 100 hlasů.

7 hlasů

Cesi jsou z politickeho hlediska ten nejhloupejsi a nejodpornejsi narod v Evrope :)))) Uvidime jak dlouho jim to vydrzi )))))

2 hlasy

Doufám, že už to už moc dlouho nevydrží. Vlády zlodějů, korupčníků, lidí zneužívajících moc má každký plné zuby. Přichází rozum a snad se to tu vymete. Díky státní zástupci, díky policie. Škoda, že to nepřišlo dříve. Mohli jsme na tom být lépe.

5 hlasů

....řekl německý poskok , v německy mluvívích zemích známý spíše pod pseudonymem " ruksakdojč " - vy jste teda lidská troska - styďte se .

4 hlasy

Tak to vidíš, Lustigu. Kdybys neemigroval, mohli jsme být chytřejší a Evropě méně odporní.

5 hlasů

Pane Lustig,co jste za diskutéra?Používat urážlivá slova o nás,že jsme nejodpornější národ?Jste součást toho národa.Netuším,proč si nadáváte vlastně také.Nejste ve viroze?

5 hlasů

obávám se, že tenhle paprča je jen trapný placený diskutér, stylizující se do určité postavy, nadávajícíc na všechno a všechny, ale těžko to může být český emigrant pracujícícv Německu, jednoduše proto, že kdyby skutečně pracoval v zahraničí, neměl by čas smrdět na těchto diskusích, kde onanuje téměř pod každým článkem, on se stylizuje a my se tváříme, že mu to žééérem

3 hlasy

Přesně tak.

2 hlasy

..není..takto myslí většina emigrantů ve své frustraci...listopad 1989 jim totiže vzal jakýkoliv přívlastek političnosti....stali se prostě buď vyvandovalci (Auswanderer)..nebo přivandrovalci (Einwanderer)...jako např. Simir z Istanbulu ..nebo Ču - rap - Lin ze Šanghaje...ztratili také jakékoliv emigrantské dávky...

5 hlasů

:)))) hezky, kollaborante :)))

2 hlasy

:)))) hezky, kollaborante :)))

1 hlas

No vy jste zas nejhloupejsi diskuter na tyden.cz

4 hlasy

To je nervozity dopředu,nebo už bylo úterý 15 hodin?Jen by si měl každý vzpomenout, jak to bylo po posledních volbách do parlamentu.Jako nikdo nečekal preferování levice Klausem,tak se nemůže očekávat od Zemana,že bude podporovat již nechtěnou vládu pravice podporovanou "stranou" LIDEM.Vláda by měla být z odborníků nezatížených ideologií,nebo aby tam měl sedět vševěd z jakékoliv strany? A to jak zleva,tak zprava.Nebo každému je opravdu jedno,jak relativně krátký život prožije?Pokud ano,tak to je jiná.

3 hlasy

Těžko hledat odborníka nezatíženého ideologii. To by byl ten, který by hleděl na prospěch státu a všeobecný prospěch všech lidí. Dnes tu vládnou ideologie typu, že prospěch mohou mít jen nejbohatší úzké skupiny lidí, stát nic /ten se zadlužuje/ a lidi nic /ti to mají platit/. Myšlenka, že hospodářský rozvoj má být ve prospěch všech je dávána na pranýř. I to je nakonec určitý ideový směr.

3 hlasy

Souhlas,jen se domnívám,že profík odborné záležitosti zvládne lépe (pokud tím profesionálem skutečně je),než politik a tady jde o pouhý rok.( když už to jinak není žádoucí :-)).

2 hlasy

:))) nezatížený odborník..odborník nezatížený ideologií...:))) to jsem např. JÁ...KAMARÁD SE VŠEMI V ROZSAHU CELÉHO POLITICKÉHO SPEKTRA...

1 hlas

:-))))))

1 hlas

Pane Šimurdo zdravím,např.automechanik vám o stávajícím autě řekne,že má čtyři kola,pokud se dohodne klub,že má kol pět,tak zvednou ruku pro návrh téměř všichni.

1 hlas

Nejdříve mi to bylo divné , proč zrovna úřednická vláda , ale když jsem se dozvěděl o plánu na zrušení Olomouckého zastupitelství , bylo mi jasné , že strany napříč politickým spektrem hrajou o čas a protože všichni hříšníci od filcového převratu mají už tak nahnáno , budou dělat všechno možné , aby se jim to povedlo . Pán prezident to ví a ukázal jim prostředníček . Jen tak dál pane prezidente - úřednická vláda a pozavírat těch hajzlíků co nejvíc .!!!!

7 hlasů

A ze Fisherova vlada nikomu nevadila.... zajimave

3 hlasy

..Fišerova vláda ale měla podporu všech hlavních stran...

1 hlas

K tomu vedlo, ze se muselo rychle jednat, kvuli predsednictvi EU. Ted je to umele vyvolane za ucelem putsche presidenta. Chce predat vedeni proruskym kruhum.

2 hlasy

Kdyby se členové současné vládní koalice nechovali jak Čingiz z Mongolska na dobytém uzemí, pak by ani prezident ani občané neměli jiné řešení, než čekat ještě skoro rok do voleb.

2 hlasy

..vole starej emigrantskej, mi je např. účast komančů ve všech orgánech a na všech úrovních (i ve vládě) naprostý šumák...to, že tobě a několika jiným straší v palicíh únor 1948 je váš problém, ne můj...vole ..dnes je 24.6.2013...magore a jsme v NATO a EU...

5 hlasů

O tobe to vime, ze budes kolaborovat s kazdym. O to je to horsi ze jste zakotveni v evropskych strukturach a chovate se jako rusky muzici.

2 hlasy

umele vyvolane? me to teda neprijde... prezident rezignoval, coz vzdy znamenalo automaticky rezignaci cele vlady... najednou se tady hleda proc neco nejde a jde...

0 hlasů

premier ne prezident :-D

0 hlasů

Kysela chce rozvrátit ústavní pořádek v této zemi a tento člověk učí adepty práv.
Co může být horšího, než tento prokorupční slepenec s podporou seskupení LIDEM, které nikdo nevolil.
To zřejmě čekateli ,,profesury,, nevadí a korupce je zřejmě pro něho ,,ústavní zvyklost,,.

3 hlasy

Zakomplexovaný a frustrovaný synek opuštěné samoživitelky, podobný ožralému parchantu Gottwaldovi, blije do světa jménem stejné zdegenerované lůzy, která ho volila.

Nejzkorumpovanější jsou čeští stádovití voliči: za guláš a jalový slib čehokoli prodají svůj hlas komukoli.
Poměrný systém, založený na přibližně rovnoměrném zisku „standardně klauzemanovsky“ šarlatánsky získaných hlasů pro neautentické partaje, je nutno nahradit občanskoprávním adresným a zpětnovazebním systémem, z občany permanentně individuálně prověřovaných nejlepších zastupitelů - bez ohledu na jejich partajní příslušnost. Národní mužstvo se také sestavuje z nejlepších hráčů – nikoli „většinově“ z nejvlivnějších klubů a jejich bafuňářů, zajištěných finančně na čtyři roky. Každé jiné řešení je „falešný a prázdný“ šarlatánský trik.
„Nepartajnická politika“ (podobná nezávislé advokacii), na bázi občanského zákoníku založená, má reálnou a logicky zdůvodněnou šanci, a to univerzálně.
Všechno už tady jednou bylo – jenom zodpovědný občanskoprávní, adresný a průběžný volební systém na bankovně účetním principu dosud nikoli.
Nepomůže nic jiného, než úplná, obousměrná personální ručitelská adresnost a zpětnovazebnost volebního systému na voliče, včetně možnosti levného a voličsky osobně zodpovědného referenda i přímé volby kohokoli :
„Státy se prostě udržují těmi principy, na kterých vznikly“ (TGM).
Existuje stručný a logický, na partajích nezávislý projekt adresné spoluvlastnické demokracie (nikoli však falešné, diletantské a klamavé tzv. „přímé demokracie“): v článku „Právní stát" na google:
http://www.inuru.com/index.php/spolecnost/organizace-spolenosti/324-pravni-stat-volby
nebo:
http://www.knihy-a.cz/16196/pravni-stat-je-spoluvlastnictvi-obcanu-nikoliv-korist-politiku

2 hlasy

Casto jsem premyslel, jak provedou komunisti putsch, protoze bylo jasne, ze jako v roce 1948 uz to nepujde. A nyni se rysuje jedna takova moznost pod taktovkou opileho presidenta. Komunistum udela Zeman za ne tu spinavou praci . Ono to cele nebude mit velke trvani, ale za pokus to komunistum stoji. Dalko horsi je, ze to zastavi vyvoj na delsi dobu. Koruna pujde do kytek a zahranicni investice citelne klesnou a cesko ztrati notne na image.

3 hlasy

Ten puč nevedou komunisti. Vede jej právní stát proti zkorumpovaným politikům. To je podstatný rozdíl. Korupce, klientelismu, zneužívání moci, rozkrádání jsou důvody, proč země zaostává, nepřitahuje kvalitní ale jen spekulativní investory.

4 hlasy

Zeman dělá jen to, co prezidentům vždy radili na ruské ambasádě: musí nastoupit vláda dělníků a rolníků. Zeman to usmlouval na "úřednickou" vládu, ale chtěl poradit, co s parlamentem. Kiseljov mu po desáté vodce zašeptal do ouška, že ho má rozstřílet, jako kdysi Jelcin. Na to Miloš pokýval hlavou a zabručel: "Pusť vsegdá budět solnce!"

4 hlasy

Serte na detaily, profesore! Hlavně že ty zmrdy odstaví od koryta!

9 hlasů

Nejdříve exprt švec, teď exprt kysela a oba jsou to exprti z UK. Tady už chybí jen "katolická buzna" exprt prof. ještě nejmenovaný putna a Zeman nemá šanci. Jojo šmejdi, už se vám to krátí :-D

4 hlasy

....kolik škod způsobila tato podivně sestavená vláda včetně dárku církvím formou nespravedlivého zákona. To není sporné,nelegitimní a pochybné ??? Konec této vlády ihned je pro republiku nejlepší řešení!

9 hlasů

Právník: Zemanova vláda úředníků? Sporné, nelegitimní, pochybné.

Občané ČR: Nečasova vláda (i třeba bez Nečase) ? Sporné, nelegitimní, pochybné, rozhazovačné, protilidové a genocidní

11 hlasů

To asi bude právník jak z vystřelený z praku . Neskutečné , jak je hmyz najednou plný života .

5 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov