Státní rozpočet
Přebytek? Hezký trik, soudí opozice. Vyčítá málo investic

03.01.2019 15:56 Aktualizováno 03.01. 17:17

Vláda Andreje Babiše podle opozičních stran v době ekonomické krize nemyslí na investice a reformy, za přebytkem loňského státního rozpočtu ve výši 2,9 miliardy korun je řada faktorů, které kabinet nemohl ovlivnit.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • - - (5 hlasů) 03.01.2019 17:34

    Ty troubo ledvino z chlastu už máš opravdu vydlabaný mozek tak se už...

  • Guru Jára (4 hlasy) 03.01.2019 16:03

    "Opozice".....,proč to nešlo za vlád ODS,Lidovců a socanů?Jen závidí...

  • karel ledvinka (3 hlasy) 03.01.2019 17:25

    neslo to,protoze byla SVETOVA hospodarska krize.ta byla diky...

  • daniel Pink (3 hlasy) 03.01.2019 17:00

    prave ODSTOPKDU pri sve hruzovlade zastavila vystavbu vseho a s...

  • Václav Paternik (2 hlasy) 03.01.2019 19:50

    Je strašný číst tyto řádky. Nejhorší je, že když si člověk zapne...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky


Ostudná a již víceméně stále opakovaná "kritika" opozice, která ve snaze zastřít její neschopnost, když byla u vlády, blábolí a účelově zkresluje historii. Doufá, že lidí již zapomněli, jak se Ťok snažil vymanit ze závazků, které s Kapschem spáchala a které byly téměř nevypověditelné. Zapomíná, že za dobu jejího vládnutí nedokázala projekčně připravit k výstavbě prakticky ani kousek dálnice, který by se dal bez problém. začít stavět. Zapomíná, jak bezradně 12 let "řešila" - a nevyřešila -, ten kousek polí s jednou paličatou a umíněnou zemědělkyní.
Rovněž křik o neschopnosti ministra dopravy okamžitě začít stavět projekčně nepřipravené a zpackané stavby je jen blábolem s jedním cílem - zase o něco zpozdit výstavbu - prostě házet vládě klacky pod nohy s heslem "čím hůř, tím líp pro nás!"
Zapomíná, že teto vláda již zmodernizovala a téměř celou zdvojkolejnila železniční trať z Prahy do Č. Budějovic, že zprovoznila ten nekonečně se vlekoucí spor dostavby posledního kousku dálnice, aby konečně byla průjezdná jako celek. Zapomíná na zpackaniny bývalého ministra dopravy Bárty, zapomíná na dopravního "specialistu" Řebíčka, - specialistu? - no, spíše specialistu na "malou domů" a to nikoliv malou.
Dalo by se toho uvést mnoho, úsměvné nebo k vzteku, jak se to vezme, jsou křiky o tom, "vezměte dětem a penzistům slevy na dráze", která tam stejně jede a když poveze pár lidí navíc, vlak to nepozná a náklady nijak nestoupnou.. I taková ubohost, jako dlouhá diskuse o tom, zda by dětí měly mít obědy ve škole zdarma nebo jen některé - na to by musel vzniknout asi specielní úřad, který by stál provozně určitě víc, než kolik by stály ty obědy pro děti..
Ale opozice by měla další vítaný důvod křičet, jak "šíleně" roste administrativa.
Zcela ticho je o jednom z "úspěchů" opozice - plýtvat penězi na provoz parlamentu vyvoláváním různých obstrukcí a planých diskusí, kdy se stejně nic nevyřeší, jen se poslanci zviditelňují v TV.
Ticho vládne i o tom, že stavební zákon se povedlo opozici - tehdy vlády - díky KDU shodit jen proto, že vznikl spor, jestli mají řeky a rybníky spadat pod stavební zákon nebo pod nějaký specielní. Blbost na první pohled . jestli stavím mrakodrap nebo rybník. je to stavba a bezesporu pod stavební zákon patří. Ale dnes vítaná příležitost pro opozice ke křiku "Ta vláda neumí nic postavit" Opozice to neuměla taky, ale o tom se mlčí....
Vyhazování peněz oknem díky obstrukcím opozice kvůli EET - Nikdo z vás se nesetkal s obvyklým dotazem řemeslníka, který něco u vás spravoval: "Chcete to s účtem nebo levněji bez papírů?"
Opozice křičí, že to zatěžuje malé podniky - ano, ale zavinily si to samy vlastní zlodějnou. Co udělala opozice pro to, aby velké firmy danily své zisky v tom místě, kde pracují? Zcela nic!
A tak opozice jen křičí, že je všechno špatně, že se vyhazují peníze všude jinde, jen ne v parlamentu - vždyť vyhazovat peníze pro to, aby se páni poslanci mohli ukázat, jak pracují, přece není vyhazováním peněz? Přesto nám neustále opozice vnucuje "liberální demokracii", která ukazuje stále více lidem, že je to způsob, jak těm. co mají málo, ještě něco z toho mála sebrat a těm, co mají víc, to přihrát.
Ale už dost, když slyším ty "lepšolidi", vypínám nestrannou Českou televizi, jedinou, která prý nelže a proto prý jí musíme věřit, že peníze, které jí musíme za to platit, utrácí správně a s rozumem. Jen nám do toho jaksi nic není......
No, korunu všemu dal Kalousek - ta největší ministr financí všech dob, počínaje Přemyslovci, dnes již zapomenutá nula, která se občas vetře do diskuse, a plácá, a plácá!!! Pochopitelně nesmysly, které ani za tuhle zmínku nestojí.

0 hlasů

Lidé politice ekonomice nerozumí a politici je mohou tedy snadno oblbovat.
např. Vláda v době prosperity má stát.rozpočet v minusu,rozhazuje,neinvestuje.
Veřejné finance státu jsou v plusu, i když její část státní rozpočet v mínusu,
těžko se dají odhadnout a plánovat dotace z EU. Ekonomiku to dost pokřivuje.
To lidem straničtí experti Skopeček, Kalousek aj. ovšem pravdivě nevysvětlují.

Stát.rozpočet za 2018 opět + 2,9 miliard.Chvála prosperitě Česka a vládě.Přesto
se od opozice jako celku pochvaly vláda nedočká. Na to jsme zvyklí. Hanba jim.

1 hlas

hlavne to chce neoblbovat.prosperita s konanim vlady nema NIC spolecneho,naopak prosperitu mame na vzdor vlade,na truc.prebytek by mel byt vyssi.bures neplni sliby,utraci moc na ourady,nerusi ministerstva a senat.to je v nedohlednu.ale jede do indie.doufam,ze tam vyjedna navrat cikanu k nim domu.jinak by byla cesta zbytecna.

0 hlasů

Jediny prebytek je v mnozstvi politologu .

0 hlasů

Je strašný číst tyto řádky. Nejhorší je, že když si člověk zapne žumpu ČT, nebo i některé další televize prolézající zadel demo žumpě, tak každý den tam bleje buď bruselskej bukanýr homokláda Pospišilka, nebo ta od zlodějský ODS nastrčená brněnská loutka, profesor Fialka. Tyhler dvě hov@da dnes a denně poslouchat, jak pomlouvají a kritizují každý krok vlády je strašný. Nejvíc je dnes sr@lo, že přebytek statního rozpočtu by se za jejich vlády rozkradl jako vždy a bylo by po starostech.

2 hlasy

Článek pojednává pouze o tom, co cintají představitelé opozice, fakta nejsou uvedena žádná...
Zkuste tento odkaz, to je jiné kafe...
https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/vlada-podle-opozice-nevyuzila-rust-k-investicim-a-reformam/r~85cd021c0f7111e9b9390cc47ab5f122/

0 hlasů

Státní rozpočet skončil v přebytku 2,9 miliardy a víte proč lidi,no protože není u koryta demožumpa s Fialou v čele by to dávno rozkradla a o to jim jde.Ta modrá banda jen řve,ale žádné konkrétní nápady jak to ještě zlepšit nemájí,jen Fiala zbytečně mlátí hubou,kritizuje a v palici má kulové.

1 hlas

Že by a předešlá vláda, ale tam byl ministr financí a potom premiérem přece také Babiš...!

Tak ať drží zlodějská opozice ODS, TOPka, ČSSD a další darmožrouti tu svoji prolhanou hubu...!

1 hlas

Pane Fialo, už z té konzervativní hlásné pravicové popelnice raději nevystrkujte hlavu. Prostudujte si výsledky vlád ODS a jejich přínos občanům ČR!!
Tyto "EXPERTY" včetně Kalouska poslouchat je zážitek.Umí jen krást,lhát a kritizovat.Za 25let i v době krize investovali,ale nic nepostavili,likvidovali a stahovali na své soukromé ůčty zloději....Filala zapomě asi na porcování medvěda z dob totality ODS a Kalouska

2 hlasy

Fiala/ODS konzervativní a pravicoví? Vy vtipálku.

0 hlasů

prave ODSTOPKDU pri sve hruzovlade zastavila vystavbu vseho a s priblblymi novinari z CT nas nonstop strasila Reckem Zastrcte si sve tupe slizke pravicackehe mozkovny do pisku

3 hlasy

"Opozice".....,proč to nešlo za vlád ODS,Lidovců a socanů?Jen závidí a jsou vzteky bez sebe,dupou nožičkama,škoda jimi nezadupou naposledy!

4 hlasy

A nemyslíte si, že k tomu poslednímu zadupání můžeme přispět všichni v příštích volbách? Jinak naprosto souhlasím s převažujícím míněním diskutérů zde, že ona. "demokratická" opozice (podle toho by ostatní strany v parlamentu nebyly demokraticky zvoleny - (jsou prý vše jiné, než demokratičtí - tedy podle oné samozvané "demokratické"), je nevolitelná. To ovšem právě proto, že snahou změnit výsledky celostátních voleb ve svůj prospěch, přestože pohořela, se právě dnešní opozice stala nedemokratickou. Ostatně on to je jen jakýsi slepenec názorů - ODS s máslem na hlavě a s podporou kmotrů, Piráti- kteří neví co dál..., jen přizvukují a plácají převážně nesmysly, SPD - která by ráda vládla, ale nějak to neumí prosadit u voličů, KDU,- strana všeho a všech, jen když alespoň na ni nějaké to vládní křesílko zbyde, Vždyť co od ní chcete, má na to právo, - dnes již málokdo si vzpomene, že dávná strana t.zv. " Lidová" měla od únpra 1948 v první Gottwaldově vládě ministra zdravotnictví - opilce a děvkaře - katolického kněze Plojhara a později i další, STAN - strana starostů, co se nestarají o starostování a "dělají politiku", strana "nezávislých", kteří nezávislými právě onou závislostí na STAN se stali na ni závislými, a koruna všeho TOP09 - strana "převlékačů" kabátů v čele s předsedou, jehož heslem je: "Vše, co jsem dělal, dělal jsem rád, hlavně když mi to sypalo" a který v zoufalství nad nepřízní voličů nastrčil za sebe takovou malou, směšnou figurku, když již blekotání rakouského knížete jaksi nestačilo.

Tak, vážení voliči, co si myslíte, že vám tento "demokretický" slepenec dá? Jen předvolební sliby, nic víc! Ale protože žijeme ve státě obecně demokratickém bez dalších slovních :"vylepšení", volte si koho chcete, je to vaším právem, ale následky si ponesete nějaký čas sami. Že byste snad již zapomněli, jak to ex-vláda Topolánka EU osladila? Dodnes se v tom "sladidle" hrabe policie a soudy! Že byste již zapomněli, jak ex-vláda Nečasova svěřila vládu tehdejší konkubíně předsedy vlády, který dělal předvolební agitaci dvěma síťovkami v rukou?? A zvítězil! Dnes sice občas chodívá a s manželkou ruko v ruce po soudech a možná ještě nějaký čas bude. Ale co jeho vláda udělala pro nás, občany tohoto státu? Snad jen to, že s ostudou odešla do zapomnění.
Naletěli jste tehdy, máte právo naletěẗ znovu příště - jak je vidět, stačílo tehdy k volebnímu vítězství mít dvě siťové tašky s několika balíčky čehosi před TV kamerami! Budou příště stačit dvě nebo snad jen jedna?

1 hlas

plni bures predvolebni sliby?neplni.utraci vic na ourady nez kdykoliv pred tim,a to mame diky pocitacum zamestanost na ouradech OMEZIT.take cesty za hranice a vyuzivat tele-konferenci, i s indii,ne?hlavne neoblbujte a zadejte o zruseni senatu a nekolika ministersteff.shalom.

0 hlasů

neslo to,protoze byla SVETOVA hospodarska krize.ta byla diky rizikovym hypotekam v usa.zavedenymi soudruhy semity zid-nazi barney frankelem a jeho milovnikem z fannie may bernie mosesem.ted mame konjunkturu diky fraking,usa je #1.v tezbe ropy svetove,zasluhou george mitchela.a zvolenim trumpa prezidentem.blby bures s tim nema nic do cineni.ale mel by setrit a zacvaknout dluhy.tim by zvysil zivotni uroven fsech.levne obedy a doprava tomu nepomuze.je to podfukarsky BLB.

3 hlasy

Lehni na hadr nádore

0 hlasů

ja jsem hned vedel,ze to bude pro vas dva burany moc slozite.a i pro vic mesugenu.vyvratit nemuzete,tak skuhrate KRAVINY,ajnstajni.cha,cha,cha!shalom.

0 hlasů

Vážení, t.zv. ledvinka není nic než tak 10ti-letý pitomeček nebo něco tak na myšlenkové úrovni žáka obecné školy.
Co s ním? jedině ho ignorovat a na jeho pitomosti nereagovat!

0 hlasů

Ty troubo ledvino z chlastu už máš opravdu vydlabaný mozek tak se už na to blemcání vy--r když neumíš psát česky tak se přihlas na doučování.

5 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov