Záchrana eurozóny
Senát se obul do Klause: Podepište dodatek "Lisabonu"!

06.12.2012 10:43 Aktualizováno 06.12. 10:54

Senát vyzval prezidenta Václava Klause k tomu, aby "neprodleně" podepsal doplněk lisabonské smlouvy, který umožní vznik nového záchranného fondu eurozóny - Evropského stabilizačního mechanismu.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • František Rudl (51 hlasů) 06.12.2012 13:18

    pokud nazýváte to, co soudruh klaus dělá, zdravým rozumem, tak potěš...

  • Josef Lustig (44 hlasů) 06.12.2012 11:53

    Cuba byla bordelem Ameriky a Cesko je panoptikum Evropy.

  • Josef Lustig (41 hlasů) 06.12.2012 11:10

    Stale casteji probiha pomyslna delici cara ne mezi dobrem a zlem,...

  • Josef Lustig (38 hlasů) 06.12.2012 12:23

    Bez EU, bez USA by Cesi byli stale jeste celedini Ruska. Jezdili by...

  • Pavel Zahradník (23 hlasů) 06.12.2012 11:12

    Neskutečné, jak ústavní soud dokáže pošlapávat ústavu. Nechápu, jak...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Protoze v Cechach nei mozno sehnat do funkce presidenta duvery hodnou osobu, mela by ustava obsahovat neco jako "Reißleingesetz" , takovy paragraph k ukonceni funkce z duvodu nezpusobilosti. Ono je tezke takovy zakon ukotvit v ustave, ale jeho existence by vyresila mnohe problemy. Kdyby meli ve dvacatych letech v Italii Reißleingesetz, mohli Mussolini klidne utopit ve Stredomori a jeste by si mnohe usetrili. S Klausem je to to same.

Reißleine= lanko na otevreni padaku , lano za ktere se zatahne v dobe nejvyssiho nebezpeci :))

4 hlasy

Až se někdy uklidní boje o moc na domácím hnojišti, tak snad zbude čas i na dobro země. Dodatek smlouvy není žádný jednorázový příkaz, ale je velmi dobře propracovaný. Jeho základní "holá" verze z léta 2011 už byla několikrát upravována a dolaďována ku prospěchu věci. Téměř nikdo ze zde diskutujících neví o co v Luxembourgu jde, ale kdo nevidí v EU nepřítele, jako by ani nebyl. Pokud se Evropa nemá rozdělit na třírychlostní, tak by Česko mělo urychleně podepsat. Hledači třetích cest úspěchy nesklízejí...
Polská politická scéna, která v mnohém až příliš připomíná tu českou, má naštěstí evropské záležitosti prioritní. Dodatek je Poláky podepsán již od února 2012.

7 hlasů

Odpovídá: Jiří Dolejš Předvolební manévry 6.12.2012 7:59 - V přímé volbě mají velký vliv na rozhodování voličů média. To je fakt. Doporučení osobností či stran mohou být různá ale buď si to srovnáte sám a nebo dáte na někdy spornou reklamu.. Když už KSČM nenavrhla vlastního kandidáta, chce doporučit toho levicovějšího z navržených. I nestraníci či jinostraníci mají právo se vyjádřit - to jim nelze upřít. Ale o doporučení KSČM rozhodneme my. To je naše odpovědnost, na můj vkus už odkládá až příliš. Za tím jsme svědky pochopitelných manévrů jendoltivých táborů - ale vezměmew rozum do hrsti. Rozkročit se z prava do leva je možná, ale někde by měl mít člověk základ. A tyhle volby jsou snad i o změně dosavadní politiky. Za svého Diesnetbiera se přimlouvá ČSSD se kterou jsmev koalici v 9 krajích - za Zemana vedle Remka který mluví sám za sebe se přimluvají i takoví lidé jako V. Klaus či M. Štěpán. Zeman má samozřejmě delší politický živopis, ale je v něm i jeho jestřábí postoj k zahraniční politice. Pokud je prioritou součinnost levice jako síly která dominuje v současných preferencích a která je důležitá pro vyvážení pravicové koalcie peněz, tak by měla být orientace zřejmá. Důležité bude až sčítání hlasů v 1. kole, které ukáže jak se podařilo či nikoliv rozptýlit hlasy voličů

0 hlasů

Pane prezidente nepodepisujte, ať si toto dílo vezme k srdci některý z Vašich brzkých následovníků.

3 hlasy

V tomto smutném a tragickém EU příběhu s názvem " ESM " by rozhodně stálo za to vážení přátelé zamyslet se hluboce nad tím koho vlastně má , nebo bude ten g-fond zachraňovat a proč .

4 hlasy

Bez EU, bez USA by Cesi byli stale jeste celedini Ruska. Jezdili by si do Kremlu pro pokyny jak terorisovat sve vlastni obyvatelstvo. Tolik k minulosti.

V soucasnosti by CR byla bez EU politicka a ekonomicka hromada sute, jaka si prekazka v centru Evropy, ktera se musi objizdet.


Clovek se bavi, kdyz cte ty fundovane navrhy a prani :)))

38 hlasů

opravdu? a jak nam USA nebo EU pomohla od otrzeni se od ruska?... Mimochodem EU se snazi presne o to o co se snazilo Rusko pomoci RVHP

4 hlasy

Nesnaží se. My už dávno jejich čeledíny jsme. Lustig je jen kašpar co se snaží strašit Ruským bubákem, abychom to čeledínství z druhé strany ochotněji přijali. A tak jsme levnými dělníky, spotřebiteli zboží s integrovanými kurvítky a nadšení konzumenti propagandy velkého bratra. A Lustigové se samozřejmě baví. A budou se bavit tak dlouho dokud nedostanou pořádně přes čuňu. Jako už ostatně v minulosti několikrát zaslouženě dostali !!

6 hlasů

A co takhle nepodepisovat ani nevetovat--to by v tomto případě našlo?Ani ryba -ani rak,to je pro něj stará vesta.

3 hlasy

Potvrzení toho, že celosvětový systém založený na korupci, podvodech, spotřebě a chamtivosti je nereformovatelný a vede zákonitě k děsivému zadlužování a ekonomickému krachu.


Že to jde i jinak, ukazuje např. Island:

http://www.youtube.com/embed/xXekFsv-NuY

6 hlasů

v tomto se socany velmi souhlasím, ovšem podrážejí si tím nohy u svých supermoudrých voličů, kteří se přesouvají do ještě horších končin levicové sebranky(ksč) a do korýtkářské pravicové ods, škoda, že se neumí čssd domluvit s normálními stranami a musí lovit soudruhy

2 hlasy

Senát se může obouvat do koho chce.Jiná věc je jestli tu zbytečnou a drahou instituci bere někdo vážně.Prezident Klaus je jednou z mála osobností v Evropě která si uchovala zbytky zdravého rozumu.

16 hlasů

pokud nazýváte to, co soudruh klaus dělá, zdravým rozumem, tak potěš pánbůh. zbývá už jen drát kolem země, výjezdní doložky, celní prohlášení, potvrzení uličního výboru, že jste loajální občan, doporučení roh a můžete držet hubu a sedět doma na zádeli.. bravo někteří češští "myslitelé" formátu klaus. evidentně si přejete návrat dobrého soudruha, který vám zaopatří práci, bude se o vás a vaše děti hezky starat, vy sice budete vyrábět šunt, v regálech budete mít občas prázdno, zadní části si budete zaopatřovat jedinným vydávaným periodikem atd. ale to přece nevadí, hlavně že vyrobíte více oceli, sice nepoužitelné ale bude jí hodně, na hlavu než usa atd. takže vám přeji hodně úspěchů na cestě do pekel.
fr

51 hlasů

Promiňte,ale nazvat Klause soudruhem může jen zlý člověk nebo nějaké zblblo.To co mi podsouváte si rozhodně nepřeju.V Evropě už 11let pracuju,protože místním se tak nějak nechce už dělat.Rozhodně Evropa podle Klause,tj Evropa volné hospodářské soutěže a ne Bruselský přeregulovaný superstát,by byla hospodářsky mnohem dál než dnešní byrokratický moloch.Jo a k tomu drátu kolem země máte svým myšlením mnohem blíž než já,bohužel to jen nevidíte.

2 hlasy

pro vsechny milovniky EU... puste si WIKIPEDII a zadejte RVHP.. schvalne jestli vam to neco pripomina...

7 hlasů

Cuba byla bordelem Ameriky a Cesko je panoptikum Evropy.

44 hlasů

A ty jsi Lustigu obřezanej imbecil. Akorát nevím jestli máš obřezaný péro nebo jenom mozek.

6 hlasů

Klaus jen vychytrale kličkuje, protože podpisem může jeho a jeho partu dohnat minulost přes mezinárodní právo, protože náš právní systém je naprosto paralyzován.

7 hlasů

NEPODEPISOVAT ! Nic není horšího než současné pokusy šílenců ve vedení EU. Federalizační proces je cestou k centralistické diktatuře ne nepodobné té bolševické. Výsledky hazardu s Evropou už jsou vidět nyní. Už nyní vidíme kam vede slučování ekonomicky nevyvážených subjektů. Federalizace, společná fiskální politika a centralizace řízení nezbytně povede k naprosté katastrofě. Tento proces je nutné zastavit za každou cenu jinak nás budou naše děti proklínat.

20 hlasů

a Lisabonska Smlouva je davno mrtva smlouva.. nebot se nedodrzuje...

5 hlasů

Ne tak docela, bohužel. Dodržování se dá vynutit a to je významná nevýhoda pro toho, komu z těch nesmyslných pravidel plyne nějaká nevýhoda. Že ČR je v mnoha směrech LS znevýhodněna je zřejmé. Smlouvy a nařízení v EU vytvářejí psychopati a je třeba využít každé možnosti se jim bránit.

6 hlasů

dodrzovani se vynutit da... ale tu smlouvu nedodrzuje samotna EU (rozumej Francie/Nemecko)

6 hlasů

Německu a Francii EU patří. Proto oni nikdy nic dodržovat nemusí a ani nebudou, ale vše budou důsledně vymáhat po všech ostatních a zejména po nás.

0 hlasů

Zrušme senát!

5 hlasů

To fakt nikdo nevidi... jak se misto do RVHP a rukou Ruska ritim do uplne stejneho zverstva akorat na druhou stranu ?

10 hlasů

Vašku, prosím, nepodepisuj!

20 hlasů

Neboj, tohle přání se Ti splní :-)

1 hlas

Neskutečné, jak ústavní soud dokáže pošlapávat ústavu. Nechápu, jak přišli na to, že prezident má povinnost bez zbytečného odkladu podepsat, když nic takového mu ústava neukládá. Soudci asi zase jednou měli nějaké zjevení...

23 hlasů

stačí si přečíst ústavu. ale to byste asi musel umět číst. ono na vumlu se tohle nikdy asi neučilo, co je to ústava, což? tu soudruzi taky nikdy nepotřebovali a neuznávali.
fr

18 hlasů

Františku, můžeš citovat z ústavy, kde je tato povinnost napsána, já to nenašel.
Dík
Špacír

1 hlas

Bylo by třeba tu bandu senilních důchodců a darmožroutů rozehnat!

6 hlasů

...neskutečně drahých senilních důchodců a darmožroutů .!

1 hlas

Stale casteji probiha pomyslna delici cara ne mezi dobrem a zlem, mezi dobrymi a zlymi, stale casteji probiha tato cara mezi blbcem a blbcem. A jak se zda , neni sily, ktera by tomu zabranila.

Klaus je jen viditelny sublimat problemu jejichz pohyb smerem ke kraji propasti je velmi pozvolny, plizivy. Tam kde chybi selsky rozum, tam neni zachrany.

41 hlasů

A na kterou stranu blbců se řaděj on Lustig ?

8 hlasů

Die Mühe musst Du auf Dich nehme um es heraus zu finden. Wenn Du dann so weit bist, teile es mit mit, ich will lachen das ich in die Schenkel klatschen muss. Übrigens, die Trennlinie, die hast Du in Deinem nutzlosen Leben nie bemerkt.

0 hlasů

...na tranu dvouvaječných bílkovin a haďátek .

1 hlas




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov