Schůzka s ministry
Věci veřejné nevylučují podporu Rusnokově vládě

22.07.2013 12:42 Aktualizováno 22.07. 14:15

Ve většině programových bodů je mezi vládou premiéra Jiřího Rusnoka a Věcmi veřejnými shoda, řekli po svém jednání novinářům předseda kabinetu a lídr VV Vít Bárta. O tom, zda Bártova strana úřednický kabinet podpoří při sněmovním hlasování o důvěře, se však rozhodne až po jednání stranických orgánů a poslaneckého klubu, který Rusnok slíbil navštívit. Zástupci VV se zase chtějí sejít s některými členy kabinetu.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Jiří Fejgl (4 hlasy) 22.07.2013 13:39

    Ale hlavně, že už není ministrem ta věčně vožralá cisterna, Miroslav...

  • Jan Groha (4 hlasy) 22.07.2013 12:58

    Pisklavý podvodníček bojuje za koryto.

  • Ota Nik (3 hlasy) 22.07.2013 13:54

    Nejsem voličem VV, ale faktem je, že to byl jedinej borec, kterej byl...

  • Jacques Clouseau (2 hlasy) 22.07.2013 13:27

    :-) Podvodníček? Spíš fízl a vyděrač... Ale o koryto jde až v první...

  • ou_ JSP (2 hlasy) 22.07.2013 15:11

    ...musí Tě Vítek Bártů hodně dobře platit, když si dáš práci se...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Dobrá zpráva je ta, že VV v každém případě se stanou malou a ještě menší stranou, maličkou straničkou kde nula je obrovské číslo.

2 hlasy

To je dobrá zpráva pro zaslepené příznivce jiných stran. Pro nikoho jiného.

0 hlasů

Ale hloupost. Proč by měli být malou a ještě menší stranou? Chápu, že se nás všechny o tom snaží přesvědčit média a že se nás hlavně snaží navést k tomu, abychom byli proti nim, ale naštěstí ne každý na to skáče - a osobně znám kupříkladu poměrně dost lidí, kteří oceňují, že Věci veřejné jsou aktivní stranou, že i v těch několika lidech (v porovnání s jinými stranami, které jen škodí) prosazují pozitivní změny a ti lidé taky vidí, že většina špíny, která se ve směru Véčkařů vynoří, je uměle vytvořená a naprosto nesmyslná... Bohužel, ještě stále u nás nejsme schopni přijmout lidi, kteří se opravdu snaží o něco jiného, než jen o koryta - nevěříme, že takoví existují, a pak když se jich mocní snaží zbavit, protože jsou pro ně nebezpeční, skočíme na vše i s navijákem. Nezbývá než doufat, že se najde víc takových, kterým to vše dochází...

0 hlasů

Mám dojem, že na naviják skáčete vy, ale mohu se mýlit a doufat, že Bárta to nemyslel vážně s desátkami pro něj a firmu ABL z politických funkcí, že ABL nikoho nesledovala a nesleduje, že Bárta, Skokan a jiní jsou čestní a poctiví lidé, ale vážně o tom pochybuji.

0 hlasů

Neskáču, nebojte. Dávno jsem se osvobodila od mediální manipulace a snažím se na to dívat svýma očima. Věci veřejné jsem nevolila, ale to, co tu kolem nich některé mocenské struktury vytvářejí, je naprosto nechutné. Dle mého poctiví jsou, a ráda v to budu věřit - samozřejmě ne slepě a samozřejmě se neustále ujišťuji, zda to ještě stále platí. A platí. Na sto procent to nemůže říct nikdy nikdo - ale já vidím lidi, kteří se snaží o nějaké změny; kteří alespoň část svého příjmu z politických funkcí darují na dobročinné účely, aniž by se tím všude chvástali, a tak podobně. To je pro mě už alespoň první krok. Je hezké vykřikovat "zrušme politiky", ale nějaké politiky potřebujeme. A proto mi připadá lepší zkusit mezi nimi najít takové, kteří snad ještě nejsou ztraceni.

0 hlasů

V Cechach je posledni dobou poradna "prdel" :)))))))

Jen tak, ja se bavim :))

0 hlasů

Jenže my zde musíme žít, to zase taková "prdel" bohužel není. Vychutnáváme si tak, že část národa je na "palici".

0 hlasů

No jasně...tato směšná grupa Suberguru Bárty teď bude předvádět kivy-divy, aby se při nejbližších vobách, které patrně nejsou daleko, zase dostali do sněmovny....ale nedostanou!

1 hlas

Možná se budete divit. Upřímně - máme snad teď ve sněmovně něco lepšího? Pokud ano, co? Většina zařve komunisty - ale co tak skvělého komunisté dělají, že je chceme všichni volit? Vždyť oni nedělají vůbec nic - jen sedí a čekají, až se všichni ostatní vybijí, abychom si je zvolili jako poslední záchranu - ale kdyby nás mohli zachránit, proč by to nedělali už teď? Proč by se měli snažit až poté, co si je bez jakékoliv jejich práce zvolíme? To přece nedává smysl... Za mě - VV jsou alespoň aktivní. Snaží se prosadit změny. A to by mělo být náplní práce každého politika, ale není to bohužel zas tak časté...

0 hlasů

Shrnutí Bártovy kauzy-Okamura:"Tady novináři ale pletou hrušky s jablky. Vít Bárta nikoho neuplácel, soud zcela jasně prokázal mj. i autentickými nahrávkami poslankyně Kočí a spol., že exposlanec Tluchoř s Kočí úmyslně celou kauzu vyprovokovali. Bárta nabídl poslancům Věcí veřejných peněžní výpomoc poté, co došlo zdanění poslaneckých náhrad. Vít Bárta tedy ve veřejném zájmu a v souladu s programem VV i zájmem voličů přesvědčoval poslance, ať hlasují pro zdanění svých náhrad a těm, co tvrdili, že je to finančně zruinuje, nabídl, že jim on ze svých peněz vypomůže.

Na tohle pak reagovala Kočí, která požádala o půjčku, aby ji pak následně vydávala za úplatek. Paradoxem celé situace je to, že Vít Bárta chtěl nám všem ušetřit z veřejného rozpočtu, když prosazoval zdanění poslaneckých náhrad a ještě byl ochotný do toho investovat ze svého, aby to prosadil přes poslance, kteří se zpronevěřili programu, jenž slíbili voličům. Vít Bárta byl v tomto případě jednoznačně obětí gaunerů jako je Tluchoř a další a nikdy nekšeftoval s veřejnými penězi, posty, ani se svým či jiným mandátem. Stavět Bártovo jednání na roveň gaunera Tluchoře je podle mne za hranicí únosnosti. Mimochodem, i ekonom Pavel Kohout, člen NERVu, veřejně říká, že Vít Bárta byl jediný ministr, který začal realizovat protikorupční program, jenž čeští ekonomové doporučili. A taky na to těžce doplatil."

0 hlasů

...musí Tě Vítek Bártů hodně dobře platit, když si dáš práci se smolením takových nesmyslů...všichni, kdo nejskou úplně praštění, musí přímo cítit, že Bártova grupa skonči po volbách v propadlišti dějin!

2 hlasy

Mně stačí když vidím ten jeho bilboard
"Úrok 30% = Vaše exekuce"
a hned vidím kde stojí.

0 hlasů

Ano, rozdaval jen pujcky, se splatnosti 350 let. :))))

0 hlasů

Ale hlavně, že už není ministrem ta věčně vožralá cisterna, Miroslav Kradousek. A když vidím, jak je tento bývalý pomocný kuchař z nádražního bufetu zoufalý, že nemá státní koryto, propadám ohromné radosti.

4 hlasy

Pisklavý podvodníček bojuje za koryto.

4 hlasy

Nejsem voličem VV, ale faktem je, že to byl jedinej borec, kterej byl ochoten kritozovat Skansku a další obry ve stavebnictví, kteří zneužívají svého postavení. Jedinej. A taky na to je VVčka doplatily. Když se přidalo Johnovo odstavení policejního prezidenta Martinů - loutky "Íčka", tak je za pomocí stbáckých metod rozložily na prvočinitele. Bárta má svých peněz dost. Nepotřebuje splatit hypotéku z poslaneckého platu, ty koryto.

3 hlasy

:-) Podvodníček? Spíš fízl a vyděrač...
Ale o koryto jde až v první řadě... Čekám, kdy se o to svoje přihlásí Karolína se svojí družinou.

2 hlasy




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov