Naštvaní muslimové
Zaorálek žehlil u Arabů Zemanovy výroky o islámu

17.06.2014 13:39

UVNITŘ ANKETA. Česko nesouhlasí s tím, aby bylo jakékoli náboženství automaticky spojováno s násilím. Arabským diplomatům to řekl ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD). Ujistil je také, že Česká republika bude vždy podporovat náboženskou toleranci a spolupráci s arabským světem.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Jiří Fejgl (9 hlasů) 17.06.2014 13:55

    Zaorálek podpořil na Ukrajině nacismus a nacisty, i když dobře věděl,...

  • Petr Vaněk (6 hlasů) 17.06.2014 13:40

    To je zase ministr. Podporuje nácky a teroristy.

  • Radek Soukup (4 hlasy) 17.06.2014 14:47

    To, že "náš" ministr zahraničí bude opakovaně a veřejně podporovat...

  • Václav Horák (4 hlasy) 17.06.2014 14:14

    Já myslel,že jsi ruský cigán.

  • Petr Kica (2 hlasy) 17.06.2014 13:53

    Aj aj, sex za ropu ? Teda ropu za orálek ? Jak ten se chudák pro...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Zaorálek by měl být úředně prohlášen za blba a vyhozen z místa, kde nemá co dělat. Je to stejný kretoš, jako uslintaný hajný.

0 hlasů

Nuže... Zeman s tím islámem nemá pravdu – to by stejně mohl vyslovit i o židech a jejich celosvětovém spiknutí, nebo také o křesťanech (od Anderse Behringa Breivika až po šílené americké válečné zločince).

Tímto výrokem se Zeman opravdu projevil jako nevzdělanec a křupan.

Islám není jednolitý, podobně jako křesťanství – hodně záleží na větvi nebo směru učení.
Třeba takový šíitský islám je mnohem rozumnější a osvícenější, takřka více pokrokový. Rozdíly oproti sunnitskému islámu jsou především v rozumovém odvozování práva (tedy to připomíná spíš zvykové právo), díky čemuž je možné vyslovit i velice pokroková nařízení. Oni ty písemné zdroje chápou jako jakýsi všeobecný základ, který ale nelze brát (vždycky) doslova, nýbrž je nutné mnohé brát spíš obrazné, přihlížet k podstatě, k úmyslu i účelu a používat to na skutečnosti (přizpůsobovat to skutečnostem) v současném světě.
Je také více hierarchický – vykládat islámské právo nemůže len tak ledakdo, nýbrž to musí být člověk s dostatečným oprávněním (čeho nedílnou součástí je vysoké vzdělání).
To všechno zabraňuje právě takovým výstřelkům, jaké měl prosťoučký Zeman zřejmě na mysli.
Podobně je na tom ibádijský islám, který má hodně prvků společných s křesťanstvím (peklo je navěky).

Naproti tomu stojí sunnitský islám. Snad hlavní rozdíl je v tom, že tam může islám vykládat leckdo a libovolně – z čehož právě pramení ten islámský extrémizmus – neboť kdejaký šílenec může přijít do mešity a kázat svůj „výklad“ islámu (především Koránu).
Také sunnitská islámská vláda je založena na přísném („doslovném“) výkladu islámu (především Koránu) – čili nějaké rozumové odvozování tam nemá místo. (Také proto sunnité šíitům vyčítají, že prý „nenásledují Korán, nýbrž své imámy“.)
Proto i mnohé islámské země (třeba taková Saúdská Arábie) vypadají (duchem) „jako ze středověku“ – protože ve skutečnosti tomu tak je – představa nejlepšího vládce dle sunnitského islámu je prosazovaní přísného, doslovného výkladu písemných zdrojů (především Koránu).

(Já bych ty rozdíly mezi šíitským a sunnitským islámem z tohoto hlediska přirovnal k rozdílům mezi (římsko-/řecko-) katolickou církví a různými protestantskými sektami.)
===

Na druhou stranu – že se český velvyslanec omlouval právě Saúdské Arábii – která je 2. největším sponzorem světového terorizmu (hned po Spojených státech amerických) a na kterou se Zemanova slova vztahují nejvíce a vystihují ji nejpřesněji – to považuji za tu největší zhovadilost!

Ostatně, co se týče té podpory terorizmu nebo islámských obludností (extrémizmu), tak snad všichni členové Rady pro spolupráci arabských států v Zálivu (=Perském zálivu) v tom jedou více méně stejně – vyjma Ománu.

Ománský sultanát je z mezinárodního hlediska snad jediná slušná země z celé Rady pro spolupráci arabských států v Zálivu.
Zřejmě i proto, že většinu tam tvoří ibádité. Jsou mnohem snášenlivější, přestože jsou sami silně pravověrní.
(Přirovnal bych je asi ke koptské pravoslavné církvi.)

Nuže, kdybyste snad někdy chtěli jít na Arabský poloostrov „za účelem poznání Arábie“ – tak bych vám z těch všech zemí doporučoval právě Omán.
;-)

0 hlasů

A ještě něco – Několik důležitých myšlenek na závěr...

Proč mají mnozí na islám takový názor? Nuže, ani se jim moc nedivím...

Mnozí totiž přicházejí do styku s islámem právě přes wahhábizmus (a schválně zde nepoužívám „salafizmus“) – a wahhábizmus je v podstatě státním náboženstvím Saúdské Arábie.
Ta právě díky „zaorálkovským vlezdoprdelníkům“ bohatne a z těch peněz pak podporuje snad většinu mešit a islámských modliteben v Evropě (u nás na Slovensku nemáme žádnou mešitu; v Bratislavě je ovšem 1 modlitebna a znám několik Arabů, kteří jí pohrdají, protože je vydržována wahhábistickými penězi).
Samozřejmě, není to pouze Saúdská Arábie, nýbrž také Katar a Spojené arabské emiráty – prostě ti přední sponzoři světového terorizmu.

Ačkoliv těch wahhábistů není zas tak mnoho, mají nepoměrně velký vliv na islám a jeho vnímaní zejména v Evropě.

Mimochodem, co se týče Zemanových vyjádření... nuže, stejné bych je mohl označit za „xenofobní“ – a pokud by chtěl poznat xenofobii, stačilo by mu na to, aby navštívil Spojené arabské emiráty... a pokud by tak učinil bez diplomatického pasu, zato s 3 makovými semínky zachycenými na svetru od snědeně makové buchty, tak by ho zavřeli do vězení až na 8 let.

A stejně nechápu, co má proti tomu „antisemitizmu“. Miloš Zeman je přinejmenším stejně islamofobní... a v judaistických písemnostech by našel takové šovinistické (a „rasistické“ nebo „gojofobní“) myšlenky, že kdyby je běžný občan (nikoliv prezident republiky s imunitou) obdobně vyložil proti židům, tak by byl za to u nás trestně odsouzen.
Tedy: nechápu, co může (z hlediska podstaty věci) právě islamofobovi vadit na antisemitizmu.

A nemohu nepřipomenout 1 věc: nedávno byli v Izraeli uneseni 3 studenti náboženské školy.
Ano, ten únos byl zřejmě proveden velice profesionálně (v převlečení za pravověrné židy je přelstili), ale přesto...
V odvětě za to Židé zabili 1 Palestince, 500 jich zatkli, včetně politických vůdců – to mi připomíná spíš něco jako pogrom – jako z nacistického Německa – než výkon spravedlnosti!

Co by na to řekl tentýž Zeman, který Švarcenberkovi vytýkal nějaké domnělé mlhavé spojení s nacisty, hm?

Tož tak, soudruzi.

0 hlasů

Petice proti plnému uznání islámu v ČR.
http://www.ivcrn.cz/naqba-2014-papirova-petice/
ze stránek můžete stáhnout PDF formulář, podepsat, dát podepsat přátelům a poslat na adresu uvedenou na stránce i v PDF petice.

Dejme politikům najevo, že zde islám nechceme.

0 hlasů

Zaorálek=ŠláfnKhárl=TOP09=0% v podzimních volbách!!!

0 hlasů

To, že "náš" ministr zahraničí bude opakovaně a veřejně podporovat nacistické vrahy - banderovské nacistické vrahy na Ukrajině -, je nepřípustné a neodpustitelné. Zaorálku, shoř v nacistickém pekle vedle Hitlera a Himmlera.

4 hlasy

Prezident takovými výroky škodí státu. Jeho protiarabské a protiislámské a proizraelské opakované výroky a chování naznačují snad již nějakou fóbii. Muslimů je na světě 1,3 mld, muslimských států je 57 a prezidentova "proexportní diplomacie" bere takovými výroky v těchto státech konec. Sobotkovi vytýká že se mezinárodní politice učí a dělá proto chyby, ale sám nadělal těch chyb již více než dost, na rozdíl od Sobotky.

1 hlas

Ustupovat muslimům je to samé jako ustupovat nacistum, islám je totiž mnohem horší než nacismus a komunismus dohromady a také má na kontě mnohem víc mrtvých než komunismu a nacismus dohromady.
Máš děti, vnoučata? Je mezi nimi nějaká dívka? Tak tohle je čeká:
http://deliandiver.org/2014/04/o-vlne-znasilneni-ve-svedsku.html
A to je Švédsko k muslimům nejvstřícnější evropská země. Kritika imigrace a muslimů už je tam regulerně trestána švédskými soudy. A přesto muslimové Švédy nenávidí a Švédky jsou pro ně jen sexuální objekty ke znásilnění.
Na muslimy platí jen tvrdost, nic jiného. Jakýkoliv ústupek a vstřícné gesto chápou muslimové jako slabost. Nehledě k tomu, že kdo není muslim je pro muslima méněcenný.

0 hlasů

Dokonce i Milouš může mít někdy pravdu,s jeho názory na islám 100% souhlasím.Jen by si je měl z taktických důvodů na čas odpustit,protože smradlaví pakošijsou sice většinou velmi primitivní o to víc však háklivější na "urážky náboženství míru" a dvě unesené Češky(které už si vytrpěly dost) by kvůli Miloušovým výrokům mohly skončit velmi špatně.Pokud tedy ještě vůbec žijí.

1 hlas

Přátele fašistů již nikdy nevolím !

1 hlas

Zaorálek podpořil na Ukrajině nacismus a nacisty, i když dobře věděl, že se dopustili hromadných vražd včetně upalování lidí. Podpořil je přesto, že banderovští nacisti za II. světové války cíleně vyvražďovali volyňské Čechy. Každý Čech by měl Zaorálkovi plivnout do obličeje a otřít si o něho boty.

9 hlasů

Já myslel,že jsi ruský cigán.

4 hlasy

Já myslel,že jsi ruský cigán.

0 hlasů

Vem si prášek,zase klikáš 2x,nebo už zase masturbuješ,trubko???

0 hlasů

Aj aj, sex za ropu ? Teda ropu za orálek ?
Jak ten se chudák pro český národ obětuje ...

2 hlasy

Vzhledem k jeho povaze to není oběť. :-) A hlavně mi od ručnikářů žádnou ropu brát nemusíme, naštěstí.

0 hlasů

To je zase ministr. Podporuje nácky a teroristy.

6 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov