Bývalý první komunista
Jakeš: Jestli něco Evropa potřebuje, je to odchod Ameriky

17.07.2014 06:32 Rozhovor

Bývalému generálnímu tajemníkovi ÚV KSČ, který se "proslavil" především projevem na Červeném Hrádku v červenci 1989, v němž si pletl brojlery s bojlery a zmínil i zpěvačku Hanu Zagorovou, bude v srpnu 92 let. Na lůžko ale ještě zdaleka upoutaný není, stěžuje si jen na špatný zrak. Televizi BARRANDOV poskytl krátký rozhovor, v němž přiblížil okolnosti svého pětadvacet let starého projevu, vyjádřil se ale i k aktualitám.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • petr petr (30 hlasů) 17.07.2014 07:02

    Po 25 letech tzv.demokracie a svobody musím uznat že Jakeš má v...

  • Jan Skalský (24 hlasů) 17.07.2014 07:13

    Žádný "projev" nebyl. Jakeš odpovídal na dotazy a "projev" z to pak...

  • wenzel Trousil (18 hlasů) 17.07.2014 08:43

    Procpak nam Media nenaserviruji "slavny" Havluv projev kde sliboval...

  • ABR 001 (17 hlasů) 17.07.2014 08:37

    Jestli všechny ovládá tak dobře jako češtinu, tak ať raději používá...

  • ABR 001 (15 hlasů) 17.07.2014 08:34

    Nikdy jsem nevěřil, že se s Jakešem někdy shodnu. Zřejmě ve stáří...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Za vlády Jakeše potřebovala hlavně odchod SSSR.USA je pro mě státem, který jediný může zatočit s Islámským státem

0 hlasů

Jestli něco Evropa potřebuje,tak odchod takovejch demagogů jako je Jakeš!

1 hlas

Je až neuvěřitelné, co si dovolí někteří komouši napsat do diskuze...

1 hlas

Týden.cz neumí nic jiného, než zavřít diskuzi pod zprávou o sestřelení civilního letadla, dál neinformovat a jít spát...

2 hlasy

Koukám, že nejvíc hlasů mají nevhodné příspěvky. Zřejmě proto bylo potřeba do diskuse zapojit těžší kalibr správně myslících diskutérů. Poslední příspěvky jsou téměř výhradně naladěné na tu žádoucí strunu.

2 hlasy

Marjanko,tady je prispevek jedna basen.

Gneus Postumus 31.05.2014 21:17
Postumus
Já sem zarytej koumunista již od listopadu 89, a dednes ctím Jakeše a Husáka jako polobohy...a nejen je. Ale tady opatrně máme déémonkracii...tady se nesmí ctít Bilakové a Štrougalové se Štěpány( z důvodů persekuce na naší VŠ jsem s ebál jít na pohřeb Bilaka a Štěpna,obrečel sem to doma).

2 hlasy

Tak to má být :-))

0 hlasů

Co jsou pro vás "nevhodné" příspěvky...? Snad se proboha nechcete zastávat Jakeše? Docela jsem si vás vážil, Marjánko, ale začínáte se radikalizovat a blbnout.. Nejsou žádné vhodné a nevhodné příspěvky, každý napíše svůj názor a tím to končí...

2 hlasy

Jakeše se v žádném případě nezastávám. Nikdy to nebyla osobnost. Prvním tajemníkem se zřejmě stal proto, že potřebovali nějakého troubu, kterého by nastrčili na exponované místo, kam se jiným nechtělo. Přesto má v některých věcech pravdu. A v každém případě obdivuji to, že je ve svém věku schopný něco smysluplného říct. Samozřejmě hájí svoji pravdu. Těm, kdo kritizují to, že stěží dokáže něco rozumného říct, bych popřála, aby se při smyslech dožili takového věku. Rozhodně se to nepodaří každému. „Vhodné" příspěvky jsou podle mne ty, které odpovídají mainsreamu. "Nevhodné" jsou ty, které vyjadřují jiný než obecně přijímaný názor. Tak to vidím já. Vy to možná vidíte jinak.

1 hlas

Ten člověk, přestože se dožil takového věku, nic nepochopil. Žádný vývoj, žádná lítost, žádný posun názorů. Mele prostě pořád to samé. Právě jeho názory bych označil za komoušský mainstream, vlastní té neúspěšné a neschopné části národa...
Dej mi práci...
(Dej sem dítě... :-))) )

2 hlasy

Kristepan, odpusť hříchy.... Jakešovi. On za to nemůže. V tomhle věku už asi není schopný pochopit vůbec nic.

0 hlasů

Vážení a milí, možná nastal čas začít se zbavovat úspor a nebo je diverzifikovat, nejlépe někam na druhý konec svět, těžko říct ale kam. Sranda teprve začíná, a brzy se možná dočkáme veselých událostí také v Moldávii.

Více v "teroristických" novinách Al-Jazeera, oni nemají přílišné důvody informovat o našich záležitostech neobjektivně...

http://www.aljazeera.com/programmes/peopleandpower/2014/07/moldova-under-influence-20147178139162372.html

Takže nám začíná 3. světová, vyberte úspory a utečte někam za kopečky, otázkou je kam, nejspíše někam do Jižní Ameriky do džungle, nebo třeba na Korsiku tu nikdo hned tak chtít nebude, jen abyste tam ale nechcípli hlady až v Evropě bude plápolat jaderný táborák ;)

No nejsem já jen zase trochu paranodiní, muhehehe :D

1 hlas

Ukrajinská zpravodajská služba SBU zveřejnila na svém účtu na YouTube videa, která údajně zachycují rozhovory mezi proruskými separatisty, v nichž přiznávají sestřelení letadla, píše BBC. Igor Bezler, jeden z předních separatistů, po telefonu oznamuje ruskému bezpečnostnímu úředníkovi, že separatisté sestřelili letadlo.

1 hlas

Panu Jakešovi se můžeme smát pro jeho vyjadřovací (ne)schopnost a duševní omezenost. Nesmíme ale zapomenout, že po okupaci Československa 21. srpna 1968 se přiklonil na stranu invazních sil a spolu s jinými konzervativními funkcionáři KSČ se zúčastnil pokusu o ustavení tzv. revoluční dělnicko-rolnické vlády, která měla převzít moc a legalizovat vpád cizích vojsk do Československa. Ten pán je sice na pohled směšný, ale podíl na znásilnění Československa v roce 1968 má. A na zdejší diskuzi má hodně podporovatelů, nejspíš stejných milovníků brežněvovských tanků v českých ulicích.

3 hlasy

Tady mate novou zpravu.(pisu to pod jiny clanek protoze vsechno ohledne Ukrajiny je zablokovane). Zprava je od spanelskeho dispecera zodpovedneho za letadlo sestreleneho na Ukrajine. Tohle presne popsal po Twiteru: " El avión B777 volo escoltado por 2 cazas de ukraina hasta antes, de desaparecer de los radares" " Letadlo B777 bylo doprovazeno 2 ukrajinskymi stihackami az do posledni chvile nez zmizel z radaru."

1 hlas

Petr Rozlil krycim jmenem El Ovado.

1 hlas

Ukrajinska SBU, You Tube, BBC, Igor Bezler a co jeste blbe. A to co rika spanelsky dispecer z Air Trafic Control zodpovedny za to same sestrelene letadlo te vubec nezajima. co hnupe.

1 hlas

Soudruh Strelkov se par minut pred zverejnenim zpravy chlubi sestrelenim letounu AN-26:

https://pbs.twimg.com/media/Bswg7UGCQAAtv47.jpg

1 hlas

Milouš zase zaperlil,jako vždy.Bude se na Silvestra čemu smát!

0 hlasů

budme radi ze jsme v EU a v NATO nebo by nam rusofilove ala Klaus Semin Mach Petrik opet pozvali putinovske vojska

1 hlas

Ten magor, kdyby mohl,tak nás bude přesvědčovat že mají vypadnout úsáci domů,ale zároven´by mu nevadilo kdyby tady byly ruský posádky! Ten člověk to v tý bolševický mozkovně nemá srovnaný! Prostě je jinná doba a soudruhovi ujel vlak!

4 hlasy

Zaplať Pánu Bohu za Jakeše. Ještě mu chybí rolničky.

2 hlasy

Milouš by se měl zapsat do knihy rekordů - ještě nikdy v historii se nedožil žádnej vůl 92 let.

6 hlasů

Je dobře živenej a nikdy si z ničeho nedělal starosti.
Pobavil jste mě a von taky.
Díky,díky za ty ptákoviny.
Tralala

1 hlas

Misto aby byl vdecny, ze nesedi v krimu, nebo se nemusi nekde schovavat v Pchojgjangu a vzpominat na Cechy krasne, Cechy me, tak jeste keca ty svy hovadiny a dalsi hovada mu jeste tlaskaji. Vy ubozaci tady, jste fakt placeny z vychodu, nebo jste fakt takovy bezmozci. Chapete, ze za komaru by jste tady nemohli nic psat, maximalne behat po stadaku na Strahove se svoji starou a zpivat internacionalu, jinak by jste myli hajzli nekde ve fabrice? Je mi z vas na bliti, ale ono se to vsechno vrati, at uz v pekle nebo v pristim zivote, to zjisti a zjistite sami. A jeste srovnavat Schwarzenberga s Jakesem? Mozna vlastne vy jste v tom Pchjongjangu v kleci a musite psat do tehle diskuzi, aby jste vubec dostali nazrat a ne kulku do hlavy, jinak to fakt neni pochopitelny.

10 hlasů

Souhlasím ! Schwarzenbergra nelze srovnávat ani s Jakešem.

3 hlasy

jakes potvrzuje, ze 10 denne je furt malo.

6 hlasů

Soudruh Jakeš je už dávnou minulostí. ale vstanuli noví bojovníci jeho kvalit, soudružka Semelová, soudruh bratr Kalousek, soudruh Nagy Nečas, stejné neužiteční tlachalové a zloději bez skrupulí.

3 hlasy

Jakeš spolu se všemi komunisty by se měl co nejdříve smažit v pekle kam všichni patří. jsou to jen vlastizrádci a odpad národa.

6 hlasů

Díky tomuhle šmejdovi jsem strávil dětství v obavách, co se mnou bude. Vojna, práce v začouzené fabrice, bydlení na sídlišti ? A pak to přišlo - revoluce, první vydělanej milión, vrácenej činžák po dědovi... :-)

4 hlasy

Blahopřeji.:-)

0 hlasů

To by se vám holoubkové hodilo, aby USA nechalo Evropu na pospas Rusům...

11 hlasů

Jde o mocenský boj. A my můžeme jen přihlížet.

0 hlasů

Je dobre, ze rudi, senilni dedkove porad prskaji a jako svoji modlu maji potroubleho Milouse.

7 hlasů

Prosím, prosím... můžete citovat příspěvek, z něhož vyplývá, že pro jeho autora je Jakeš modlou?

1 hlas

Jojo, Ron Valdhorne přece jen napsal ten správný příspěvek, takže beru zpět. Takový příspěvek tam je. :-))

0 hlasů

Evropa potřebuje co nejrychlejší odchod Jakeše a jeho soudruhů do věčných lovišť.

8 hlasů

Co ještě dneska může Jakeš ovlivňovat... ať si stařeček užívá svých posledních dnů.

0 hlasů

Ti už jsou pasé dávno. Jen věční bojovníci s větrnými mlýny si to nechtějí připustit.
A i kdyby se vrátili a na prahu svých sto let chtěli znárodňovat, nám to může být jedno. Nám, Čechům už tu stejně nic nepatří....

1 hlas

Jestli něco Evropa potřebuje, je to odchod takových kriplů jak je Jakeš a jeho následníci.

12 hlasů

to by se tu radne vylidnilo a z okoli brusele a strasburku by se stala liduprazdna pustina.

4 hlasy

Kdyby nebyl v Kremlu Gorbacov, tak skoncil vychod evropy jako severni Korea a Jakes by mel na teto katastrofe velky podil. Jen proto, ze jako neschopny neumel opustit funkci na kterou byl prilis primitivni a branil celym telem vedouci ulohu strany, i vojensky , nasilim.

7 hlasů

Někdo neumí opustit funkci, někdo republiku. I z dálky bude chytře kecat o tom, co by sme měli a co ne.
Odešel si, tak jednou provždy.

1 hlas

Jen se podivte na zaznam, at vite jaky primitiv vedl CSSR. Od neho se ten primitivismus pomalu rozsiroval do vsech stran a pritom se transformoval na represi. A na konci to znamenalo, ze jen tohle a tohle dite smi do skoly, a jen tenhle a tamten smi cestovat. A nebo, ze jen tento je vhodny na ridici misto, ackoliv to byl stranicky magor. Od hloupych kecu Jakese nebylo ke katastrofalnimu rozhodovani daleko. Cesko stalo v roce 1989 hospodarsky na kraji propasti. Gorbacov zachranil cely Ostblok pred daleko horsim koncem.

7 hlasů

V názoru na Milouše s vámi souhlasím, ale to co popisujete to bylo vlastní ne jemu, ale systému. A dnes vámi zmiňované není limitováno politicky, ale ekonomicky. A to se týká i škol, pracovních zařazení .......Stále je šířena myšlenka o rovnosti příležitostí - což není pravda. Nejsme si rovni a nikdy jsme si rovni nebyli. Co se týká Gorbačova - jsem přesvědčen, že byl naivní a jak ukazuje vývoj - Westblok jeho naivitu dokonale využil a zneužil.

3 hlasy

to je problem komunistickeho mysleni co hlasani rovnostarstvi. nebo by mel mit vysokou i retard s dvoucifernym iq ci vydelavat jako kardiochirurg jen proto abysme si byli rovni?

4 hlasy

Jestli nekdo Vychod zneuzil, pak to byly vlastni politicke spicky po roce 1990. A to jen zase ukazuje na to co "socik" vychoval. Zapad vyuzil prilezitost a radu podniku skoupil, coz neni zakazane. A radu podniku zachranil.

Ve vychodni Evrope si stale moc lidi neuvedomuje, ze do roku 1989 vladli politicti terroristi a to jedna ku jedne odpovida komunisticke strane a Narodni Fronte.

Kdyby zneuzil Vychod Zapad, to by byl jinej frmol.

6 hlasů

".... Stále je šířena myšlenka o rovnosti příležitostí ... Nejsme si rovni a nikdy jsme si rovni nebyli." - máte pravdu jen dodám - a nikdy ani nebudem. Jednak má každý jedinec jiné schopnosti a druhak dokud budou o lidech rozhodovat jiní lidé, vždy a v každém režimu a situaci bude rozhodování subjektivní. To je prostě příroda a jakýkoliv sociální inženýrství s tím nic nenadělá.

6 hlasů

To je těžký, líný hňup bude vžycky volat po rovnosti s někým chytrým a pracovitým.
Oni za to nemůžou, to je taky příroda.

6 hlasů

Nevidím příliš velký rozdíl mezi plkáním Jakeše a Schwarzenberga.

8 hlasů

Pak ovšem zvažte rychlou hospitalizaci...

7 hlasů

Cožpak o to, to je právě dáno těmi schopnostmi a inteligencí. Spousta lidí také nevidí rozdíl mezi Dalmácií a decimálkou. Je tu dokonce jeden, co nevidí rozdíl mezi gloriolou a gracielou... :-)))

7 hlasů

Někteří si dokonce pletou "Henex" a "hemenex".

0 hlasů

To taky... :-)))

0 hlasů

Pane Vácha, se vší upřímností, co tu srovnáváte pana Schwarzenberga s tupým plácalem Jakešem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

9 hlasů

Jakeš má aspoň nějaké vzdělání na rozdíl od tupého plácala ŠláfnKhárla.

5 hlasů

studoval na gymnaziu a pak prava ve Vidni a lesnictvi umi anglicky nemecky francouzsky cesky

8 hlasů

To,že se někdo zůčastní zápisu do školy ještě neznamená,že ji vystudoval. Práva měl možnost dostudovat po revoluci o prázdninách v Plzni u pana Kindla,ale neměl čas,musel uplácet úředníky, aby mu vrátili benešovými dekrety zabavený majetek!!!

6 hlasů

Nadavej na ty co se dali podplatit a vyzaduj ty penize do dostali do statni kasy. Schwarzenberg ma v Cesku jeste hodne ukradeneho majetu a ten by se mel okamzite vratit, tak jako jinym slechticum. Stat dnes ani poradne nevi co mu patri :)))))))... kdyby to vratil, nemusel by se o to starat a mel by dane z hospodareni.

6 hlasů

tak za 1. uplacet nemusel na ten majetek mel pravo ( pokud uplacel a vy o tom vite proc to nehlasite ?]
za2. to ze studia nedokoncil uplne je v jeho istuaci naprosto logicke ale neznamena to ze nema vzdelani je to vzdelany clovek s velkym rozhledem coz neznamena ze jsem nejaky jeho fanousek jen konstatuji

6 hlasů

Ja ani nemusel uplacet abych dostal ekvivalentni hodnotu za ukradeny majetek. Me stacilo vydirat. :))))) Samozrejme , elegantne vydirat :))))

5 hlasů

pane Jakesi radeji drzte usta a vubec se nevyjadrujte zrudy rudy jako vy by meli byt naprosto potichu a radeji delat ze tu nejsou po tom co jste tu predvadeli

7 hlasů

Jakeši,USA nikdo do Evropy nezval ani v 1.sv.válce ani ve 2.Přesto pomohly.Omluva je ,že už jste starší a zapomínáte.Jinak jste ale stále stejný blbec.

8 hlasů

To je otázka, zda v 1. světové to byla nezištná pomoc a zda to vůbec byla "pomoc". Možné vítězství trojspolku (bez zapojení USA) by bylo pro Evropu, pro tu střední především, lepší alternativa. Přetrvání nadnárodní Habsburské monarchie, císařské Německo (a ne nějaká vnucená republika) ... jen názor. Ale ptám se, kde by byl např. v takové situaci pan Hitler?

1 hlas

Procpak nam Media nenaserviruji "slavny" Havluv projev kde sliboval lidem "komunismus" v kapitalismu? Proc se nemuzeme zasmat i my a proc nemuzeme posoudit pri srovnani obou projevu kdo ztech dvou byl vetsi kreten?

18 hlasů

Slova Václava Havla v roce 1989

Komunisté vás budou strašit nezaměstnaností, není to pravda, ničeho se nebojte. Dvacet let tvrdila oficiální propaganda, že jsem nepřítelem socialismu, že chci v naší zemi obnovit kapitalismus, že jsem ve službách imperialismu, od něhož přijímám tučné výslužky, že chci být majitelem různých podnik. Byly to všechno lži, jak se záhy přesvědčíte, protože tu brzy začnou vycházet knihy, z nichž bude zřejmé, kdo jsem a co si myslím. Slibuji vám, že funkci prezidenta vezmu na jedno funkční období, ale pak bych se chtěl věnovat práci dramatika. Také vám slibuji na svou čest, pokud se za mého volebního období nezlepší životní úroveň v ČSFR, sám odstoupím z funkce.V budoucnu se podle mého mínění musí prezidentský úřad vymezit. Prezident nemůže mít tak velké pravomoci, jaké má dnes. Pro mě není rozhodující, s jakým slovem jsou sociální jistoty spojovány, ale to, jaké jsou. Já si představuji, že by měly být daleko větší, než jaké poskytovalo to, co mnozí nazývají socialismem. Možná se ptáte, o jaké republice sním. Odpovím vám: O republice lidské, která slouží člověku, a proto mám naději, že i člověk poslouží jí. Za svůj třetí úkol považuji podporu všeho, co povede k lepšímu postavení dětí, starých lidí, žen, nemocných, těžce pracujících, příslušníků národních menšin a vůbec občanů kteří jsou na tom z jakýchkoliv důvodů hůře než ostatní. Žádné lepší potraviny či nemocnice nesmí být výsadou mocných, ale musí být nabídnuty těm, kteří je nejvíce potřebují. Připravujeme koncept důkladné ekonomické reformy, která nepřinese sociální stresy, nezaměstnanost, inflaci a jiné problémy, jak se někteří z vás obávají. Svádět všechno na předchozí vládce nemůžeme nejen proto, že by to neodpovídalo pravdě, ale i proto, že by to mohlo oslabit naši povinnost samostatně, svobodně, rozumně a rychle jedna Všichni chceme republiku, která bude starostlivě pečovat o to, aby zmizely všechny ponižující přehrady mezi různými společenskými vrstvami, republiku, v níž se nebudeme dělit na otroky a pány. Toužím po takové republice více než kdo jiný. Náš stát by už nikdy neměl být přívažkem či chudým příbuzným kohokoliv jiného. Musíme sice od jiných mnoho brát a mnohému se učit, ale musíme to po dlouhé době dělat zase jako jejich rovnoprávní partneři, kteří mají také co nabídnout. Jsou lidé, kteří kalí vodu a panikaří, že se bude zdražovat. Dávejte si na ně pozor! Ptáte se s údivem, jestli bude inflace, jestli bude zdražování? Mnohokrát a jasně tato vláda řekla ve svém programovém prohlášení, včetně dalších dokumentů a ministři na tiskových konferencích, že jejich úsilím je, aby přechod od neekonomiky k ekonomice byl pokojný, bez sociálních aspektů, bez návaznosti nezaměstnanosti, bez jakýchkoliv sociálních krizí nebo podobně. Jestli se sem tam pohne cena cigaret nebo něčeho, to v téhle chvíli nevím, zatím je snaha, aby se nehýbalo nic, alespoň v nejbližších měsících. Žádné gigantické zdražování nebo dokonce nezaměstnanost, jak to panikáři systematicky šíří, nic takového nepřipravujeme.Již nikdy do žádného paktu nepůjdeme. Podle mého mínění nesmí náš stát šetřit na investicích do školství a kultury… Také náš mnohokrát deklarovaný úmysl provést reformu tak, aby nevedla k velkým otřesům, velké inflaci, nebo dokonce ke ztrátě základních sociálních jistot, musí naši ekonomové přijmout prostě jako úkol, který jim byl zadán. Zde neplatí žádné NEJDE TO.

7 hlasů

Žádnému opilci nelze věřit ani slovo a nejinak tomu bylo u Havla.

9 hlasů

Ve srovnání s kecy současných politiků na tom Jakeš až tak špatně není.

11 hlasů

I když reprízují v TV televizní noviny z minulého režimu, zastaví se v r. 1989 a dál už nejdou. Mohli jsme si v 20 let starých zprávách poslechnout Ježka, Klause, Dybu a jejich kámoše, kterak vychvalují kupónovku, kterak tvrdí, že do NATO nejdem, a že v roce 2000 se budem mít jak prasata v žitě. To by podkopalo pravdaláskystycký režim

15 hlasů

Zvláště zdatným řečníkem,srovnatelným snad jen s Fidelem, byl starý Benda.Dej mu Pán Bůh věčnou slávu,jak říkáme my ateisti.

4 hlasy

Nechápu, proč vytahujete tu rudobolševickou kreaturu ještě dneska na světlo.

7 hlasů

Takhle. Týden jsou zakulené silně levicové noviny a skrytě nám podstrkují možnost, aby mohli i méně chápaví srovnávat

1 hlas

Tak moc zakuklené, že ta levicovost vůbec není vidět. Třeba takový Ivan Motýl, ten má kolem sebe úplný pancíř, ne jen kuklu. Proto na něm ta levicovost je k nepoznání.

0 hlasů

Není každý stejný ...
Moli jsou nevzhlední a neškodní motýli.
Proč jsou tedy škůdci? Samičky totiž kladou až 300 vajíček, ze kterých se do týdne líhnou housenky. Ty měří od 16-20 mm. Vývoj těhto housenek v motýla je velice dlouhý. Uvádí se od dvou měsíců do devíti let. Housenky se pak živí tkaninami vyrobenými z materiálů živočišného původu, jako například vlna a plst.

Mol šatní
Milují tmu, špínu a vlhké prostředí. Nejsou hákliví na změny počasí a zimu, protože žijí převážně v bytech. Nemají rádi vůně levandule, pelyňku, kůry citrusových plodů.

Mol moučný
Samice kladou 200-300 vajíček. Doba vývoje je 6-9 měsíců. Barva housenek je nazelenalá, nebo bílá. Napadá potraviny. Ty jsou pak znečištěné, opředené vlákny a mají špatnou chuť.

Obdobně jsou na tom Vši.

0 hlasů

Neplatí to stoprocentně. V babiččině almaře jsem našla pomerančovou kůru sežranou od molů. Ovšem možná se tam vloupal zavíječ paprikový/moučný mol. Mol šatní to asi nebyl, to je fakt.

1 hlas

a ejhle motýl, živí se vlastně čímkoliv :o)

0 hlasů

Tak Ivan Motýl vám vadí...

1 hlas

Články Ivana Motýla zaměřené na historii jsou zajímavé. Když zabrousí do současnosti, je to obvykle blábol. Ale tady někdo tvrdil o zakuklené levicovosti Týdne. Připadá vám Motýl jako zakukleně levicový redaktor?

0 hlasů

Nikdy jsem nevěřil, že se s Jakešem někdy shodnu. Zřejmě ve stáří dochází k rozumu.

15 hlasů

Ale ale cenzore, co je závadného na názoru, že Jakeš je pořád stejný a shoda myšlenek je v tom, že oba pánové jsou komouši?

6 hlasů

Na takových debílcích ten režim stál. Tenhle byl ještě docela komickej, ale byly tam i opravdové zrůdy. A všechno to zůstalo nepotrestané a tak to aspoň trochu škodí dál.

9 hlasů

Vydávat současný český socialismus za kapitalismus může pouze pouze demagog nebo mentálně postižený. Jakeše omlouvá snad jen ten věk.

5 hlasů

Žádný "projev" nebyl. Jakeš odpovídal na dotazy a "projev" z to pak byl sestříhán.
A co se týká bojlerů a brojlerů - Jakeš měl elektrikářskou průmyslovku u Bati, tam přece nedostal nic zadarmo, takže určitě věděl, jaký je mezi tím rozdíl.
Novináři prostě vytvoří obraz člověka na zakázku. Viz absolutní troitl a nevzdělanec, senilní Schwarzenberg, o kterém vytvářejí obraz filosofa.....

24 hlasů

Vysvětlujte novinářům, co je to projev a odpovídání na otázky.
Ty bojlery byl jasný přeřk, protože v druhé větě řekl brojleři.
Tím Schwarzenbergem jste ujel. Leda že bytse měl dojem,že jenormální, když nevzdělanec umí několik jazyků.
Jakeš tu průmyslovku absolvoval v roce 1944. To už zadarmo dostat mohl.
Jinak Jakeš samozřejmě mluví jak komunistický debil a má občas problémy s tím, dát dohromady kloudnou větu.

4 hlasy

Byla bych velmi ráda, kdybych v dvaadevadesáti letech byla schopná smysluplně odpovídat,kdybych vůbec byla schopná pochopit, na co se mne vlezlí novináři ptají. Těžko předpokládat, že by ve svém věku změnil názory.

0 hlasů

Ale stáří není zásluha. Zvláště když si uvědomíme, že tento přispěl také k tomu, že mnohým jiným život zkrátil a zvrátil...

1 hlas

Tvrdila jsem snad, že je stáří zásluha? Jen jsem vyjádřila podiv nad tím, že je schopný vůbec ještě nějaké názory zastávat. O Jakešově činnosti nemám dost informací, takže nevím, kolika lidem zkrátil a zvrátil život. Docela by mě to zajímalo, jak vysoká míra zločinnosti se týká jeho osoby.

0 hlasů

Jsou i lidé omezení, kteří nerozpoznají nic, ani tu nevzdělanost, ten primitivismus, se kterým řídili stát. Vůbec nejde o brojlery, ale o tu celkovou přízemnost a naivní víru v zaostalé a utopické myšlenky.

6 hlasů

"ten primitivismus, se kterým řídili stát."

Ti dnesni šoferi kteri ridi stat,budou asi tak na stejnem stupni primitivismu a mozna i vyssim.

1 hlas

Schwarzenberk umi 4 jazyky, kdezto Jakes stezi zvlada cestinu.

10 hlasů

Přesně tak. A navíc Schwarzenberg docela dobře i zpívá.

1 hlas

Hlavně hymnu.

1 hlas

no tu češtinu a anglinu jsem slyšel - ty bych zrovna nepočítal, tak mi zbyl vepřový a hovězí

2 hlasy

"Já jsem slyšel,že umí tři. Nahlas,potichu a špatně česky. Němčinu, jako mateřský jazyk nepočítám."

6 hlasů

Jestli všechny ovládá tak dobře jako češtinu, tak ať raději používá tlumočníka.

17 hlasů

Po 25 letech tzv.demokracie a svobody musím uznat že Jakeš má v mnohém pravdu 600 000 nezaměstnaných .50 000 bezdomovců ,rozkradená země a několik miliardářů.....kapitalismus je opravdu špatný systém !!!

30 hlasů

Socialismus je ještě na Kubě a v Severní Koreji. Proč se tam nepřestěhujete Vy, resp. nikdo a musí ještě střežit hranice, aby se jim to nerozuteklo? Tak jak za Jakeše v ČSFR.. Práce byla, přestože většinou zbytečná, ale jinak nebylo nic. Do SSSR se mohlo vyrábět ještě víc a nestačilo to, pořád tyto státy byly chodinké, až se nakonec sesypaly.

10 hlasů

mylite se stejne jako jakes, tady zadny kapitalismus nebyl a neni. s prihlednutim oka tu je silne regulovany trzni socialismus, stejne jako v cele eu. kapitalismus zazilo naposledy usa v rannych osmdesatych.

priste jeste prosim rozlisujme nezamestnane a nezamestnatelne. 50k bezdomu? kde? v praze na hlavaku? ne kazdy pane kdo somruje je bezdom!

o te rozkradene zemi stale slysim, mne to ale prijde uplne naopak. nevidim zbourane vesnice ci mesta, ale nove postavene, stejne tak infrastruktura, firmy, sluzby .... jak se to prosim tedy pozna takova rozkradena zeme?

6 hlasů

Kolik ztoho co ty vidis patri Cechum? Bodet bys videl rozkradene, to vse je schovane v "Danovych rajich"!

7 hlasů

vite, nejsem kovany bolsevik abych mel potrebu nekoho lustrovat co mu patri. je mi to naprosto sumak pokud se o svuj majetek stara. z toho co vidim, tak cr je nesrovnatelne upravenejsi a krasnejsi nez byla ta sed a blato za bolsevika.

3 hlasy

Je úplně jedno, komu co patří...

4 hlasy

Ano. Taky je jedno, kam plynou daně z podniků a firem vůbec, které sídlí u nás. Kdo platí daně, je blbec. A socka - ta nemá kam před zdaněním uniknout.

0 hlasů

Ad Henex: Pokud je majitelem podniku u nás zahraniční firma, nebývá problém různými způsoby zařídit, aby zisk u nás byl nulový, zatímco zisky mají pobočky v zahraničí. "Socka" je po mnohé každý, kdo má menší než průměrný plat. Nemyslela jsem tou "sockou" v tomto případě ty, kdo pobírají nějaké dávky nebo mají minimální plat.

0 hlasů

Firmy, ať už patří komukoliv, platí DPH, odvody za zaměstnance a zaměstnávají lidi.
Socky přímé daně neplatí...

1 hlas

Rudy hloupy skopek.

9 hlasů

charakterizoval jste se naprosto přesně:))

15 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov