Slova ve sněmovně
Babiš chce rovný důchod. Klesnou penze o čtvrtinu?

08.04.2015 16:00 Původní zpráva Aktualizováno 08.04. 16:21

Rovný důchod ve výši třiceti procent průměrné mzdy – takový je plán ministra financí Andreje Babiše (ANO) na reformu penzijního systému. Návrh chce podle svého středečního prohlášení v Poslanecké sněmovně předložit koaličním partnerům do konce června. Opozice poukazuje na to, že návrh sníží životní úroveň důchodců zhruba o čtvrtinu.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • portyč portyč (10 hlasů) 08.04.2015 16:08

    Tak co, soušky a soudruzi. Co jste si zvolili, to budete mít. Daně...

  • Daša Fuksova (8 hlasů) 08.04.2015 16:35

    DOKÁZALI, ŽE TO DOKÁŽÍ ! Za dobu jejich vládnutí po komunistech...

  • Henex (8 hlasů) 08.04.2015 16:49

    Plácáte nesmysly, soudružko...!

  • Daša Fuksova (7 hlasů) 08.04.2015 16:33

    Kalousek napřed vykradl důchodový fond který byl v přebytku, ten...

  • Petr Vonásek (7 hlasů) 08.04.2015 16:43

    Nejvíce by na tomto rovnostářském systému prodělali lidé kteří celý...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Rovný důchod?Tak jo.já mám odpracováno 40let tak bych ocenil´alespon´to co berou ministři po pěti letech parazitování na nás občanech!

0 hlasů

Také silně nesnáším Babiše, jenže mi to nezatemnilo mozek tak, abych uvěřil strašení Kalouska!
Samozřejmě by tento systém neznamenal snížení důchodů na 30%. Týkalo by se NOVÝCH důchodů a ještě po nějakých letech náběhu doplňkového pilíře! Těch 30% by byla základní sazba důchodu, asi jako je teď těch nynějších 2400 Kč. Místo současné procentní výměry by každý dostával částku podle výdělku z povinného dalšího pilíře.
Každé zvýšení základní výměry nad současných 2400 Kč znamená omezení chudoby důchodců.
Připomínám že současný důchod z minimální mzdy může být cca 5500 Kč!
Žádný starobní důchodce sice nemá důchod nižší než je životní minimum, jenže u jednočlenné domácnosti činí životní minimum 3 126 Kč. ,,,,Pokud by tedy každý měl MINIMÁLNĚ 30% průměrné mzdy (cca 7500 Kč), pro hodně lidí by to byl pokrok...
Kalousek samozřejmě ví, o co jde. Jen se mu hodí dělat ze sebe bl*ce..

0 hlasů

To je komunistické myšlení.Estébák a soudruh se nezapře.Za komunistů byli všichni rovni, jenom komunisté měli všechny výdobytky

0 hlasů

A proč tě mezi sebe nevzali, ty jsi žil jinde? Do školy jsi chodil jinde? Jedl jsi jinde? Jsi tedy nalezenec, že nevyčítáš nic rodičům a sobě?
Byl jsi často zavřený a tak máš nízký důchod?
P.S. Můžeš popsat ty výdobytky? Mimo to, že museli dělat, nesměli se flákat, museli jít příkladem druhým, nesměli krást... To by asi pro tebe byla řehole, že?

2 hlasy

Všichni si rovni nejsou. Např. ty seš o dva řády blbější než ostatní blbové.

2 hlasy

A co ti, kteří si na důchod nenašetří? Stávající důchodci, invalidi...? Postřílet?

0 hlasů

Nesdílím názor p. Babiše.Domívám se , že tentokrát jsou bráni důchodci jako záruka k záchraně finanční stability státu. Za komoušů byly zase naše děti rukojmím, že si moc nebudeme vyskakovat a držet se na řetězu. Původ současného problému začal r.1990, kdy se s. Klaus a poté Zeman, a s nimi samozř. další podíleli na rozkrádání při privatizaci a pak neskutečné propady státního rozpočtu,díky neschopnosti komunistických ekonomů a "Inženýrů" z prognost. ústavu.
Mohl bych jmenovat desítky kauz za 25 let činnosti neobolševických struktur a bývalých nomenklaturních kádrů předpřevratových let. A co se týče pisatelů některých "příspěvků", doporučil bych, vrátit se do škol a studovat a studovat dějiny, ekonomiku či sociologii. Já se nestačím divit co máme najednou odborníků-téměř na vše! Pseudohumanistů, pseudohistoriků,etc. A ptám se jich? Ptáte se svých otců ,dědů, pradědů co dělali za komunistů? Asi by vám odpověděli:" Byli jsme zalezlí jak krysy. a drželi huby." A jejich rádoby přemoudřelí potomci by chtěli tomuto národu dávat lekce ze všch možných vědních oborů. Tento národ má velice a velice schopné lidi, ale zbytek,což je asi 50°%, totálně selhal a zblbl.Nazdar!

2 hlasy

Nazdáár Ronge. Pokud by sis sám prostudoval dějiny, ekonomii, filosofii, sociologii a nebo aspoň něco z toho, tak bys nemohl tak pitomě mluvit.

2 hlasy

Ze se Babis nepodiva trebas do Recka ci Svedska :)
Nebo je to jenom takova sonda, co na to ovcane.

1 hlas

Jeho přece nezajímá, jak hospodaří jiné státy. Jeho zajímá, jak si přijít k dalším miliardám. Vždyť jich má jenom 42.

0 hlasů

puvod současného problemu zacal 25.unora 1948 komunistickym převratem zvanym vitezny unor. samozrejme se jedna o symbolicky datum. kazdopadne 25.unor 1948 znamenal nastup diktatury komunistu, omezovani osobní svobody a postupny upadek hospodarsky rozvinutého ceskoslovenska. v porovnanim s rakouskem, rakousko po skonceni okupace ruskem v 1955 zacalo silne rust, kdezto ceskoslovensko rostlo mnohem pomaleji. nascitany rozdil HDP od února 1955 do listopadu 1989 se pohybuje v radu desitek bilionu korun. a to samozrejme musí byt znat a nejenom na důchodech.

co delal muj otec za komousu? byl 10 let zavrenej v komunistickym koncentraku za vlastizradu. pak zil relativne obycejny život pod dohledem stb.

3 hlasy

Rozcilujes se dobre. Ale zkus se zamyslet. Nevi nahodou, kdo soupl CSR do podruci Moskvy ? A v zapeti na cely ten tabor miru vysadil totalni embargo ? A na pr. kdo "odklonil" penize z duchodovych fondu , naposled kdyz uz za tyden skoncil jako predseda vlady ? A moc nelzi, ono to s tim CSR zase tak slavne nebylo. Vetsina vetsich podniku byla akciova se zahranicni ucasti a bzdomovcu, zebraku a prostitutek bylo jeste vic, nez je ted. Takove kecy ? To vas ted uci ve skole ? Dospely moc byt nemuzes. To ne.
Deda byl za 1. rep. kriminalni komisar a rada a mel co vypravet. Urcite nepatril k nejakym levicovym silam :):):)

1 hlas

Klidně, pak ale očekávám, že se to bude týkat i všech státních ouřadů, presidenta a další parazity nevyjímaje. V opačném případě se stbáček musí připravit na občasnou střelbu a nějaké ty výbuchy.

1 hlas

Můžete si dělat co chcete, tento národ se nechá i nahnat do války pro cizí jájmy. Hlavně, že nevládnou komunisti.

2 hlasy

Zruste duchody a zijte z restituci.

1 hlas

a proč Babiš nepropaguje rovné příjmy vůbec?

1 hlas

To přijde v kroku 2. Je nepředstavitelné, aby si někdo na stáří našetřil, o ty peníze je potřeba ho obrat hned.

5 hlasů

Nejvíce by na tomto rovnostářském systému prodělali lidé kteří celý život poctivě dřeli a odváděli sociální daně které jim Klaus a jiní zprivatizovali proto by stát měl z privatizace také zalepit ten deficit na důchodovém účtu.

7 hlasů

kdyby zeman coby tehdejsi premier neodpustil rusku velkou část dluhu ve vysi 50mld korun, tak by se tech 50mld mohlo na duchodovy ucet prevest.
skoda ze zeman misto na obycejne české duchodce myslel vic na ruske oligarchy

3 hlasy

DOKÁZALI, ŽE TO DOKÁŽÍ ! Za dobu jejich vládnutí po komunistech prodali co mohli, rozkradli co mohli, zničili zemědělství, školství atd. škoda psát ...

8 hlasů

proc ceskoslovenske hospodářství po 40 letech vlády komunistu na tom nebylo aspon tak jako rakusani, kteri po valce za ceskoslovenskem zaostavali a rozvoj zaznamenali az pote, co v roce 1955 skocila okupace ruskem (CCCP)?
proc zapadni nemci do východního nemecka lejou každý rok ekvivalent našeho statniho rozpoctu a stále za zapadnim kapitalistickym nemeckem zaostavaji??
proc v severni komunisticke korei lide hladovi, zatímco v te jizni kapitalisticke mají zivotni uroven na urovni nejvyspělejších zemi??

5 hlasů

Rudastrako, nejseš ty spíš modrejvul? To bys jinak věděl, že konec kapitalismu se nezvratně blíží. Nevidíš, jak má Evropa našlápnuto ke krachu? Resp. jak se blíží konec euroatlanitické civilizace? Tady blbečci se radují z toho, jak si momentálně nakradli. Ale co bude za pár let nevidí.

1 hlas

Přestaň strašit, Macháčku. Konec kapitalizmu se blíží už dobrých 200 let. Mezi tím zkrachovaly všechny ostatní pokusy o změnu...

4 hlasy

mozna ze kapitalismus jednou opravdu skonci, ale v soutezi s komunismem resp. socialismem vyhral na cely care, protože ten bolsevickej pokus o "spravedlivou" společnost se sam rozlozil po necelym 3/4 stoleti.
a nektere socialisticke staty se snazi dostat na uroven standardnich kapitalistických demokracii (stredni evropa), zatímco jiné spadly na uroven kapitalismu 19. stoleti (rusko, cina).
jedini kdo se snazi drzet linii nastolenou v rusku velkou říjnovou revoluci v listopadu 1917 jsou soudruzi na kube, ve venezuele a v kldr a tam normalnim lidem není moc co zavidet.

taky nas mozna jednou smete nabozensky fanatismus a nebo taky mozna blbost takových tupounu jako jsi ty.

4 hlasy

Demokratický socialismus je v hajzlu. Navrhuji ukončit trápení a zrušit první státní pilíř bez náhrady.

0 hlasů

Když budou rovné důchody, tak budou i rovné odvody...?
A co takhle důchodovou banku? Co si kdo za život naspoří, to bude mít...?

3 hlasy

Ono rovné důchody asi těžko. Ti, kteří odvádějí na sociální pojištění, dávají peníze rovnou současným důchodcům. Spoří se tedy jen virtuálně. Opravdu šikovní, třeba živnostníci, kteří si podle Babiše málo spoří a budou tak mít malé důchody, tak tito neodvádějící si neodvádí především proto, že si spoří komerčně jen a jen pro sebe, místo aby živili současné důchodce. Jsou to chudáci nebo napopak?
Rovné důchody by pak znamenaly radikální pokles vybraných/předaných peněz, tedy kolaps

1 hlas

To je jako kdybys řekl, že důchody se mají zrušit. Tak se vzdej důchodu místo těch keců.

1 hlas

Proč...?

0 hlasů

Pro tvé zlostné nenávistné oči.

0 hlasů

První "ránu " dala důchodcům TOP09 a ANO by je dorazilo.Doufám,že na to ČSSD a Lidovci nepřistoupí,to by byl konec dalších tří stran,ne jen pro zahraniční politiku.Hádejte do které strany by to nahnalo voliče?

2 hlasy

Sociální a zdravotní odvody by tak končily na hranici 9000,- měsíčně, respektive 110 tisíc korun ročně cca. Potom již bez odvodů. Je to určitě vytrženo ze souvislostí, protože je to úplná pitomost. Kdyby to tak šlo udělat, tak to Kalousek dávno udělal a nečekal na Babiše.

3 hlasy

Kalousek napřed vykradl důchodový fond který byl v přebytku, ten rozfofroval a nic nezbylo.

7 hlasů

Plácáte nesmysly, soudružko...!

8 hlasů

Soudruhu Henexi, proč by paní měla plácat nesmysly? Problém je jenom v tom, že ty nevíš nebo nechceš vědět. Zkrátka nevíš, že ještě před vládou Topolánka a Kalouska byl důchodový fond v přebytku a že ho ti dva rozfofrovali. Lidé si u státu šetřili POVINNĚ celý život na důchod a ty potom řekneš, že se má důchodový systém zrušit. Tobě to buď nemyslí, nebo seš takový lump jak jiní čeští pravičáci.

2 hlasy

Blbec zůstabe blbcem i kdyby jste ho na kole lámali. Stejně jako vykradený důchodový fond vykradli náše zlaté rezervy, a to opravdu zlato a zlaté mince. Vyměnili to za celkem nevýnosné akcie. To co dostali bokem se nikdy nedozvíme. Opět to budou pro ně nesmysly stejně jako prodávané "králíkárny jak o nich mluvil Havel" v panelácích které už jednou občané zaplatili a hlavně bylo jich dost na bydlení, kdo pracoval , byt dostal - pro idioty vysvětlení zaplaceny byly právě tou "nižší úrovní" a nyní stojí byty 3+1 milion korun. Kdyby se byty nestavěly mohli si vytírat zadek všichni ti křiklouni sametovým papírem. Prodej měl zalepit jejich zlodějny. Dostaly to obecní úřady a ty to prodaly. Nyní už pomalu není co prodávat a občané přestávají mít peníze. Ti co je mají, je nepustí ani za nic, že přátelé Kočičí pracky ODS.

2 hlasy

Tak co, soušky a soudruzi. Co jste si zvolili, to budete mít. Daně ministr nevybere, něco nasliboval, tak na to vezme důchodcům.

10 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov