Podmínka spolupráce
KSČM nepodpoří vládu, která bude posilovat české zahraniční mise

12.05.2018 12:43 Aktualizováno 12.05. 16:16

Pokud bude programové prohlášení vlády ANO s ČSSD obsahovat závazek na posílení zahraničních misí armády, KSČM by kabinet nepodpořila.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Petr Pištec (4 hlasy) 12.05.2018 13:32

    Občas člověka napadne, k čemu a na co "naše" armáda vlastně je, když...

  • Karel Klepsa (3 hlasy) 12.05.2018 14:28

    Česká armáda má hájit české zájmy, ne prioritně a přednostně zájmy...

  • Dluhoslav Henex (3 hlasy) 12.05.2018 13:55

    Našich vojáků bojujících za II. světové války jsem si vážil. Těmito...

  • Karel Kostrč (2 hlasy) 12.05.2018 14:02

    Národ byl klamán, že máme skvělou armádu. Po patálii s...

  • Karel Kostrč (2 hlasy) 12.05.2018 13:43

    A není na čase přejmenovat MNO (Ministerstvo národní obrany) na MPPÚ...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Podstatný problém je zcela jinde - politici si zvykli nadužívat slovo extrémistické k nálepkování politických protivníků.
Zůstaňme tedy u onoho vzletného a nic neříkajícího slova extrémistické. Extrémní se dá česky vyjádřit jako jiné. Obě slova mají společný základ - nejsou to slova, charakterizující něco absolutně, ale pouze relativně. Nic nemůže být jiné, pokud není další jiné. A jsme u jádru pudla - příklad - skupina A označí skupinu B za extrémistickou, ovšem z pohledu skupiny B je extrémistická skupina A. Pochopitelně, neboť neexistuje žádný normativ, na který je možno se odvolat, tedy nic, co bychom mohli nazvat jako C. Ještě jeden příklad - skupina A prohlásí, že skupina B je extrémistická, protože stojí vlevo od mostu. Pro skupinu B je ovšem extrémistickou skupina A, neboť stojí vpravo od mostu. Ale co když žádný most neexistuje? Co pak? No, nic, kde nic není, ani čert nebere.
Zde tedy vidíte nesmyslnost používání tohoto slova, respektive jeho zneužívání tehdy, když se mi něco na druhém nelíbí a označením za extrémistu mám na mysli, že je jiný a pokouším se dosáhnout, aby jiný něco konal proti jeho svobodné vůli. Proč, no protože to chci, tedy chci vnutit jednomu, aby začal pokládat můj názor za normativ, ovšem ten zmíněný normativ jsem si vytvořil a přisvojil bez souhlasu toho, kdo má svůj normativ jiný.
Tolik tedy trochu té teorie. Položme si otázku z praxe:
strana A má ve svém programu obecné referendum. Strana B ho nechce. Která strana je stranou extrémistickou?
Nebo - Existuje stát, kde je vůle jeho občanů vyjadřována referendem. Z pohledu jeho občanů je označován sousední stát za extrémistický, protože referendum nemá.
A takové diskuse, zcela neplodné, se vedou dnes u nás - za strany extrémistické jsou označovány strany, kterým se stranám druhým jejich činnost nelíbí. Proč, protože nechtějí referendum.
Je snad ženou extremistkou žena , která nechce poslat svého syna do války?
Je snad extrémistou politik, který chce, aby škody, které určitý politik čí politici svojí špatnou či ledabylou prací způsobili druhým?
Je snad extrémistou ten, kdo takového škůdce již dál v politice nechce?
Jsou extrémisty občané státu, dlouhými zkušenostmi nespokojení s prací politiků a chtějí tedy o svých záležitostech rozhodovat raději sami, nikoli někým, kdo je slíbil v jejich prospěch zastupovat a pak místo toho maří čas neplodnými hádkami a žabomyšími vojnami o prebendy, křesla a funkce? Určitě ne, v očích nespokojených občanů tito politici nejsou už ani extrémisty, ale podvodníky. Divíte se pak, že zklamaní občané chtějí něco změnit a že se naštvou, když je ty slibotechny označí za extrémisty?
Konkrétně - vezměte si k ruce volební programy jednotlivých stran a pečlivě srovnávejte, jaké sliby strany daly a jak se chovají dnes. Vy, občané tohoto státu, jste tou skupinou C, to si uvědomte - vy, jen vy a nikdo jiný, nemůže být tím mostem, i kdyby se 100x o to kdokoli snažil sebelíbivějšími slovy!

1 hlas

Už zase dělají problémy. Tuto stranu nelze reformovat, Chápu vnitrostranické třenice, chápu i hlad po funkcích, ale toto prohlášené vypadá jako vydírání. Zdá se, že se sešli rovnocenní soupeři. Bezskrupulozní miliardář a strana, která by vlastně neměla mít ve stanovách klauzuli o "spolupráci s miliardáři a jejich podpoře". Ale oni to vysvětlí - oni, stejně jako jejich "béčko", ČSSD, budou miliardáře kontrolovat a proto s ním budou obě strany spolupracovat. Fantazie a co na to Marx v Trevíru? Asi nic, protože on sám by bez zámožného Engelse umřel hlady. Takže, kruh se uzavřel.

0 hlasů

Budiž, připustme, že máte pravdu, pane O.K. Ale jaké řešení dnešní situace navrhujete v současné době Vy? A koho byste volil, když je jeden za 18 a druhý za 20 bez 2?
Nechtějí nám dát referendum, tak si ho vezměme sami a to tak, že sem nebudeme psát pitomosti a urážky, ale rozumné návrhy, kudy z toho bahna ven? Jen mám takové tušení, že nás ti politici označí za extrémisty, protože asi naše názory jim polezou krky. Jen ať si proboha nemyslí, že spolu s parlamentním křeslem jin někdo odkudsi nadělil o 300% více rozumu než prostým voličům!

Pak bych si ovšem dovoli požádat tvůrce této stránky, aby na ní udělal více prostoru pro naše reakce a články., což plati obecně, nejen pro tento příspěvek.

0 hlasů

Souhlasím se Zemanem, že bojovat s teroristy je lepší v Afganistánu, než je nechat v klidu cvičit další a další bojovníky. A tak jako Zeman sp.dnul Pitomia na jejich sjezdu, že naše vojáky dehonestuje, měl by rovněž umravnit KSČM a jim podobně krátkozraké trouby.
http://forum24.cz/udalosti/zeman-zkritizoval-spd-kvuli-dehonestaci-ceskych-vojaku-a-pristupu-k-zahranicnim-misim-i-k-eu/

0 hlasů

Guru Jaaja se nam zase pokakal. Jeho devadesatileta matka musi byt uplne nestastna, ze ho musi porad prebalovat.

0 hlasů

Největší slabinou naší armády je zdravotní stav vrchního velitele všech ozbrojených sil. V Polsku byl zkrácen ceremoniál a Zeman nesměl být ani focen.
Pracovnice polské kanceláře prezidenta během návštěvy prezidenta Miloše Zemana v Polsku po tiskové konferenci požádala přítomné novináře, fotografy a kameramany, aby kamery odvrátily stranou, případně nefotili odchod prezidenta Miloše Zemana...

0 hlasů

Jste si jist, že to byl "odchod" a ne "odvoz"?

0 hlasů

Pokud tam byly schody, nedá se vyloučit ani "odnos".

0 hlasů

Co to má společného s článkem ohledně zahraničních missí Ferdo Abdule?Zase jsi v nestřeženém okamžiku,kdy tě vypustili z klece vysrkl septik a jeho obsah hned zveřejnil?Troubo.......,běž někam manistovat,nebo raději běž do prdele

1 hlas

.-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) - )

0 hlasů

Velice dobrá stanovisko od KSČM,je třeba,aby vláda nebyla,jak utržená ze řetězu,když ušák pískne.Mise by se měly zrušit úplně,jen děláme křoví ušákům

0 hlasů

Zajímalo by mne, jaké vojenské kontingenty mají v Afganistánu jiné státy, kromě USA a ČR. Pokud je známo, mnoho odešly úplně, jiní své stavy zredukovaly. Porovnali bychom to k velikosti naší země, když naši vojáci tam chrání americkou vojenskou základnu a jejich stavy chce Šlechtová ještě zvětšovat.

1 hlas

Česká armáda má hájit české zájmy, ne prioritně a přednostně zájmy americké. Něco je špatně. Hodně špatně. Ihned bych z této armády dezertoval, kdyby mne násilně naverbovala.

3 hlasy

Národ byl klamán, že máme skvělou armádu. Po patálii s dřevotřískovými obrněnci, boje neschopnými a po prohlášeních, že ani s těmi našimi "špičkovými" chemiky, kteří neznají, neviděli, nezkoumali ve světě známé BCHL byla pravda odhalena,

2 hlasy

Našich vojáků bojujících za II. světové války jsem si vážil. Těmito dutohlavými Švejky z takzvané České armády, kterými manipulují USáci, leda tak pohrdám.

3 hlasy

Já jsem pro předčasné volby. Uzavřít koalici s podrazáckou ČSSD a postavit vládu na podpoře dalších podrazáckých a vyděračských stran není nejlepší nápad. Babišovi ale asi nic jiného nezbývá...

0 hlasů

Problém je, že ruský agent na Hradě předčasné volby nechce a pokud Babiš neuspěje, postaví si vládu sám. Jen jediná věc pomůže . víceméně sjednocená PS proti prezidentovi, ale to se nikdy nestane.

0 hlasů

A není na čase přejmenovat MNO (Ministerstvo národní obrany) na MPPÚ (Ministerstvo pomoci po útoku)? Když se to vezme kolem a kolem, tak IS by bez přepadení Iráku ani nevznikl. Kdyby nebyla rozvrácena Lýbie, nebyla by migrace.

2 hlasy

Občas člověka napadne, k čemu a na co "naše" armáda vlastně je, když se angažuje výhradně v amerických válkách a za americké zájmy v zemích, které většina lidí vůbec neumí najít na mapě ?! Já tuhle partu parazitických špenátů, kterou musíme krmit z našim daní a která za české zájmy rozhodně nebojuje, za skutečně naši armádu nepovažuju ani omylem.

4 hlasy




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov