Konec nadějí
Fotbalisté na šampionát nepostoupí, v Severním Irsku padli

04.09.2017 22:35 Původní zpráva

On-line

  • 00:00

    Do pátečního duelu proti Německu čeští fotbalisté nastupovali jako outsideři, přesto soupeře notně potrápili. Díky krásnému vinglu Daridy drželi až do osmaosmdesáté minuty slibné skóre 1:1. Vyrovnaný stav bohužel nevydržel, svěřencům kouče Jarolíma chybělo k překvapení pár minut. Když se ke konci utkání sporným gólem trefil Hummels, Eden jen zklamaně zahučel. Mrzí to o to víc, že čeští fotbalisté hráli s favority vyrovnané utkání a jeden bod by si zasloužili. V konečném zúčtování jim může velmi chybět.

  • 00:00


  • 00:00

    Do klíčového zápasu kvalifikace mistrovství světa v Severním Irsku nasadí pět obránců stejně jako proti Německu. Trenér Jarolím udělal do sestavy výrazně nezasáhl, udělal jen jednu změnu.Na pozici pravého záložníka Jana Kopice nahradil Ladislav Krejčí.

  • 00:00

    Zápas o všechno začne za pár okamžiků. Češi musí proti Severnímu Irsku bezpodmínečně zvítězit, jinak se mohou s účastí na světovém šampionátu v Rusku rozloučit.

  • 00:00

    Před zápasem si poslechneme hymny obou účastníků.

  • 01:00

    A je odstartováno. Čeští fotbalisté bojují o všechno. Stadion v Severním Irsku je téměř vyprodaný, i soupeři si uvědomují důležitost utkání.

  • 05:00

    Nepříjemná situace. Filip Novák dostal míčem do obličeje, nicméně hra nebyla přerušeno. Český obránce se ztěžka zvedá, snad střet odnese bez následků.

  • 08:00

    Krejčí cpal balon do pokutového území, nabíhal mu Darida a vypadalo to na gólovou šanci. Balon vypíchl jeden z obránců soupeře, Češi si vybojovali rohový kop. Ten končí nad brankou McGoverna.

  • 10:15

    V souboji o balon dostal McLaughlin od Bořila ránu do obličeje. Ten se sice pomalu zvedá ze hřiště, ale silnou ranou je evidentně otřesen.

  • 11:15

    Střet nejspíš dobře dopadnul, severoirský fotbalový obránce a reprezentant je zpět na hřišti. 

  • 14:00

    Zatím je zápas takovou kličkovanou. Čeští útočníci se dokáží dostat před brankáře soupeře, ale důraznější střela chybí. Pozitivním faktem je, že svěřenci kouče Jarolíma mají míč na kopačkách časteji, než Severní Irové. 

  • 20:00

    Na hřišti zatím dominuje Washington, z českých hráčů je hodně vidět Bořil Sledujeme zápas opatrný z obou stran.

  • 21:03

    Češi jsou zatím aktivnějšími hráči, snaží se zbytečně nechybovat a zároveň si vytvářet gólové šance. Teď se jim podařilo roztáhnout obranu domácích, nicméně Krmenčík nemohl zakončil, byl v ofsajdu.  

  • 21:05

    "Kdybychom získali bod s Německem, určitě by ta pozice do zbývajících zápasů byla lepší. Teď nezbývá nic jiného než vyhrát všechna tři utkání a doufat, že Irové něco ztratí. Je to zkrátka zápas o šest bodů. Už není jiné cesty, než tohle utkání zvládnout," vyjádřil se před utkáním kouč Jarolím.

  • 21:13

    Darida se nyní poroučel k zemi a soupeři mohli jít dopředu. Česká defenziva je však zatím jako zeď a do výraznějších šancí soupeře nepouští. Vaclík však bude čelit rohovému kopu.

  • 21:22

    Češi si teď dlouho pohrávali s balonem v před brankou soupeře. Po dlouhé kličkované stačil jeden odkop McLaughlina a veškeré snažení je pryč.

  • 22:30

    Muži v červených dresech si teď pěkně pohráli s defenzivou soupeře. K zakončení se měl Gebre Selassie, nicméně trefil se přímo do rukavic domácího brankáře.

  • 28:00

    Bohužel, přichází velká nepříjemnost pro český mančaft. Po rohovém kopu hlavičkoval pryč od Vaclíkovy branky Suchý, jenže Severní Irové vrátili míč do šestnáctky, kde Jonny Evans který prodloužil centr nad vybíhajícího golmana českého týmu.

  • 28:15

    Poslední tři utkání těchto dvou soupeřů skončila 0:0. To už se teď nestane. Češi musí zvýšit střeleckou aktivitu, úvodní brankou domácích vzrostl tlak. Aby udrželi naději, musí vstřelit minimálně dvě branky.  

  • 35:40

    Krejčí poslal míč na Bořila, který hledal před brankou Krmenčíka, nicméně nakonec hlavičkoval přímo do rukavic McGoverna.  

Foto: ČTK , ČTK/PA/Brian Lawless

Autor: ČTK , - cih -



Diskuse

Diskuze u článků starších půl roku z důvodu neaktuálnosti již nezobrazujeme. Vaše redakce.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Nejlepší kanonýr Hoffenheimu Kramarič má fanklub v Čechách.

Chorvatský fotbalista
Nejlepší kanonýr Hoffenheimu Kramarič má fanklub v Čechách

Zřejmě jediným chorvatským fotbalistou, který má v Čechách vlastní fanklub, je útočník Hoffenheimu Andrej Kramarič, jemuž fandí celá obec Krámy na Příbramsku.... více

Ikona českého fotbalu Vladimír Šmicer.

Iniciativa
Šmicer, Baroš, Koller. Bývalí reprezentanti jdou do boje za čistý fotbal

Bývalí reprezentanti Vladimír Šmicer, Milan Baroš, Jan Koller nebo funkcionář Rudolf Řepka v pátek představili iniciativu za změnu českého fotbalu. Chtějí... více

Česká fotbalová reprezentace.

Liga národů
České fotbalisty doplnili Rabušic, Poznar, Malinský a Sáček

Českou fotbalovou reprezentaci pro středeční zápas Ligy národů ve Skotsku doplnili útočníci Michael Rabušic s nováčkem Tomášem Poznarem a záložníci Tomáš... více

Automobilka Hyundai je i nadále hrdým partnerem české fotbalové reprezentace.

Výhled do budoucna
Hyundai prodlužuje spolupráci s fotbalovou reprezentací, zaměří se na elektrifikované modely

Úspěšná spolupráce Hyundai Motor Czech a české fotbalové reprezentace bude pokračovat. Automobilka s výrobním závodem v Nošovicích na Frýdecko-Místecku... více




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov